• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Uakari Lodge

4- of 5-daags natuurarrangement

De Uakari Lodge is bijzonder: het ligt ver weg en biedt meer kans op dieren spotten dan de lodges in de omgeving van Manaus. Want de lodge ligt in een beschermd natuurgebied. De Amazone-oevers staan hier zo'n 3 maanden per jaar onder water wat landbouw mog ... lees verder ↓Highlights

 • In de jungle
 • Verblijf in het hart van de Amazone
 • Mamirauá Sustainable Development Reserve
vanaf € 422,-   p.p.
o.b.v. 2 personen


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Uakari Lodge
 • Aérea Aereal
 • Quatro Bedroom
 • Amazone
 • Nabij de Amazone Rivier
Uakari Lodge Aérea Aereal Quatro Bedroom Amazone Nabij de Amazone RivierImpressies

Uakari Lodge
Aérea Aereal
Quatro Bedroom
Amazone
Nabij de Amazone Rivier


Reisinformatie


De Uakari Lodge is bijzonder: het ligt ver weg en biedt meer kans op dieren spotten dan de lodges in de omgeving van Manaus. Want de lodge ligt in een beschermd natuurgebied. De Amazone-oevers staan hier zo'n 3 maanden per jaar onder water wat landbouw mogelijk maakt en daarmee de jacht beperkt. Het personeel komt uit de lokale gemeenschap en de inkomsten van de lodge blijven in de community.
Dag tot dag

De Uakari Lodge ligt in de Mamirauá Sustainable Development Reserve, 650 km ten westen van Manaus. Vanuit Manaus is het een uur vliegen naar Tefé. In Tefé stapt u over in de speedboot, die in circa anderhalf uur naar de lodge vaart. De lodge is ontwikkeld in samenwerking met de lokale inheemse gemeenschappen. Alle gebouwen van het complex zijn drijvende houtconstructies. Ook de paden tussen de bungalows en de centrale gebouwen zijn drijvende constructies.

Activiteiten
Tijdens uw verblijf maakt u wandelingen in het bos en vaartochten in de kreken, alle onder begeleiding van lokale gidsen en een natuurgids.  Er is een grote kans op het spotten van apen, kaaimannen, talloze vogelsoorten, tapirs. De lodge is genoemd naar de oeakari apen, die hier in het uiterste westen van de Braziliaanse Amazone leven. De lodge heeft een netwerk van eigen voetpaden ontwikkeld. In het laagwaterseizoen te voet, in het hoogwaterseizoen (mei tot en met juli) vaart u met de kano’s door diezelfde paden. Het water van de rivier staat dan zo’n 10 meter hoger.

Achtergrond
Het Mamirauá Sustainable Development Reserve Project is een van de eerste ontwikkelingsprojecten in Brazilië om de inheemse bevolking te helpen inzien dat natuurbescherming en lokale inkomsten uit toerisme hand in hand kunnen gaan. De inkomsten uit de lodge blijven in de lokale gemeenschap. De vogelrijkdom hier is zo bijzonder, dat de Mamirauá Reserve als
wetlands is aangemerkt volgens de Ramsar Conventie.Verdere info

Bijzonderheden

• Er zijn vaste arrangementen van vrijdag t/m dinsdag en dinsdag t/m vrijdag, die afgestemd zijn op de vluchten vanuit Manaus. De arrangementsprijzen zijn exclusief de vluchten Manaus-Tefé.
• Afhankelijk van de vliegtijden van de Tefé-vluchten kan een overnachting in Manaus nodig zijn.
• Er zijn speciale bird watching en fotografie arrangementen; beide zijn 5-daags, beginnen op vrijdag en zijn op privébasis.
• Op de piekmomenten van het regenseizoen (mei t/m juli) en van het droge seizoen (okt t/m dec) kan het voorkomen dat de lodges hun programma’s moeten aanpassen. Bijvoorbeeld: wandelexcursies worden bootexcursies, alternatieve excursies tijdens heftige regens en soms is de wandelweg naar de lodge langer om modderpoelen te vermijden, enz.

Reisleiding

Tijdens de transfers en tijdens de excursies wordt u begeleid door de lokale gidsen, die afwisselend matig of beter Engels spreken. Ze zijn in opleiding wat hun taalvaardigheid betreft, maar inhoudelijk zeer goed en supergoede spotters!
Alle gebouwen van het complex zijn drijvende houtconstructies. De 10 drijvende bungalows zijn ruim (25 m2) en stil: ideaal om de natuur te observeren van uw eigen terras. Iedere  bungalow beschikt over een privébadkamer met warm water douche en er is muskietengaas. Er is een restaurant met bar, een kleine huisbibliotheek, TV-kamer en er is wasservice.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Op basis van volpension.

Vervoer

De transfers van het vliegveld van Tefé naar de lodge en v.v. zijn inbegrepen. Tijdens het verblijf in de lodge worden boottochtjes op de rivier en in de zijkreken gemaakt met zowel motorboten als (peddel-)kano's.Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 
please chat with me