• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Oog in oog met zeeschildpad
 • Levendig Paramaribo
 • Historisch Jodensavanna
 • Paradijselijk oord Overbridge
 • Natuurpark Brownsberg
 • Fietsen door plantage district
 • Commewijne riviercruise
 • Ontmoet inheemse bevolking
 • Ruige Amazone jungle

Enjoy Suriname (met Galibi)

15-daagse individuele reis

Hoe veelzijdig deze reis is? U staat mogelijk oog in oog met reusachtige zeeschildpadden, vaart over kolkende rivieren, verblijft aan schilderachtige rivierstrandjes en ontdekt het tropisch regenwoud. Maar ook bezoekt u het historische erfgoed van Jodensav... lees verder »

Vanaf € 118,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓

Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • De Surinamerivier
 • Brownsberg natuurreservaat
 • Ontspanning
 • Palumeu
 • Lokale bevolking
De Surinamerivier Brownsberg natuurreservaat Ontspanning Palumeu Lokale bevolkingImpressies

De Surinamerivier
Brownsberg natuurreservaat
Ontspanning
Palumeu
Lokale bevolking


Reisinformatie

Hoe veelzijdig deze reis is? U staat mogelijk oog in oog met reusachtige zeeschildpadden, vaart over kolkende rivieren, verblijft aan schilderachtige rivierstrandjes en ontdekt het tropisch regenwoud. Maar ook bezoekt u het historische erfgoed van Jodensavanna, wandelt u door de unieke stad Paramaribo en fietst u in het Commewijne district langs een schat aan historische overblijfselen van het koloniale verleden. En dan hebben we de ontmoeting met de oorspronkelijke bewoners van Suriname in het diepe binnenland nog niet eens genoemd. Als dat niet veelzijdig is.

Reisleiding

Nederlandssprekende, lokale gidsen. Tijdens de tour wordt u begeleid door lokale gidsen. Er kunnen meerdere deelnemers zijn tijdens de tour.

Vertrekdata

Elke zaterdag.
Enjoy Suriname (met Galibi) Enjoy Suriname (met Galibi)

Beleef meer

Deze veelzijdige reis, waarin u kennis maakt met de verschillende kanten van het land, is een uitstekende mix van natuur, cultuur en geschiedenis. Zo fietst u over het zogenaamde platteland van Suriname met een schatkist aan historische overblijfselen, kunt u aan de kust met wat geluk reuzenzeeschildpadden hun eieren zien leggen en maakt u diep in de prachtige, ruige binnenlanden kennis met de inheemse bevolking. Doen we met het alleen benoemen van deze punten de reis tekort? Jazeker! Dit is slechts een kleine greep uit de vele activiteiten die deze reis tot een zeer veelzijdige maken.

Reisnaam:
Enjoy Suriname (met Galibi)
Reistype:
15-daagse individuele reis
Reiscode:
FD3377
Prijsinfo:
v.a. € 118,- Prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek ons

Inbegrepen

 • Nederlandstalige lokale gidsen
 • Transfers
 • Excursies
 • Meerdaagse tours
 • Entreegelden zoals omschreven
 • 14 overnachtingen (verblijf o.b.v. verzorging zoals bij dagbeschrijving staat vermeld).

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht Amsterdam - Paramaribo v.v.
 • Transfers van en naar vertrekpunt van de fietstocht Plantage Peperpot
 • Transfers van en naar de opstapplaats van de Commewijne boottocht
 • Fooien
 • Overige maaltijden
 • Uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.

Accommodatie

In Paramaribo vrije  keuze uit ons volledige aanbod aan accommodaties. Op Overbridge en Palumeu in comfortabele 2-persoons cabana’s. In Galibi in een eenvoudige guesthouse op het strand (groepsaccommodatie).

Maaltijden

De inbegrepen maaltijden staan bij de dagbeschrijving vermeld (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Naar Overbridge, Brownsberg en Nickerie per minibus. De reis naar Palumeu is per vliegtuigje.

Verlenging

Overweeg ook zeker een strandverlenging op Curaçao of Aruba. Makkelijk te combineren! Informeer naar de mogelijkheden.

Deelnemers

Minimaal 4.
Tijdens de tour wordt u begeleid door lokale gidsen. Er kunnen meerdere deelnemers zijn tijdens de tour.

Bijzonderheden

Reisperiode is van begin februari t/m eind augustus.

Enjoy Suriname (met Galibi) Enjoy Suriname (met Galibi)

Paramaribo

Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw accommodatie in Paramaribo.

Stadstour Paramaribo

U maakt al wandelend kennis met de tot werelderfgoed uitgeroepen stad Paramaribo (O).

Paramaribo › Overbridge

De komende twee nachten verblijft u in een paradijselijk recreatieoord aan de Surinamerivier. Deze locatie doet denken aan een Caraïbisch strandresort, maar dan omringd door het mysterieuze en haast ondoordringbare Amazone oerwoud. Oftewel; de perfecte bestemming om tot rust te komen (O,L,D).

Overbridge › Jodensavanna › Overbridge

Iets zuidelijker aan de rivier, op een kleine 45 minuten varen, vindt u de eerste nederzetting van Joden in Suriname; Jodensavanna. Tijdens een interessante rondleiding bezichtigt u de oudste synagoge van het Amerikaanse continent, de oude Joodse begraafplaats en de eeuwenoude medicinale bron. Veel kennis rijker keert u, wederom per boot, terug naar Overbridge (O,L,D).

Overbridge › Brownsberg › Paramaribo

Alvorens naar Paramaribo terug te keren reist u naar natuurpark Brownsberg. Hier voeren verschillende voetpaden u door het indrukwekkende hoge woud naar idyllische watervallen, bergstroompjes en prachtige vergezichten (O,L).

Fietstocht Plantage Peperpot

Vandaag heeft u een actieve dag voor de boeg. U stapt u op de fiets richting de Commewijne plantages (circa 20 kilometer). De route is landelijk en voert u langs verschillende lieflijke dorpjes waar vroeger suiker-, cacao-, koffie- en katoenplantages hun glorieperiode hadden (O,L).

Paramaribo › Palumeu

Ver in het zuiden van Suriname wacht u één van de hoogtepunten van deze rondreis, jungle lodge Palumeu. Dit resort in het woongebied van de inheemse Trio- en Wajana-stammen ligt op circa 75 minuten vliegen van Paramaribo. U zult gefascineerd zijn door dit gedeelte van het tropisch regenwoud waarin brulapen en vogels het aanbreken van een nieuwe dag aankondigen, u over indrukwekkende stroomversnellingen vaart, unieke flora en fauna aanschouwt en vandaag reeds kennismaakt met de eeuwenoude tradities van de oorspronkelijke bewoners van het Amazone woud (O,L,D).

Palumeu

Zorg dat u goed uitgerust bent, want de beklimming van de Poti Hill staat op het programma. Wat een uitzicht! Geef uw ogen ook op de terugweg goed de kost. Kleurrijke ara’s en papegaaien scheren over uw hoofd en is dat een aap, daar boven in de boom? Met een beetje geluk ziet u zelfs een otter wegschieten. Terug op Palumeu komt u weer op krachten met een heerlijke lunch. Daarna is het tijd voor een les in pijl- en boogschieten. Is het echt zo eenvoudig (O,L,D)?

Palumeu

U maakt een boottocht naar de indrukwekkende stroomversnellingen. De garantie voor een heerlijk ontspannen dag. Gaat u zwemmen of kiest u er op deze prachtige locatie voor om lekker te luieren in de hangmat? Ook een actievere tijdsbesteding in de vorm van een junglewandeling behoort tot de mogelijkheden (O,L,D).

Palumeu › Paramaribo

Nadat u in de ochtend de trotse bewoners van het dorp Palumeu nog met een bezoek heeft vereerd, is het na de lunch tijd om afscheid te nemen van al dit moois. Heeft deze plek, net als bij menig ander, ook uw hart gestolen (O,L)?

Paramaribo

Dag ter vrije besteding (O).

Paramaribo › Galibi

Vandaag begint het avontuur* waar u mogelijk reikhalzend naar uit heeft gekeken. U reist naar Galibi met haar prachtige ongerepte zeestranden en maakt kennis met de vriendelijke inheemse Caraïben-stam. Tevens bevindt zich hier het op één na grootste legstrand van de reusachtige zeeschildpadden ter wereld. In het legseizoen (feb. t/m medio aug.) zijn we hier in de nachtelijke uurtjes te vinden om oog in oog te kunnen staan met deze bijzondere dieren. Een onvergetelijke ervaring! Buiten het legseizoen wordt u getrakteerd op een culturele show (O,L,D).

Galibi › St. Laurent › Paramaribo

Op weg terug naar Paramaribo vaart u eerst naar het dorp St. Laurent in Frans Guyana. U waant zich direct in Frankrijk. Dit mag met recht een bijzonder uitstapje worden genoemd. Na een wandeling en de beroemde Papillon gevangenis te hebben bezocht, vervolgt u de terugreis naar Paramaribo (O,L).

Commewijne Boottocht

U maakt een boottocht over de Commewijne-rivier, langs de vele historische plantages die hier te vinden zijn. Ziet u wat bewegen in het water? De kans bestaat dat, terugvarend naar Paramaribo, zoetwaterdolfijnen met u mee zwemmen (O,L).

Paramaribo

Er is een eind gekomen aan deze fascinerende rondreis. Wanneer u vandaag weer huiswaarts keert wordt u in de middag opgehaald voor de transfer naar de luchthaven waarna u de volgende dag op Schiphol arriveert (O).

BELANGRIJK:

Buiten het nestelseizoen (sep t/m jan) gaat u op dag 12 naar Nickerie & Bigi Pan in plaats van Galibi.De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

VertrekdatumPrijs p.p.
20-08-2017 t/m 21-08-2017€ 1632,-
22-08-2017 t/m 22-08-2017€ 1624,-
23-08-2017 t/m 26-08-2017€ 1616,-
27-08-2017 t/m 27-08-2017€ 1608,-
28-08-2017 t/m 30-08-2017€ 1600,-
31-08-2017 t/m 31-08-2017€ 1592,-
01-09-2017 t/m 17-09-2017€ 1584,-
18-09-2017 t/m 18-09-2017€ 1591,-
19-09-2017 t/m 20-09-2017€ 1598,-
21-09-2017 t/m 21-09-2017€ 1605,-
22-09-2017 t/m 25-09-2017€ 1612,-
26-09-2017 t/m 26-09-2017€ 1619,-
27-09-2017 t/m 29-09-2017€ 1626,-
30-09-2017 t/m 30-09-2017€ 1633,-
01-10-2017 t/m 18-10-2017€ 1640,-
19-10-2017 t/m 30-10-2017€ 1644,-
31-10-2017 t/m 17-11-2017€ 1648,-
18-11-2017 t/m 18-11-2017€ 1644,-
19-11-2017 t/m 20-11-2017€ 1640,-
21-11-2017 t/m 21-11-2017€ 1636,-
22-11-2017 t/m 25-11-2017€ 1632,-
26-11-2017 t/m 26-11-2017€ 1628,-
27-11-2017 t/m 29-11-2017€ 1624,-
30-11-2017 t/m 30-11-2017€ 1620,-
01-12-2017 t/m 13-12-2017€ 1616,-
14-12-2017 t/m 14-12-2017€ 1621,-
15-12-2017 t/m 16-12-2017€ 1626,-
17-12-2017 t/m 17-12-2017€ 1631,-
18-12-2017 t/m 20-12-2017€ 1636,-
21-12-2017 t/m 21-12-2017€ 1635,-
22-12-2017 t/m 22-12-2017€ 1639,-
23-12-2017 t/m 23-12-2017€ 1644,-
24-12-2017 t/m 24-12-2017€ 1643,-
25-12-2017 t/m 25-12-2017€ 1642,-
26-12-2017 t/m 26-12-2017€ 1647,-
27-12-2017 t/m 28-12-2017€ 1658,-
29-12-2017 t/m 29-12-2017€ 1657,-
30-12-2017 t/m 01-01-2018€ 1656,-
02-01-2018 t/m 02-01-2018€ 1655,-
03-01-2018 t/m 17-01-2018€ 1654,-
18-01-2018 t/m 18-01-2018€ 1634,-
19-01-2018 t/m 19-01-2018€ 1544,-
20-01-2018 t/m 22-01-2018€ 1446,-
23-01-2018 t/m 25-01-2018€ 1339,-
26-01-2018 t/m 26-01-2018€ 758,-
27-01-2018 t/m 27-01-2018€ 637,-
28-01-2018 t/m 29-01-2018€ 539,-
30-01-2018 t/m 30-01-2018€ 208,-
31-01-2018 t/m 31-01-2018€ 118,-

NB

Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en exclusief intercontinentale vluchten, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Inbegrepen

 • Nederlandstalige lokale gidsen
 • Transfers
 • Excursies
 • Meerdaagse tours
 • Entreegelden zoals omschreven
 • 14 overnachtingen (verblijf o.b.v. verzorging zoals bij dagbeschrijving staat vermeld).

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht Amsterdam - Paramaribo v.v.
 • Transfers van en naar vertrekpunt van de fietstocht Plantage Peperpot
 • Transfers van en naar de opstapplaats van de Commewijne boottocht
 • Fooien
 • Overige maaltijden
 • Uitgaven van persoonlijke aard

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.


Bekijk ook deze variant van deze reis:

Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
Kom naar onze Camperdag op 2 september 2017