Camperreizen: veelgestelde vragen

Een camperreis is een fantastische ervaring. U kunt reizen in uw eigen tempo en verblijft vaak midden in de natuur. Reizen per camper is echter anders dan reizen per auto, en we kunnen ons voorstellen dat u hier vragen over heeft. Daarom hebben we de meest gestelde vragen over camperreizen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u advies van onze reisspecialisten? Neem dan contact met ons op. We staan voor u klaar!

Sander Leystra
Reisspecialist Tenzing Travel

Camper FAQ

Hoeveel personen mag ik in een camper vervoeren?

In de bestuurderscabine kunnen altijd maximaal twee personen zitten; de bestuurder en een passagier. De overige passagiers kunnen achterin plaats nemen. Bij campers met een doorgang tussen de cabine en het woongedeelte zitten de passagiers in het woongedeelte, bij Truck Campers met een opbouw en de 4-Wheel Drive campers zitten de passagiers achterin de bestuurderscabine, maar nooit in het woongedeelte.

Kan ik tussen bestuurderscabine en woonruimte lopen?

Bij motorhomes (de grotere campers en de campervans) is dit mogelijk en bestaat er een verbinding tussen deze cabines. Bij Truck Campers is dit niet mogelijk omdat deze bestaan uit een ‘pick-up’ met camperopbouw. Bij de 4-Wheel Drives in zuidelijk Afrika spreken wij zelfs niet van een woonruimte, omdat u slaapt in de daktenten.

Mag ik op alle wegen rijden?

Alle verhuurmaatschappijen hebben beperkingen die per maatschappij worden beschreven. Zo gelden niet alleen beperkingen voor niet-officiële wegen, maar gelden voor bepaalde categorieën ook beperkingen wat betreft ongeplaveide wegen. Wanneer dit van toepassing is voor de camper die u uitkiest, dan zullen wij u hier uiteraard over informeren.

Kan ik campingstoelen en campingtafels huren?

Bij camperhuur in zuidelijk Afrika zijn de campingstoelen inbegrepen bij de huurprijs. Bij camperhuur in Australië en Nieuw-Zeeland bieden alle verhuurmaatschappijen de mogelijkheid om lokaal een campingtafel en campingstoelen te huren. Bij camperhuur in Amerika en Canada eveneens, echter niet bij Cruise America en Cruise Canada.

Kan ik de camper ophalen op de dag van aankomst?

In Amerika en Canada is dit nooit toegestaan en dient u altijd één hotelovernachting te boeken voor u de camper ophaalt. In Australië, Nieuw-Zeeland en Afrika bestaat deze verplichting niet, maar Tenzing Travel adviseert u één of meerdere hotelovernachtingen te boeken voor u met uw camperreis begint. Het kost altijd een paar dagen voor u aan de nieuwe tijdszone gewend bent geraakt.

Hoe werkt de transfer naar het verhuurstation?

Afhankelijk van de camperverhuurmaatschappij kunt u een transfer reserveren vanaf de luchthaven, een geselecteerd hotel bij de luchthaven of een stadshotel. Ook voor de terugreis kan dit. U dient contact op te nemen met het verhuurstation op de dag voor u de camper ophaalt om een definitieve tijd af te spreken. De terugreistransfer is altijd op vastgestelde tijden, afhankelijk van de inlevertijd die de maatschappij voorschrijft. In sommige gevallen zijn extra kosten verbonden aan de transfers. Dit wordt dan in de voorwaarden van de betreffende camperverhuurmaatschappij vermeld.

Moet ik de camper voor het inleveren schoonmaken?

De camper moet voor het inleveren van binnen en buiten worden schoongemaakt en de tanks van het afvalwater moeten zijn geleegd. Er worden extra kosten in rekening gebracht als de camper niet schoon wordt ingeleverd.

Camper FAQ - Tarieven en kosten

Wat zijn flextarieven?

Flextarieven zijn tarieven die zijn gebaseerd op vraag en aanbod; in periodes waarin de vraag laag is zijn de prijzen ook lager, en wanneer de vraag naar campers groot is, stijgen de prijzen. Goed om te weten: flextarieven dalen met de tijd vrijwel nooit voor een reisseizoen. Vroeg boeken loont hier dus zeker, want u profiteert dan optimaal van de beste prijzen!

Hoe wordt het aantal huurdagen berekend?

Verschillende verhuurmaatschappijen hanteren een systeem van dagprijzen die variëren per seizoen. Binnen dit systeem bestaan twee methoden: ofwel de ophaaldag is bepalend voor alle huurdagen (Maui en Britz in zuidelijk Afrika) of de huurdagen worden bij overschrijding van een seizoen apart berekend (o.a. Road Bear, Fraserway, Maui Australië en Maui Nieuw-Zeeland). Bij de flextarieven is de ophaaldag altijd bepalend voor de dagprijs. Verschillende maatschappijen hanteren na een bepaald aantal dagen een nieuw flextarief.

Kan ik het eigen risico volledig afkopen?

Veel camperverhuurmaatschappijen bieden een mogelijkheid om het eigen risico gedeeltelijk af te kopen, echter dit is veelal niet het volledige eigen risico. Tenzing Travel biedt u de mogelijkheid om het eigen risico op camperhuur volledig af te kopen via de verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance. Mocht er ter plaatse iets gebeuren, dan wordt u wel doorbelast voor het eigen risico door de camperverhuurder op uw creditcard, alleen krijgt u dan achteraf de onkosten terug van Allianz Global Assistance, door middel van het indienen van de schade.

Wat is de prijs van deze verzekering?
De prijs van deze Afkoop Eigen Risico Verzekering bedraagt € 9,60 per dag en in Amerika en Canada € 10,40 per dag. De maximale dekking van het eigen risico bedraagt: € 6.000,-. Mocht u deze verzekering af willen sluiten, dan verzoeken wij u vriendelijk om dit bij het maken van een boeking op te geven.

Wat zijn lokale belastingen?

Voor camperreizen in Amerika en Canada worden lokale belastingen voor alle bedragen die u in Nederland en ter plaatse betaalt, berekend. Voor camperreizen in Australië, Nieuw-Zeeland en zuidelijk Afrika zijn alle lokale belastingen bij de huurprijs en extra’s inbegrepen.

Hoeveel bedragen de achterlatingskosten?

De achterlatingskosten variëren per verhuurmaatschappij. We informeren u hier graag persoonlijk over.

Hoeveel bedraagt de kampeeruitrusting?

De kosten voor de kampeeruitrusting variëren per verhuurmaatschappij. We informeren u hier graag persoonlijk over.

 

 

Kunnen wij u helpen?

Staat uw vraag er niet tussen? Wilt u weten welk campertype het beste bij uw wensen past of samen met onze reisspecialisten een mooie route voor uw camperreis uitstippelen? Of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Sander Leystra