Rondreis Sicilië

Wanneer we een rondreis door Sicilië maken, verblijven we graag in agriturismo’s. Dit zijn lokale boerderijen of landhuizen waar men niet alleen gasten ontvangt, maar ook olijfolie, kaas en wijnen produceert. Vaak afgelegen, midden in de natuur. In het gezelschap van een Siciliaanse familie proeven we daar van de lokale Italiaanse specialiteiten, van pasta’s tot kazen en heerlijke zoetigheden. We delen onze leukste adresjes graag met u!

Stéphanie Gras
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Agrigento, Sicilië

Waarom naar Sicilië met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Stéphanie Gras

Reisspecialist Italië

Reisinformatie Sicilië

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Rondreis Sicilië

Tegen het meest zuidelijke punt van de laars ligt het Italiaanse eiland Sicilië. Sicilië wordt ook wel ‘Sicilia bedda’ genoemd, letterlijk vertaald het ‘mooie Sicilië’. Het is het grootste eiland in het hart van de Middellandse Zee en u vindt er vele prachtige stranden met azuurblauw water. Sicilië is echter meer dan zon, strand en zee en dat ontdekt u tijdens uw rondreis.

Wat Sicilië zo bijzonder maakt? Wat dacht u van de pompeuze en nog altijd actieve Etna vulkaan, de heuvelachtige landschappen met daarin wijn-, sinaasappel en citroenboomgaarden, de schilderachtige dorpjes, overblijfselen uit de tijd van de Grieken en Romeinen én de streekgerechten waarbij u uw vingers af zult likken. We lichten een aantal hoogtepunten verder toe.

Etna-vulkaan

Een rondreis door Sicilië is niet compleet zonder een bezoek aan de imposante Etna-vulkaan. De vulkaan is nog zeer actief en rondom de krater zijn dan ook lavaresten te vinden. U waant zich hier op de maan, zo tussen het zwartgeblakerde gesteente. De grond aan de voet van de vulkaan is erg vruchtbaar en de omgeving staat dan ook vol met olijfbomen, wijngaarden en citrusvelden.

Noto

De binnenstad van Noto is een waar openluchtmuseum en zeer fotogeniek. Barokke elementen voeren er de boventoon. U struikelt er over de kathedralen en kerken waarop minuscule details zijn aangebracht en die van artistiek versierde balkons zijn voorzien. De belangrijkste gebouwen in Noto zijn zelfs gemaakt uit een speciaal soort steen, dat als de zon erop schijnt prachtig goud kleurt. Op zonnige dagen lijkt het daardoor alsof de binnenstad licht geeft.

Valle dei Templi

Te midden van een betoverende vallei, vol met bloeiende amandelbomen, ligt het meest indrukwekkende archeologische complex van heel Sicilië: de Vallei van de Tempels. Door de Griekse bouwstijl van het complex wordt dit ook wel het Griekenland van Italië genoemd. De enorme goudbruine zuilen steken mooi af tegen de felblauwe lucht. De mooiste en best bewaarde tempel in de Vallei van de Tempels is de Tempel van Concordia, die bovenop een heuvel is gelegen. De naam Concordia komt van een Latijnse inscriptie die in de buurt van de tempel is gevonden.

Cefalù

Wilt u een dagje erop uit combineren met ontspannen op het strand? Ga dan naar Cefalù, een klein vissersdorpje dat over een twee kilometer lang zandstrand beschikt. ’s Ochtends kunt u het historische centrum verkennen. De smalle steegjes, verborgen hoekjes en kunstgaleries maken dat u om de paar meter wilt stoppen voor een foto. In de hoofdstraat, de Corso Ruggero, gebeurt van alles. Zo ziet u ongetwijfeld Italiaanse dames die de was ophangen op hun kleine balkonnetjes en kinderen die op straat spelen. De belangrijkste attractie in Cefalù is de kathedraal met opmerkelijke koepel en van binnen indrukwekkende Byzantijnse mozaïeken. In de middag kunt u naar het strand, waar u bij een van de strandtenten een ligstoel met blauw-wit-gestreepte parasol kunt reserveren en van de zon kunt genieten.

Rondreis Sicilië op maat

Wilt u de bijzondere plekjes op Sicilië ontdekken tijdens een zonnige rondreis? Bekijk dan de voorbeeldreis die onze reisspecialisten hebben samengesteld en laat u inspireren. Wilt u ergens een dagje langer blijven of ook andere plaatsen toevoegen aan uw rondreis? Geen probleem, al onze reizen zijn op maat aan te passen.

Klimaat

Italië kent een zeeklimaat, met in het noorden relatief milde winters, geen extreem hete zomers en neerslag gedurende het hele jaar. In het zuiden zijn warme, droge zomers en relatief milde winters gebruikelijk.

Inentingen

Voor Italië zijn geen inentingen nodig.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Voor een bezoek aan Italië heeft u geen visum nodig.

Reisfoto's Sicilië

Syracuse

Syracuse

Piazza Duomo, Syracuse

Piazza Duomo, Syracuse

Sicilië

Sicilië

Palermo, Sicilië

Palermo, Sicilië

Villa Romana del Casale, Sicilië

Villa Romana del Casale, Sicilië

Sicilië

Sicilië

Noto, Sicilië

Noto, Sicilië

Straten in Palermo

Straten in Palermo

Sicilië

Sicilië

Etnavulkaan

Etnavulkaan

Agrigento, Sicilië

Agrigento, Sicilië

Cefalù

Cefalù

Taormina, Sicilië

Taormina, Sicilië

Taormina, Sicilië

Taormina, Sicilië

Villa Romana del Casale, Sicilië

Villa Romana del Casale, Sicilië

Street art in Noto, Sicilië

Street art in Noto, Sicilië

Agrigento

Agrigento

Plein in Palermo

Plein in Palermo

Etnavulkaan

Etnavulkaan

Vallei van de Tempels, Agrigento

Vallei van de Tempels, Agrigento

Palermo

Palermo

Sicilië

Sicilië

Noto

Noto

Taormina

Taormina

Cefalu op Sicilië

Cefalu op Sicilië

Etnavulkaan op Sicilië

Etnavulkaan op Sicilië

Agrigento

Agrigento