• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Comfortabel cruisen in ruige natuur
 • Een 100% gletsjerwereld; bijna Antarctica

Skorpios Gletsjercruise

4-daagse expeditiecruise

U bent slechts 90 uur aan boord en dan hebt u 14 gletsjers gezien. Niet van ver, maar vlakbij en ze zijn spectaculair. Alleen de poolgebieden kunnen dit evenaren. We spreken over de gletsjers van het Zuidelijk IJsveld in de Chileense fjorden ten noorden va... lees verder »

Vanaf € 1681,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓
 • Chili, ms Skorpios III
 • Skorpios cruise, het Morla Vicuñakanaal
 • Skorpios III, hut type Acropolis, twin
 • Skorpios cruise, Fiordo de las Montañas
 • Skorpios III vaart de Calvofjord in
Chili, ms Skorpios III Skorpios cruise, het Morla Vicuñakanaal Skorpios III, hut type Acropolis, twin Skorpios cruise, Fiordo de las Montañas Skorpios III vaart de Calvofjord inImpressies

Chili, ms Skorpios III
Skorpios cruise, het Morla Vicuñakanaal
Skorpios III, hut type Acropolis, twin
Skorpios cruise, Fiordo de las Montañas
Skorpios III vaart de Calvofjord in


Reisinformatie


U bent slechts 90 uur aan boord en dan hebt u 14 gletsjers gezien. Niet van ver, maar vlakbij en ze zijn spectaculair. Alleen de poolgebieden kunnen dit evenaren. We spreken over de gletsjers van het Zuidelijk IJsveld in de Chileense fjorden ten noorden van Puerto Natales. Op een grote overzichtskaart is het moeilijk te zien, maar Puerto Natales ligt aan zee, aan de oceaankant, diep het land in aan één van de grote fjorden.

Skorpios Gletsjercruise Skorpios GletsjercruiseDag tot dag

Programma

De inscheping is aan het einde van de dag. De gasten worden verwelkomd tijdens de receptie, dan volgt de sloepenrol en u vaart al tijdens het diner. Het schip blijft ’s nachts varen en de volgende morgen waant u zich in het poolgebied. Tijdens de komende twee dagen blijft dat zo, het schip blijft in de ijswereld van de fjorden en komt niet op volle zee. Er zijn kleine wandelingen aan land, soms in een groene wereld, elders om bij het ijsfront te komen. Maar het spectaculairst zijn de vele gletsjers die rechtstreeks in de fjord stromen. Er zijn ijspieken van soms wel honderd meter hoog. Het afkalven gaat met enorme knallen gepaard. Bij sterk afkalvende gletsjers waar veel ijs in het water ligt, gaat u aan boord van een kleine ijsversterkte excursieboot om tussen de schotsen te varen. In alle gevallen blijft u op veilige afstand van de ijswal. Natuurlijk is er de whiskey met een brokje ijs zo uit de gletsjerwand geplukt. In de loop van de derde nacht vaart het schip weer de haven binnen en na het ontbijt gaat u van boord met het gevoel dat u in de poolstreken bent geweest.Verdere info

Bijzonderheden

• Het seizoen is van oktober t/m maart. Laatste afvaart is 3 april 2018.
• In de zomermaanden januari en februari schommelt de temperatuur tussen 12° en 20°C, in de voorjaars- en de najaarsmaanden eerder tussen 5° en 12°C.
• De afvaarten zijn op dinsdag en vrijdag. Informeer voor alle zekerheid naar de gegarandeerde vertrekdagen.
Stand van zaken d.d. 19 feb. 2017: nog niet gegarandeerde afvaarten:
Vrijdagafvaarten: 13 oct / 6 april 2018
Dinsdagafvaarten: 17 oct

Reisleiding

Alle excursies tijdens de cruise worden begeleid door Engelssprekende gidsen.

Verlenging

Er kan een pre-cruise pakket worden bijgeboekt.
Maandag:
overnachting aan boord inclusief diner en op dinsdag dagexcursie naar het nationale park Torres del Paine, na terugkeer inscheping en begin van de cruise
Donderdag:
overnachting aan boord of in hotel Indigo of Hotel The Singular, inclusief diner en op vrijdag een dagexcursie naar het nationale park Torres del Paine, na terugkeer inscheping en begin van de cruise
ms Skorpios heeft 45 hutten voor 90 passagiers. De hutten liggen verdeeld over 5 dekken. Alle met privé-faciliteiten. Alleen de hutten op het onderste dek hebben geen ramen. Er zijn 1-,2- en 3-persoonshutten. Er is veel buitendek om alles goed te kunnen zien.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volpension.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me