• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

St. Lucia vakantie

De kracht van St. Lucia is dat het bergachtiger is dan de gemiddelde Caribische eilanden. Beklim de Mount Gimie, of rijd met een auto tot vlak bij de vulkanische haarden: rookpluimen en zwavelgeuren vullen de lucht, de bergachtige omgeving vult het decor.

Simone Schoen
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Barbados & St. Lucia Het heuvelachtige, toeristisch ontwikkelde Barbados, contrasteert met het door jungle overwoekerde en ongerepte St. Lucia.
  Lees meer
 • Bouwstenen Caribbean Combineer uw favoriete Caribische eilanden met onze bouwstenen. Geef uw wensen door en wij gaan aan de slag voor u. Daag ons uit!
  Lees meer


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Reisinformatie St. Lucia

Het vulkanische eiland St. Lucia is bergachtiger dan de meeste andere Caribische eilanden. Hierdoor is een vakantie St. Lucia net even anders dan anders.


Bezienswaardigheden St. Lucia

Tijdens uw vakantie op St. Lucia kunt u naast zon, zee en strand ook genieten van de prachtige natuur:Mount Gimie

het hoogste punt van St. Lucia op 950 meter boven zeeniveau.'Pitons'

deze bergtoppen zijn wereldberoemd. De Pitons liggen langs de westkust en sieren vaak de foto's van St. Lucia. De Pitons staan op de Werelderfgoedlijst.Tropisch regenwoud

het grootste deel van St. Lucia is bedekt met tropisch regenwoud. Hier kunt u prachtige wandelingen maken.Botanische tuinen

Bij het plaatsje Soufrière vindt u botanische tuinen met vele bijzondere planten- en bloemensoorten van het eiland.Vulkanen

super gaaf om met de auto tot vlak bij de vulkanische haarden te rijden: rookpluimen en zwavelgeuren vullen de lucht, de bergachtige omgeving het decor.


Hotels en regio's St. Lucia

Castries

De meeste hotels, horecagelegenheden en uitgaansmogelijkheden zijn in het noordwesten van St. Lucia te vinden, rond de hoofdstad CastriesRodney Bay Village

In dit badplaatsje vindt u ook veel hotels en uitgaansgelegenhedenWestkust van St. Lucia

De mooiste regio voor een vakantie St. Lucia is de idyllische westkust van het eiland, waar verborgen baaien en pittoreske vissersdorpjes elkaar afwisselen. Wij hebben een bijzondere selectie van hotels op St. Lucia in ons aanbod opgenomen.

Het vulkanische eiland St. Lucia is bergachtiger dan de meeste andere Caribische eilanden. Hierdoor is een vakantie St. Lucia net even anders dan anders.

Tijdsverschillen op St.Lucia

Het is op St. Lucia 5 uur vroeger dan in Nederland; wanneer wij zomertijd hebben is het dan 6 uur.

Feestdagen op St. Lucia

• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Driekoningen: 06 januari
• Onafhankelijkheidsdag: 22 februari
• Labour Day: 1 mei
• Corpus Christi: 22 mei
• Emancipation Day: 1 augustus
• Kerstmis: 25 december
• Boxing Day: 26 december
Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden op St. Lucia op dezelfde dag gevierd als bij ons.
Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten.

Dengue, Chikungunya en Zika op St. Lucia

Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook op St. Lucia.

Informatie
Dengue, Chikungunya en Zika zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden.

Voorkomen
Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Meer informatie
• RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) op tel: 030-2749111 of
www.rivm.nl
• Thuisvaccinatie.nl op tel: 0900 - 1212888 of
www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel
• Travel Clinic Havenziekenhuis op telefoon 0900-5034090 of
www.travelclinic.com
• KLM Travel Clinic op telefoon 0900-1091096 of
www.klmtravelclinic.com 

Taal op St.Lucia

De officiële taal is Engels. De bevolking spreekt ook een (Fransgetint) dialect.

Geldzaken St. Lucia

De munteenheid is de East Caribbean Dollar (XCD). De munt heeft een vaste omrekenkoers met de Amerikaanse dollar. De wisselmogelijkheden voor andere muntsoorten dan de Amerikaanse dollar zijn beperkt. Wij adviseren u derhalve uitsluitend Amerikaanse dollars in contant mee te nemen. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: EUR 1 = ca. 2,95 XCD en 1 XCD = ca. EUR 0,33
Creditcard: In hotels, grote restaurants en winkels met een uitgebreid assortiment worden de bekende internationale creditcards geaccepteerd. Bij een bank kunt u ook contant geld opnemen. U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Zie ook de website: www.eurocard.nl.
Pinnen: Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in de grotere steden terecht bij de geldautomaten welke tevens een maestro- of cirrus-teken vermelden. Het dient aanbeveling niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met 6 maanden na uw terugkomst.
Reist u via Amerika naar St.Lucia, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/  voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.


Hotels op St. Lucia

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.
Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
• Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
• Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
• Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken op St.Lucia

De meeste hotels en appartementencomplexen beschikken over goede restaurants. U kunt zowel in als buiten de hotels uw maaltijden gebruiken. Zo zijn er op het eiland (nationale) fastfoodketens en lokale restaurantjes, waar u goed en goedkoop kunt eten. Creoolse specialiteiten, een mengeling van Frans en Afrikaans, zijn een aanrader. De prijzen variëren per klasse restaurant, vanaf ca. USD 10 voor een eenvoudige maaltijd tot en met culinaire hoogtepunten voorzien van dito prijskaartje. Het leidingwater is veilig om te drinken, maar om eventuele darmklachten te vermijden kan men flessen water kopen.

Klimaat op St.Lucia

De zogenaamde ‘Bovenwindse eilanden’ waartoe St. Lucia behoort, hebben een gemiddelde temperatuur van 22-28 ºC. De verkoelende passaatwind zorgt voor een aangename verfrissing. De meeste regen valt in de periode juni tot en met november, het ‘natte seizoen’. Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen. Dezelfde periode staat tevens bekend als ‘orkaan-seizoen’; de statistieken geven echter aan dat de meeste Caribische eilanden gemiddeld slechts twee tot drie keer per eeuw worden getroffen door een zogenaamde ‘hurricane’.

Binnenlands vervoer op St.Lucia

De taxi’s hebben vastgestelde tarieven die variëren naar gelang de afstand. Omdat de taxi’s geen meter hebben, is het aan te raden de prijs van tevoren af te spreken. Op St. Lucia is geen openbare busverbinding, wél rijden er regelmatig privé-minibusjes over het eiland. Deze busjes rijden volgens vaste routes en (min of meer) tegen vaste prijzen. Op de eilanden wordt tevens autohuur aangeboden: houdt u er rekening mee dat het verkeer linksrijdend is!
Reisblog St. Lucia

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor St. Lucia LC met u.


Bekijk alle berichten


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.please chat with me