• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Veel stedenschoon
 • Tuinen van Inhotim
 • Werelderfgoed in Ouro Preto
 • Tiradentes

Estrada Real

7-daagse autoreis

Tussen Rio de Janeiro en Belo Horizonte ligt de mooie deelstaat Minas Gerais. Rijk aan mineralen, rijk aan barokke architectuur, historische stadjes en zachtgolvend heuvelland met grazend vee of bedekt met bossen. Het is een aangename streek om op eigen ho... lees verder »Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.
Reisinformatie


Tussen Rio de Janeiro en Belo Horizonte ligt de mooie deelstaat Minas Gerais. Rijk aan mineralen, rijk aan barokke architectuur, historische stadjes en zachtgolvend heuvelland met grazend vee of bedekt met bossen. Het is een aangename streek om op eigen houtje te verkennen. De landelijke wegen zijn rustig en in de 'drukke' toeristenplaatsen kun je overal je auto kwijt. Een reis vol stedenschoon en één supermooie tuin, tevens beeldenpark: Inhotim. Ouro Preto en Congonhas staan op de werelderfgoedlijst.

Estrada Real Estrada RealDag tot dag

Belo Horizonte → Inhotim

Na aankomst op het vliegveld van Belo Horizonte pendeltransfer naar het kantoor van de autoverhuurmaatschappij. Daar neemt u de huurauto in ontvangst. Het traject op deze eerste dag duurt ongeveer 3 à 4 uur, afhankelijk van de drukte op de rondweg rond Belo Horizonte. U rijdt naar Brumadinho. Bij deze plaats bevinden zich de tuinen en het beeldenpark van Inhotim. Twee overnachtingen.

Inhotim

Inhotim is een park van honderden hectare met paviljoens vol moderne kunst, wandelpaden, vijvers, bijzondere boomgroepen, grote bloemenperken en botanische kwekerijen. Verspreid door het park staan sculpturen opgesteld, er zijn café's en terrassen. Het park is een privé-initiatief en is aangelegd door de beroemde Braziliaanse tuinarchitect Burle Marx (die ook de prachtige trottoirs van Rio heeft ontworpen) (O).

Inhotim → Ouro Preto

Op weg naar Ouro Preto (3 à 4 uur rijden) moet u beslist even stoppen bij Topo do Mundo: het is een uitzichtspunt bovenaan een pasweg met een geweldig panorama over het gehele westen van de deelstaat. Het is een mooie plek om te lunchen. Daarna is het nog zo'n anderhalf uur rijden naar Ouro Preto. Twee overnachtingen (O).

Ouro Preto

Het centrum van Ouro Preto is één groot harmonieus 18e/19e eeuws stadsbeeld. Prachtige koloniale gevels in Portugese stijl, mooie barokkerken en pleinen. Het is aangenaam slenteren; er zijn stlile straatjes, dan weer straten met talrijke eethuisjes en café's, en overal veel bloemen. U kunt in de middag eventueel de voormalige goudmijn Minas de Passagem bezoeken, een paar kilometer buiten de stad. De koloniale stadjes van Minas gerais hebbn hun rijkdom te danken aan florerende goudmijnen in vorige eeuwen. U rolt in een mijnwerkerstrolly diep de berg in, beneden neemt de gids u mee de gangen in (O).

Ouro Preto → Tiradentes

Op weg naar Tiradentes (4 à 5 uur rijden) is de eerste stop in Congonhas. Daar staat de beroemde bedevaartskerk Bom Jesus met op het voorplein de profetenbeelden. De beelden en ook het altaar in de kerk behoren tot het beste beeldhouwwerk van Zuid-Amerika. Het landschap is weelderig groen, u bent hier van per slot van rekening in de tropen. Twee overnachtingen in Tiradentes (O).

Tiradentes

Tiradentes is al even mooi als Ouro Preto, maar het extra charmante is het dorpse karakter. De sfeer is ronduit landelijk en verstild. In het naburige São Jõao del Rei rijdt op vrijdag, zaterdag en zondag een mooie stoomtrein. En dan is er ook nog de Sint-Franciscus van Asissi kerk (O).

Tiradentes → Rio de Janeiro

Het is netto zo'n 5 uur rijden naar Rio. Vertrek daarom in de ochtend om tijd over te hebben voor een bezoek aan het zomerpaleis van de Braziliaanse keizer in Pétropolis. Maar alleen een lunchstop loont ook al: er staan prachtige 19e eeuwse villa's aan de Avenida Köeller. U levert de auto in op de luchthaven van Rio de Janeiro (O).Verdere info

Bijzonderheden

• U kunt de route ook in omgekeerde richting boeken
• Als u in Rio begint, dan boeken wij een transfer hotel-verhuurkantoor vliegveld (suppl.)
• Er is ook een vijfdaagse variant zonder Inhotim
• Reisseizoen: het gehele jaar
• Maandag is algehele sluitingsdag in Minas Gerais
Naar keuze in midden- of eersteklasse hotels.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt).

Vervoer

Huurauto. Cat. F, bijv. Renault Sandero 1.6 of VW Voyage 1.6, 4-deurs, airco Cat. GX, bijv. Renault Duster Dynamique 2.0, 4-deurs, airco, automaatTenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me