• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • onthaasten
 • prachtige moerassen
 • wildleven
 • verblijf op de boerderij

Iberá moerassen

4-daags natuurarrangement

De moerassen van Iberá, ook wel de Pantanal van Argentinië genoemd, liggen zo'n 400 kilometer ten zuiden van Iguazú en zijn goed met elkaar te combineren. Ruim 13.000 km2 van de Iberá is beschermd natuurgebied. Er komen veel bijzondere waterplan... lees verder »Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Aguapé Lodge, Iberá; excursie te paard
 • Aguapé Lodge, Iberá: gastenkamer
 • Lodge Aguapé, Iberá
 • Lodge Aguapé, Iberá: peddelexcursie vanaf eigen pier
 • Iberá moerassen, capibara familie
Aguapé Lodge, Iberá; excursie te paard Aguapé Lodge, Iberá: gastenkamer Lodge Aguapé, Iberá Lodge Aguapé, Iberá: peddelexcursie vanaf eigen pier Iberá moerassen, capibara familieImpressies

Aguapé Lodge, Iberá; excursie te paard
Aguapé Lodge, Iberá: gastenkamer
Lodge Aguapé, Iberá
Lodge Aguapé, Iberá: peddelexcursie vanaf eigen pier
Iberá moerassen, capibara familie


Reisinformatie


De moerassen van Iberá, ook wel de Pantanal van Argentinië genoemd, liggen zo'n 400 kilometer ten zuiden van Iguazú en zijn goed met elkaar te combineren. Ruim 13.000 km2 van de Iberá is beschermd natuurgebied. Er komen veel bijzondere waterplanten voor en het gebied is rijk aan wild: krokodillen, moerasherten, slangen, capibara’s en honderden vogelsoorten.

Iberá moerassen Iberá moerassenDag tot dag

Posadas /Iguazú → Iberá

Na aankomst op het vliegveld van Posadas heeft u een transfer (160 km, circa 3 uur) naar de lodge. U rijdt door de eindeloze landerijen van grote estancias, die vele kilometers van elkaar vandaan liggen. Diezelfde middag krijgt u een rondleiding over het complex en leert u alles over de fauna van de moerassen. Vogels en klein wild komen soms tot aan de rand van het zwembad. Indien u vanuit Iguazú per huurauto reist (530 km), dan adviseren we om onderweg een stop te maken bij San Ignacio, mooie ruïnes van een voormalige missiepost in een romantisch-groene setting. Vanaf Posadas is de weg onverhard en hebt u een fourwheeldrive nodig.

Iberá

Er worden dagelijks twee activiteiten aangeboden, in de ochtend en in de middag. Daarnaast zijn er ook nachtexcursies, dan vervalt naar eigen keuze een middag- of (volgende) ochtendexcursie. Er zijn verschillende vaartochten met de motorboot in de lagune. Duur: 2 of 3 uur. Vaak wordt de motor stil gelegd om alle vogelgeluiden te vangen. In de lagune drijven grote vegetatieve eilanden waar de moerasherten op kunnen grazen. Op stevige plekken gaat u zelf 'aan land'. Tijdens deze vaartochten spot u herten, otters, capibara's en kaaimannen. In het broedseizoen worden ook vaartochten naar broedende reigerkolonie's georganiseerd (white heron, white necked-herons, black-crowned night-herons).

Behalve in de motorboot kan er ook gevaren worden in Canadese kano's en in kajaks. Voor beginners zijn er kalme, rustige tochtjes langs de oevers, in de directe nabijheid van de lodge. U komt op andere plekken dan met de motorboot.

De wandelingen (trekkings) duren zo'n 3 uur en zijn op vaste grond: open savanne, palm-'bossen' en langs de oevers. Tijdens zo'n wandeling zie je vaak groepen moerasherten en capibara's grazen. Ook de kuifhoenderkoet komt er vaak voor, die je al op kilometers afstand kunt horen.

Voor beginners zijn er paardrijtochtjes door het dorp en het aangrenzende palmenbos. De gidsen, allemaal locals, vertellen over het leven in dit afgelegen dorp. Voor ervaren rijders zijn er schitteende paardrijtochten door het moeras.

Iberá → Posadas /Iguazú

Transfer naar het vliegveld van Posadas; en eventuele voortzetting vanaf Posadas per huurauto naar Iguazú.Verdere info

Bijzonderheden

• Na regenbuien kan de onverharde weg tussen Posadas en Carlos Pellegrini moeilijk begaanbaar zijn. De transfer kan dan uren langer duren, of zelfs een dag uitgesteld worden. Wij verzorgen dan een hotelovernachting in Posadas (eventueel tegen een meerprijs).

• Als u de Iberá bezoekt in combinatie met Iguazú: de combinatie kan beginnen in Iguazú en eindigen - na het bezoek aan de Iberá - op het vliegveld van Posadas, of omgekeerd.

• Wij adviseren om de transfer tussen Iguazú en Iberá op te delen in twee trajecten: tussen Iberá en Posadas altijd per fourwheeldrive (met chauffeur of zelf rijden) en tusen Posadas en Iguazú een privétransfer of per huurauto - geen fourwheeldrive. De wissel vindt plaats op het vliegveld van Posadas.

Reisleiding

De excursies worden begeleid door gaucho's en een Engelssprekende gids.

Deelnemers

Geen minimum.
• U verblijft in de lodge Aguapé, nabij het dorp Carlos Pellegrini, midden in de Iberá. De posada is een ranch-style lodge, schitterend gelegen aan het meer, met een eigen aanlegsteiger. Er is een zwembad, een eetkamer en bar. De eenvoudige kamers beschikken over een privébadkamer en hebben alle vrij zicht op de lagune en het moeras. De lodge biedt huisgemaakte gerechten die worden geserveerd in een indoor/outdoor eetkamer zodat u optimaal kunt genieten van de natuur.

• In de lodge staan fietsen gratis ter beschikking waarmee je naar het dorp kunt

• Gratis Wi-Fi

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Het arrangement is op basis van volpension.

Vervoer

De transfers van en naar het vliegveld zijn op privébasis, per fourwheeldrive; op de heenreis met Engelssprekende chauffeur, op de terugweg met Spaanssprekende chauffeur. Er kunnen maximaal 3 passagiers mee per auto.Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 
please chat with me