• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Merengebied

8-daagse autoreis

Het Merengebied ligt zowel in Chili als in Argentinië. Zachtglooiende, met bossen overdekte heuvels, talloze diepblauwe meren en met sneeuw bedekte vulkaantoppen worden afgewisseld met kale rotsgebieden. Het landschap tijdens deze autoreis verandert voortd ... lees verder ↓Highlights

 • Zevenmeren route
 • Pont over het Pirihueicomeer
 • Met de auto op de flanken van de Osorno
 • Chileens plattelandsleven
+
INDICATIEPRIJS € 1500,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Chili, Merengebied
 • Puerto Fuy, ferry Lago Pirihueico in de vroege ochtend
 • Bariloche, panorama met Hotel Llao Llao
Chili, Merengebied Puerto Fuy, ferry Lago Pirihueico in de vroege ochtend Bariloche, panorama met Hotel Llao LlaoImpressies

Chili, Merengebied
Puerto Fuy, ferry Lago Pirihueico in de vroege ochtend

Bariloche, panorama met Hotel Llao LlaoReisinformatie


Het Merengebied ligt zowel in Chili als in Argentinië. Zachtglooiende, met bossen overdekte heuvels, talloze diepblauwe meren en met sneeuw bedekte vulkaantoppen worden afgewisseld met kale rotsgebieden. Het landschap tijdens deze autoreis verandert voortdurend omdat u een paar maal de Andes oversteekt. Hoe verder naar het oosten, hoe droger en ruiger het landschap wordt. In Chili is alles sappig groen met dichte wouden en enorme veeboerderijen.

Merengebied MerengebiedDag tot dag

Temuco › Pucon (115 km)

Aankomst op de luchthaven van Temuco, 700 km ten zuiden van Santiago. Hier staat uw huurauto klaar. U rijdt naar Pucon en hebt tijd om rond te kijken in het gezellige centrum of de omgeving te verkennen: bossen, meren,  de vulkaan Villarrica of een bezoek aan één van de vele thermale bronnen in de dorpen rondom.

Pucon › Puerto Fuy (130 km)

Vandaag het Merengebied ten voeten uit: alleen maar plattelandswegen, langs meren, grote veeboerderijen, langs beken met watervallen en stroomversnellingen en door dichte bossen. De sfeer in de dorpen onderweg getuigt van een plattelandsleven zonder trends en tweets. Twee overnachtingen in Puerto Fuy aan de noordpunt van het Lago Pirihueico, in één van die mooie lodges van het Huilo-Huilo complex (O).

Puerto Fuy

Huilo Huilo is een groot particulier natuurreservaat met regenwoudachtige bossen en meerdere prachtige lodges. Het resort ligt midden in de natuur en wordt op kaarten vaak als een apart dorp aangeduid. Wandelen, mountain biken, spa: kortom, een dag zonder auto in de weelderige natuur (O).

Puerto Fuy › San Martin de los Andes (86 km)

De rit begint met een oversteek met de pont (1½ uur) over het Lago Pirihueico, een smal, 36 km lang meer omringd door steile beboste hellingen. Vervolgens rijdt u verder door eenzame bossen van de Andes naar de grens en naar San Martin de los Andes in Argentinië. Het dorp doet enigszins Beiers-Zwitsers aan door de vele immigranten uit de Duitstalige gebieden, die hier al in het begin van de 20ste eeuw zijn neergestreken (O).

San Martin de los Andes › Villa La Angostura (100 of 200 km)

De route tussen San Martin en Bariloche wordt de Zevenmerenroute genoemd en voert helemaal door dichte bossen. U kunt ook een oostelijke variant nemen door halfopen landschap (200 km). U rijdt dan lange tijd door een mooie vallei van een verwilderde rivier. Het landschap verandert naar steppe. Langs het Nahuel Huapimeer komen de bossen terug. Overnachting in het dorp Villa la Angostura (O).

Villa La Angostura › Puerto Varas (230 km)

U keert terug naar Chili. We raden u aan om de langere route via de oostzijde van het Lago Llanquihuemeer te nemen. Bij helder weer kunt u tot hoog op de flanken van de vulkaan Osorno rijden voor een magistraal panorama over Chili tot aan de Stille Oceaan. U heeft twee overnachtingen in Puerto Varas (O).

Puerto Varas

Het is aangenaam toeven in dit landelijk toeristenstadje. Als u nog zin heeft in een autodag, dan is het eiland Chiloé een must. Het landschap en de bebouwing aldaar doen aan Scandinavië denken. In de dorpen aan de oostkust van het eiland zijn de huizen opgetrokken van hout en singels, de prachtige houten dorpskerken van de jezuïten staan op de werelderfgoedlijst (O).

Puerto Varas › Puerto Montt (60 km)

U levert de auto in op de luchthaven van Puerto Montt waar de reis eindigt (O).Verdere info

Bijzonderheden

Beste reisperiode: september t/m april.

Beleef meer

Het merengebied is dun bevolkt en in de kleine boerennederzettingen is amper openbaar vervoer. De auto is dus het aangewezen vervoermiddel om deze streek te verkennen. Op de rustige, onverharde wegen bent u heel dicht bij de natuur en u wilt voortdurend even stoppen: bij een beek, bij een boerderij of voor de zoveelste 'vista' op een vulkaantop.
Verblijf in middenklasse hotels.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens programma (O=ontbijt).

Vervoer

Per huurauto.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
meer info
maak nu een afspraak
 
please chat with me