• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Atacama to Sugar Loaf

16-daagse internationale groepsreis

Een mooie dwarsdoorsnede van de hoogtepunten in Zuid-Amerika: de Atacamawoestijn, de wijngaarden van Mendoza, Buenos Aires, de watervallen van Iguassu en de schitterende panorama's vanaf de Suikerbrood en de Corcovado in Rio de Janeiro.

 • Copacabana boulevard, de beroemde designtrottoirs van Burle Marx
 • Rio de Janeiro, panorama vanaf de Suikerbrood
 • Het is altijd druk op de Corcovado
 • excursie Corcovado, op weg naar boven
 • Rio de Janeiro, museum voor moderne kunst van Oscar Niemeyer
Copacabana boulevard, de beroemde designtrottoirs van Burle Marx Rio de Janeiro, panorama vanaf de Suikerbrood Het is altijd druk op de Corcovado excursie Corcovado, op weg naar boven Rio de Janeiro, museum voor moderne kunst van Oscar NiemeyerImpressies

Copacabana boulevard, de beroemde designtrottoirs van Burle Marx
Rio de Janeiro, panorama vanaf de Suikerbrood
Het is altijd druk op de Corcovado
excursie Corcovado, op weg naar boven
Rio de Janeiro, museum voor moderne kunst van Oscar Niemeyer


Reisinformatie

Een mooie dwarsdoorsnede van de hoogtepunten in Zuid-Amerika: de Atacamawoestijn, de wijngaarden van Mendoza, Buenos Aires, de watervallen van Iguassu en de schitterende panorama's vanaf de Suikerbrood en de Corcovado in Rio de Janeiro.

Reisleiding

• Er is Engelssprekende begeleiding aanwezig op alle transfers.
• Alle excursies worden door wisselende Engelssprekende gidsen begeleid.

Vertrekdata

Jaar 2017: dag 1 is altijd een vrijdag
januari: 6
februari: 3
maart: 3
april: 7
september: 22
oktober: 6, 13
november: 10, 17
Atacama to Sugar Loaf Atacama to Sugar Loaf
Reisnaam:
Atacama to Sugar Loaf
Reistype:
16-daagse internationale groepsreis
Kenmerken:
Internationale groepsreis
Reiscode:
Prijsinfo:
Prijs op aanvraag
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

• Overnachtingen op basis van logies en ontbijt, naar keuze in midden- of eersteklasse hotels
• Alle aankomst- en vertrektransfers
• Alle excursies conform programmabeschrijving, inclusief entrees
• Alle vluchten vanaf dag 2 tot en met voorlaatste dag
• Engelssprekende gidsen voor de transfers en de excursies

Niet inbegrepen

• Optionele excursies, ter plaatse te boeken en te betalen
• Intercontinentale vluchten
• Overige maaltijden
• Persoonlijke uitgaven zoals drankjes en fooien

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.

Atacama to Sugar Loaf Atacama to Sugar Loaf

Santiago

U wordt op het vliegveld van Santiago verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze agent en aansluitend wordt u naar het hotel gebracht. Eén overnachting. De rest van de dag geen programma.

Santiago › San Pedro de Atacama

Transfer hotel-vliegveld en vlucht naar Calama. Transfer van circa anderhalf uur naar San Pedro de Atacama. De rit door de woestijn is al een excursie op zich. Het dorp San Pedro is het centrum van de indianencultuur in de Atacama en ligt in een groen oasebekken. ’s Middags een wandeling door het dorp en aansluitend naar de Moon Valley voor een prachtige zonsondergang.(O)

San Pedro de Atacama

De hele dag op excursie naar de prachtige zoutmeren en de altiplano. De Salar de Atacama maakt indruk door de enorme uitgestrektheid, de leegte, de blauwheldere lucht en de ruwe bodem van brokken zout zonder ook maar een sprietje groen ertussen. Grote kans dat u kuddes grazende lama’s of guanaco’s ziet en flamingo’s in de zoutmeren. Op de altiplano richting Argentinië liggen de meertjes van Miscanti & Meñiques, tegen de achtergrond van twee machtige vulkaantoppen. In het indianendorp Toconao maken ze sculpturen van vulkaansteen. De lunch is inbegrepen (O,L).

San Pedro de Atacama

Optionele excursie naar de geisers op het geothermale veld van Tatio. Stoompluimen, modderpoelen, warmwaterbronnen en geisers. De laatste zijn het actiefst tussen half zeven en half negen in de ochtend. Dus: heel vroeg op! Want het is ruim 100 kilometer. Belangrijk om te weten: Tatio ligt op 4300 meter hoogte, dat is nog duizend meter hoger dan San Pedro.(O)

San Pedro › Santiago

Transfer van San Pedro naar het vliegveld in Calama. Vlucht naar Santiago en na aankomst transfer naar het hotel. In de middag maakt u een stadsrondrit door de mooie wijken uit de 19e en begin 20ste eeuw. Deftige Europese architectuur - in neo-koloniale stijl, maar ook in Bauhaus of neo-gotiek - in de residentiële wijken, langs de belangrijke boulevards van de stad en natuurlijk het hart van de stad: Plaza de Armas met tal van officiële overheidsgebouwen. Het beroemdste gebouw is het Palacio de la Moneda, de regeringszetel waar op het binnenplein een borstbeeld van Allende staat. De tour eindigt met het mooie uitzicht vanaf de San Cristóbal, de heuvel midden in de stad.(O)

Santiago

Vrije dag. Of u gaat mee op een dagexcursie (optioneel) naar Valparaíso en Viña del Mar. De route naar de kust (ca. 100 km) is een mooie rit waarbij u door de Casablancavallei komt, een van de grote wijnregio’s van Chili. Verder passeert u enkele malen een bergtunnel in de ruigere heuvelruggen. Valparaíso is eigenlijk minstens zo interessant als Santiago. Een zekere grandeur kan de stad niet ontzegd worden, vooral in de benedenstad. De woonwijken in de bovenstad zijn met talloze funiculars met ‘beneden’ verbonden. Het zijn een soort stadsliften, die zo bijzonder zijn, dat ze op de werelderfgoedlijst zijn geplaatst. Eenmaal boven zijn er prachtige paseo’s - wandelpromenades – die een groots uitzicht over de havens en de zee bieden. Daarna een tour door het aangrenzende Viña del Mar, de grootste badplaats van het land. Neem een lekkere snack bij één van de visstalletjes op de promenade. Nog een stop bij een van de shopping malls en dan terug naar de hoofdstad.(O)

Santiago › Mendoza

Transfer naar het busstation en met een comfortabele lijnbus naar Mendoza in Argentinië. De rit is 340 kilometer en duurt 8 tot 9 uur. Het is een schitterende tocht over de Andes. Op het hoogste gedeelte is sinds 1980 een tunnel maar verder is het genieten van het berglandschap met steeds afwisselende panorama’s, o.a. op de hoogste berg van Zuid-Amerika, de Aconcagua (bijna 7000 meter). Aan de Chileense zijde ligt de wintersportplaats Portillo en aan de Argentijnse kant Los Penitentes, beide vermaarde skiresorts. De weg daalt met haarspeldbochten naar de laagvlakte van Mendoza. Het landschap is drastisch veranderd: geen groene mediterrane vegetatie meer maar steppe-achtige velden. Transfer van het busstation in Mendoza naar het hotel voor twee overnachtingen (O). N.B. Bij slecht weer kan de lijnbusservice gestaakt worden. U dient op eigen kosten een vliegticket te kopen waarbij de gids u uiteraard assisteert.

Mendoza

Mendoza is de grote wijnregio van Argentinië net de grootste wijnproducent van Zuid-Amerika. In de ochtend bezoekt een bodega; u krijgt uitleg over het wijnproces en natuurlijk is er een proeverij. ’s Middags vrij of u kiest voor een stadsrondrit (O).

Mendoza › Buenos Aires

Transfer hotel-vliegveld en vlucht naar Buenos Aires (2 uur). Na aankomst transfer naar uw hotel in het centrum voor twee overnachtingen. ’s Middags hebt u een stadsrondrit. De tour begint vanzelfsprekend op het Plaza de Mayo met de kathedraal, de Cabildo en Casa Rosada. De wijk San Telmo is een gewilde woonwijk vol tangocafé’s, leuke markten en bric à brac shops. De wijk Recoleta is meer voor de rich and famous, op het gelijknamige kerkhof ligt Evita Peron begraven. De arbeiderswijk La Boca is bekend van de bonte gevels (O).

Buenos Aires

Vrije dag. Maar u kunt ook meegaan op één van de optionele excursies: naar de estancia Santa Susana of naar de zondagmarkt in San Telmo. Op estancia Santa Susana maakt de bezoeker kennis met het leven van de gaucho’s, de Argentijnse cowboys. Ze laten hun rijkunsten te paard zien, u kunt zelf paardrijden en er is een heerlijke asado, dat is de Argentijnse barbecue met veel vleessoorten. Na de lunch is er een folkloreshow met regionale dansen en muziek. De dag wordt afgesloten met koffie en thee. De boerderij ligt op 2 uur rijden van de stad. De zondagmarkt van San Telmo is de leukste van de stad. Veel terrasjes, dansers op straat, ve el locals die hun spulletjes op de straatstenen van Defensa hebben uitgespreid (O).

Buenos Aires

De Tigre Tour staat op het programma. Door de woonwijken van San Isidro naar de voorstad Tigre, waar de lijnboten af en aan varen. Want de reusachtige delta van de Paraná is tegelijk ook een woonwijk a la Giethoorn. Tijdens een boottocht van een ur vaart u langs de huizen en scholen en openbare voorzieningen van deze ‘wijk’, alles door weelderig groen van de tuinen en bossen omgeven. ’s Avonds hebt u de gelegenheid om de tangovoorstelling bij te wonen in Restaurant Viejo Almacén, met diner uiteraard (O).

Buenos Aires › Iguaçu

Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Puerto Iguazu, aan de Argentijnse kant. U wordt opgehaald van het vliegveld en bezoekt meteen de watervallen aan deze kant. Daarna wordt u aansluitend naar uw hotel aan de Braziliaanse kant gebracht, in Foz de Iguaçu (O).

Watervallen van Iguaçu

In de ochtend beleeft u de watervallen aan de Braziliaanse kant. Ook hier zijn veel steigers en aan het einde van de steigers kunt u met de lift omhoog naar ‘normaal’ niveau, waar de bus wacht om u terug te brengen naar het hotel. Vrije middag.(O)

Iguaçu › Rio de Janeiro

Na het ontbijt transfer naar het vliegveld en vlucht naar Rio de Janeiro. Transfer naar het hotel voor twee overnachtingen. Uw hotel ligt in de wijk Copacabana, dus strand, terras en restaurant zijn meteen bij de hand (O).

Rio de Janeiro

De hele dag op stap tijdens een city tour waarbij u met de kabelbaan naar de top van de Suikerbrood gaat en met het treintje naar het Christusbeeld op de Corcovado. De rondrit brengt u ook naar de binnenstad met onder meer de kathedraal en natuurlijk gaat u een kijkje nemen in de beroemde Sambadrome, de grote paradestraat die speciaal aangelegd is voor het carnaval. Voor de laatste avond is het leuk om een Rio-by-night show bij te wonen: sambabands, professionele dansers, geweldige kostuums (O).

Rio de Janeiro

Transfer naar het vliegveld (O).De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Accommodatie

U hebt op elke bestemming de keuze uit een middenklasse en een eersteklasse hotel.

Vervoer

• Al het landvervoer conform programma is inbegrepen.
• Alle vluchten vanaf dag 2 tot en met dag 14 zijn inbegrepen.

Excursiemogelijkheden

Overzicht van de optionele excursies, ter plaatse te boeken en te betalen.
SAN PEDRO DE ATACAMA:
Dagexcursie Tatio-geisers
MENDOZA:
Stadsrondrit
BUENOS AIRES:
Dagexcursie naar Estancia Santa Susana (niet op maandag)
San Telmo zondagmarkt
Restaurant Viejo Alamacén, diner en tangoshow
RIO DE JANEIRO:
Rio by night-show, evt. met diner.

Deelnemers

• Aantal deelnemers: minimaal 2, maximaal 16 personen.
• Voor de volgende services kan het maximum van 16 personen niet gegarandeerd worden:
dag 3: Atacama excursie
dag 5: Transfer San Pedro-vliegveld Calama

Bijzonderheden

• De prijzen van de inbegrepen vluchten zijn onder voorbehoud van de beschikbare boekingsklasses.
• De entreeprijzen van de inbegrepen excursies zijn onder voorbehoud van tussentijdse verhogingen.
• Alle vertrekdata hebben een dinsdag-dinsdag schema.
• De reis kan op ook privébasis worden geboekt (m.u.v. de trein- en bootexcursies), vertrek is dan elke dag mogelijk.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Inbegrepen

• Overnachtingen op basis van logies en ontbijt, naar keuze in midden- of eersteklasse hotels
• Alle aankomst- en vertrektransfers
• Alle excursies conform programmabeschrijving, inclusief entrees
• Alle vluchten vanaf dag 2 tot en met voorlaatste dag
• Engelssprekende gidsen voor de transfers en de excursies

Niet inbegrepen

• Optionele excursies, ter plaatse te boeken en te betalen
• Intercontinentale vluchten
• Overige maaltijden
• Persoonlijke uitgaven zoals drankjes en fooien

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.Dominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing TravelDominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing Travel