• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Atacama to Sugar Loaf

16-daagse internationale groepsreis

Tijdens deze rondreis van 2 weken reist u langs een serie hoogtepunten van Zuid-Amerika: de Atacamawoestijn, de wijngaarden van Mendoza, Buenos Aires, de watervallen van Iguaçu en de schitterende panorama's vanaf de Suikerbrood en de Corcovado in Rio de Janei ... lees verder ↓


Highlights

 • Salar de Atacama
 • Tatiogeisers
 • Buenos Aires
 • Watervallen van Iguaçu
 • Rio de Janeiro
INDICATIEPRIJS vanaf € 3450,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Rio de Janeiro, panorama vanaf de Suikerbrood
 • Kleurrijke gebouw 'La Boca', Buenos Aires
 • Zoutmeer nabij San Pedro de Atacama
 • Zuilcactussen in de Atacamawoestijn
Rio de Janeiro, panorama vanaf de Suikerbrood Kleurrijke gebouw 'La Boca', Buenos Aires Zoutmeer nabij San Pedro de Atacama Zuilcactussen in de AtacamawoestijnImpressies

Rio de Janeiro, panorama vanaf de Suikerbrood
Kleurrijke gebouw 'La Boca', Buenos Aires
Zoutmeer nabij San Pedro de Atacama

Zuilcactussen in de Atacamawoestijn


Reisinformatie


Tijdens deze rondreis van 2 weken reist u langs een serie hoogtepunten van Zuid-Amerika: de Atacamawoestijn, de wijngaarden van Mendoza, Buenos Aires, de watervallen van Iguaçu en de schitterende panorama's vanaf de Suikerbrood en de Corcovado in Rio de Janeiro. En tussendoor zijn er extra pareltjes zoals de indrukwekkende pasweg over de Andes, een dagje op de pampa met de gaucho’s en die wonderlijke stadsliften in Valparaíso. En wat let u om na Rio nog een paar dagen naar de jungle te gaan of lekker te luieren op de strandjes van Ilha Grande?
Atacama to Sugar Loaf Atacama to Sugar LoafDag tot dag

Santiago

U wordt op het vliegveld van Santiago verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze agent en aansluitend wordt u naar het hotel gebracht. Eén overnachting. De rest van de dag geen programma.

Santiago › San Pedro de Atacama

Transfer hotel-vliegveld en vlucht naar Calama. Transfer van circa anderhalf uur naar San Pedro de Atacama. De rit door de woestijn is al een excursie op zich. Het dorp San Pedro is het centrum van de indianencultuur in de Atacama en ligt in een groen oasebekken. ’s Middags een wandeling door het dorp en aansluitend naar de Moon Valley voor een prachtige zonsondergang.(O)

San Pedro de Atacama

De hele dag op excursie naar de prachtige zoutmeren en de altiplano. De Salar de Atacama maakt indruk door de enorme uitgestrektheid, de leegte, de blauwheldere lucht en de ruwe bodem van brokken zout zonder ook maar een sprietje groen ertussen. Grote kans dat u kuddes grazende lama’s of guanaco’s ziet en flamingo’s in de zoutmeren. Op de altiplano richting Argentinië liggen de meertjes van Miscanti & Meñiques, tegen de achtergrond van twee machtige vulkaantoppen. In het indianendorp Toconao maken ze sculpturen van vulkaansteen. De lunch is inbegrepen (O,L).

San Pedro de Atacama

Optionele excursie naar de geisers op het geothermale veld van Tatio. Stoompluimen, modderpoelen, warmwaterbronnen en geisers. De laatste zijn het actiefst tussen half zeven en half negen in de ochtend. Dus: heel vroeg op! Want het is ruim 100 kilometer. Belangrijk om te weten: Tatio ligt op 4300 meter hoogte, dat is nog duizend meter hoger dan San Pedro.(O)

San Pedro › Santiago

Transfer van San Pedro naar het vliegveld in Calama. Vlucht naar Santiago en na aankomst transfer naar het hotel. In de middag maakt u een stadsrondrit door de mooie wijken uit de 19e en begin 20ste eeuw. Deftige Europese architectuur - in neo-koloniale stijl, maar ook in Bauhaus of neo-gotiek - in de residentiële wijken, langs de belangrijke boulevards van de stad en natuurlijk het hart van de stad: Plaza de Armas met tal van officiële overheidsgebouwen. Het beroemdste gebouw is het Palacio de la Moneda, de regeringszetel waar op het binnenplein een borstbeeld van Allende staat. De tour eindigt met het mooie uitzicht vanaf de San Cristóbal, de heuvel midden in de stad.(O)

Santiago

Vrije dag. Of u gaat mee op een dagexcursie (optioneel) naar Valparaíso en Viña del Mar. De route naar de kust (ca. 100 km) is een mooie rit waarbij u door de Casablancavallei komt, een van de grote wijnregio’s van Chili. Verder passeert u enkele malen een bergtunnel in de ruigere heuvelruggen. Valparaíso is eigenlijk minstens zo interessant als Santiago. Een zekere grandeur kan de stad niet ontzegd worden, vooral in de benedenstad. De woonwijken in de bovenstad zijn met talloze funiculars met ‘beneden’ verbonden. Het zijn een soort stadsliften, die zo bijzonder zijn, dat ze op de werelderfgoedlijst zijn geplaatst. Eenmaal boven zijn er prachtige paseo’s - wandelpromenades – die een groots uitzicht over de havens en de zee bieden. Daarna een tour door het aangrenzende Viña del Mar, de grootste badplaats van het land. Neem een lekkere snack bij één van de visstalletjes op de promenade. Nog een stop bij een van de shopping malls en dan terug naar de hoofdstad.(O)

Santiago › Mendoza

Transfer naar het busstation en met een comfortabele lijnbus naar Mendoza in Argentinië. De rit is 340 kilometer en duurt 8 tot 9 uur. Het is een schitterende tocht over de Andes. Op het hoogste gedeelte is sinds 1980 een tunnel maar verder is het genieten van het berglandschap met steeds afwisselende panorama’s, o.a. op de hoogste berg van Zuid-Amerika, de Aconcagua (bijna 7000 meter). Aan de Chileense zijde ligt de wintersportplaats Portillo en aan de Argentijnse kant Los Penitentes, beide vermaarde skiresorts. De weg daalt met haarspeldbochten naar de laagvlakte van Mendoza. Het landschap is drastisch veranderd: geen groene mediterrane vegetatie meer maar steppe-achtige velden. Transfer van het busstation in Mendoza naar het hotel voor twee overnachtingen (O). N.B. Bij slecht weer kan de lijnbusservice gestaakt worden. U dient op eigen kosten een vliegticket te kopen waarbij de gids u uiteraard assisteert.

Mendoza

Mendoza is de grote wijnregio van Argentinië met de grootste wijnproducent van Zuid-Amerika. In de ochtend bezoekt een bodega; u krijgt uitleg over het wijnproces en natuurlijk is er een proeverij. ’s Middags vrij of u kiest voor een stadsrondrit (O).

Mendoza › Buenos Aires

Transfer hotel-vliegveld en vlucht naar Buenos Aires (2 uur). Na aankomst transfer naar uw hotel in het centrum voor twee overnachtingen. ’s Middags hebt u een stadsrondrit. De tour begint vanzelfsprekend op het Plaza de Mayo met de kathedraal, de Cabildo en Casa Rosada. De wijk San Telmo is een gewilde woonwijk vol tangocafé’s, leuke markten en bric à brac shops. De wijk Recoleta is meer voor de rich and famous, op het gelijknamige kerkhof ligt Evita Peron begraven. De arbeiderswijk La Boca is bekend van de bonte gevels (O).

Buenos Aires

Vrije dag. Maar u kunt ook meegaan op één van de optionele excursies: naar de estancia Santa Susana of naar de zondagmarkt in San Telmo. Op estancia Santa Susana maakt de bezoeker kennis met het leven van de gaucho’s, de Argentijnse cowboys. Ze laten hun rijkunsten te paard zien, u kunt zelf paardrijden en er is een heerlijke asado, dat is de Argentijnse barbecue met veel vleessoorten. Na de lunch is er een folkloreshow met regionale dansen en muziek. De dag wordt afgesloten met koffie en thee. De boerderij ligt op 2 uur rijden van de stad. De zondagmarkt van San Telmo is de leukste van de stad. Veel terrasjes, dansers op straat, veel locals die hun spulletjes op de straatstenen van Defensa hebben uitgespreid (O).

Buenos Aires

De Tigre Tour staat op het programma. Door de woonwijken van San Isidro naar de voorstad Tigre, waar de lijnboten af en aan varen. Want de reusachtige delta van de Paraná is tegelijk ook een woonwijk á la Giethoorn. Tijdens een boottocht van een uur vaart u langs de huizen en scholen en openbare voorzieningen van deze ‘wijk’, alles door weelderig groen van de tuinen en bossen omgeven. ’s Avonds hebt u de gelegenheid om de tangovoorstelling bij te wonen in Restaurant Viejo Almacén, met diner uiteraard (O).

Buenos Aires › Iguaçu

Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Puerto Iguazu, aan de Argentijnse kant. U wordt opgehaald van het vliegveld en bezoekt meteen de watervallen aan deze kant. Daarna wordt u aansluitend naar uw hotel aan de Braziliaanse kant gebracht, in Foz de Iguaçu (O).

Watervallen van Iguaçu

In de ochtend beleeft u de watervallen aan de Braziliaanse kant. Ook hier zijn veel steigers en aan het einde van de steigers kunt u met de lift omhoog naar ‘normaal’ niveau, waar de bus wacht om u terug te brengen naar het hotel. Vrije middag.(O)

Iguaçu › Rio de Janeiro

Na het ontbijt transfer naar het vliegveld en vlucht naar Rio de Janeiro. Transfer naar het hotel voor twee overnachtingen. Uw hotel ligt in de wijk Copacabana, dus strand, terras en restaurant zijn meteen bij de hand (O).

Rio de Janeiro

De hele dag op stap tijdens een city tour waarbij u met de kabelbaan naar de top van de Suikerbrood gaat en met het treintje naar het Christusbeeld op de Corcovado. De rondrit brengt u ook naar de binnenstad met onder meer de kathedraal en natuurlijk gaat u een kijkje nemen in de beroemde Sambadrome, de grote paradestraat die speciaal aangelegd is voor het carnaval. Voor de laatste avond is het leuk om een Rio-by-night show bij te wonen: sambabands, professionele dansers, geweldige kostuums (O).

Rio de Janeiro

Transfer naar het vliegveld (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • De prijzen van de inbegrepen vluchten zijn onder voorbehoud van de beschikbare boekingsklasses.
 • De entreeprijzen van de inbegrepen excursies zijn onder voorbehoud van tussentijdse verhogingen.
 • De reis kan op ook privébasis worden geboekt (m.u.v. de lijnbus en bootexcursies), vertrek is dan elke dag mogelijk.
 • In 2019 worden de hotels in Buenos Aires vervangen door Hotel Loi Suites Esmeralda (M) en Hotel Grand Bizo (E).

Reisleiding

• Er is Engelssprekende begeleiding aanwezig op alle transfers.
• Alle excursies worden door wisselende Engelssprekende gidsen begeleid.

Excursiemogelijkheden

Overzicht van de optionele excursies, ter plaatse te boeken en te betalen.
SAN PEDRO DE ATACAMA:
Dagexcursie Tatio-geisers
MENDOZA:
Stadsrondrit
BUENOS AIRES:
Dagexcursie naar Estancia Santa Susana (niet op maandag)
San Telmo zondagmarkt
Restaurant Viejo Alamacén, diner en tangoshow
RIO DE JANEIRO:
Rio by night-show, evt. met diner.

Deelnemers

• Aantal deelnemers: minimaal 2, maximaal 16 personen.

Vertrekdata

Jaar 2018:
september: 21
oktober: 5, 12
november: 9,16
Jaar 2019:
januari: 3
februari: 7
maart: 7, 14, 28
september: 19
oktober: 10
november: 7, 14
U hebt op elke bestemming de keuze uit een middenklasse en een eersteklasse hotel.
Vanaf 1 jan. 2018 worden enkele hotels vervangen:
in Buenos Aires wordt Hotel 725 Continental vervangen door Hotel NH Buenos Aires City
in Foz de Iguaçu wordt Hotel Mabu Foz vervangen door Hotel Wish Resort Golf
in San Pedro de Atacama wordt Hotel Kimal vervangen door Hotel Casa Atacama
in Santiago worden beide hotels vervangen: Hotel Providencia door Hotel Principado Express en Hotel NH Ciudad de Santiago door Hotel Marina las Condes

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Vervoer

Per airco (mini)bus.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me