• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights of Brazil

12-daagse individuele reis

Brazilië is een groot land met veel hoogtepunten. Voor deze Highlight-reis hebben we de hoogtepunten uitgezocht die met niet al te lange vluchten de reis aangenaam compact houden. De setting van Rio de Janeiro is ronduit spectaculair met alle rotsbergen mi ... lees verder ↓



Highlights

• Rio de Janeiro
• Iguaçu-watervallen
• Wildlife spotting in Pantanal
• Historisch Ouro Preto
• Brasilia

INDICATIEPRIJS vanaf € 3250,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Salvador de Bahia
 • Suikerbroodberg, Rio de Janeiro
 • Foz de Iguaçu, panorama vanaf de Braziliaanse kant
Salvador de Bahia Suikerbroodberg, Rio de Janeiro Foz de Iguaçu, panorama vanaf de Braziliaanse kant



Impressies

Salvador de Bahia
Suikerbroodberg, Rio de Janeiro


Foz de Iguaçu, panorama vanaf de Braziliaanse kant


Reisinformatie


Brazilië is een groot land met veel hoogtepunten. Voor deze Highlight-reis hebben we de hoogtepunten uitgezocht die met niet al te lange vluchten de reis aangenaam compact houden. De setting van Rio de Janeiro is ronduit spectaculair met alle rotsbergen midden in de stad, de watervallen van Iguaçu zijn op zich al de reis waard en de wildlife van de Pantanal is de beste van het land. Maar de reis wordt pas compleet met het bezoek aan de mooie stad Ouro Preto en aan de hoofdstad Brasilia. Ouro Preto is een van de mooiste stadjes van het land en Brasilia is eenmalig in de wereld van de moderne architectuur.
Vanuit Brasilia zijn directe vluchten naar Manaus (Amazone), Salvador (stranden van Praia do Forte) en naar Europa.

Highlights of Brazil Highlights of Brazil



Dag tot dag

Aankomst Rio de Janeiro

Bij aankomst transfer naar het hotel in Ipanema of Copacabana. De rest van de dag ter vrije besteding.

Rio de Janeiro

Vandaag heeft u een dagexcursie naar de twee beroemde ikonen van Rio en Brazilië: per kabelbaan naar de top van de Sugar Loaf. Vanaf de tweede top hebt u een schitterend panorama over de baai naar Niteroi, naar de stranden van Copacabana en de downtown wijken. Daarna naar Corcovado, waar het Christusbeeld op 700 meter hoogte imposant boven de stad uittorent. U gaat met een treintje naar boven. Het panorama is fenomenaal, al wordt het zicht af en toe belemmerd door wolkenflarden (O).

Rio de Janeiro

Een vrije dag. Flaneren langs de strandboulevards of winkelen in de shopping malls, een dagje Rio vliegt voorbij. Maar u kunt ook een extra excursie bijboeken. Bijvoorbeeld: een fietstocht door Ipanema en langs de stranden, een wandeling in downtown, een uitstapje naar de tuinen van de architect Burle Marx of u maakt met de gids een wandeling door de favela Santa Marta (O).

Rio de Janeiro → Ouro Preto

Transfer naar het vliegveld en vlucht naar de stad Belo Horizonte. Daar wordt u opgewacht door uw gids voor de transfer naar Ouro Preto (3 à 4 uur). Eenmaal de stad uit, gaat de route door een mooi groen heuvelland. U reist hier in het hartland van Minas Gerais, een van de rijkste en meest ontwikkelde deelstaten van het land (O).

Ouro Preto

Ouro Preto is een prachtig stadje met een gaaf stadsbeeld van 18e en 19e eeuwse gevels, pleinen en kerken. U maakt een stadswandeling. 's Middags vrij of u kiest voor de optionele excursie naar de voormalige goudmijn, Minas de Passagem, waar u met de gids afdaalt in de mijngangen (O).

Ouro Preto → Iguaçu watervallen

In de ochtend retourtransfer naar het vliegveld van Belo Horizonte en middagvlucht naar Foz de Iguaçu (met overstap), waar u twee nachten verblijft (O).

Iguaçu

Hier staat alles in het teken van de watervallen! In de grensrivier tussen Brazilië en Argentinië liggen honderden kleinere en grotere watervallen over een breedte van ruim twee kilometer. In het twee etappes stort het water 80 meter naar beneden. U wandelt over de vele steigers en wandelpaden in een weelderige plantenwereld vol vogels en vlinders. U bezoekt zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant van de watervallen. Naar de grootste waterval, de Duivelskeel, gaat u met een treintje (O).

Iguaçu → Cuiabá → Pantanal

Vroege vlucht (met overstap) naar Cuiabá, de toegangspoort tot de noordelijke Pantanal. Bij aankomst op het vliegveld wordt u verwelkomd door de staf van de lodge en volgt de mooie rit over de Transpantaneiro (ca. 2 uur) naar de lodge. Onderweg is er al van alles te zien aan bijzondere vogels en planten. De Pantanal is het mooiste natuurgebied van het land, met afwisselend bossen, savanne, moerassen en weidegebieden voor de veeteelt. Drie overnachtingen (O,D).

Pantanal

Twee dagen lang op stap met de natuurgidsen: een boottocht, rit te paard, een wandeling of op safari per jeep. Sommige excursies zijn bij het krieken van de dag of in de avond, momenten dat de natuur het meest actief is. Er is een grote kans op het spotten van dieren. Bijvoorbeeld  capibara’s (reuzehamster), kaaimannen, apen, reuzenotters, tapirs of misschien zelfs wel de jaguar. (O,L,D).

Pantanal → Brasilia

In de ochtend gaat u voor de laatste keer met de gids op stap. Of u doet het deze ochtend rustig aan na al die vroege excursies van de vorige dagen. Rond de middag transfer naar het vliegveld van Cuiabá en vlucht naar de hoofdstad Brasilia. Na aankomst transfer naar het hotel (O).

Brasilia en thuisreis

Brasilia is de schepping van architect Oscar Niemeyer. Het is een moderne stad met ruime pleinen, parken, boulevards en overal staan bijzondere kunstwerken. Tijdens de stadsrondrit hoort u van de gids alles over het stadsplan (in de vorm van een vliegtuig), over de achtergronden van deze nieuwe hoofdstad (voorheen was dat Rio) en natuurlijk over de bijzondere architectuur. Transfer naar het vliegveld, voor de thuisreis of voor een verlenging (O).



Verdere info

Bijzonderheden

Extra overnachtingen zijn in elke overnachtingsplaats mogelijk.
• Maandag is algehele sluitingsdag in Minas Gerais, dus dan zijn de kerken, kloosters, mijnen en musea in en rond Ouro Preto gesloten.

Reisleiding

Wisselende Engelssprekende gidsen tijdens de excursies en de binnenkomende transfers. De uitgaande transfers zijn alleen met Portugeessprekende chauffeur.

Beleef meer

In Rio is natuurlijk meer te doen en te beleven dan de excursies die in ons programma zijn opgenomen. Fietsen over de boulevard van  Copacabana bijvoorbeeld of ga op stap met een local door één van de favela’s. Zie onder excursies de mogelijkheden.

Excursiemogelijkheden

U kunt voor de vrije dag in Rio één van onderstaande excursies bijboeken.

Wandeltocht Pavão

U wordt door de gids afgehaald bij uw hotel. Met de stadsbussen naar de wijk Pavão-Pavãozinho, gelegen op steile hellingen boven Copacabana. Al wandelend door de wijk, deels op steile trappen leert u van alles over de het sociale leven in de wijk. Eenmaal boven is bent u plotseling midden in een het tropisch bos dat oorspronkelijk de hele stad omringde. Er zijn overal prachtige doorkijkjes op het strand, de benedenstad, de Suikerbrood en het Christusbeeld. U luncht in een lokaal tentje.

Wandeltocht Santa Marta

Favela Santa Marta  is beroemd geworden door het bezoek van Michael Jackson en het naderhand geplaatste standbeeld van hem. De wijk is helemaal gepacificeerd en er zijn allerlei communityprojecten gestart. Bezoek aan een 'buurthuis'. Halen ne brengen van het hotel per jeep; zowel op privébasis als op groepsbasis. Duur: 3 uur.

Panorama Fietstocht

Mooie tocht door de zuidelijke wijken zoals Copacabana en Ipanema maar ook door de meer traditionele wijken zoals Botafogo. Langs veel hoogtepunten zoals de Suikerbroodberg, de strandboulevards, door de wijk Flamengo en rond het grote meer, kortweg Lagoa. Alleen op privébasis met Nederlandssprekende gids. Duur: 3 uur

Rio by Night

Beleef Rio de Janeiro op de klank van de kleurrijke samba en onder het genot van een heerlijke maaltijd. In een van de vele Churrascaria’s van Rio kunt u genieten van een slow-roasted steak, grilled beef of van een van de andere specialiteiten van deze uitstekende vleesrestaurants. De avond zet zich voort in een theater waar u gaat genieten van een swingende Folklore en Carnaval show.

Boottocht

De baai van Guanabara is het toneel van de zeilwedstrijden tijdens de Olympische Spelen 2016. Vanaf het dek van de schoener heb je een mooi panorama op de stad, u vaart langs de voormalige forten en het wonderlijke 19e eeuwse belastingpaleis. Maar de vliegende schotel van Oscar Niemeyer spant natuurlijk de kroon: hoog op een rots boven het water schittert het museum voor moderne kunst.

Verlenging

Deze reis is uitstekend te combineren met een strandverblijf in de omgeving van Salvador da Bahia. Zie elders op onze website de strandarrangementen in Morro de Sao Paulo, Intacimirim en Praia da Forte.




Naar keuze in middenklasse of eersteklasse accommodaties.





De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Vervoer

Transfers en excursies op privébasis. Excursies en transfers in de Pantanal zijn op groepsbasis in internationaal gezelschap.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstel



Bezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak







 
please chat with me