• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Salvador da Bahia

Salvador is een grote miljoenenstad, maar de bezoekers komen voor het kleine koloniale centrum, het befaamde district Pelourinho. Rituelen, muziek, zang en dans vormen hier een wezenlijk onderdeel van alledag. Hier ligt het kloppend hart van Braziliaans Afrika.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie Salvador da Bahia

Salvador is een grote miljoenenstad, maar de bezoekers komen voor het kleine koloniale centrum, het befaamde district Pelourinho. Rituelen, muziek, zang en dans vormen hier een wezenlijk onderdeel van alledag. Hier ligt  het kloppend hart van Braziliaans Afrika. Rituele vechtsporten zoals capoeira en religieuze rituelen zoals die van de candomblé vinden hun oorsprong in het Afrikaanse slavernijverleden.

De wijk is bezaaid met winkeltjes, restaurants, cafeetjes en historische monumenten – lees: barokke kerken en bijbehorende kerkelijke schatten.

De barokke kerk São Francisco werd in 1672 door de Jezuïeten gebouwd en geldt als het meest beroemde religieuze bouwwerk van Brazilië.

Een andere  bezienswaardigheid is de stadslift Lacerda, die Pelourinho verbindt met de benedenstad.

De lokale keuken is befaamd: u kunt er heerlijk eten, zowel in een van de talrijke restaurants of gewoon, op straat, waar de traditioneel geklede 'baianas', de dames van Bahia in hun prachtige bonte kledij, hun zelfgemaakte eetwaar verkopen.

Jammer genoeg gingen vele bezoekers u al voor en dat heeft er toe geleid dat een fotokiekje van de ‘baianas’ of van de vechtsporters pas toegestaan is na een donatie.


Hotels in Salvador de Bahia

De meeste mensen verblijven in de wijk Pelourinho. Doordat het een relatief kleine wijk is, heeft u aan 1 dag genoeg. Onze hotels liggen in deze wijk en zijn sfeervolle boutique-hotels. Elders in de stad zijn ook grotere moderne hotels aan zee, maar zonder strand en het kost tijd om naar Pelourinho te gaan
Bekijk onze hotels in Salvador de Bahia >

Toch zin in strand? Dan adviseren we een verblijf in Praia da Pipa of in Praia do Forte.Reisblog Brazilië

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Brazilië met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me