• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Argentijns en Chileens merengebied
 • Ontelbare meren, bossen en bergen
 • Nationale Park Torres del Paine
 • Gletsjers o.a. Perito Moreno
 • Buenos Aires

Highlights of Argentina & Chile

15-daagse individuele reis

In onze Highlight-reis combineren we Argentijns- en Chileens Patagonië.  We beginnen in het merengebied waar we de prachtige boot-bus-boot doorsteek naar Chili maken.  Het zijn een paar dagen vol meren, bossen en varen. Dan per vliegtuig naar het... lees verder »

Vanaf € 3117,-   prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓

 • Perito Moreno gletsjer
 • Merengebied, landschap bij Pucon
 • Kleurrijke gebouw 'La Boca', Buenos Aires
 • Plaza de Mayo, het bekendste plein van Buenos Aires
 • Buenos Aires, in de wijk San Telmo
Perito Moreno gletsjer Merengebied, landschap bij Pucon Kleurrijke gebouw 'La Boca', Buenos Aires Plaza de Mayo, het bekendste plein van Buenos Aires Buenos Aires, in de wijk San TelmoImpressies

Perito Moreno gletsjer
Merengebied, landschap bij Pucon
Kleurrijke gebouw 'La Boca', Buenos Aires
Plaza de Mayo, het bekendste plein van Buenos Aires
Buenos Aires, in de wijk San Telmo


Reisinformatie

In onze Highlight-reis combineren we Argentijns- en Chileens Patagonië.  We beginnen in het merengebied waar we de prachtige boot-bus-boot doorsteek naar Chili maken.  Het zijn een paar dagen vol meren, bossen en varen. Dan per vliegtuig naar het uiterste zuiden van Chili voor een bezoek aan het beroemdste natuurpark van het land: Torres del Paine.  We varen naar de gletsjers en toeren door de ruige bergwereld. Tijdens de busreis naar El Calafate komt u vanuit de groene wereld terecht in het weidse steppeland van Argentinië. Er volgen twee dagen van sensatie: naar de Perito Morenogletsjer en naar Estancia Cristina. De laatste nacht is in Buenos Aires.

Reisleiding

Wisselende Engelssprekende gidsen tijdens de excursies en de aankomsttransfer. Geen gids bij vertrektransfer.

Highlights of Argentina & Chile Highlights of Argentina & Chile

Beleef meer

 • Boek een mini-icetrekking op de Perito Morenogletsjer. Geweldige belevenis, leeftijdsgrens 65 jaar
 • Wandel op dag 13 met de gids terug naar Cristina, met veel uitleg onderweg in een schitterende natuurwereld
Reisnaam:
Highlights of Argentina & Chile
Reistype:
15-daagse individuele reis
Kenmerken:
Individueel divers vervoer Natuur
Reiscode:
FD4376
Prijsinfo:
v.a. € 3117,- Prijs p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

Reis en maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, D=Diner)

Genoemde excursies en activiteiten, inclusief entreegelden

Privé-transfer van de luchthaven naar de hotels en v.v.

Engelssprekende gidsen tijdens de excursies

Engelssprekende gids tijdens alle transfers in Chili. Uitzondering: Tijdens de transfer Punta Arenas-Puerto Natales geen gidsbegeleiding

Engelssprekende gids tijdens de aankomsttransfer in Argentinië

Tangoshow inclusief diner met wijn/soft drinks en privétransfer

Niet inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten
 • Binnenlandse vluchten (dag 3: Buenos Aires-Bariloche; dag 8: Puerto Montt-Punta Arenas; dag 14: El Calafate-Buenos Aires) vanaf € 570,- p.p.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
Meer informatie.

Accommodatie

Naar keuze middenklasse of eersteklasse accommodaties.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, D=Diner)

Vervoer

Excursies op groepsbasis per airco (mini)bus. Transfer Punta Arenas-Puerto Natales en Puerto Natales-El Calafate is per lijnbus. Bij late aankomst van de vlucht in Punta Arenas is soms een privétransfer nodig (i.p.v. lijnbus), daarvoor is een toeslag van toepassing. Diverse vliegtrajecten: Buenos Aires - Bariloche / Puerto Montt - Punta Arenas / El Calafate - Buenos Aires. Transfers vliegveld-hotel en v.v. zijn op privé-basis.

Deelnemers

Minimaal 2 deelnemers.

Bijzonderheden

 • De beste periode voor deze reis zijn de maanden oktober t/m maart. In de overige maanden is het merendistrict een geliefd skigebied en in Patagonië worden sommige excursies niet aangeboden.
 • U kunt deze reis of onderdelen ervan ook boeken op privé-basis.
 • Verleng de reis met een 3-daags arrangement in Iguazú of blijft u nog wat langer in Buenos Aires door een aantal nachten bij te boeken.
 • Highlights of Argentina & Chile Highlights of Argentina & Chile

  Buenos Aires

  Ontvangst op de luchthaven en transfer naar het hotel.

  Buenos Aires

  U maakt een uitgebreide stadsrondrit. U ziet onder meer het Plaza de Mayo, de kleurrijke wijk La Boca, de tangowijk San Telmo en de chique wijk Recoleta met de musea, parken en luxe winkels. In de avond bezoekt u een tango & dinner show in stijl (O,D).

  Buenos Aires › Bariloche

  Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Bariloche en bij aankomst transfer naar het hotel. In Bariloche begon 100 jaar geleden het toerisme in Argentinië – op de latten in de winter, te voet en te paard in de zomer. Vandaag en de komende 4 dagen bent u in het merengebied. Twee overnachtingen (O).

  Bariloche

  In de ochtend staat de excursie ‘Circuito Chico’ op het programma, een rondje door de omgeving: bergen, bossen en alsmaar prachtige kijkjes op het meer. Bij de Cerro Campanario gaat u met de stoeltjeslift naar de top voor een weids uitzicht over de meren en de Andes. De middag kunt u naar eigen wens invullen (O).

  Bariloche › Puerto Varas

  Vandaag maakt u een bijzondere oversteek naar Chili waarbij u afwisselend per bus en boot reist, dwars door de Andes, die hier onderbroken wordt door een snoer van meren. U wisselt tijdens de tour 5 keer van vervoer! Voor de bagage wordt gezorgd. Rond het middaguur bent u in het dorp Peulla, een paar huizen en 2 hotels ‘in the middle of nowhere’ voor lunchgelegenheid. Na de lunch gaat het verder: eerst 2 uur varen over Lago Todos los Santos, omringd door vulkanen en beboste berghellingen. Het laatste deel is per bus en onderweg bezoekt u de Petrohué-stroomversnellingen waar u over loopbruggen van bovenaf de watervallen en wilde stroomversnellingen kunt bewonderen met op de achtergrond de vulkaan Osorno. Hierna naar Puerto Varas, een charmant plaatsje aan het Llanquihuemeer met veel houten huizen en tal van gezellige restaurants en café's. Twee overnachtingen (O).

  Puerto Varas. Excursie Chiloé

  Dagexcursie naar het eiland Chiloé in de Chileense fjorden. De houten kerken en de palafitos (huizen op palen) zijn karakteristiek voor het eiland. De natuur bestaat uit groene glooiende heuvels, ongerepte kust, weilanden en heel veel bloeiende brem. Met regelmaat ziet u hier over de deels ongeasfalteerde wegen nog ossenkarren rijden, waarmee nog dagelijks producten naar de markt worden vervoerd. De houten kerken staan collectief op de Werelderfgoedlijst (O).

  Puerto Varas › Punta Arenas

  Reisdag, van het merengebied in één keer naar het zuiden van Patagonië. In de loop van de middag wordt u naar de luchthaven van Puerto Montt gebracht voor de 2 uur durende vlucht naar Punta Arenas. Na aankomst in Punta Arenas wordt u naar het hotel gebracht voor de overnachting (O).

  Punta Arenas › Puerto Natales

  U reist vanmorgen met de lijnbus naar Puerto Natales, een mooie tocht door de grootse lege steppe (250 km). Vrije middag. Drie overnachtingen (O).

  Puerto Natales

  U maakt een prachtige boottocht over de zeearm Ultimo Esperanza naar de gletsjers van de Balmaceda en Rio Serrano. Er is een mooi wandelpad door het bos naar het gletsjermeer, dat aan de voet van de grote ijsmassa ligt. Op de terugweg luncht u op een estancia (inbegrepen). Een lekker ontspannen dagje in de wildernis en op de boot (O,L).

  Puerto Natales. Excursie Torres del Paine

  Dagexcursie naar het nationale park Torres del Paine. Zodra u het park inrijdt zult u in vervoering raken van het eenzame en ruige landschap van meren, heuvels, watervallen en bergen. Het Paine bergmassief met de beroemde granieten bergpieken is indrukwekkend, waarvan de Cuernos (hoorns) en de Torres (torens) de meest opvallende zijn. In de vlaktes en op de hellingen leven guanaco’s, vossen, wilde paarden en in de lucht zweven condors. U bezoekt o.a. de waterval Salta Grande bij het Lago Nordenskjold (O).

  Puerto Natales › El Calafate (Argentinië)

  Transfer naar het busstation en met de lijnbus naar El Calafate. De busrit duurt ongeveer 5 uur, afhankelijk van de drukte aan de grensposten. behalve de landsgrens passeert u ook een klimaatgrens: van de vochtige westkant naar de droge oostkand van d Andes; van bos en weide naar steppe. Bij aankomst op het busstation van El Calafate transfer naar het hotel. Drie overnachtingen (O).

  El Calafate

  Excursie naar het nationale park 'Los Glaciares' dat 80 kilometer ten westen van El Calafate begint. Er is meteen al een drastische verandering in de vegetatie: van graslanden naar mooie bossen met inheemse boomsoorten. En dan staat u oog in oog met de beroemdste gletsjer van Zuid-Amerika: de Perito Moreno. Een geweldige ijsmassa, die langzaam in het meer schuift. Grote brokken ijs storten met veel lawaai en geweld in het water. De vele wandelpaden en boardwalks geven plenty uitzicht. Tijdens de boottocht voor het front van de gletsjer langs (vaartijd 1 uur en inbegrepen) ervaart u eens te meer de omvang van de ijsmassa. U kunt facultatief deelnemen aan een wandeling over de gletsjer, de zogenaamde mini-icetrekking. Met schoenijzers loopt u onder begeleiding over de gletsjer (O).

  El Calafate

  Vandaag opnieuw naar het nationale park. U vaart over Lago Argentino naar de baai van de Upsalagletsjer (ruim 3 uur varen) en gaat dan aan land bij estancia Cristina, een verlaten schapenboerderij waar u kennis maakt met het harde pioniersbestaan van de Patagonische boeren. Met jeeps gaat u de bergen in naar een uitzichtspunt waar u een overweldigend panorama hebt over het gehele zuidelijk ijsveld van Patagonië. Uitleg over de terugtrekkende gletsjers. Met de jeep retour naar de estancia voor lunch, museumbezoek en wandeling in de toendra. Met boot en bus terug naar het hotel (totale duur 12 uur). Facultatief: tegen een kleine toeslag wandelt u (i.p.v. jeep) met een gids van boven in 4 uur terug naar de estancia. (O,L)

  El Calafate › Buenos Aires

  Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Buenos Aires. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht (O).

  Thuisreis

  Transfer naar de internationale luchthaven voor de retourvlucht naar Amsterdam (O).  De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

  Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

  Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

  Excuses voor het ongemak.

  Inbegrepen

  Reis en maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, D=Diner)

  Genoemde excursies en activiteiten, inclusief entreegelden

  Privé-transfer van de luchthaven naar de hotels en v.v.

  Engelssprekende gidsen tijdens de excursies

  Engelssprekende gids tijdens alle transfers in Chili. Uitzondering: Tijdens de transfer Punta Arenas-Puerto Natales geen gidsbegeleiding

  Engelssprekende gids tijdens de aankomsttransfer in Argentinië

  Tangoshow inclusief diner met wijn/soft drinks en privétransfer

  Niet inbegrepen

  • Intercontinentale vluchten
  • Binnenlandse vluchten (dag 3: Buenos Aires-Bariloche; dag 8: Puerto Montt-Punta Arenas; dag 14: El Calafate-Buenos Aires) vanaf € 570,- p.p.

  Vluchten?

  Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid.
  Meer informatie.  Dominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing TravelDominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing Travel


  Tenzing Travel Shop Amsterdam

    Ontmoet onze reisspecialisten
    Samen maken wij uw reisplannen concreet
    Ontvang een geheel vrijblijvend voorstel  Bezoekadres:
  Entrada 211 (Gratis parkeren!)
  1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
  Tel. 020 - 398 93 98
  maak nu een afspraak