• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Cruzando Bolivia

6-daagse individuele reis

Cruzando is een prachtige reis van Peru naar Chili via Bolivia. Allereerst het Titicacameer met Isla del Sol, dan de Andescultuur en de kabelbanen in La Paz, de enorme zoutvlakte van Uyuni en de schitterende woestijn met de flamingo’s en de rotsformaties in h ... lees verder ↓


Highlights

 • Via Bolivia naar Chili
 • Isla del Sol
 • Downtown La Paz en de kabelbanen
 • Zoutvlakte van Uyuni
 • Zoutmeren met flamingo's in Reserva de Fauna Eduardo Avaroa (REA)
Prijs op aanvraag


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Bolivia, La Paz
 • La Paz, oude binnenstad
 • La Paz, kabelbaan tussen beneden en bovenstad Alto
 • in de Desierto de Siloli
 • Bolivia, zoutmeer in het zuidwesten
Bolivia, La Paz La Paz, oude binnenstad La Paz, kabelbaan tussen beneden en bovenstad Alto in de Desierto de Siloli Bolivia, zoutmeer in het zuidwestenImpressies

Bolivia, La Paz
La Paz, oude binnenstad
La Paz, kabelbaan tussen beneden en bovenstad Alto
in de Desierto de Siloli
Bolivia, zoutmeer in het zuidwesten


Reisinformatie


Cruzando is een prachtige reis van Peru naar Chili via Bolivia. Allereerst het Titicacameer met Isla del Sol, dan de Andescultuur en de kabelbanen in La Paz, de enorme zoutvlakte van Uyuni en de schitterende woestijn met de flamingo’s en de rotsformaties in het natuurreservaat REA. Die woestijn mag je rustig tot de landschappelijke hoogtepunten van Zuid-Amerika rekenen.Dag tot dag

Puno › Isla del Sol

Vertrek vanuit Puno naar Copacabana in Bolivia. Het is een mooie rit door de velden waarbij de weg soms langs de oever gaat, dan weer hogerop door de heuvels. Maar altijd heeft u die mooie vergezichten over het meer. In Copacabana bezoekt u de pelgrimskerk van de Zwarte Madonna. Daarna gaat u met de boot naar Isla del Sol. Na aankomst in de haven hebt u een traditionele lunch en dan gaat u te voet naar de ecolodge (45 min.). De bagage gaat per ezel. Met een beetje geluk kunt u 's avonds van de prachtige sterrenhemel genieten; aan de overkant ziet u besneeuwde toppen van Cordillera Real (L,D).

Isla del Sol › La Paz

Vandaag heeft u een excursietransfer per boot naar Copacabana, met onderweg een bezoek aan de Chincana-ruïnes en aan Moon Island. De transfer brengt u vanuit Copacabana naar La Paz (3½ uur) voor twee overnachtingen (O,L).

La Paz

Een grote citytour inclusief de straatmarkten met veel leuke ambachtsproducten en de bekende ‘hekserij’-spullen. In het zuiden van de stad maakt u een  wandeling door de Maanvallei waar de hellingen tot grillige rotsformaties zijn geërodeerd. Tijdens de rondrit stapt u ergens op de kabelbaan voor een prachtige zweefrit boven het stadsgewoel. De middag is ter vrije besteding (O).

La Paz › Uyuni/Colchani

Vroege vlucht naar Uyuni (vluchtduur één uur) en transfer naar het hotel in Colchani. Aansluitend gaat u meteen op stap naar de zoutvlakte (salar) van Uyuni. Het is een schitterende witte vlakte zo groot als Noord-Nederland. In het midden ligt het cactuseiland Incahuasi, waar u picknickt op het zout (O,L,D).

Colchani › Villamar

U reist naar de woestijn in het zuiden. Onderweg brengt u een bezoek aan het treinkerkhof en maakt u een wandeling in Valle de las Rocas (O,L,D)

Villamar › REA › San Pedro de Atacama

Een lange dag voor de boeg, maar vol hoogtepunten. In Laguna Colorado broeden duizenden Andesflamingo’s, bij “Sol de Mañana” borrelt, spuit en stoomt het uit de grond. De Pampas de Dali lijken sprekend op zijn schilderijen. Bij de grens ligt Laguna Verde met de vulkaan Licancabur op de achtergrond. De transfer brengt u over de grens naar San Pedro de Atacama in Chili (O,L).Verdere info

Bijzonderheden

 • De gehele route ligt op 4000 meter of hoger. U kunt last van de hoogte krijgen.
 • In januari en februari staat er een laagje water op de zoutvlakte van Uyuni, de jeeps rijden niet helemaal tot Incahuasi.Het is dan tevens hoogseizoen en de zouthotels zijn maanden vantevoren volgeboekt.

Reisleiding

Wisselende Engelssprekende gidsen

Verlenging

Deze tour kan met de steden Sucre en Potosí uitgebreid worden tot een 8-daagse reis. Sucre en Potosí bezoekt u ná La Paz en vóór Uyuni.
Verblijf in eenvoudige, charmante posadas en in een mooi zouthotel.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Vervoer

Minibusje en terreinwagens (max. 4 passagiers per terreinwagen). La Paz-Uyuni per vliegtuig.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
meer info
maak nu een afspraak
 
please chat with me