• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Antigua vakantie

Er zijn op Antigua maar liefst 365 parelwitte stranden die op u liggen te wachten. Heerlijk om te relaxen met een goed boek. Bijgekomen? Ga dan het regenwoud in óf ontdek de kleurrijke onderwaterwereld die dit eiland te bieden heeft.

Chantal Hardeveld
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Bouwstenen Caribbean Combineer uw favoriete Caribische eilanden met onze bouwstenen. Geef uw wensen door en wij gaan aan de slag voor u. Daag ons uit!
  Lees meer
 • St. Maarten & Antigua Het bruisende St. Maarten en hét strandeiland bij uitstek, Antigua. Tijdens deze eilandcombinatie krijgt u een goed beeld van deze twee zeer verschillende eilanden.
  Lees meer


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie Antigua

Naast het fraaie tropische landschap zijn vooral de witte zandstranden de smaakmakers van Antigua. Het eiland telt maar liefst 365 stranden; voor elke dag één! Maar niet voor niets is het motto op Antigua “The beach is just the beginning” ; er is namelijk nog veel meer te doen op dit prachtige eiland en de vele bezienswaardigheden zijn echt een bezoek waard. Schitterende natuur met regenwouden, vele vogelsoorten en een kleurrijke onderwaterwereld met veel koralen en vissoorten; het is slechts een kleine greep uit al dat moois.


Bezienswaardigheden en activiteiten

Als voormalig Britse kolonie heeft Antigua tal van bezienswaardigheden die u doen herinneren aan een roemrijk verleden. Het landschap bestaat voornamelijk uit heuvels van kalksteen rondom een centrale vlakte. Verspreid over het hele eiland liggen vrolijk gekleurde kleine dorpjes. De talrijke baaien en inhammen met prachtige zandstranden zijn werkelijk adembenemend. Heerlijk om te wandelen of uw handdoekje uit te gooien.

Boggy Peak

Op Antigua kunt u naast stranden ook terecht als u houdt van regenwouden en wildlife. Boggy Peak, slechts 405 meter hoog, is het hoogste punt van Antigua. Aan de oostzijde van Boggy Peak bevindt zich de steile Fig Tree Drive die leidt naar een regenwoud waar mango’s, ananassen en bananen groeien.

Devil's Bridge

De rotsformatie Devil’s Bridge ligt op het oostelijke punt van het schiereiland Indian Town Point. Deze door de natuur gevormde kalkstenen brug is een onderdeel van het Indian Town National Park. Tijdens de vloed spuit het water op verscheidene plaatsen in het nationale park omhoog. Wat een schouwspel!

St. John's

Dit is de typisch West-Indische hoofdstad van Antigua en tevens het belangrijkste handelscentrum van het eiland. Hier vindt u de meeste toeristische voorzieningen. De hoofdstad ligt in een diepe baai aan de westkust van het eiland. Hier zijn nog enkele 19e-eeuwse gebouwen te zien. Fort James dat afkomstig is uit het jaar 1675 ligt 4 kilometer ten westen van St. John’s. Vroeger diende het fort als uitkijkpost voor de haven en stad. U kunt daar genieten van een prachtig uitzicht over de kleine eilandjes in de baai.

Naast het fraaie tropische landschap zijn vooral de witte zandstranden de smaakmakers van Antigua. Het eiland telt maar liefst 365 stranden; voor elke dag één! Maar niet voor niets is het motto op Antigua “The beach is just the beginning” ; er is namelijk nog veel meer te doen op dit prachtige eiland en de vele bezienswaardigheden zijn echt een bezoek waard. Schitterende natuur met regenwouden, vele vogelsoorten en een kleurrijke onderwaterwereld met veel koralen en vissoorten; het is slechts een kleine greep uit al dat moois.

Tijdsverschillen op Antigua

Het is op Antigua 5 uur vroeger dan in Nederland; wanneer wij zomertijd hebben 6 uur.

Feestdagen op Antigua

• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Dag van de arbeid: 1 mei
• Labour Day: 5 mei
• Caricom Day: 7 juli
• Carnaval: 27 juli - 6 augustus
• Onafhankelijkheidsdag: 1 november
• Kerstmis: 25 en 26 december
Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Carnaval, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden op Guadeloupe op dezelfde dag gevierd als bij ons.

Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten.

Dengue, Chikungunya en Zika op Antigua

Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook op Antigua.

Informatie over Dengue, Chikungunya en Zika
Dengue, Chikungunya en Zika zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden.

Voorkomen
Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Meer informatie
• RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) op tel: 030-2749111 of www.rivm.nl
• Thuisvaccinatie.nl op tel: 0900 - 1212888 of
www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel
• Travel Clinic Havenziekenhuis op telefoon 0900-5034090 of
www.travelclinic.com
• KLM Travel Clinic op telefoon 0900-1091096 of
www.klmtravelclinic.com 

Taal op Antigua

De officiële taal is het Engels, door de lokale bevolking wordt een CCaraïbisch dialect van het Engels gesproken.

Geldzaken op Antigua

De officiële munteenheid is de East Caribbean Dollar dollar (XCD). De munt heeft een vaste omrekenkoers met de Amerikaanse dollar. De wisselmogelijkheden voor andere muntsoorten dan de Amerikaanse dollar zijn beperkt. Wij adviseren u derhalve uitsluitend Amerikaanse dollars in contant mee te nemen. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: EUR 1 = ca. 2,95 XCD en XCD 1 = ca. EUR 0,33. De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com 

Creditcard: In hotels, grote restaurants en winkels met een uitgebreid assortiment worden de bekende internationale creditcards geaccepteerd. Bij een bank kunt u ook contant geld opnemen. U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Zie ook de website: www.eurocard.nl 

Pinnen: Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in de grotere steden terecht bij de geldautomaten welke tevens een maestro- of cirrus-teken vermelden. Het dient aanbeveling niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort dat nog bij terugkeer naar Nederland nog een minimaal 6 maanden geldig is.
Reist u via Amerika naar Antigua, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/  voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

 

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodatie op Antigua

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
• Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
• Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
• Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten & Drinken op Antigua

De meeste hotels beschikken over goede restaurants. U kunt zowel in als buiten de hotels uw maaltijden gebruiken. Zo zijn er op het eiland (nationale) fastfoodketens en lokale restaurantjes, waar u goedkoop kunt eten. Creoolse specialiteiten, een mengeling van Frans en Afrikaans, zijn een aanrader. De prijzen variëren per klasse restaurant, vanaf ca. USD 10 voor een eenvoudige maaltijd tot en met culinaire hoogtepunten, voorzien van dito prijskaartje. Het leidingwater is veilig om te drinken, maar om eventuele darmklachten te vermijden wordt aangeraden water in flessen te kopen.
All-In formule: In sommige hotels is de All-In formule van kracht. Dit houdt in dat vrijwel alles bij de reissom is inbegrepen: van uw maaltijden tot de (water)sportfaciliteiten, van uw drankjes bij het eten tot de snacks en verfrissingen die u aan de bars nuttigt. Over het algemeen zijn de eet- en drinkgelegenheden niet 24 uur per dag geopend. Meestal geldt dat het gebruik van (sport) faciliteiten niet ongelimiteerd is (tenzij anders vermeld).

Klimaat van Antigua

Op Antigua heerst een tropisch klimaat met in de droge periode (van november tot mei) een gemiddelde dagtemperatuur van 25° C. Van mei tot november liggen de gemiddelde temperaturen rond de 30° C met regelmatig tropische regenbuien. Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen. Dezelfde periode staat tevens bekend als ‘orkaan-seizoen’; de statistieken wijzen uit dat de eilanden gemiddeld slechts twee tot drie keer per eeuw worden getroffen door een zogenaamde ‘hurricane’.

Binnenlands vervoer op Antigua

Op de luchthaven, bij de hotels en bij de havens zijn taxi’s beschikbaar. Het is aan te bevelen vooraf een prijs af te spreken. Voor het huren van een auto heeft u een geldig Nederlands rijbewijs en een lokaal rijbewijs nodig. Dit lokale rijbewijs is te verkrijgen bij de politiebureaus en op de luchthaven. De doorgaande wegen zijn over het algemeen goed. Houd er rekening mee dat het verkeer op Antigua links rijdt.

Flora & Fauna op Antigua

Antigua is rijk aan natuur en diersoorten. Snorkelen kunt u in Antigua dan ook erg goed. Door het heldere turquoise water heeft u een grote kans om verschillende soorten schildpadden en bijzondere vissen te zien. Daarnaast kunt u ook genieten van het gekleurde koraal. Andere voorkomende zeebewoners zijn: blauwe marlijn, tarpoon, dolfijn, bonefish, barracuda en de kingfish.
Reisblog Antigua

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Antigua AG met u.


Bekijk alle berichten


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.please chat with me