• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Kaap Hoorn
 • Historische route Charles Darwin
 • Woeste lege natuur
 • Wandelingen door inheemse bossen
 • Wandelingen aan de voet van gletsjers

Fjordencruise vanuit Punta Arenas

5-daagse expeditiecruise

In het uiterste zuidpuntje van Zuid-Amerika, voorbij Vuurland, is het een wirwar van fjorden, baaien en eilanden. Het is de Chileense fjordenwereld, wild, ruig, eenzaam, zonder menselijke bewoning, zonder wegen, zonder havens. Maar het is gelukkig wel te bezo... lees verder »


ACTIE:
Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Fjordencruise, Isla Magdalena
 • Fjordencruise Australis, walvissen spotten
 • Fjordencruise, aanlanding Pía gletsje
 • Fjordencruise, achtergrond Cordillera Darwin
 • Fjordencruise, Águila gletsjer
Fjordencruise, Isla Magdalena Fjordencruise Australis, walvissen spotten Fjordencruise, aanlanding Pía gletsje Fjordencruise, achtergrond Cordillera Darwin Fjordencruise, Águila gletsjerImpressies

Fjordencruise, Isla Magdalena
Fjordencruise Australis, walvissen spotten
Fjordencruise, aanlanding Pía gletsje
Fjordencruise, achtergrond Cordillera Darwin
Fjordencruise, Águila gletsjer


Reisinformatie


In het uiterste zuidpuntje van Zuid-Amerika, voorbij Vuurland, is het een wirwar van fjorden, baaien en eilanden. Het is de Chileense fjordenwereld, wild, ruig, eenzaam, zonder menselijke bewoning, zonder wegen, zonder havens. Maar het is gelukkig wel te bezoeken: dankzij de expeditieschepen van Cruceros Australis. Deze luxe schepen varen heen en weer tussen Punta Arenas in Chili en Ushuaia in Argentinië. Het legendarische Kaap Hoorn staat altijd op het programma - als het weer meezit tenminste.
Vanuit Punta Arenas is er elke zaterdag een afvaart naar Ushuaia.
Fjordencruise vanuit Punta Arenas Fjordencruise vanuit Punta ArenasDag tot dag

Vertrek Punta Arenas

U kunt gedurende de middag inchecken op het rederijkantoor in het centrum van de stad. Hier geeft u de bagage af, die treft u pas weer aan in uw hut. U hebt 'vrije' tijd tot 6 uur als de inscheping begint. De pier is op loopafstand. Inscheping en welkomstcocktail. Uw maaltijden, drankjes en excursies zijn inbegrepen. Aan boord wordt u voorbereid op de (land)excursies die plaatsvinden met grote zodiacs. Tijdens het diner vaart u al (D).

Fjorden

In de vroeg ochtend vaart het schip Ainsworth Bay binnen, dat behoort tot het Alberto De Agostini National Park. Hier is de Marinelli gletsjer te bewonderen en het omringende landschap laat duidelijk de sporen zien van een jong glaciale erosiewereld. Even later gaat u aan land voor een wandeling door de inheemse Magelhaenbossen, op het strand zijn waarschijnlijk zeeolifanten te spotten. 's Middags is er een zodiactocht naar een grote kolonie Magelhaenpinguïns. In september en maart wordt dit boottochtje vervangen door een wandeling naar de Brookes gletsjer (O,L,D).

Pia Glacier › Glacier Alley

Varen door het Beaglekanaal. Er zijn hier aan beide zijden zoveel gletsjers dat deze waterweg ook wel Glacier Alley wordt genoemd. Bij de Piagletsjer gaat u aan land voor een wandeling naar een mooi uitzichtspunt vanwaar er een panoramische blik over de ijsmassa is. 's Middags is het alsmaar heerlijk panoramavaren, een goed moemnt voor een van de vele lezingen aan boord (O,L,D).

Wulaiabaai › Kaap Hoorn

In de morgen een bezoek aan de baai van Wulaia voor een boswandeling waar u kennis maakt met de inheemse boomsoorten. Het is een historische plek omdat Charles Darwin hier een van de laatste indianengemeenschappen van Patagonië bezocht (en beschreef in zijn reisverslag). Dan vaart het schip zeewaarts voor het bezoek aan Kaap Hoorn, voor velen het hoogtepunt van de cruise. Waar beide oceanen elkaar ontmoeten ligt Kaap Hoorn, een rotseilandje dat eeuwen diende als oriëntatiepunt voor de zeevaarders. Het wordt met recht ook wel 'het einde van de wereld' genoemd. Bij rustig weer wordt u per zodiac aan land gebracht voor een wandeling naar het grote monument en de vuurtoren (O,L,D).

Ushuaia

Ontscheping in Ushuaia om 08:30 uur of om 09:30 uur (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • INSCHEPING: Passagiers kunnen op de dag van vertrek inchecken op het rederijkantoor in de stad, tussen 13:00 en 17:00 uur. Uw bagage wordt door het personeel naar het schip en uw hut gebracht. Als u die dag met het vliegtuig bent aangekomen, wordt u eerst naar het rederijkantoor gebracht, zodat u de rest van de dag de handen vrij hebt om de stad te verkennen. Inscheping is om 18:00 uur. Afvaart: 20:00 uur. Passagiers dienen een uur voor de afvaart aan boord te zijn.
 • VAARSCHEMA:
  Punta Arenas - Ushuaia 5-daags, vertrek 2x per week, met de ms Stella Australis of de ms Ventus Australis.
  Ushuaia - Punta Arenas 4-daags, vertrek elke woensdag: ms Stella Australis, tot april 2018.
  Ushuaia - Punta Arenas 5-daags, vertrek 2x per week, met de ms Stella Australis of de ms Ventus Australis.
 • KLEDING: Voor de wandelingen aan land zijn goede stevige wandelschoenen nodig, of u gebruikt de laarzen die de passagiers ter beschikking staan.
 • AANKOMST: De ontscheping in Ushuaia is om 08:30 of om 09:30 uur, afhankelijk van de vertrekdatum. Wij kunnen voor u de transfer regelen van de pier naar het vliegveld of het hotel.

Reisleiding

Engelssprekende gidsen verzorgen de lezingen aan boord en gaan mee op alle excursies.
Capaciteit van de ms Ventus Australis en de ms Stella Australis: 100 hutten, 210 passagiers. Er zijn twee hoofdcategorieën hutten: standaard en superior. De eerste is in oppervlak 16½ men de superior 20 m2.. De uitrusting van de hutten is altijd gelijk, met privébadkamer en raam of patrijspoort. Per categorie zijn er verschillende prijsklassen: hogere dekken zijn duurder en de ramen worden groter. Alle hutten kunnen zowel met tweepersoonsbed als met afzonderlijke bedden worden gereserveerd. De schepen beschikken over een panoramalounge, zaal voor lezingen, restaurant en een bar. De excursies zijn altijd met de zodiacs, waarbij een ieder geholpen wordt met de instap.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Op basis van logies, volpension en open bar.

Vervoer

Luxe expeditieschip, met zodiacs voor de excursies.Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak