• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Barbados vakantie

Een Barbados vakantie is divers want naast adembenemende stranden treft u er ook een mooie natuur, eeuwenoude cultuur en een overheerlijke keuken. Bent u een duiker? Dan zit u goed op Barbados, want de onderwaterwereld is schitterend.

Chantal Hardeveld
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Bouwstenen Caribbean Combineer uw favoriete Caribische eilanden met onze bouwstenen. Geef uw wensen door en wij gaan aan de slag voor u. Daag ons uit!
  Lees meer
 • Barbados & St. Lucia Het heuvelachtige, toeristisch ontwikkelde Barbados, contrasteert met het door jungle overwoekerde en ongerepte St. Lucia.
  Lees meer
 • Ocean Two Resort & Residences Heeft u altijd al eens willen weten hoe het voelt een luxe strandoptrekje, pal aan zee, te hebben? In dit prachtige resort kunt u er helemaal voor gaan.
  Lees meer


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Bestemmingen in Barbados
Reisinformatie Barbados

Barbados is een zeer vriendelijk eiland met een gastvrije bevolking. U zult zich dan ook prima vermaken tijdens uw vakantie Barbados! Als u van actie houdt, moet u aan de zuidkust zijn: geweldig windsurfen, een gezellig uitgaansleven, prachtige stranden en de hoofdstad Bridgetown.


De hotels op Barbados

Wij bieden diverse hotels aan voor een vakantie Barbados, in diverse prijsklasses en accommodatieniveaus. De westkust wordt ook wel de 'Platinum Coast' genoemd: mondaine hotels en luxe villa's liggen verstopt tussen de kokospalmen, afgewisseld met enkele sfeervolle dorpjes.
Bekijk ons aanbod hotels op Barbados >


Bezienswaardigheden en activiteiten op Barbados

Op Barbados kunt u behalve genieten van het strand, ook deelnemen aan diverse excursies en activiteiten:

Zuidkust van Barbados

De meeste toeristische faciliteiten zoals accommodaties, horecagelegenheden en winkels zijn te vinden in het zuidwestelijk deel van het eiland. Hier ligt ook het bekende uitgaansgebied van St. Lawrence Gap, afgekort tot 'The Gap'.
Lees meer over de Zuidkust >

Bridgetown

Bridgetown, de hoofdstad van Barbados, ligt ook aan de zuidkust en heeft een gezellig centrum en diverse restaurantjes.

Holetown en Speightstown

Ten noorden van Bridgetown liggen de charmante dorpjes Holetown en Speightstown.

Harrison's Cave:

Een grottenstelsel dat ruim 200 jaar geleden ontdekt werd. Het verhaal gaat dat de slaven zich er eeuwen geleden schuil hielden na hun ontsnapping.

Oostkust van Barbados

De ruige oostkust biedt prachtige vergezichten en uitstekende mogelijkheden voor windsurfers.

Sporten op Barbados

Op Barbados kunt u diverse sporten beoefenen:

 • Typisch Britse sporten als cricket, golf en polo
 • Watersporten, zoals duiken en snorkelen
 • Wandelen
 • Golfen: Barbados beschikt over enkele van de beste golfbanen ter wereld waaronder die van Sandy Lane, Westmoreland en de Barbados Golf Club.

Plantagehuizen en windmolens

Op Barbados zijn diverse historische overblijfselen te vinden van de tijd van de slavernij, zoals goed onderhouden plantagehuizen en een aantal windmolens.

Barbados is een zeer vriendelijk eiland met een gastvrije bevolking. U zult zich dan ook prima vermaken tijdens uw vakantie Barbados! Als u van actie houdt, moet u aan de zuidkust zijn: geweldig windsurfen, een gezellig uitgaansleven, prachtige stranden en de hoofdstad Bridgetown.

Tijdsverschillen op Barbados

Het is op Barbados 5 uur vroeger dan in Nederland; wanneer wij zomertijd hebben 6 uur.

Feestdagen op Barbados

• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Barrow herdenking: 21 januari
• Nationale Heldendag: 28 april
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Emancipation Day: 1 augustus
• Kadooment Day: 2 augustus
• Onafhankelijkheidsdag: 30 november
• Kerstmis: 25 en 26 december

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Carnaval, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden op Barbados op dezelfde dag gevierd als bij ons.

Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten. 

Dengue, Chikungunya en Zika op Barbados

Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook op Barbados.
Informatie over Dengue, Chikungunya en Zika

Dengue, Chikungunya en Zika zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden.

Voorkomen

Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Meer informatie

• RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) op tel: 030-2749111 of
www.rivm.nl
• Thuisvaccinatie.nl op tel: 0900 - 1212888 of
www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel
• Travel Clinic Havenziekenhuis op telefoon 0900-5034090 of
www.travelclinic.com
• KLM Travel Clinic op telefoon 0900-1091096 of
www.klmtravelclinic.com 

Taal op Barbados

De officiële taal is Engels. De inwoners spreken in een typisch 'Bajan' dialect.

Geldzaken op Barbados

De munteenheid is de Barbadian of Barbados Dollar (BDS of BBD). Buitenlandse valuta mag u onbeperkt in- en uitvoeren. Het kan voorkomen dat bij aankomst aangifte moet worden gedaan van het totaal in te voeren geldbedrag. De wisselmogelijkheden voor andere muntsoorten dan de Amerikaanse dollar zijn beperkt. Wij adviseren u derhalve uitsluitend Amerikaanse dollars in contant mee te nemen. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: EUR 1 = ca. 2,21 Barbadian Dollar (1 Barbadian dollar = EUR 0,45).

Creditcard: In hotels, grote restaurants en winkels met een uitgebreid assortiment worden de bekende internationale creditcards geaccepteerd. Bij een bank kunt u ook contant geld opnemen. U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Zie ook de website: www.eurocard.nl.

Pinnen: Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in de grotere steden terecht bij de geldautomaten welke tevens een maestro- of cirrus-teken vermelden. Het dient aanbeveling niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met uw thuiskomst.
Reist u via Amerika naar Barbados, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/  voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

 

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels op Barbados

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
• Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
• Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
• Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.
 

Eten en drinken op Barbados

De restaurants in Barbados bieden verschillende keukens, van traditioneel Bajan tot Aziatisch, mediterraan en Italiaans. Nationale gerechten zijn onder andere de smakelijke vliegende vis, ‘dolphin’ vis (eigenlijk dorado), red snapper. Pepperpot, een stoofpot gemaakt in een pot met verschillende kruiden, dit recept is een familie ‘erfstuk’ en is meestal al generaties oud. In de regel is het eten in Barbados goed gekruid en wordt er rijst en erwten, macaroni, yam of zoete aardappel bij geserveerd.

All-In formule: In sommige hotels is de All-Inn formule van kracht. Dit houdt in dat vrijwel alles bij de reissom is inbegrepen: van uw maaltijden tot de (water)sportfaciliteiten, van uw drankjes bij het eten tot de snacks en verfrissingen die u aan de bars nuttigt. Over het algemeen zijn de eet- en drinkgelegenheden niet 24 uur per dag geopend. In het algemeen geldt dat het gebruik van (sport) faciliteiten niet ongelimiteerd is (tenzij anders vermeld).

Klimaat op Barbados

De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 22-28°C. Het ‘natte’ seizoen, de meeste regen in het Caribische gebied valt in de periode juni tot en met november. Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen. Dezelfde periode staat tevens bekend als ‘orkaanseizoen’; de statistieken geven echter aan dat de meeste Caribische eilanden gemiddeld slechts twee tot drie keer per eeuw worden getroffen door een zogenaamde ‘hurricane’.

Binnenlands vervoer op Barbados

Taxi’s zijn gemakkelijk te verkrijgen en te herkennen aan het verlichte 'Taxi' bordje op het dak. De taxi's hebben geen meter, maar de prijzen naar de meeste bestemmingen zijn vastgelegd. Geadviseerd wordt om de ritprijs voor u instapt af te spreken. De lokale bus kost per enkele reis ca. USD 0,75. Met uitzondering van de 'City-Bypass' rijden alle bussen van en naar Bridgetown. Voor het huren van een auto heeft u een (tijdelijk geldig) lokaal rijbewijs nodig. Deze wordt door de politie of het auto-verhuurbedrijf verschaft en kost ca. BDS 10. Houdt u er rekening mee dat het verkeer linksrijdend is!
Reisblog Barbados

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Barbados BB met u.


Bekijk alle berichten


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.please chat with me