Discover Moscow & St. Petersburg

9-daagse stedenreis

Tijdens deze reis combineert u een bezoek aan de twee grootste en belangrijkste steden van Rusland: Moskou en St. Petersburg. Ervaar zelf de verschillen tussen deze twee wereldsteden. Moskou heeft een erg lange geschiedenis, maar oogt als een moderne, grote zakelijke stad. St. Petersburg daarentegen is veel jonger,
lees verder

De metro's in Moskou vond ik prachtig. Je bent onderdeel van het dagelijkse leven, maar de metrostations zijn uniek. Net alsof je in een concertzaal zit en er regelmatig een trein doordendert

- reisspecialist Bart Pomp

Reisfoto's

Rode plein, Moskou

Rode plein, Moskou

St. Petersburg kanaal

St. Petersburg kanaal

Skyline van Moskou

Skyline van Moskou

Peterhof in St. Petersburg

Peterhof in St. Petersburg

Fontein van Vriendschap in Moskou

Fontein van Vriendschap in Moskou

Highlights

 • Verblijven op toplocaties in deze wereldsteden
 • Treintickets voor de hogesnelheidstrein
 • Privé vervoer van en naar de luchthaven
 • Maak een rondvaart over de prachtige Neva rivier
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
+ +

Indicatieprijs

€ 1.299 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Tijdens deze reis combineert u een bezoek aan de twee grootste en belangrijkste steden van Rusland: Moskou en St. Petersburg. Ervaar zelf de verschillen tussen deze twee wereldsteden. Moskou heeft een erg lange geschiedenis, maar oogt als een moderne, grote zakelijke stad. St. Petersburg daarentegen is veel jonger, maar door de grote invloed van de voormalige tsaren op de stad wordt u hier ondergedompeld in geschiedenis. In beide steden is genoeg te zien en te doen om uw dagen te vullen. U kunt dit op eigen gelegenheid doen of wij kunnen vooraf excursies voor u boeken.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Moskou

Novodevichy klooster in Moskou

Novodevichy klooster in Moskou

Na aankomst op de luchthaven van Moskou wordt u ontvangen door onze lokale partner, die u naar uw hotel brengt.

U verblijft in Boutique Hotel Arbat 6 - Moskou
Dag 2-4

Vrije dagen Moskou

Moskou

Moskou

U heeft drie volledige dagen de tijd om Moskou te verkennen. Wandel over het Rode Plein met de imposante gebouwen en het ultieme Moskou gevoel. Daarnaast is het Kremlin het bestuurlijke centrum van Rusland. Geen enkel land ter wereld beschikt over zo’n indrukwekkend regeringscomplex als Rusland. Bezoek niet enkel de vele hoogtepunten, maar probeer ook het echte Moskou te ervaren. Bij mooi weer is het zeer de moeite een bezoek te brengen aan het stadspark Gorki aan de rivier. Hier genieten gezinnen van de rust en speelruimte, drinken jongeren een biertje aan de kade en ziet u vele mensen sporten.

U verblijft in Boutique Hotel Arbat 6 - Moskou
Dag 5

Moskou – St. Petersburg

Peterhof in St. Petersburg

Peterhof in St. Petersburg

U wordt na uw ontbijt opgehaald door een chauffeur, die u naar het treinstation in Moskou brengt. Vanaf hier vertrekt u met de hogesnelheidstrein, de Sapsan, naar St. Petersburg. U zoeft ruim vier uur lang door het Russische landschap en komt in de loop van de middag aan in St. Petersburg.

U verblijft in WYNWOOD Hotel - St. Petersburg
Dag 6-8

Vrije dagen St. Petersburg

Izaäkkathedraal in St. Petersburg

Izaäkkathedraal in St. Petersburg

U heeft drie volledige dagen de tijd om het historische St. Petersburg te verkennen. St. Petersburg is echt de tegenpool van Moskou. Hier veel minder blingbling, maar juist een heel oud stadscentrum dat verdacht veel lijkt op de grachtengordel in Amsterdam. Kleurrijke straten, historische gebouwen en het wereldberoemde museum de Hermitage. De stad is prima te voet te verkennen, maar maak ook een boottocht door de grachten voor een totaal andere kijk op de stad.

U verblijft in WYNWOOD Hotel - St. Petersburg
Dag 9

St. Petersburg - Amsterdam

Helaas zit uw reis er alweer op. U wordt opgehaald door een chauffeur, die u naar de luchthaven van St. Petersburg brengt. Vanaf hier vliegt u terug naar Amsterdam.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Tijdsverschil

Rusland strekt zich uit over maar liefst elf tijdzones. Bij officiële zaken zoals vlucht- en treintijden wordt altijd Moskoutijd aangehouden. In het grootste deel van Europees Rusland, dus ook in Moskou en Sint-Petersburg, is het twee uur later dan in Nederland en België.

Gezondheid

Rusland is ontzettend groot, waardoor het per regio kan verschillen of er reisvaccinaties nodig zijn. Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

Russisch is de officiële taal in Rusland.

Geldzaken

De munteenheid van Rusland is de Roebel (RUB). Voor de actuele wisselkoersen kijkt u op www.valuta.nl. Creditcards (met name MasterCard en Visa) worden veelal geaccepteerd. Er zijn voldoende geldautomaten waar u met uw Cirrus- of Maestrokaart geld kunt opnemen.

Klimaat

Rusland is het grootste land op aarde, waardoor er grote verschillen zijn qua klimaat in de verschillende delen van het land. Algemeen is bekend dat de winters heel erg koud zijn, maar dit geldt voornamelijk voor Siberië. Temperaturen van -50°C komen hier jaarlijks voor. In het westen van Rusland liggen de temperaturen in de winter ook onder het vriespunt, maar het zijn vooral ook donkere maanden met weinig daglicht. De zomers daarentegen kunnen soms wel tropisch warm worden met temperaturen ver boven de 30°C. Daarnaast kan er vooral in St. Petersburg genoten worden van lange dagen met daglicht en wordt het vrijwel niet donker.

Reisdocumenten

Voor Rusland is een paspoort vereist. Het paspoort dient nog ten minste zes maanden geldig te zijn na de vervaldatum van het visum. Het paspoort dient daarnaast twee lege pagina’s te bevatten voor het visum. Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Rusland aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? Onze collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. 

Klik hier om uw visum voor Rusland aan te vragen.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Treintickets hogesnelheidstrein Sapsan Moskou - St. Petersburg in de 2de klasse
 • Privévervoer van de luchthaven naar het verblijf en v.v.
 • Privévervoer van het hotel naar het treinstation en v.v.
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Ruimbagage tijdens de KLM vluchten
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Visum voor Rusland
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Catherinapaleis, St. Petersburg

Waarom naar Rusland met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds