Rondreis Portugal

Een rondreis door Portugal is altijd verrassend. Zo kunt u de bekende stad Lissabon met wijnproeverijen combineren en Porto met de schitterende natuurparken, vissersdorpjes en verlaten stranden van het onbekende noorden. En bent u een natuurliefhebber? Dan zijn de eilanden van de Azoren en Madeira waarschijnlijk een schot in de roos!

Stéphanie Gras
Reisspecialist Tenzing Travel

Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Porto

Waarom naar Portugal met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Stéphanie Gras

Reisspecialist Portugal

Reisinformatie Portugal

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Rondreis Portugal

Naar Portugal zouden we ieder jaar wel op vakantie kunnen. Iedere regio heeft wel iets bijzonders en unieks te bieden. Zo bent u misschien al eens in Lissabon in Midden-Portugal geweest, maar wist u dat u dit ook kunt combineren met het bezoeken van een Romeinse tempel in het stadje Evora, wijnproeverijen in Reguengos de Monsaraz en een wandeling in het Zêzeredal, een gletsjervallei die uitmondt in de Taag? Zo ziet u maar; ook dichtbij huis kan een bestemming verrassen!

Reist u door het onbekende Noord-Portugal, dan komt u in een gebied met schitterende natuurparken, verlaten stranden en lokale vissersdorpjes. Door de ligging aan de Atlantische oceaan zijn de temperaturen in de zomer hier aangenaam warm, en niet te heet. Uiteraard mag een bezoek aan de charmante stad Porto ook niet ontbreken.

Azoren

Niet alleen het vasteland van Portugal leent zich voor een onvergetelijke rondreis. Wat dacht u van eilandhoppen op de Azoren? Hier bewondert u kratermeren, vulkanen, steile kliffen, groene heuvels en pittoreske havenstadjes. De eilanden zijn dan ook een waar paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Lees meer over de Azoren

Madeira

Op Madeira zal het nooit kouder worden dan 16 graden en daardoor kunt u het eiland het gehele jaar bezoeken. Hier bezoekt u charmante stadjes, bewondert u watervallen, steile kliffen en kleurrijke bloemen en kunt u walvissen en dolfijnen spotten.

Lees meer over Madeira

Rondreis Portugal op maat

Wilt u ook een rondreis door Portugal maken? Bekijk dan onze voorbeeldreizen over het vasteland of de reizen die u naar de Azoren of Madeira brengen. Uiteraard kunnen al deze reizen naar uw wensen aangepast worden. We adviseren u graag.

Tijdsverschil

Op het vasteland van Portugal is het één uur vroeger dan in Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Portugal is de officiële taal Portugees.

Geldzaken

De munteenheid is de Euro.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Portugal heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

Het vasteland van Portugal beschikt over een klimaat dat sterk afhankelijk is van de Atlantische oceaan. De binnenlanden zijn warm en droog in de zomer, maar tijdens de wintermaanden valt er regelmatig een bui. Het noorden van Portugal is minder warm met regelmatig een bui en veelal een bries vanuit de oceaan.

Reisfoto's Portugal

Tram in Lissabon

Tram in Lissabon

Berg

Berg

Sintra Strand

Sintra Strand

Porto rivier

Porto rivier

Pasteis de Nata

Pasteis de Nata

Azoren kliffen

Azoren kliffen

Bloem op Madeira

Bloem op Madeira

Tempel in Evora

Tempel in Evora

Tros druiven in Douro

Tros druiven in Douro

Dolfijnen

Dolfijnen

Quintinha de Monserrate

Quintinha de Monserrate

Waterval

Waterval

Strand van Porto Santo

Strand van Porto Santo

Pico de Areeiro

Pico de Areeiro

Afalma zeevaardersmonument

Afalma zeevaardersmonument

Landschap van Faial

Landschap van Faial

Lissabon

Lissabon

Kerk in Porto

Kerk in Porto

Tegels in Porto

Tegels in Porto

Douro wijnvallei

Douro wijnvallei

Kathedraal van Evora

Kathedraal van Evora