• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Trans-Patagonië

11-daagse internationale groepsreis

Lang gedroomd van de steppes en pampas van Patagonië maar geen zin om zelf te rijden? Dan is dit uw reis! Deze pure Patagoniëreis gaat deels over de langste weg in Argentinië: de beroemde Ruta 40. En dat is bijzonder omdat deze route amper wordt aangeboden me ... lees verder ↓


Highlights

 • Capilla de Mármol
 • Versteend bos
 • Cueva de las Manos
 • Perito Morenogletsjer
€ 2250,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • El Chaltén, Ruta 40 en Fitzroy Massief
 • Argentinië, Sarmiento, Bosque Petrificado José Ormachea
 • Perito Moreno
 • Buenos Aires, Opera Colon
 • Ruta 40 nabij El Chalten, Argentinië
 El Chaltén, Ruta 40 en Fitzroy Massief Argentinië, Sarmiento, Bosque Petrificado José Ormachea Perito Moreno Buenos Aires, Opera Colon Ruta 40 nabij El Chalten, ArgentiniëImpressies

 El Chaltén, Ruta 40 en Fitzroy Massief
Argentinië, Sarmiento, Bosque Petrificado José Ormachea
Perito Moreno
Buenos Aires, Opera Colon
Ruta 40 nabij El Chalten, Argentinië


Reisinformatie


Lang gedroomd van de steppes en pampas van Patagonië maar geen zin om zelf te rijden? Dan is dit uw reis! Deze pure Patagoniëreis gaat deels over de langste weg in Argentinië: de beroemde Ruta 40. En dat is bijzonder omdat deze route amper wordt aangeboden met verzorgd vervoer. Onderweg volgt het ene natuurspektakel na het andere: versteende bossen, marmergrotten, Cueva de las Manos, het Fitz Roymassief bij El Chaltén en het hoogtepunt van de reis: de beroemde Perito Morenogletsjer. U reist een deel per lijnbus, mét gids. En reist u liever individueel: ook dat kan geregeld worden.
Trans-Patagonië Trans-PatagoniëDag tot dag

Buenos Aires

Ontvangst op de luchthaven, transfer naar uw hotel voor een early check-in. U verblijft twee nachten in de bruisende hoofdstad. In de middag is er een stadstour waarbij u de verschillende wijken van Buenos Aires verkent. Theater Colón mag u zeker niet overslaan. Een indrukwekkend gebouw en het belangrijkste podium van de stad voor opera, ballet en klassieke muziek. In de avond bezoekt u een tangoshow. Voorafgaand aan de show geniet u van een heerlijk diner. Tijdens de show wordt u meegenomen op een reis door de geschiedenis en de oorsprong van deze passievolle dans (D).

Buenos Aires

Een dag ter vrije besteding. Boek een van de optionele excursies bijvoorbeeld een boottocht in de Tigredelta, ervaar het gaucholeven op het Argentijnse platteland of leer de stad beter kennen door een fietstour te maken (O).

Buenos Aires › Los Antiguos

Transfer naar de luchthaven en vroege vlucht naar Comodoro Rivadavia. Vanuit hier reist u dwars door Patagonië naar Los Antiguos, gelegen aan een van de grootste meren van Zuid-Amerika: Lago Buenos Aires op de grens met Chili. Onderweg bezoeken we het Versteende Bos van Bosque Petrificado José de Ormachea. Hier liggen versteende boomstammen van wel 65 miljoen jaar oud verspreid in de hellingen van de woestijn. Een indrukwekkend fenomeen (O,L).

Los Antiguos

Dagexcursie naar Chili. We vervolgen onze route langs het meer, dat in Chili Lago General Carrera wordt genoemd. De prachtige route hoog langs de oever biedt alsmaar schitterende panorama’s over het meer en de bergen. Na 200 km stappen we op de boot naar de marmergrotten Capilla de Mármol. Het zijn kliffen waarin door miljoenen jaren erosie prachtige grotten of holen zijn gevormd. De kathedraal of kapel, zoals die ruimtes ook wel worden genoemd, kunnen zo binnen gevaren worden! Eind van de middag terug naar Los Antigos voor de overnachting (O,L).

Los Antiguos › El Chaltén

Vertrek in de ochtend langs de zuidoever van het meer oostwaarts naar de plaats Perito Moreno. Hier komt u op de Ruta 40, de langste noord-zuid verbinding van Argentinië, helemaal parallel aan de Andes. De leegte en weidsheid van het steppelandschap voert hier de boventoon. De Ruta 40 brengt ons naar Cueva de las Manos; een belangrijke archeologische site, die op de Werelderfgoedlijst staat. Het zijn eeuwenoude rotsschilderingen met duizenden handfiguren maar ook met afbeeldingen van lama-achtigen. De techniek is nog niet ontraadseld. De ligging is spectaculair. Prachtig hoog gelegen in een rotswand boven een groene kloof. De houten boardwalks gaan veilig hoog langs de rotswanden. Na de lunch terug naar Los Antiguos. Totdat de nachtbus vertrekt naar El Chaltén heeft u nog tijd om vrij rond te brengen in Los Antiguos en een hapje te eten. Een comfortabele touringcar brengt u in ongeveer 11 uur naar Chaltén (O,L).
Opmerking: Als u deze reis op privébasis hebt geboekt, dan reist u van Cueva de las Manos direct door naar El Chaltén, zonder eerst terug te keren naar Antiguos. Dat scheelt 450 km en 8 uur reizen.

El Chaltén

Aankomst in El Chaltén en transfer naar uw hotel. In de ochtend kunt u bijkomen van de lange busrit. De middag is ter vrije besteding of u gaat mee op een leuke optionele tour naar het meer "Lago Del Desierto" waar u kunt genieten van het prachtige landschap met de lommerrijke bossen van Lengas; een paradijs van honderdjarige bomen (O).

El Chaltén › El Calafate

Chaltén is een wandelparadijs. U gaat op stap naar Laguna Torre, de populairste dagwandeling in het nationale park Los Glaciares. Je kunt hier heerlijk wandelen in de ruige natuur tussen besneeuwde bergtoppen en schitterende meren. De wandeling gaat door een beukenbos met onderweg verschillende uitzichtspunten. De route eindigt bij Laguna Torre en de steile ‘torens’ Cerro Torre. Vanuit hier hebt u geweldig zicht op de Torregletsjer en de Grande gletsjer en verschillende bergtoppen. Terug naar El Chaltén waar u op de bus stapt naar El Calafate. Drie overnachtingen in El Calafate (O,L).

El Calafate

Vandaag opnieuw naar het nationale park maar dit keer naar het zuidelijke deel, waar een van de meest indrukwekkende gletsjers van Zuid-Amerika is gelegen: de Perito Morenogletsjer. Een van de weinige gletsjers die nog groeit. Optioneel kunt u een boottocht maken die u heel dicht bij de ijsmuur brengt. U kunt hem nog net niet aanraken! Op de vele wandelpaden  - frontaal tegenover de ijswand gelegen - kunt u de immense gletsjer vanuit verschillende kanten bekijken. Grote brokken ijs storten met enorme knallen in het water, heel indrukwekkend! (O).

El Calafate

Dag ter vrije besteding. Kies facultatief voor een boottocht naar de Upsalagletsjer waarbij u aan land gaat bij Estancia Cristina, een verlaten schapenboerderij (O).

El Calafate › Buenos Aires

Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Buenos Aires. Laatste overnachting (O).

Buenos Aires

Hier eindigt uw reis. Transfer naar het vliegveld voor uw terugvlucht (O).Verdere info

Bijzonderheden

Deze reis kan ook op individuele basis worden geboekt: zowel privé als met groepsexcursies. Vertrek elke dag.

Reisleiding

Engelssprekende gidsen.

Beleef meer

 • Boek een vaartocht bij de Perito Morenogletsjer: de ijsmuur is heel indrukwekkend.
 • In Buenos Aires:  fiets met onze Nederlandse gids door de mooie groene longen van de stad.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies zijn inclusief entreegelden.

Insiders Tip

Versteende boomstammen zijn verbluffend om te zien. Je kunt haast niet geloven dat het geen hout is! Net zo oud als dino’s, die ook overal in Argentinië zijn gevonden.

Deelnemers

Minimum 2 en maximaal 18 deelnemers.

Vertrekdata

Gegarandeerd vertrek, op basis van internationale groepssamenstelling:
2019
Januari: 6, 20
Februari: 3, 17
Maart: 10, 24
April: 21
November: 3,17
December: 1, 24
Verblijf naar keuze in middenklasse of eersteklasse accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Per bus tot maximaal 18 passagiers; met uitzondering van de lijnbus en de vluchten.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


<

Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
meer info
maak nu een afspraak
 
please chat with me