• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Ongerepte Andes
 • El Tatio geisers
 • Petrogliefen, verlaten mijnen
 • Lauca National Park
 • Vulkanen en (zout)meren

Highlights of North Chile

9-daagse individuele reis

Op de rotsberg boven de stad Arica kun je Peru zien liggen, noordelijker op Chileens grondgebied gaat dus niet. De stad was ooit van Peru, daarom wijst het Christusbeeld neutraal naar zee. Belangrijker: hier zie ja pas goed dat Arica een oasestad is. Zo ve... lees verder »

Vanaf € 2923,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓

 • Nationaal Park Lauca, Chili
 • Zoutmeer nabij San Pedro de Atacama
 • Tatiogeysers in de Atacama bij San Pedro de Atacama
 • Zuilcactussen in de Atacamawoestijn
Nationaal Park Lauca, Chili Zoutmeer nabij San Pedro de Atacama Tatiogeysers in de Atacama bij San Pedro de Atacama Zuilcactussen in de AtacamawoestijnImpressies

Nationaal Park Lauca, Chili
Zoutmeer nabij San Pedro de Atacama

Tatiogeysers in de Atacama bij San Pedro de Atacama
Zuilcactussen in de Atacamawoestijn


Reisinformatie

Op de rotsberg boven de stad Arica kun je Peru zien liggen, noordelijker op Chileens grondgebied gaat dus niet. De stad was ooit van Peru, daarom wijst het Christusbeeld neutraal naar zee. Belangrijker: hier zie ja pas goed dat Arica een oasestad is. Zo ver het oog rijkt ziet het landschap er uit als de Sahara, met een groen oaselint het binnenland in. De woestijn is het centrale thema van deze reis. En die heeft veel verrassingen in petto.

Reisleiding

Wisselende Engelssprekende gidsen tijdens de excursies en transfers. Maar niet op de lijnbus Iquique-Calama en vervolgtransfer Calama-San Pedro

Highlights of North Chile

Beleef meer

Alle hoogtepunten van Noord-Chili bij elkaar, in een verzorgde reis, zonder dat het voor uw gevoel ruig wordt. Ter vergelijking: ons arrangement Atacama X-plore lijkt op deze reis maar die gaat langs de ruige grensstreek met Bolivia, deels over onverharde wegen. De geogliefen en de spooksteden ten noorden van Iquique zijn bijzonder, en in geen andere rondreis van ons opgenomen.

Reisnaam:
Highlights of North Chile
Reistype:
9-daagse individuele reis
Kenmerken:
Individueel met gids Individueel divers vervoer Natuur
Reiscode:
CT3096
Prijsinfo:
v.a. € 2923,- Prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

 • Reis volgens beschrijving in genoemde of gelijkwaardige accommodaties
 • Maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch)
 • Al het vervoer over land. Iquique-San Pedro de Atacama is met lijnbus van het openbaar vervoer, zonder gids
 • Entrees van musea en nationale parken conform het programma

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Binnenlandse vluchten Santiago-Arica en Calama-Santiago, vanaf EUR 425 p.p.
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien (vrijwillig)

Vluchten?

Tenzing Travel boekt graag de voor u meest ideale vluchten bij uw reis, wij adviseren u over de beste mogelijkheden en u kunt altijd met ons overleggen als u vragen heeft.
Meer informatie.

Highlights of North Chile


Santiago

Ontvangst op het vliegveld van Santiago en transfer naar uw  hotel. ’s Middags kennismaking met de stad: eerst een wandeling in het centrum met bezoek aan de kathedraal en het regeringspaleis La  Moneda, daarna een rondrit door de bohémienwereld van Bellavista, de San Cristobalheuvel en de moderne zakenwijken.

Santiago → Arica → Putre

Transfer naar het vliegveld en vlucht naar het uiterste noorden van het land, naar Arica. In deze haven- en oasestad maakt u kennis met de gebouwen van Eiffel en op de grote  rotsberg boven de stad, met de vele monumenten, hoort u meer over de  interessante historie van deze stad. Later in de middag de woestijn in: naar Putre. Onderweg is er veel te zien: geogliefen, een  oude Incafort, oases en kandelaarcactussen. Overnachting  in Putre (O, L).

Putre → Arica

Bezoek aan het Lauca National Park (werelderfgoed), een prachtig natuurgebied met lagunes,  hooglandmoerassen, besneeuwde vulkaantoppen met vicuñas, lamas, alpacas en een prachtige vogelwereld. Bezoek aan het dorp Parinacota met de 17e eeuwse kerk. Picknick aan het meer van Chungara op 4570 meter hoogte. En als u zin hebt: even badderen in de warmwaterbronnen van Jurasi. Terug naar Arica (O,L).

Arica → Iquique

Lange rit zuidwaarts (300 km) door een  indrukwekkende lege wereld maar met enkele grote verrassingen: onderweg  bezoekt de geogliefen van Chiza, Tiviliche en de Giant of Atacama.  Vlakbij Iquique liggen de spooksteden Santa Laura en Humberstone, verlaten mijnsteden waar ooit de Chili-salpeter werd gewonnen (O,L).

Iquique → San Pedro de Atacama

U brengt de ochtend in de stad en omgeving door met een stadsrondrit waarin de rijke architectuur uit de tijd van de salpeterwinning centraal staat. De stad was rond 1900  booming, alle belangrijke gebouwen dateren uit die tijd. Dan met de lijnbus naar Calama. Daar wordt u opgewacht voor de transfer naar San Pedro de Atacama (90 km) (O).

San Pedro

U maakt vandaag een uitstapje naar de zoutmeren en de  dorpen op de hoge altiplano: aan de randen van de Chaxalagune leven en broeden flamingo’s en op de altiplano liggen op 4500 meter hoogte de mooie meren Miñique en Miscanti. Verder bezoekt u een aantal  indianendorpen zoals Toconao (O, L).

San Pedro

Om 4 uur vertrek naar de Tatio geisers. Bij het aanbreken van de dag arriveert u bij het geothermale veld vol geisers en fumarolen. Maar voordat u tussen al die stomende en borrelende aarde gaat wandelen is er eerst een picknickontbijt. In de loop van de ochtend  terug naar San Pedro. In de namiddag excursie naar de mooie  woestijnlandschappen in de Death Valley en de Moon Valley. Natuurlijk  bij zonsondergang (O).

San Pedro → Santiago

In de loop van de dag transfer naar het vliegveld van Calama (100 km) en vlucht naar Santiago. Na aankomst transfer naar uw hotel.(O).

Santiago

Transfer naar het vliegveld.De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Accommodatie

Verblijf naar keuze in toeristenklasse of middenklasse hotels. In het hoge noorden in de best beschikbare accommodaties.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch).

Vervoer

Afhankelijk van het aantal deelnemers personenwagen of minibusje.

Deelnemers

Individuele rondreis: minimaal 2 deelnemers
Privéreis: minimaal 1 deelnemer

Bijzonderheden

→ In het 'hoge noorden' kan het in december t/m februari regenen. Dit kunnen korte hevige regenbuien zijn, maar vaker motregens

→ De transfer Iquique-Calama-San Pedro kan ook met privé-chauffeur/auto geboekt worden (met toeslag)

→ De wegen zijn redelijk tot goed met vooral in het hoge noorden ook onverharde wegen

→ De reis kan ook op privébasis worden geboekt


VertrekdatumPrijs p.p.
25-10-2016 t/m 23-01-2017€ 2923,-

NB

Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen op basis van twee personen in het voordeligste kamertype en exclusief intercontinentale vluchten, tenzij anders vermeld. De prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid.