• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

St. Barts vakantie

Ga met ons mee naar St. Barts! Een prachtig groen Caribisch eiland met romantische baaien en witte stranden. Ga op zoek naar de verscholen plekjes van het eiland, er zijn er nog genoeg die ontdekt moeten worden!

Simone Schoen
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Reisinformatie St. Barts

St. Barts oftewel Saint-Barthélemy, geniet grote bekendheid onder de rijken der aarden. Dit eilandje, dat ook wel het St. Tropez van de Caraïben wordt genoemd, is erg in trek bij beroemdheden. Wij begrijpen wel waarom! Want naast de luxueuze en exclusieve uitstraling is dit werkelijk een prachtig groen bergachtig eiland met mooie romantische baaien, witte zandstranden, adembenemende vergezichten en bijzonder mooie verscholen plekjes. Echter, een bezoek en verblijf op dit eiland is zeker niet alleen weggelegd voor de rijken. Ook de ‘gewone’ man zal zich hier prima vermaken en zich een echte ster wanen!Geschiedenis van St. Barts

In het jaar 1493 ontdekte Columbus Saint-Barthélemy en vernoemde het eiland naar zijn broer Bartolomeo. In het jaar 1648 werd het eiland gekoloniseerd door de Fransen. Dit duurde niet lang, want ze verkochten het door aan Malta waarna het op 1 juli 1784 in het bezit kwam van Zweden in ruil voor handelsrechten in Göteborg. De hoofdstad Gustavia is vernoemd naar de Zweedse koning Gustaaf  de 3e. Het eiland werd steeds welvarender, tot het door de opkomst van het stoomschip minder belangrijk werd. In 1878 kochten de Fransen het terug en ook nu nog vormt St. Barts een overzeese gemeenschap van Frankrijk.


Landschap van St. Barts

St. Barts heeft een heuvelachtig landschap. Vanaf de bergen heeft u een spectaculair uitzicht dat u zeker gezien moet hebben tijdens uw vakantie op St. Barts. Gaat u eens wandelen op het afgelegen strand Anse a Colombier, bereikbaar via een steil wandelpad of eventueel per boot. Wij kunnen u aanraden om tijdens uw vakantie op St. Barts een auto te huren en zelf op pad te gaan. Houdt u er wel rekening mee dat de wegen soms steil de berg op en af gaan. Wat een avontuur!


Duiken St. Barts

De kustlijn van St. Barts is van een ongekende schoonheid. Het water is helderblauw en u kunt er prachtig duiken. De onderwaterwereld bij St. Barts is adembenemend en zeker een bezoek waardig. Er leven 183 verschillende vissoorten, 54 verschillende koraaltypes en 60 verschillende sponzen. Daarnaast worden de schildpadden, barracuda’s, anglefish, kreeft, tarpon en morene ook regelmatig gezien. Het eiland heeft een goed beschermd Marine Park, en dat ziet u terug. Er zijn in totaal ongeveer 20 duikspots die allemaal per boot te bereiken zijn.


Bevolking St. Barts

De inwoners van St. Barts zijn voornamelijk Franstalige afstammelingen van de eerste Normandische en Bretonse kolonisten. Ondanks dat de officiële voertaal Frans is, spreekt ook vrijwel iedereen een goed woordje Engels. Het eiland staat bekend om de relaxte en vriendelijke bevolking met een heerlijk Frans tintje.


Gustavia

Gustavia is als hoofdstad tevens de belangrijkste stad met een haven vol prachtige zeilboten. Houdt u van winkelen? Dan is dit zeker the place to be! Het is namelijk hier dat u fantastisch en geheel belastingvrij Franse en Italiaanse goederen in kunt slaan. Het merendeel van de 100 restaurants bevindt zich in Gustavia waar u dan ook heerlijk kunt genieten van de beste eetgelegenheden. Het museum Municipal de St. Barthèlemy over de geschiedenis van het eiland of het Inter-Oceans Museum in Corossel dat een collectie heeft van duizenden schelpen zijn ten slotte ook zeer zeker een bezoek waard.

St. Barts oftewel Saint-Barthélemy, geniet grote bekendheid onder de rijken der aarden. Dit eilandje, dat ook wel het St. Tropez van de Caraïben wordt genoemd, is erg in trek bij beroemdheden. Wij begrijpen wel waarom! Want naast de luxueuze en exclusieve uitstraling is dit werkelijk een prachtig groen bergachtig eiland met mooie romantische baaien, witte zandstranden, adembenemende vergezichten en bijzonder mooie verscholen plekjes. Echter, een bezoek en verblijf op dit eiland is zeker niet alleen weggelegd voor de rijken. Ook de ‘gewone’ man zal zich hier prima vermaken en zich een echte ster wanen!

Tijdsverschillen op St. Barts

Het is op St. Barts 5 uur vroeger; wanneer wij zomertijd hebben 6 uur.

Feestdagen op St.Barts

Nieuwjaarsdag: 1 januari
Quatorze Juillet: 14 juli
Maria ten hemelopneming: 15 augustus
Kerstmis: 25 en 26 december

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Carnaval, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden op St. Barts op dezelfde dag gevierd als bij ons.

Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten.

Dengue, Chikungunya en Zika op St.Barts

Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo dus ook op St.Barts.
Informatie
Dengue, Chikungunya en Zika zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden.
Voorkomen
Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).
Meer informatie
• RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) op tel: 030-2749111 of www.rivm.nl
• Thuisvaccinatie.nl op tel: 0900 - 1212888 of
www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel
• Travel Clinic Havenziekenhuis op telefoon 0900-5034090 of
www.travelclinic.com
• KLM Travel Clinic op telefoon 0900-1091096 of
www.klmtravelclinic.com 

Taal op St. Barts

De officiële taal is Frans. De inwoners spreken in een lokaal dialect en Engels.

Geldzaken St.Barts

De officiële munteenheid is op St. Barts is de Euro.

Creditcard: Met creditcards kunt u in de hotels en grote restaurants en winkels terecht. Ook kunt u pinnen met uw creditcard of met uw creditcard contant geld opnemen bij de bank; u dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Indien u een auto wilt huren neemt u het beste een creditcard mee. Zie ook de website: www.eurocard.nl 

Pinpas: Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in terecht bij de geldautomaten welke tevens een maestro- of cirrus-teken vermelden. Het dient aanbeveling niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met uw thuiskomst. Reist u via Amerika naar St. Barts, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels op St.Barts

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
 Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken:De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken op St. Barts

Een van de beste dingen over St. Barts is de kwaliteit en variatie van het voedsel. Dit geldt niet alleen in tal van lokale restaurants, maar in vele lokale huizen en villa's ook, als gevolg van de ongewoon breed scala van levensmiddelen beschikbaar op lokale Kruidenieren en supermarkten, en als gevolg van de kwaliteit van de lokale horeca diensten. Winkelen voor voedsel in St. Barts kan zijn een heerlijke sociale tijdverdrijf op zich.

Klimaat op St.Barts

De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 22-28°C. Het ‘natte’ seizoen, de meeste regen in het Caribische gebied valt in de periode juni tot en met november. Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen. Dezelfde periode staat tevens bekend als ‘orkaanseizoen’; de statistieken geven echter aan dat de meeste Caribische eilanden gemiddeld slechts twee tot drie keer per eeuw worden getroffen door een zogenaamde ‘hurricane’.

Binnenlands vervoer op St. Barts

De prijzen naar de meeste bestemmingen zijn vastgesteld. Voor het huren van een auto heeft u een geldig nationaal rijbewijs nodig. De huurder/bestuurder dient tenminste 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en minimaal 25 jaar oud te zijn. Afhankelijk van het type moet u per dag op EUR 35/50 of per week op EUR 250/350 rekenen. Er worden ook brommers en scooters verhuurd. Genoemde bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Reisblog St. Barts

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor St. Barts TF met u.


Bekijk alle berichten


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.please chat with me