The Azores Island Hopping

15-dagen eilandhoppen op de Azoren

Met een huurauto ontdekt u het eiland São Miguel in eigen tempo. Uiteraard slaat u een bezoek aan Sete Cidades niet over. Dit kratermeer is dé trekpleister van de Azoren. Een ander hoogtepunt zal ongetwijfeld het spotten van walvissen en dolfijnen zijn. Zwemmen kan in een van de vele rotsbaden of in de natuurlijke warmwaterbronnen.
lees verder

Neem altijd uw zwemspullen mee als u op pad gaat. Er zijn zoveel leuke idyllische zwemplekken

- reisspecialist Ilona Blom

Reisfoto's

Bergen op Sao Miguel

Bergen op Sao Miguel

Pico, Azoren

Pico, Azoren

Pico Vulkaan, Azoren

Pico Vulkaan, Azoren

Azoren

Azoren

Vulkaan van Pico

Vulkaan van Pico

Highlights

 • Beklim de Pico vulkaan
 • Ga kayakken op het kratermeer Sete Cidades
 • Spot walvissen en dolfijnen
 • Geniet van lokale wijnen en kazen
 • Zwemmen in natuurlijke warmwaterbaden
 • Maak onvergetelijke wandelingen
+ +

Indicatieprijs

€ 2.699 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Met een huurauto ontdekt u het eiland São Miguel in eigen tempo. Uiteraard slaat u een bezoek aan Sete Cidades niet over. Dit kratermeer is dé trekpleister van de Azoren. Een ander hoogtepunt zal ongetwijfeld het spotten van walvissen en dolfijnen zijn. Zwemmen kan in een van de vele rotsbaden of in de natuurlijke warmwaterbronnen. U vliegt vervolgens naar het eiland Pico waar u de gelijknamige vulkaan al tijdens de landing kunt zien. Op Pico worden druiven geteeld voor de lekkerste wijnen. Met de boot vaart u daarna naar het bloemeneiland Faial. Wandel hier langs de vulkaankrater en bezoek een nieuw stuk land. Tot slot bezoekt u het eiland Terceira. Dit is een eiland met geschiedenis en cultuur en het heeft de mooiste hoofdstad van de archipel.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Lissabon - Ponta Delgada

Ponta Delgada, Sao Miguel

Ponta Delgada, Sao Miguel

Via een overstap in Lissabon komt u dezelfde dag aan op het hoofdeiland van de Azoren; São Miguel. Bij aankomst haalt u de huurauto op bij de luchthaven en rijdt u naar uw verblijf in de stad Ponta Delgada.

U verblijft in Hotel do Colegio - Ponta Delgada
Dag 2-5

Vrije dagen São Miguel / Ponta Delgada

Warmwaterbron op Sao Miguel

Warmwaterbron op Sao Miguel

De komende dagen heeft u de tijd om het eiland te verkennen. Richt u zich op het gebied ten noorden en westen van São Miguel. Hoogtepunten in deze regio zijn de kratermeren Sete Cidades en het Lagao do Fogo. Ga ook naar de theeplantage om te kijken hoe ze op de Azoren thee groeien en ga met een zodiac de Atlantische Oceaan op om walvissen en dolfijnen te spotten.

U verblijft in Hotel do Colegio - Ponta Delgada
Dag 6

Ponta Delgada – Pico

Wijnvelden van Pico

Wijnvelden van Pico

U rijdt naar de luchthaven in Ponta Delgada, waar u ook de huurauto inlevert. Daarna maakt u zich klaar voor de vlucht naar Pico. Na aankomt op Pico haalt u de huurauto op en rijdt u naar uw verblijf voor de komende dagen. Pico kent een totaal andere sfeer dan Sao Miguel en vanuit het vliegtuig heeft u bij helder weer al zicht op de indrukwekkende vulkaan.

U verblijft in Lava Homes - Pico
Dag 7-8

Vrije dagen Pico

Kust van Pico

Kust van Pico

Pico heeft een heel ander landschap dan de andere eilanden. Waar u ook bent, de vulkaan laat zich altijd van zijn beste kant zien. Veel huizen, muurtjes en andere bouwwerken zijn gemaakt van lavastenen. Vanuit de diverse havens worden er dagelijks tours aangeboden om walvissen of dolfijnen te spotten. Wist u dat Pico ook een van de betere eilanden is om te gaan duiken?

U verblijft in Lava Homes - Pico
Dag 9

Pico – Faial

Oude kerk op Faial

Oude kerk op Faial

Vandaag reist u naar het derde eiland; Faial. De huurauto laat u achter in de haven (bij uw reisbescheiden ziet u welke haven dit is; Madalena of São Roque do Pico). Daarna vaart u in een half uur naar de haven van Horta. Hier aangekomen haalt u een nieuwe huurauto op en rijdt u naar uw hotel.

U verblijft in Hotel do Canal - Faial
Dag 10-11

Vrije dagen Faial

Wilde dolfijnen bij Faial

Wilde dolfijnen bij Faial

Bezoek de woestijnachtige vlakte bij Capelinho en maak bij mooi weer een wandeling rondom de groene caldeira. Maak een praatje in de haven van Horta met zeezeilers die de Atlantische Oceaan oversteken en wat is toch dat gekke geluid dat u ’s avonds hoort?

U verblijft in Hotel do Canal - Faial
Dag 12

Faial – Terceira

Bergdorp in Faial

Bergdorp in Faial

U rijdt naar de luchthaven op Faial, waar u ook de huurauto inlevert. Daarna maakt u zich klaar voor de vlucht naar Terceira. Na aankomt op de luchthaven van Terceira haalt u de huurauto op en rijdt u naar uw verblijf voor de komende dagen.

U verblijft in Azoris Angra Garden - Terceira
Dag 13-14

Vrije dagen Terceira

Mountainbiken op Sao Miguel

Mountainbiken op Sao Miguel

Maak deze dagen een stadswandeling door het oude centrum van Angra do Heroismo en bezoek mooie uitzichtpunten zoals Serra do Cume, waar de weilanden als een Mondriaanschilderij in elkaar passen. Probeer zoveel mogelijk kleurrijke heilige huisjes te fotograferen en neem een duik in de rotszwembaden bij Biscoitos.

U verblijft in Azoris Angra Garden - Terceira
Dag 15

Terceira - Lissabon - Amsterdam

U rijdt terug naar de luchthaven van Terceira, waar u de auto inlevert. Daarna maakt u zich klaar voor de vlucht via Lissabon naar Amsterdam.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Tijdsverschil

Op de Azoren is het twee uur vroeger dan in Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

Op de Azoren is de officiële taal Portugees.

Geldzaken

De munteenheid op de Azoren is de Euro. De banken op de Azoren zijn vijf dagen per week geopend van 8:30 tot 15:00 uur. Betaalkaarten worden niet altijd geaccepteerd, dus het is aan te raden wat contant geld bij u te hebben.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan de Azoren (Portugal) heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

De Azoren kent een maritiem klimaat welke sterk beïnvloed wordt door de ligging in de Atlantische Oceaan. Het klimaat op de Azoren is bijna altijd zacht en aangenaam afgewisseld met stevige buien. Dit komt door de ligging in een atmosferisch hoge druk gebied. Doordat de weersveranderingen snel kunnen optreden spreken ze op de eilanden over vier seizoenen op één dag.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 2.699,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met TAP vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting*
 • Binnenlandse vlucht São Miguel – Pico en Faial – Terceira met Sata Air inclusief ruimbagage en luchthavenbelasting*
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Autohuur Intermediate 4-deurs, Fully Inclusive, inclusief Pack Super Relax verzekeringen
 • Wilidlife excursie inbegrepen
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij TAP
 • Ruimbagage tijdens de TAP vluchten
 • Bootovertocht Pico – Faial (ca € 5,- per persoon, ter plaatse te kopen)
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Benzine
 • GPS bij de huurauto
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele toeristenbelastingen ter plaatse te voldoen
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Porto

Waarom naar Portugal met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds