Highlights of Mexico

15-daagse autoreis

Maya-tempels, koloniale steden, inheemse culturen, kleurrijke huizen, jungle, in deze reis vindt u alles waar Mexico bekend om staat. Van de wereldstad Mexico City tot de bekende Maya-stad Chichén Itzá;
lees verder

Reisfoto's

Mexico City

Mexico City

Monte Alban, Oaxaca

Monte Alban, Oaxaca

Canon del Sumidero

Canon del Sumidero

Palenque

Palenque

Campeche

Campeche

Highlights

 • Wereldstad Mexico City
 • Koloniale steden
 • Maya-tempels
 • Natuurpracht
 • Kleurrijke inheemse culturen
+ +

Indicatieprijs

€ 2.499 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Maya-tempels, koloniale steden, inheemse culturen, kleurrijke huizen, jungle, in deze reis vindt u alles waar Mexico bekend om staat. Van de wereldstad Mexico City tot de bekende Maya-stad Chichén Itzá; het is puur genieten van alle facetten van dit prachtige, veelzijdige land. U kunt de reis desgewenst in stijl afsluiten met een strandvakantie aan de ‘Riviera Maya’ of een verblijf op het idyllische eiland 'Isla Holbox' aan de noordkust van Yucatán.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Mexico City

Mexico City

Mexico City

Vandaag vertrekt u per rechtstreekse vlucht naar Mexico City. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel in Mexico City gebracht.

U verblijft in Hotel Geneve - Mexico City
Dag 2

Mexico City

Mexicaanse sombrero's

Mexicaanse sombrero's

De kosmopolitische hoofdstad van Mexico is een echte metropool, een van de grootste steden ter wereld en rijk aan historie. Vanuit het historische centrum maakt u een stadsrondrit langs het centrale plein ‘El Zócalo’, de kathedraal en het Nationaal Paleis. ‘s Middags bezoekt u het beroemde Museum of Anthropology met een tentoonstelling over de rijke historie van Mexico.

U verblijft in Hotel Geneve - Mexico City
Dag 3

Mexico City - Teotihuacán - Mexico City

Teotihuacan, Mexico

Teotihuacan, Mexico

Op weg naar Teotihuacán bezoekt u de Basiliek van Guadalupe, op Rome na het meeste bezochte christelijke bedevaartsoord ter wereld. Teotihuacán, in de oudheid de grootste stad van Mexico, is een van de belangrijkste en best bewaarde tempelcomplexen van Mexico. U bezoekt de Tempels van de Zon en de Maan, vanwaar u een overweldigend uitzicht heeft.

U verblijft in Hotel Geneve - Mexico City
Dag 4

Mexico City - Puebla - Oaxaca

Cholula

Cholula

Nadat u de auto heeft opgehaald rijdt u naar de koloniale stad Puebla met meer dan 70 kerken en 1000 koloniale gebouwen. Bezoek de levendige Zócalo (het centrale plein), de monumentale kathedraal en de markt Victoria. U overnacht in Oaxaca, een beeldschone, koloniale stad waar smalle steegjes, kleurrijke huizen en mooie pleinen het straatbeeld bepalen.

U verblijft in Hotel Oaxaca Real - Oaxaca
Dag 5

Oaxaca - Monte Alban - Oaxaca

Monte Albán, voormalige hoofdstad Zapoteken

Monte Albán, voormalige hoofdstad Zapoteken

Nabij Oaxaca ligt Monte Alban, eens de grootste stad van de Zapoteken, gebouwd op een heuvel met een prachtig uitzicht over de Oaxaca-vallei. Vervolgens rijdt u naar Mitla, de ‘Stad der Doden’, waar unieke mozaïekwerken te vinden zijn. Terug in Oaxaca is het heerlijk om nog een wandeling te maken door het koloniale centrum.

U verblijft in Hotel Oaxaca Real - Oaxaca
Dag 6

Oaxaca - Juchitán - Chiapa de Corzo

Souvenirs Mexico

Souvenirs Mexico

Een lange maar mooie rit door de Sierra Madre brengt u naar Chiapa de Corzo. Tip: Bezoek onderweg de kleurrijke markt in Juchitán.

U verblijft in Hotel La Ceiba - Chiapa de Corzo
Dag 7

Chiapa de Corzo - El Sumidero Canyon - San Cristóbal de las Casas

Boottocht door de Cañón del Sumidero

Boottocht door de Cañón del Sumidero

Nabij Chiapa de Corzo ligt de indrukwekkende El Sumidero Canyon, een steile kloof met wanden tot wel 1000 meter hoog! Maak hier een boottocht over de Grijalva-rivier. Wie weet spot u wel een zonnende krokodil. U reist door de bergachtige streek naar San Cristóbal de las Casas, uw eindbestemming van vandaag.

U verblijft in Casa Mexicana - San Cristóbal de las Casas
Dag 8

San Cristóbal de las Casas

San Cristobal de las Casas

San Cristobal de las Casas

Breng een bezoek aan de nabijgelegen Tzotzil-stadjes San Juan Chamula en Zinacantán. In San Juan Chamula staat een van de meest bijzondere kerken van Mexico met een mystieke sfeer van brandende kaarsen, wierook en zingende kerkgangers. Ook het kleurrijke stadje Zinacantán is een bezoek waard. Met een ontspannen wandeling door het koloniale centrum van San Cristóbal de las Casas, met zijn barokke kerken, levendige markten en pleinen, sluit u de dag af.

U verblijft in Casa Mexicana - San Cristóbal de las Casas
Dag 9

San Cristóbal de las Casas - Palenque

Palenque

Palenque

Op weg naar Palenque rijdt u langs de oude Mayastad Tonina waar u piramides kunt bezichtigen. De rit gaat verder door een adembenemend mooi berglandschap, langs de klaterende watervallen van Agua Azúl, naar Palenque.

U verblijft in Hotel Chan-Kah Resort Village - Palenque
Dag 10

Palenque

Waterval Roberto Barrios, Palenque

Waterval Roberto Barrios, Palenque

Midden in de wildernis ligt Palenque, door velen beschouwd als de mooiste stad van de Maya-cultuur. De vele archeologische vondsten en de omringende natuur zullen indruk op u maken. Bewonder de Tempel der Inscripties. In deze piramide bevindt zich de sarcofaag van een Maya-vorst. Tijdens een hike door de jungle ontdekt u nog meer schatten van deze verdwenen en rijke beschaving.

U verblijft in Hotel Chan-Kah Resort Village - Palenque
Dag 11

Palenque - Campeche

Boulevard in Campeche

Boulevard in Campeche

Een rit langs de kust brengt u naar de ommuurde havenstad Campeche, met een mooi Spaans-koloniaal centrum. Bezichtig het Museum of Anthropology waar unieke schatten uit de koninklijke tombe van Calakmul tentoongesteld zijn.

U verblijft in Plaza Colonial - Campeche
Dag 12

Campeche - Uxmal - Mérida

Uxmal

Uxmal

Over landweggetjes, langs citrusplantages naar Uxmal. Hier bevinden zich indrukwekkende Maya-bouwwerken zoals de piramide van de Tovenaar, het klooster, het speelveld en het Gouverneurs Paleis. Bezichtig op weg naar Mérida per boot het natuurgebied Celestún, leefgebied van de roze flamingo’s, een stukje puur natuur. In de namiddag komt u aan in Mérida, de ‘witte stad’, gesticht in 1542.

U verblijft in Art 64 Hotel Boutique - Merida
Dag 13

Mérida - Chichén Itzá

Chichen Itza

Chichen Itza

Mérida is een charmante stad, met vele overblijfselen uit het koloniale tijdperk, zoals het Nationale Paleis, de kathedraal en Casa de Montejo. Op weg naar Chichén Itzá rijdt u langs het historische stadje Izamal. Beklim de ‘Firebird’ piramide voor een overweldigend uitzicht over de stad. Door naar Chichén Itzá, de belangrijke Maya-stad, een van de archeologische hoogtepunten van Yucatán.

U verblijft in Hacienda Chichen Resort - Chichen Itza
Dag 14

Chichén Itzá ›-Tulum - Cancún - Amsterdam

Kustlijn Tulum

Kustlijn Tulum

Breng een bezoek aan de bekende Piramide van Kukulkan, Tempel van de Strijders, het speelveld en het Observatorium. Via Tulum, het bekende Maya-fort aan de kust, gebouwd hoog op een klif met uitzicht over de Caraïbische Zee naar Cancún waar de reis eindigt en u terugvliegt naar Amsterdam.

Dag 15

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Klimaat

Mexico is een groot, bergachtig land dat zorgt voor diverse klimaten. De kust van Yucatan kent een tropisch klimaat met het hele jaar door hoge temperaturen en zonneschijn. Wel kennen deze regio's een droog- en regenseizoen. Het droge seizoen loopt van november tot mei en het natte seizoen van mei tot en met oktober. De natste maanden zijn september en oktober en dit is ook de periode dat er orkanen aan land kunnen komen. Tijdens de zomermaanden juli en augustus kan er geregeld een bui vallen, maar is er ook veel tijd voor zon en temperaturen boven de 30 graden celcius.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP en Hepatitis A. Wij adviseren u contact op te nemen met uw huisarts of GGD voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na uw terugkeer in Nederland. Tevens heeft u een geldige toeristenkaart voor Mexico nodig. Deze wordt in het vliegtuig aan u verschaft.
 
Indien u via de Verenigde Staten reist zijn afwijkende regels van toepassing. U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is een dag na vertrek vanuit Amerika. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft,  dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. Uw kinderen hebben een eigen paspoort nodig! Voor vertrek dient u toestemming aan te vragen voor  het visum-vrij reizen naar of via de USA. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar. Met ingang van 8 september 2010, dient hiervoor ,- per persoon te worden betaald. Uw kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Tijdsverschil

In het grootste deel van Mexico is het het hele jaar 7 uur vroeger dan in Nederland/België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 2.499,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in vermelde verblijven inclusief ontbijt en aangegeven maaltijden
 • Autohuur met basisverzekering
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursie(s)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden
 • Engelssprekende gids tijdens de excursies in Mexico City
 • Genoemde excursies zijn in internationaal gezelschap

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Tulum

Waarom naar Mexico met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds