• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Titicacameer

Het Titicacameer is een fantastisch mooi meer. Het meer ligt namelijk op 3800 meter hoogte en daardoor zijn de lucht en het zonlicht van een bijzondere helderheid. En in de nacht schitteren de sterren van het zuidelijk halfrond aan de hemel.
Hiske Kruiter
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Kom naar onze Camperdag op 2 september 2017Reisinformatie Titicacameer

Het Titicacameer is een fantastisch mooi meer. Het meer ligt namelijk op 3800 meter hoogte en daardoor zijn de lucht en het zonlicht van een bijzondere helderheid. En in de nacht schitteren de sterren van het zuidelijk halfrond aan de hemel. Oevers worden weerspiegeld in het blauwe water en de sneeuwbedekte toppen van de Cordillera op de noordoever zijn door de schone en heldere lucht overal te zien. Langs het meer liggen interessante plaatsen zoals Copacabana en Pomata en in het meer liggen talloze eilanden met traditionele dorpen en met tastbare inca-geschiedenis. Op veel eilanden kun je logeren.


Het Boliviaanse deel van het Titicacameer

De oostelijke helft van het meer behoort aan Bolivia en is het meest interessante deel van het Titicacameer. Op het schiereiland ligt de pelgrimsstad Copacabana en in het meer liggen Maaneiland en Zoneiland, met op beide eilanden ruïnes van Inca-heiligdommen. Zoneiland is een heerlijke plek  om een paar nachten te verblijven. Huatajata is een stadje op de oostoever waar in het museumcomplex Andean Roots Eco-Village de mystiek en cultuur van de Aymara- en Quecha indianen centraal staat. Ten zuiden van het meer ligt de beroemdste opgraving van Bolivia, Tiwanaku of Tiahuanaco. Het was de hoofdstad van een groot imperium dat uiteindelijk zou opgaan in het incarijk. Tiwanaku is te bezoeken met een dagexcursie vanuit Puno in Peru of vanuit La Paz in Bolivia.

Copacabana

Op het grote schiereiland aan de zuidkant van  het meer  ligt de stad Copacabana. Het is een pelgrimsstad, waar gelovigen al eeuwen de zwarte madonna aanbidden. Op zondag is het altijd een drukte van belang op het plein voor de kathedraal: men komt dan uit de wijde omtrek om een nieuwe auto of motorfiets te laten inzegenen en om amuletten te kopen voor een behouden reis.

Over de eilanden in het Titicacameer

In het Peruaanse deel zijn de drijvende rieteilanden van de Uros-indianen het meest bekend en bezocht. In het Boliviaanse deel is 10 jaar geleden een project gestart om de rietcultuur van het water nieuw leven in te blazen. De oude rietcultuur heet Urus-Irutos en de lokale bevolking bewerkt al eeuwenlang op deze manier riet.  Er zijn boottrips naar deze drijvende eilanden vanuit Huatajata.

Vanuit  Copacabana en Huatajata vertrekken dagelijks hydrofoil-ferries naar Maaneiland en Zoneiland. De excursies op de eilanden zijn inbegrepen. Maaneiland wordt altijd aangedaan onderweg naar Zoneiland. Maaneiland is onbewoond,  maar er zijn mooie inkaruïnes.  Op Zoneiland zijn er verschillende sporen van de Inca’s terug te vinden.  Ga mee terug naar het vertrekpunt Copacabana of vaar door naar de overkant in Huatajata.

Op Zoneiland liggen meerdere dorpen, Yumani is het hoofddorp met eethuisjes, backpackers hostels en een paar mooie lodges. Het eiland is een langgerekte heuvelrug met een  wandelpad over de gehele lengte van het eiland.  Vanaf de noordpunt varen bootjes terug naar het dorp Yumani. Tip: Als u deze wandeling in de ochtend maakt, kunt u ’s middags nog met de ferry richting Huatajata (voor La Paz) of Copacabana (voor Puno).Reisblog Bolivia

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Bolivia met u.


Bekijk alle berichten


Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

07-10-2017Argentinië & Chili
Aanvang: 11:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
07-10-2017Peru
Aanvang: 15:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.