Rondreis Kroatië

De kustlijn van Kroatië behoort wat ons betreft tot de mooiste van Europa. Wij zijn verliefd op de schilderachtige baaitjes, het azuurblauwe water, de duizenden eilandjes en het stralende zonnetje. Kroatië heeft echter nog veel meer te bieden: historische steden, klaterende watervallen en bergachtige binnenlanden. Laat u verrassen!

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Krka National Park

Waarom naar Kroatië met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist Kroatië

Reisinformatie Kroatië

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Rondreis Kroatië

Schilderachtige baaien, idyllische eilanden, de Adriatische Zee die van helderblauw naar naar smaragdgroen kleurt, maar ook historische steden vol cultuur, een bergachtig binnenland, een vriendelijke bevolking en klaterende watervallen: dit is Kroatië! Deze zonnige bestemming leent zich door al deze ingrediënten voor een onvergetelijke rondreis. Aan u de keuze of u dit per auto of camper gaat ervaren.

Plitvice & Krka National Parks

Tijdens een rondreis door Kroatië mag een bezoek aan het wereldberoemde Plitvice Nationaal Park met zijn hoge beboste bergen, iconische meren en klaterende watervallen niet ontbreken. Wandel over houten vlonders of onverharde paden langs stroomversnellingen en smaragdgroene meren, of geniet van een picknick met uitzicht op de watervallen. Het nationale park Krka is het kleine zusje van Plitvice, maar ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier bewondert u namelijk de Skradinski Buk, een waterval van maar liefst 100 meter breed! Het water dendert hier via 17 kleinere watervallen naar beneden, een spectaculair gezicht.

Dubrovnik

Dubrovnik wordt ook wel de parel van de Adriatische Zee genoemd. De stadsmuur van soms wel 25 meter hoog en twee kilometer lang zal u meteen opvallen. Wandelen door het oude centrum binnen de stadsmuren is een belevenis op zich. Met smalle steegjes, oude gebouwen en mooie doorkijkjes valt er na iedere hoek weer iets nieuws te ontdekken. Verdwalen in de oude stad is vrijwel onmogelijk, dus ga vooral de zijstraatjes in. Vergeet niet de Dubrovnik Cathedral, St. Blaise’s Church en de Dominican Monastry te bezoeken; stuk voor stuk prachtige bouwwerken!

Šibenik

Šibenik is de oudste stad van de Adriatische kust en een verborgen juweeltje. Maar weinig reizigers bezoeken deze stad, waardoor u in alle rust door de straatjes kunt dwalen en de oude kathedraal en een van de vele kastelen kunt bezoeken. Bijzonder aan de St. Jacobs Kathedraal is dat er geen enkele spijker, moer of bout aan te pas is gekomen bij de bouw.

De eilanden van Kroatië

Meer dan duizend eilandjes behoren tot Kroatië. Ieder eiland heeft zijn eigen charme en ieder eiland kent zijn eigen landschappen. Die wisselen van lieflijke baaitjes tot aan wijngaarden en van kale rotslandschappen tot aan groene heuvels met vruchtbare valleien. Enkele aanraders om te bezoeken zijn Hvar, Brac, Rab of Krk, maar wij adviseren u graag over welk eiland bij uw reiswensen past.

Rondreis Kroatië op maat

Wilt u Kroatië zelf ontdekken? Bekijk dan onze rondreizen, welke allemaal naar uw wensen aan te passen zijn.

Tijdsverschil

Er is in Kroatië geen tijdsverschil met Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is Kroatisch. In hotels en restaurants wordt vaak redelijk Engels gesproken.

Geldzaken

De munteenheid in Kroatië is de Kuna (HRK). De actuele koersen vindt u op www.valuta.nl. Er zijn voldoende geldautomaten die Maestro-kaarten accepteren. Daarnaast worden creditcards bij de meeste hotels en restaurants geaccepteerd.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Kroatië heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

Het westen van Kroatië kent een zeeklimaat, met milde, vrij natte winters en drogere, warme zomers. Het binnenland van Kroatië kent een gematigder zeeklimaat. De winters zijn hier kouder en natter en de temperatuur in de zomer is niet zo hoog als aan de kust.

Reisfoto's Kroatië

Dubrovnik

Dubrovnik

Plitvice National Park

Plitvice National Park

Zagreb

Zagreb

Eiland Krk

Eiland Krk

Milna Haven, Brac Island

Milna Haven, Brac Island

De kathedraal van Makarska

De kathedraal van Makarska

Hvar

Hvar

Krka National Park

Krka National Park

Plitvice National Park

Plitvice National Park

Strossmayer Promenade in Zagreb

Strossmayer Promenade in Zagreb

Makarska

Makarska

Split

Split

Plitvice National Park

Plitvice National Park

Mljet

Mljet

Kathedraal van Zagreb

Kathedraal van Zagreb

Haven van Dubrovnik

Haven van Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik

Plitvice National Park

Plitvice National Park

Split

Split

Dubrovnik

Dubrovnik

Zagreb

Zagreb

Dubrovnik

Dubrovnik

Roski Slap waterval in Krka National Park

Roski Slap waterval in Krka National Park