• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat
Tenzing Travel Bestseller

Discover Suriname

15-daagse individuele reis

Natuur, cultuur, historie: het wordt allemaal gecombineerd tijdens deze bijzondere rondreis door het prachtige Suriname! U vaart door prachtig moerasgebied over de grootste lagune van Suriname, u fietst langs roemruchte plantages in het Commewijne district en ... lees verder ↓


Highlights

 • Rijstdistrict Nickerie
 • Bruisend Paramaribo
 • Plantage Resort Frederiksdorp
 • Tropisch regenwoud
 • Ontmoet de inheemse bevolking
INDICATIEPRIJS € 1850,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Saramaccaans huis op Dan
 • Voorzijde Danpaati River Lodge
 • Danpaati
Saramaccaans huis op Dan Voorzijde Danpaati River Lodge DanpaatiImpressiesSaramaccaans huis op Dan
Voorzijde Danpaati River Lodge
Danpaati


Reisinformatie


Natuur, cultuur, historie: het wordt allemaal gecombineerd tijdens deze bijzondere rondreis door het prachtige Suriname! U vaart door prachtig moerasgebied over de grootste lagune van Suriname, u fietst langs roemruchte plantages in het Commewijne district en u maakt kennis met de gastvrije lokale bevolking van het land. Daarnaast ontdekt u in het binnenland het afgelegen Danpaati, verscholen in het mooie regenwoud van Suriname. Bent u klaar voor dit onvergetelijke avontuur?
Discover Suriname Discover SurinameDag tot dag

Paramaribo

Na aankomst wordt u per transfer naar uw accommodatie in Paramaribo gebracht.

Paramaribo

In de ochtend maakt u tijdens een stadswandeling kennis met het bruisende Paramaribo. U brengt onder andere een bezoek aan de bloemenmarkt en Fort Zeelandia. De middag is ter vrije besteding en  breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Sint-Petrus-en-Pauluskathedraal en leer meer over het interessante verleden van Suriname (O).

Paramaribo › Galibi

Per bus vertrekt u vanuit Paramaribo richting Albina. Hier stapt u over in een boot om verder te reizen naar Galibi, een afgelegen natuurgebied aan de monding van de Marowijnerivier. Er staat een dorpswandeling op het programma waarbij u kennis maakt met de traditionele cultuur van de inheemse Caraïben stam. Tijdens het nestelseizoen kunt u oog in oog staan met enorme zeeschildpadden op het strand, een unieke ervaring tijdens uw reis (O,L,D)!

Galibi › St. Laurent › Paramaribo

Het is alweer tijd om afscheid te nemen van Galibi. Eerst maakt u een uitstapje naar buurland Frans Guyana, waar u rondgeleid wordt door de Bagno. Dit is de beruchte Franse strafgevangenis waar Papillon gevangen zat. Het zal een indrukwekkend bezoek zijn! Vervolgens reist u weer naar Paramaribo via Albina (O,L).

Paramaribo › Nieuw Nickerie

Nieuw Nickerie, de tweede stad van Suriname, is de eindbestemming van vandaag. U brengt onderweg nog een bezoek aan Groningen en Wageningen, dorpjes waar u herinnerd wordt aan de rijke historie van Suriname. Geniet van de veranderingen in het landschap, waarbij bananenplantages en hoge palmen plaatsmaken voor rijstvelden en uitgestrekte polders (O,L,D).

Nieuw Nickerie › Bigi Pan › Paramaribo

U wordt opgehaald door de gids voor een boottocht door het prachtige natuurgebied Bigi Pan, met zijn mangrovebossen en smalle kreken. De lagune staat bekend om haar grote vogelrijkdom, waar u de Rode Ibis, de Lepelbek en nog vele andere bijzondere vogels kunt spotten (O, L).

Paramaribo › Danpaati

Na het ontbijt reist u vandaag naar Danpaati, een eiland gelegen in het prachtige regenwoud van Suriname. Per minibus wordt u in ongeveer twee uur gebracht naar Atjoni. Hier stapt u over in een openkorjaal voor een tocht van ongeveer twee uur naar de schitterend gelegen Danpaati River Lodge, waar u een fantastische jungle ervaring tegemoet. De middag is ter vrije besteding. 

Danpaati

De komende twee dagen staan er verschillende excursiemogelijkheden op het programma. Zo kunt met de gids mee voor een dorpswandeling door het dorpje Dan, waar u kennis maakt met de unieke manier van leven van de lokale bevolking. Of wat denkt u van een stevige boswandeling met een lokale gids waar u meer te weten komen over de flora en fauna. In de avond, onder de prachtige sterrenhemel, kunt u mee op een spannende Kaaimannentour op zoek naar de vele kaaimannen die hier in de wateren rondom Danpaati leven. Op een van de avonden is het genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en de Bandama zullen worden uitgevoerd door de lokale bevolking. En aan het zwembad is het heerlijk ontspannen (O,L,D).

Danpaati › Paramaribo

Het is tijd om deze prachtige omgeving te verlaten. U reist per korjaal terug naar Atjoni en per minubus weer terug naar het levendige Paramaribo (O).

Paramaribo

Dag vrij ter besteding. Verken de Centrale Markt, de grootste overdekte markt van het Caraïbisch gebied met diverse stalletjes met producten: van overheerlijke bananenchips en verse pepertjes tot kleurrijke kleding en boeken (O).

Paramaribo › Frederiksdorp

U vertrekt naar Mariënburg en stapt over op de boot naar Plantage Resort Frederiksdorp. Plantage Frederiksdorp is een voormalige koffie- en cacaoplantage. U overnacht hier de aankomende dagen in een gerenoveerde plantagewoning of een mooie cabana. U maakt gelijk bij aankomst kennis met het verleden van Plantage Frederiksdorp tijdens een historische wandeling. Na de lunch maakt u een boottocht op de Commewijne rivier en zoekt u naar vrolijke zoetwaterdolfijnen! In de avond staat er een bezoek aan het schildpaddenstrand op het programma. Na een avontuurlijke boottocht door het zwampgebied arriveert u op het Matapicastrand. U wandelt circa 8 kilometer om de zeeschildpadden te kunnen spotten. Het is een onvergetelijke ervaring om het gehele proces mee te maken, vanaf het punt dat de schildpad uit het water komt totdat zij weer terugkeert naar de zee. Buiten het schildpaddenseizoen wordt er een boottocht door het zwampgebied gemaakt (O,L,D).

Frederiksdorp

Na het ontbijt gaat u een fietstocht maken in de schitterende omgeving. U vertrekt vanuit Plantage Resort Frederiksdorp richting Kronenburg. Tijdens de fietstocht passeert u diverse oude plantages, sluizen en kanalen. De rest van de dag heeft u vrij ter besteding (O,L,D).

Frederiksdorp

In de ochtend fietst u met de gids naar Plantage Rust en Werk, een voormalige koffieplantage. Onderweg rijdt u nog langs de weilanden van Dhr. Van Alen en een garnalenkwekerij (O,L,D).

Frederiksdorp

Vanaf Frederiksdorp reist u met de boot terug naar Mariënburg. Hier wacht de transfer op u voor de terugrit naar de luchthaven (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • Het programma van de tours en activiteiten en de kans om dieren te spotten blijft onder voorbehoud van de weersomstandigheden, het seizoen en het getij. Buiten het nestelseizoen van de schildpadden (medio aug. t/m jan.) maakt u een boottocht door het prachtige moerasgebied. U brengt dan geen bezoek aan het Matapica strand om schildpadden te spotten.
 • De volgorde van de reis kan worden aangepast vanwege de minimum bezetting van de groepstransfers.

Reisleiding

Nederlandssprekende, lokale gidsen. Er kunnen meerdere deelnemers zijn tijdens de tour.

Beleef meer

 • Ga op zondag naar het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo, waar er in de vroege ochtend vogelzandwedstrijden worden gehouden.
 • Kies voor een kookworkshop tijdens uw verblijf in Frederiksdorp.
 • Verlengen op het caraïbische eiland Curaçao? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Insiders Tip

Geniet van de diversiteit van Plantage Frederiksdorp, dolfijnen en schildpadden spotten of ontdek de oude plantages per fiets.

Vertrekdata

Elke dinsdag, donderdag, zaterdag.
In Paramaribo verblijft u in hotel naar keuze, in Nieuw Nickerie in Residence Inn Hotel, in Frederiksdorp in cabana's te Plantage Frederiksdorp en in Galibi en Danpaati in comfortabele lodges.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Zoals omschreven. De transfers vinden plaats op groepsbasis, per (mini)bus en gemotoriseerde korjaal.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


<

Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
meer info
maak nu een afspraak
 
please chat with me