• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Crossing South America

22-daagse internationale groepsreis

Een supertrip door vijf landen in Zuid-Amerika. In drie weken tijd reis je door Chili, Peru, Argentinië, Uruguay en Brazilië. Het is een aaneenrijging van hoogtepunten, zoals de Atacamawoestijn, Machu Picchu met de Sacred Valley, de watervallen van Iguazu, Bu ... lees verder ↓


Highlights

• Boottocht Titicacameer
• Machu Picchu
• Tatiogeisers
• Watervallen van Iguaçu
• Rio de Janeiro
INDICATIEPRIJS vanaf € 5800,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Montevideo, Onafhankelijkheidsplein
 • Rio de Janeiro, op de Suikerbrood
 • Het is altijd druk op de Corcovado
 • Hotel Windsor Excelsior, kamercat. standaard
 • Hotel Windsor Excelsior, dakterras
Montevideo, Onafhankelijkheidsplein Rio de Janeiro, op de Suikerbrood Het is altijd druk op de Corcovado Hotel Windsor Excelsior, kamercat. standaard Hotel Windsor Excelsior, dakterrasImpressies

Montevideo, Onafhankelijkheidsplein
Rio de Janeiro, op de Suikerbrood
Het is altijd druk op de Corcovado
Hotel Windsor Excelsior, kamercat. standaard
Hotel Windsor Excelsior, dakterras


Reisinformatie


Een supertrip door vijf landen in Zuid-Amerika. In drie weken tijd reis je door Chili, Peru, Argentinië, Uruguay en Brazilië. Het is een aaneenrijging van hoogtepunten, zoals de Atacamawoestijn, Machu Picchu met de Sacred Valley, de watervallen van Iguazu, Buenos Aires en Rio de Janeiro. En het is interessant om eens rond te kijken in het buitenbeentje Uruguay, dat veel leuker en hipper is dan menigeen denkt. Veel vrije tijd om zelf in te vullen of om mee te gaan op excursies die je ter plekke bijboekt.
Crossing South America Crossing South AmericaDag tot dag

Santiago

Transfer vliegveld-hotel. Eén overnachting. ’s Middags een stadsrondrit door de mooie wijken uit de 19e en begin 20ste eeuw. Deftige Europese architectuur - in neo-koloniale stijl, maar ook in Bauhaus of neo-gotiek - in de residentiële wijken, langs de belangrijke boulevards van de stad en natuurlijk het hart van de stad: Plaza de Armas met tal van officiële overheidsgebouwen. Het beroemdste gebouw is het Palacio de la Moneda, de regeringszetel waar op het binnenplein een borstbeeld van Allende staat. De tour eindigt met het mooie uitzicht vanaf de San Cristóbal, de heuvel midden in de stad.

Santiago › San Pedro de Atacama

Transfer hotel-vliegveld en vlucht naar Calama. Transfer van circa anderhalf uur naar San Pedro de Atacama. De rit door de woestijn is al een excursie op zich. Het dorp San Pedro is het centrum van de indianencultuur in de Atacama en ligt in een groen oasebekken. ’s Middags een wandeling door het dorp en aansluitend naar de Moon Valley voor een prachtige zonsondergang (O).

San Pedro de Atacama

De hele dag op excursie naar de prachtige zoutmeren en de altiplano. De Salar de Atacama maakt indruk door de enorme uitgestrektheid, de leegte, de blauwheldere lucht en de ruwe bodem van brokken zout zonder ook maar een sprietje groen ertussen. Grote kans dat u kuddes grazende lama’s of guanaco’s ziet en flamingo’s in de zoutmeren. Op de altiplano richting Argentinië liggen de meertjes van Miscanti & Meñiques, tegen de achtergrond van twee machtige vulkaantoppen. In het indianendorp Toconao maken ze sculpturen van vulkaansteen. (O, L).

San Pedro de Atacama

Optionele excursie naar de geisers op het geothermale veld van Tatio. Stoompluimen, modderpoelen, warmwaterbronnen en geisers. De laatste zijn het actiefst tussen half zeven en half negen in de ochtend. Dus: heel vroeg op! Want het is ruim 100 kilometer. Belangrijk om te weten: Tatio ligt op 4300 meter hoogte, dat is nog duizend meter hoger dan San Pedro. (O).

San Pedro › Lima

Transfer van San Pedro naar het vliegveld in Calama. Vlucht naar Lima in Peru met overstap in Santiago. Na aankomst transfer van het vliegveld naar uw hotel voor de overnachting (O).

Lima › Heilige Vallei

Na het ontbijt transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Cuzco. Dan volgt de prachtige rit door de bergen naar de Heilige Vallei. Onderweg bezoekt u de zondagsmarkt in Chinchero, waar het er levendig aan toe gaat. Temidden de bonte kleding van de marktvrouwen en de fleurige stoffen, die te koop zijn, blijf je naar de camera grijpen. Daarna naar “El Mirador de Racchi” voor een panoramisch uitzicht over de Heilige Vallei. Onderweg luncht u ‘local’ en daarna vervolgtransfer naar uw hotel in Yucay voor twee overnachtingen (O,L).

Heilige Vallei

Voor de vrije ochtend is er een ruime keuze uit optionele excursies. *Pisac markt: op dinsdag, donderdag en zondag wordt hier een grote traditionele markt gehouden. Maar op andere dagen zoals vandaag op maandag is er ook een kleinere markt. *Moray en Maras: de excursie begint in Moray, het dorp dat beroemd is door de cirkelvormige landbouwterrassen, die als een amfitheater zijn aangelegd. Wetenschappers vermoeden dat het een agrarisch proefstation is geweest in de tijd van de inca’s . De zoutterrassen van Maras zijn spectaculair om te zien: de duizenden kleine bassins, gevuld met zout bronwater, verkeren in alle stadia van nat tot droog en zijn een feest voor het oog. *Rafting op de Urubamba: anderhalf uur raften op niveau Class 2-3 rapids. Uitrusting aanwezig. *Fietsen in de Heilige Vallei: met de mountain bike over paden langs de Urubamba. Met transfers, begeleiding, mountain bike met voorvorkvering, helm, handschoenen en reparatiedoos. Niveau: gemakkelijk *Wandeling door de Heilige Vallei, circa 3 uur. Met klim vanuit het dal de heuvels in voor mooie panorama’s op de bergen. Niveau: zwaar. ’s Middags maakt u een excursie naar het dorp Ollantaytambo. Ollanta is een gezellig dorp met één geweldige attractie: het robuuste incafort. Steile terrassen leiden naar boven, naar het eigenlijke fort. In het dorp zelf zijn zichtbaar veel huizen gebouwd bovenop de incaruïnes. (O).

Heilige Vallei › Machu Picchu › Cuzco

De beroemde ruïnestad Machu Picchu is niet voor niets zo lang verborgen gebleven voor westerse reizigers: verscholen in de bossen op een hoge heuveltop. Vanuit de vallei zie je niets. De rit er naar toe is daarom alleen al zo interessant en spannend. Eerst vanuit het hotel naar het treinstation in Ollantaytambo. Daar stapt u op de Vistadometrein voor een mooie rit van 5 kwartier naar het dorp Aguas Calientes. De trein heeft panoramaramen zodat de passagiers optimaal van het landschap kunnen genieten. Vanuit Aguas Calientes volgt een korte busrit langs tientallen haarspeldbochten naar boven. De gids gaat met u mee op wandeling door de straatjes, trappen en stegen van het ruïneveld. U hebt tijd om zelf rond te kijken en te fotograferen. U reist op dezelfde manier terug naar Ollantaytambo en dan met de bus naar Cuzco, voor twee overnachtingen (O).

Cuzco

Tijdens de stadsrondrit ziet u het koloniale stadshart en dat is echt de moeite waard: Cuzco is één van de mooiste koloniale steden van Zuid-Amerika. Daarna gaat u naar de belangrijkste incaruïne bij Cuzco: Sacsayhuaman, mét panorama over de stad. U hebt de middag aan u zelf: Cuzco is een heerlijke stad om in rond te dwalen (O).

Cuzco › Puno

Met de toeristenlijnbus naar Puno. De busrit duurt circa 10 uur, aan boord is een Engelssprekende gids en de bus stopt in het dorp Andahuaylillas (koloniale kerk) en bij de ruïnes van Racchi. Lunchstop. Twee overnachtingen in Puno (O,L).

Puno › Titicacameer › Lima

Dagexcursie naar de drijvende rieteilanden van de Uros-indianen en het eiland Taquile. Taquile is een echt eiland, zonder asfalt en elektriciteit. De bewoners zijn beroemd om hun textielproducten, zowel gebreid als geweven stoffen. Het breiwerk wordt uitsluitend door de mannen gedaan. Tijdens de lunch worden lokale gerechten geserveerd. Na terugkeer in Puno volgt aansluitend de transfer naar het vliegveld van Juliaca voor de vlucht naar Lima. Na aankomst in Lima transfer naar uw hotel (O,L).

Lima

Het moderne levendige zakencentrum ligt aan zee met de talloze shopping malls en de meeste hotels. Het oude koloniale centrum ligt zo’n 5 kilometer van zee af en daar staan de prachtige representatieve gebouwen zoals de kloosters, de kathedraal en de regeringsgebouwen. Het Franciscoklooster bezit een rijke kerkschat maar de bezoekers komen vooral voor de catacomben, een waar knekelhuis. De stadsrondrit sluit af met een bezoek aan het mooiste museum van Peru: het Larco Herrera Archeologisch Museum. Schitterend aardewerk, gouden sieraden, mooie stoffen, alles mooi tentoongesteld, met Engelse (!) tekstuitleg en een mooie tuin met restaurantterras. Terzijde, in een aparte zaal, is het erotisch aardewerk van de pre-Colombiaanse bewoners te zien: fascinerend en prachtig. (O).

Lima › Iguaçu

Transfer hotel-vliegveld. Vlucht naar het Braziliaanse Foz de Iguaçu. Na aankomst transfer naar uw hotel (O).

Iguaçu

De watervallen van Iguaçu zijn een natuurwonder van wereldformaat! U bent de hele dag in touw om alles te bekijken: aan de Braziliaanse kant liggen de wandelsteigers dicht bij het wateroppervlak waardoor de watervallen nog indrukwekkender zijn. Dan met de bus naar de Argentijnse kant waar je als bezoeker zowel bovenlangs als onderlangs het watergeweld kunt beleven. Tot slot met een treintje naar de Duivelskeel. Daarna terug naar uw hotel aan de Braziliaanse kant (O).

Iguaçu › Buenos Aires

Transfer naar het vliegveld aan de Argentijnse kant en vlucht naar Buenos Aires. Na aankomst transfer van het vliegveld naar het hotel voor drie overnachtingen (O).

Buenos Aires

’s Morgens een stadsrondrit. De tour begint vanzelfsprekend op het Plaza de Mayo met de kathedraal, de Cabildo en Casa Rosada. De wijk San Telmo is een gewilde woonwijk vol tangocafé’s, leuke markten en bric à brac shops. De wijk Recoleta is meer voor de rich and famous, op het gelijknamige kerkhof ligt Evita Peron begraven. ’s Avonds hebt u de gelegenheid om de tangovoorstelling bij te wonen in Restaurant Viejo Almacén, met diner uiteraard.

Buenos Aires

Een vrije dag met de mogelijkheid om een excursie naar de estancia Santa Susana bij te boeken of een halvedag excursie naar Tigre. De Tigre Tour start met een rit door de mooie woonwijken van San Isidro naar de voorstad Tigre, waar de lijnboten af en aan varen. Want de reusachtige delta van de Paraná is tegelijk ook een woonwijk a la Giethoorn. Tijdens een boottocht van een uur vaart u langs de huizen en scholen en openbare voorzieningen van deze ‘wijk’, alles door weelderig groen van de tuinen en bossen omgeven.(O).

Buenos Aires › Colonia › Montevideo

Na het ontbijt transfer naar de haven. Inscheping aan boord van de hydrofoil voor de overtocht naar Uruguay, naar het koloniale stadje Colonia del Sacramento. De oversteek duurt een uur. Kleine rondgang door het centrum van Colonia: het kalme en relaxte sfeertje is eigenlijk heel representatief voor het land. Tijdens de rit naar de hoofdstad Montevideo (met comfortabele lijnbus, circa 2 uur) doet u nog meer indrukken op van het platteland. In Montevideo staat de gids u op te wachten op het busstation en zal u naar het hotel brengen. Twee overnachtingen (O).

Montevideo

In de ochtend maakt u een uitgebreide stadsrondrit. U ziet alle belangrijke pleinen en gebouwen van de stad, inclusief het voetbalstadion, woonwijken en de boulevards langs de kust. ’s Middags vrij.(O).

Montevideo › Rio de Janeiro

Na het ontbijt transfer naar het vliegveld en vlucht naar Rio de Janeiro. Transfer naar het hotel voor twee overnachtingen. Uw hotel ligt in de wijk Copacabana, dus zijn strand, terras en restaurant meteen bij de hand.(O).

Rio de Janeiro

De hele dag op stap tijdens een uitgebreide stadsrondrit waarbij u met de kabelbaan naar de top van de Suikerbrood gaat en met het treintje naar het Christusbeeld op de Corcovado. De rondrit brengt u ook naar de binnenstad met onder meer de kathedraal en natuurlijk gaat u een kijkje nemen in de beroemde Sambadrome, de grote paradestraat die speciaal aangelegd is voor het carnaval. Voor de laatste avond is het leuk om een Rio-by-night show bij te wonen: sambabands, professionele dansers, geweldige kostuums.(O).

Rio de Janeiro

Transfer naar het vliegveld (O).Verdere info

Bijzonderheden

• De prijzen van de inbegrepen vluchten zijn onder voorbehoud van de beschikbare boekingsklasses.
• De entreeprijzen van de inbegrepen excursies zijn onder voorbehoud van tussentijdse verhogingen.
• Alle vertrekdata hebben een dinsdag-dinsdag schema.
• De reis kan op ook privébasis worden geboekt (m.u.v. treinen, lijnbussen en bootexcursies), vertrek is dan elke dag mogelijk.

Reisleiding

Engelssprekende gids. M.u.v. de hydrofoil en lijnbus BUE-MVD.

Beleef meer

 • Geniet van een ochtend fietsen langs de Urubamba in de Sacred Valley, heerlijk tussen de akkers en de veldboemen.
 • Varen door kanalen en rivierarmen van het Venetië van Buenos Aires, in de groene delta van de Paraná. Even weg van de drukte.
 • Je moet vroeg uit de veren maar het loont: een wandeling tussen de geisers en de fumarolen van het geothermale veld El Tatio.

Excursiemogelijkheden

Overzicht van de optionele excursies, ter plaatse te boeken en te betalen.
SAN PEDRO DE ATACAMA:
Dagexcursie Tatio-geisers
YUCAY-HEILIGE VALLEI:
Markt van Pisac
Moray en Maras
Rafting op de Urubamba
Mountain biking
Wandeling (3 uur met flinke klim)
BUENOS AIRES:
Dagexcursie naar Estancia Santa Susana (niet op maandag)
Tigre delta boottocht
Restaurant Viejo Alamacén, diner en tangoshow
RIO DE JANEIRO:
Rio by night-show, evt. met diner.

Deelnemers

Min. 2, maximaal 16 personen. Het maximum van 16 personen kan niet gegarandeerd worden voor trein, lijnbus en boot. Dat geldt ook voor enkele services in San Pedro.

Vertrekdata

In 2018: 5 jun / 10 jul / 14 aug / 4 en 18 sep / 9 okt / 20 nov.
In 2019 wordt deze reis niet meer aangeboden.
U hebt op elke bestemming de keuze uit een middenklasse en een eersteklasse hotel.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Vervoer

Per airco (mini)bus

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 
please chat with me