• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Torres del Paine W-trek

5-daagse wandelarrangement

Torres del Paine is bekend geworden door de bergwandelaars. Wij bieden u in dit arrangement een verzorgde 5-daagse trekking. De route heet W-trekking omdat u drie keer de bergen in trekt en steeds terugkeert naar de basis. De route is dus een W-vorm. Wij z... lees verder »Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Lago Grey met gelijknamige gletsjer
 • Grazende guanaco's in Torres del Paine
 • Entree nationaal park Torres del Paine
 • Lago Pehoe en de Torres, Torres del Paine
 • Excursie op het Lago Grey, Torres del Paine
Lago Grey met gelijknamige gletsjer Grazende guanaco's in Torres del Paine Entree nationaal park Torres del Paine Lago Pehoe en de Torres, Torres del Paine Excursie op het Lago Grey, Torres del PaineImpressies

Lago Grey met gelijknamige gletsjer
Grazende guanaco's in Torres del Paine
Entree nationaal park Torres del Paine
Lago Pehoe en de Torres, Torres del Paine
Excursie op het Lago Grey, Torres del Paine


Reisinformatie


Torres del Paine is bekend geworden door de bergwandelaars. Wij bieden u in dit arrangement een verzorgde 5-daagse trekking. De route heet W-trekking omdat u drie keer de bergen in trekt en steeds terugkeert naar de basis. De route is dus een W-vorm. Wij zorgen voor vervoer en overnachting.
Dag tot dag

Puerto Natales → Refugio Torres Central

In de middag met de lijnbus van Puerto Natales naar Torres del Paine. Het is ongeveer 110 km en de rit duurt 2½ uur. Bij de parkingang van Laguna Amarga kunt u de entree betalen voor het nationale park. Hier stapt u over in het shuttlebusje naar de Torres sector waar ook de berghut Torres Central ligt, uw eerste overnachting.

Trekking naar de Mirador Torres Base

De eerste trekkingdag, met een afstand van 13 km en een geschatte looptijd van 7 tot 8 uur. De trekking begint met een mooie klim van zo'n anderhalf uur naar Refugio Chileno, waar u de bagage kunt achterlaten want hier slaapt u vanavond. Na een rustpauze in de refugio gaat het ongeveer een uur langs bossige hellingen naar de basis van de Morrena waar de klim van 3 kwartier begint naar de Mirador Torres Base. Dit is het beroemde uitzichtspunt op de Torres, de pieken van Torres Sur, Torres Norte, Torres Central, Condor's Nest en Glacier Tower. Terug naar de Refugio El Chileno voor overnachting.

Refugio El Chileno → Refugio Los Cuernos

Een relaxte trekking vandaag: 11 km in circa 4-5 uur. Het pad gaat onderlangs, aan de voet van het Paine massief met alsmaar prachtige panorama's over het Nordensköldmeer. De vegetatie is over het algemeen lage struikbegroeiing van Notro, die vanaf december mooi rood bloeit. De overnachting is in de Cuernos sector, in de gelijknamige berghut.

Valles del Frances → Refugio Paine Grande

De langste trekkingdag: lengte 25 km, 10 tot 12 uur lopen. De eerste twee uren zijn lekker gemakkelijk, het is eigenlijk de voortzetting van het pad van gisteren - nabij het Nordensköldmeer, min of meer langs dezelfde hoogtelijn. Bij de Guaderia van de parkwachters in sector Italiano kunt u de bagage achterlaten, zodat u alleen met een rugzakje aan de klim kunt beginnen in de Franse Vallei. Eerst komt u langs de Mirador Glaciar Francés; de klim gaat door naar Campemento Britanico en het uitzichtspunt Mirador Britanico: geweldige panorama's op de mooie toppen Hoja, Máscara, Espada, Aleta de Tubiron en Norte. Dan terug dalwaarts naar het italiaanse camp om de bagage weer op te pikken en verder - nog zo'n 2½ uur door gemakkelijk terrein naar Refugio Paine Grande voor overnachting.

Trekking naar Lago Grey en terugreis

Vanuit de lodge een op-en-neertje naar een mooi uitzichtspunt op de gletsjer Grey, die uitstroomt in het Lago Grey. Voor het front van de gletsjer drijven ijsschotsen, soms in prachtig diepblauwe kleuren.Eenmaal terug bij de refugio gaat u aan boord van de catamaran voor de oversteek over het Pehoémeer naar de sector Pudeto. Daar stapt u op de bus naar Puerto Natales (ankomst om ca. 22:00 uur)Verdere info

Bijzonderheden

Het verschil met de W-trekking van EcoCamp is het individuele karakter. Bij EcoCamp wandelt u altijd in groepsverband, en u slaapt luxer.
De slaapaccommodatie in de refugio's wisselt per plek: van tweepersoonshuisjes tot 8-persoonskamers. In alle refugio's zijn maaltijdvoorzieningen.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 
please chat with me