• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Plattelandsgevoel
 • Veel stille stranden
 • Monding van de Rio São Francisco
 • Badplaats Praia do Forte

Recife-Salvador

8-daagse autoreis

De enorm lange kustlijn van Brazilie is een aaneenrijging van stranden, duinen, mangroves, zandbanken en af en toe een vissersdorp of badplaats. Natuurlijk zijn er de grote steden maar die liggen ver uit elkaar en daar tussenin is de natuur dominant, bebou... lees verder »Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Mangue Seco, panorama vanaf transferbootje
 • Brazilië, op Mangue Seco
 • Brazilië, fruitstalletje langs de weg
Mangue Seco, panorama vanaf transferbootje Brazilië, op Mangue Seco Brazilië, fruitstalletje langs de wegImpressiesMangue Seco, panorama vanaf transferbootje
Brazilië, op Mangue Seco
Brazilië, fruitstalletje langs de weg


Reisinformatie


De enorm lange kustlijn van Brazilie is een aaneenrijging van stranden, duinen, mangroves, zandbanken en af en toe een vissersdorp of badplaats. Natuurlijk zijn er de grote steden maar die liggen ver uit elkaar en daar tussenin is de natuur dominant, bebouwing is spaarzaam en de wegen zijn rustig. Ideaal dus om met de auto te verkennen. De kust tussen Recife en Salvador heeft het allemaal: leuke overnachtingsplekken, mooie natuur, plattelandsgevoel, de dromerige stranddorpen, écht Brazilië.

Recife-Salvador Recife-SalvadorDag tot dag

Recife → Maragogi/São Miguel dos Milagres

U wordt na het ontbijt door onze gids opgehaald van uw hotel in Olinda. Hij of zij helpt u met de paperassen bij de ontvangstname van de auto in het centrum van Recife. De netto reistijd naar Maragogi of São Miguel dos Milagres (afhankelijk van hotelkeuze) is 3 resp. 4 uur. Maar met fotostops, lunch en bijv. een bezoek aan het mooie strand van Carneiros bent u al gauw de hele dag onderweg. Twee overnachtingen.Terzijde: We bevelen Olinda aan als overnachtingsplaats, en niet Recife. Olinda is een prachtig stadje en het is heerlijk om een middag rond te slenteren door het Unesco werelderfgoed.

Maragogi/São Miguel dos Milagres

Een dagje standplaats. Beide hotels liggen aan het strand en het is er aangenaam vertoeven. Of u verkent de omgeving: snorkelen in de riffen of naar het zeekoeienprojekt. Dat laatste is een soort 'Pieterburen' maar dan voor de bedreigde manatees (O).

Maragogi → Penedo

Een lange reisdag met een netto rijtijd van 6-7 uur. Rond het middaguur kunt u lunchen (veel visgerechten) aan de boulevard van de stad Maceió. Nu en dan slaat u onderweg af naar zee: naar het slaperige Praia do Francês of naar het prachtige strand van Praia do Gunga. De route gaat afwisselend door palmenbossen, suikerrietvelden, cocosplantages en leeg land. Twee overnachtingen (O).

Penedo

Penedo ligt landinwaarts aan de São Francisco, een van de grootste rivieren van Brazilië. Het is een gezellig stadje met prachtige 19e eeuwse villa's. Maar hier moet u vooral de bootexcursie maken naar de monding van de rivier, het mooiste uitstapje van deze toer: duinen, voormalige rijstplantages, mangroven, vissersbootjes, zwemmen, met de buggy door de duinen. En de tijd nemen om rond te kijken in Piaçabuçu met mooie pleintjes en gezellige drukte.

Penedo → Aracaju

U neemt de pont naar de overkant en tot Aracaju bent u op het platteland met af en toe een dorp. Dan volgt een van de mooiste landschappelijke routes op deze reis: de onverharde weg door het Santa Isabel Nature Reserve: hoge duinen, meertjes in moerassen, landerijen en cocosplantages. Aracaju is de enige overnachting in een grote stad. Optioneel kunt u doorrijden (2 uur) naar Mangue Seco als het een beetje avontuurlijk mag zijn: u laat de auto (en de grote bagage) bewaakt achter aan de wal en met de boot naar het eiland, u wordt op het strand bij de lodge afgezet. Het verblijf is eenvoudig. Relaxen met tuin, zwembadje, een aap in de bomen en bij laag water heel veel strand (O).

Aracaju → Praia do Forte (270 km)

Mooie groene rit naar de bekende badplaats Praia do Forte (voor de luxe optie) of naar Itacimirin 10 km verderop voor beach only. Twee overnachtingen (O).

Praia do Forte

Rustdag. Ga een kijkje nemen bij het Tamar schildpadden projekt (O).

Praia do Forte → Salvador

Afgifte van de auto op het vliegveld (1½ uur rijden),transfer naar uw hotel.Verdere info

Bijzonderheden

 • U kunt de route ook in omgekeerde richting boeken
 • Reisseizoen het gehele jaar
 • Tijdens Braziliaanse feestdagen zijn strandhotels snel volgeboekt
 • Reisleiding

  Tijdens de transfer in Recife naar het verhuurkantoor en assistentie bij de paperassen.
  Naar keuze in midden- of eersteklasse hotels. In Penedo en Aracaju alleen middenklasse

  De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


  Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

  Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
  Excuses voor het ongemak.

  Maaltijden

  Volgens beschrijving (O=Ontbijt).

  Vervoer

  Huurauto. Cat. F, bijv. Renault Sandero 1.6 of VW Voyage 1.6, 4-deurs, airco Cat. GX, bijv. Renault Duster Dynamique 2.0, 4-deurs, airco, automaat  Tenzing Travel Shop Amsterdam

    Ontmoet onze reisspecialisten
    Samen maken wij uw reisplannen concreet
    Ontvang een geheel vrijblijvend voorstel  Bezoekadres:
  Entrada 211 (Gratis parkeren!)
  1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
  Tel. 020 - 398 93 98
  maak nu een afspraak   
  please chat with me