• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Honderd procent natuur
 • Nergens anders in het Amazonegebied ga je zo ver uit de bewoonde wereld
 • Meeting of the Waters

Amazone Cruise Tucano

7-daagse riviercruise

De Amazone vormt samen met al haar zijrivieren veruit het grootste stroomgebied ter wereld. Het gebied strekt zich uit over meerdere landen waaronder Brazilië. Het is het leefgebied van 20% van alle vogels en planten, en van 10% van alle zoogdieren op aard... lees verder »

Vanaf € 3585,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓

 • Brazilië, regenwoud
Brazilië, regenwoudImpressies
Brazilië, regenwoud

VideoReisinformatie

De Amazone vormt samen met al haar zijrivieren veruit het grootste stroomgebied ter wereld. Het gebied strekt zich uit over meerdere landen waaronder Brazilië. Het is het leefgebied van 20% van alle vogels en planten, en van 10% van alle zoogdieren op aarde. De rijke flora overtreft de verwachtingen van iedere bezoeker.

Bekijk het natuurspektakel van de Amazone vanaf het water. Wij selecteerden voor u de traditionele rivierboot Tucano, niet alleen om dicht bij de pioniergeest te blijven maar vooral omdat deze cruise diep het maagdelijk woud indringt. De ms Tucano is een intiem, eenvoudig cruiseschip dat speciaal voor de Amazone is gebouwd. Er is plaats voor 18 passagiers in 9 hutten. De Tucano maakt afwisselend 5- en 7-daagse cruises op de Rio Negro vanuit Manaus. De 7-daagse cruise is de totale jungle experience.

Reisleiding

Alle excursies worden begeleid door de Engelssprekende natuurgidsen van de boot.
Amazone Cruise Tucano Amazone Cruise Tucano
Reisnaam:
Amazone Cruise Tucano
Reistype:
7-daagse riviercruise
Kenmerken:
Natuur Cruise
Reiscode:
FD4264
Prijsinfo:
v.a. € 3585,- Prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

Cruise volgens beschrijving op basis van volpension
Engelssprekende begeleiding
Thee, koffie, water

Niet inbegrepen

Intercontinentale en binnenlandse vluchten
Fooiengeld (vrijwillig)
Transfers en hotel in Manaus

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.

Amazone Cruise Tucano Amazone Cruise Tucano

Manaus inscheping
De inscheping is in de ochtend, dus hebt u waarschijnlijk de voorafgaande nacht in een hotel in Manaus geslapen. Hotel en transfer naar de pier regelen we graag voor u. Maar als u in het Wyndham Garden Hotel logeert (het voormalige Park Suites), wandelt u na het ontbijt zo de pier op. Uw bagage wordt verzorgd. Kennismaking met de gidsen en de staf, uitleg over de dagelijkse gang van zaken, briefing over de kanotochten, etc. Vanaf het overdekte panoramadek doet u de eerste indrukken op van het machtige rivierlandschap. De komende dagen zult u vanaf het dek en vanuit de kano's (gemotoriseerd) de natuur verkennen: vanaf het water hebt u goed zicht op de bosrand; vogels en apen zijn beter te spotten dan midden in het bos. 's Middags vaart het schip in de Anavilhanas archipel waar de rivier wel meer dan 20 km breed is.

Rio Negro
Vier dagen op verkenning: bij het krieken van de dag in de kano door de zijkreken van de Rio Negro,  de motor wordt vaak afgezet. Na ruim een uur terug naar de boot voor ontbijt. In de loop van de morgen een wandeling in de jungle (ca. 2 uur). Tijd voor apéritief, lunch en siësta. In de namiddag wederom een activiteit, of u kiest voor een ontspannen middag aan dek. Elke excursie brengt iets nieuws: over het gebruik van de planten, een bijzondere ara, plotseling opduikende rivierdolfijnen!, kaaimannen. Soms kan er gezwommen worden in een kreek of op een grote zandbank midden in de rivier. En waar u ook bent: er is niemand anders, om u heen niets dan wildernis. Op de vierde dag bereikt het schip de zijrivier Jaueperi, op ruim 250 km vanaf Manaus. Hier zijn bossen heel anders, ze lopen bij hoog water namelijk onder water. Op de terugreis vaart de Tucano langs de andere oever terug.

Lago Janauari Ecological Park
We zijn terug in de buurt van Manaus en verkennen Lago Janauari met bossen vol wildlife en bewoonde oevers met huizen op palen, een fascinerende wereld. Later op de dag naar de samenvloeiing van de Rio Negro met de Amazone, de "Encontra das Aguas" of "Meeting of the Waters". Het begrip 'black water' krijgt ineens betekenis want hier zie je pas goed hoeveel slib er door hoofdrivier, de Amazone, meegevoerd wordt.

Ontscheping Manaus
Ontbijt en ontscheping. Optie: een citytour met de Tucano-gidsen met o.a. bezoek aan de Opera en de grote dagversmarkt!

Accommodatie

Aan boord van ms Tucano zijn 9 hutten voor 18 passagiers; 5 hutten (cat. Yellow cabin) met afzonderlijke bedden, 4 hutten (cat. Green cabin) met stapelbedden. Alle met eigen badkamer en ramen met muskietengaas.

Maaltijden

U verblijft aan boord op basis van volpension en gratis thee, koffie en water.

Bijzonderheden

De dagelijkse wandelingen duren gemiddeld 2 uur waarvoor u in goede conditie dient te zijn.
Aan boord zijn laarzen gratis ter leen


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Inbegrepen

Cruise volgens beschrijving op basis van volpension
Engelssprekende begeleiding
Thee, koffie, water

Niet inbegrepen

Intercontinentale en binnenlandse vluchten
Fooiengeld (vrijwillig)
Transfers en hotel in Manaus

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.Dominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing TravelDominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing Travel