Discover Moscow & St. Petersburg

9-daagse stedenreis

Tijdens deze reis combineert u een bezoek aan de twee grootste en belangrijkste steden van Rusland: Moskou en St. Petersburg. Ervaar zelf de verschillen tussen deze twee wereldsteden. Moskou heeft een erg lange geschiedenis, maar oogt als een moderne, grote zakelijke stad. St. Petersburg daarentegen is veel jonger,
lees verder

Reisfoto's

Rode plein, Moskou

Rode plein, Moskou

St. Petersburg kanaal

St. Petersburg kanaal

Skyline van Moskou

Skyline van Moskou

Peterhof in St. Petersburg

Peterhof in St. Petersburg

Fontein van Vriendschap in Moskou

Fontein van Vriendschap in Moskou

Highlights

 • Hermitage
 • Het Kremlin
 • Ballet- of opera voorstelling
 • Prachtige metrostations Moskou
 • Rondvaart Neva rivier
 • Peterhof Paleis
+ +

Indicatieprijs

€ 1.299 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Tijdens deze reis combineert u een bezoek aan de twee grootste en belangrijkste steden van Rusland: Moskou en St. Petersburg. Ervaar zelf de verschillen tussen deze twee wereldsteden. Moskou heeft een erg lange geschiedenis, maar oogt als een moderne, grote zakelijke stad. St. Petersburg daarentegen is veel jonger, maar door de grote invloed van de voormalige tsaren op de stad wordt u hier ondergedompeld in geschiedenis. In beide steden is genoeg te zien en te doen om uw dagen te vullen. U kunt dit op eigen gelegenheid doen of wij kunnen vooraf excursies voor u boeken.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Moskou

Novodevichy klooster in Moskou

Novodevichy klooster in Moskou

Na aankomst op de luchthaven van Moskou wordt u ontvangen door onze lokale partner, die u naar uw hotel brengt.

U verblijft in Boutique Hotel Arbat 6 - Moskou
Dag 2-4

Vrije dagen Moskou

Moskou

Moskou

U heeft drie volledige dagen de tijd om Moskou te verkennen. Wandel over het Rode Plein met de imposante gebouwen en het ultieme Moskou gevoel. Daarnaast is het Kremlin het bestuurlijke centrum van Rusland. Geen enkel land ter wereld beschikt over zo’n indrukwekkend regeringscomplex als Rusland. Bezoek niet enkel de vele hoogtepunten, maar probeer ook het echte Moskou te ervaren. Bij mooi weer is het zeer de moeite een bezoek te brengen aan het stadspark Gorki aan de rivier. Hier genieten gezinnen van de rust en speelruimte, drinken jongeren een biertje aan de kade en ziet u vele mensen sporten.

U verblijft in Boutique Hotel Arbat 6 - Moskou
Dag 5

Moskou – St. Petersburg

Peterhof in St. Petersburg

Peterhof in St. Petersburg

U wordt na uw ontbijt opgehaald door een chauffeur, die u naar het treinstation in Moskou brengt. Vanaf hier vertrekt u met de hogesnelheidstrein, de Sapsan, naar St. Petersburg. U zoeft ruim vier uur lang door het Russische landschap en komt in de loop van de middag aan in St. Petersburg.

U verblijft in WYNWOOD Hotel - St. Petersburg
Dag 6-8

Vrije dagen St. Petersburg

Izaäkkathedraal in St. Petersburg

Izaäkkathedraal in St. Petersburg

U heeft drie volledige dagen de tijd om het historische St. Petersburg te verkennen. St. Petersburg is echt de tegenpool van Moskou. Hier veel minder blingbling, maar juist een heel oud stadscentrum dat verdacht veel lijkt op de grachtengordel in Amsterdam. Kleurrijke straten, historische gebouwen en het wereldberoemde museum de Hermitage. De stad is prima te voet te verkennen, maar maak ook een boottocht door de grachten voor een totaal andere kijk op de stad.

U verblijft in WYNWOOD Hotel - St. Petersburg
Dag 9

St. Petersburg - Amsterdam

Helaas zit uw reis er alweer op. U wordt opgehaald door een chauffeur, die u naar de luchthaven van St. Petersburg brengt. Vanaf hier vliegt u terug naar Amsterdam.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Beste Reistijd

Rusland is het grootste land op aarde, waardoor er grote verschillen zijn in het klimaat in de verschillende delen van het land. Algemeen bekend is dat de winters heel erg koud zijn. Temperaturen van -50 komen hier jaarlijks voor, met name in Siberië. In het westen van Rusland liggen de temperaturen in de winter ook ver onder het vriespunt, maar het zijn vooral ook donkere maanden met weinig daglicht. In de maanden mei t/m juni geniet u in West-Rusland van aangename temperaturen. De zomers kunnen daarentegen soms wel tropisch warm worden met temperaturen ver boven de 30 graden, maar ook dit zijn goede maanden om West-Rusland te bezoeken. Daarnaast kan er vooral in St. Petersburg genoten worden van dagen met lang daglicht waarbij het vrijwel niet donker wordt. De inwoners van St. Petersburger vieren rond de langste dag van het jaar de Witte Nachten.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie zijn er voor de steden Moskou en St. Petersburg geen inentingen nodig. Rusland is groot, waardoor het per regio kan verschillen of er inentingen nodig zijn. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Reisdocumenten

Voor Rusland is een paspoort vereist. Het paspoort dient nog tenminste 6 maanden geldig te zijn na vervaldatum van het visum. Het paspoort dient daarnaast twee lege pagina’s te bevatten voor het visum. Het visum voor Rusland kan op verschillende manier worden aangevraagd. Het is mogelijk dit zelf te doen bij de Russische ambassade via de volgende website: visa.kdmid.ru. Het aanvragen van het visum is tijdrovend en ingewikkeld. Daarnaast is het mogelijk het visum aan te vragen bij een visumbureau.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Treintickets hogesnelheidstrein Sapsan Moskou - St. Petersburg in de 2de klasse
 • Privévervoer van de luchthaven naar het verblijf en v.v.
 • Privévervoer van het hotel naar het treinstation en v.v.
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Ruimbagage tijdens de KLM vluchten
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Visum voor Rusland
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Catherinapaleis, St. Petersburg

Waarom naar Rusland met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds