• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Colombia Hopping met Quito

11-daagse reizen

Colombia in een notedop, van highlight naar highlight. Colombia is voor elke bezoeker, die er voor het eerst komt een grote verrassing. Want overal, in alle steden, zie en voel je de vibratie van de Europese stadscultuur en toch zo lekker anders: de temper... lees verder »


 • Quito, wijk La Ronda
 • Quito kathedraal
 • Cartagena, bij zonsondergang op de wallen
 • Cartagena
Quito, wijk La Ronda Quito kathedraal Cartagena, bij zonsondergang op de wallen CartagenaImpressies

Quito, wijk La Ronda

Quito kathedraal
Cartagena, bij zonsondergang op de wallen
 Cartagena


Reisinformatie

Colombia in een notedop, van highlight naar highlight. Colombia is voor elke bezoeker, die er voor het eerst komt een grote verrassing. Want overal, in alle steden, zie en voel je de vibratie van de Europese stadscultuur en toch zo lekker anders: de temperatuur is tropisch, veel hippe bars en restaurants en een echte latinosfeertje op straat. Galeries, musea en shops kunnen zich gemakkelijk meten met onze standaarden. En op het platteland zijn tal van koloniale boerderijen waar het heerlijk logeren is; altijd stijlvol, altijd omringd door weelderig groen en een hartelijk onthaal. Laat je verrassen! De reis eindigt in de mooie koloniale stad Quito in Ecuador. Om aldaar te eindigen of als springplank naar de Galápagos.

 

Reisleiding

• Er is Engelssprekende begeleiding aanwezig op alle transfers.
• Alle excursies worden door wisselende Engelssprekende gidsen begeleid.
Colombia Hopping met Quito
Reisnaam:
Colombia Hopping met Quito
Reistype:
11-daagse reizen
Reiscode:
Prijsinfo:
Prijs op aanvraag
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

• Overnachtingen op basis van logies en ontbijt, naar keuze in midden- of eersteklasse hotels
• Alle aankomst- en vertrektransfers
• Alle excursies conform programmabeschrijving, inclusief entrees
• Alle vluchten vanaf dag 4 tot en met dag 8
• Engelssprekende gidsen voor de transfers en de excursies

Niet inbegrepen

• Optionele excursies, ter plaatse te boeken en te betalen
• Intercontinentale vluchten
• Overige maaltijden
• Persoonlijke uitgaven zoals drankjes en fooien

Vluchten?

Tenzing Travel boekt graag de voor u meest ideale vluchten bij uw reis, wij adviseren u over de beste mogelijkheden en u kunt altijd met ons overleggen als u vragen heeft.
Meer informatie.

Vertrekdata

In 2017: de reis heeft altijd een vrijdag-maandag schema
Januari: 20,27
Februari: 10
Maart: 10,24
Mei: 5
Juni: 2, 30
Juli: 14
Augustus: 11, 25
September: 8
Oktober: 20
November: 3, 17

Colombia Hopping met Quito


Bogotá

Aankomst op de luchthaven van Bogotá en transfer naar het hotel van uw keuze. Drie overnachtingen.

Bogotá

De stadsrondrit begint met een bezoek aan de markt van Paloquemao: bont, fleurig, geurig en gezellig. Boemen, vis, groente en fruit, vlees en kruiden. Daarna naar de historische wijk La Candelaria, het oude koloniale centrum van de stad. Aan het grote plein Simon Bolivar staan de grote regeringsgebouwen. In de buurten rondom het plein is het een gezellige drukte. Midden inde ze wijk liggen de twee beroemdste musea van het land: het Botero Museum en het Goudmuseum. In het museum van Botero zijn niet alleen zijn prachtige beelden te bewonderen maar ook mooie schilderijen uit eigen collectie van dor hem bewonderede kunstenaars in Europa en Latijns-Amerika. Het Goudmuseum is het enige museum met die naam waar de lading de vlag dekt: vol met prachtige gouden sieraden uit pre-koloniale tijd. ’s Middags vrij (O).

Bogotá

De hele dag op stap op het platteland ten noorden van de hoofdstad. De eerste stop is voor een bezoek aan de indrukwekkende ondergrondse zoutkathedraal van Zipaquirá. Alle tunnels, nissen en ruimtes hebben samen een oppervlak van 8500 m². De tunnel naar de kathedrale ruimte is meer dan 100 meter lang en onderweg zijn in de zijtunnels en nissen overal mariabeelden en kruisstaties te bewonderen. De kerkruimte is door de mijnwerkers speciaal voor dat doel uitgehouwen. In de gangen en nissen zijn veel speciale lichteffecten aangebracht door een bekende firma uit Nederland. Daarna de bergen in voor een kleine wandeling op 3000 meter hoogte rond het meer van Guavita. In de legenden van de lokale indianenstammen speelde het meer een bijzonder belangrijke rol, u hoort er ter plaatse alles over. Elders in de bergen gaat u op bezoek bij een boerenfamilie, waar u luncht. Er is tijd om rond te kijken op de boerderij (O,L).

Bogotá › Armenia

Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Armenia. Transfer en hotel incheck. ’s Middags een bezoek aan een koffieboerderij om alles te leren over het koffieproces. Aan het einde van de ‘leergang’ kunt u zelf een bonenmelange naar eigen smaak samenstellen en proeven (O).

Armenia

Een mooie dag in de groene bergen. De koffieplantages in de Cocoravallei zijn bijzonder bezienswaardig vanwege de hoge waxpalmen, die tot 60 meter hoog kunnen groeien. Omdat het hier nevelwoudzone is, verdwijnen de toppen van de bomen vaak in de mist. Later op de dag bezoek aan het dorp Salento en het uitzichtspunt Filandia vanwaar de bergruggen van de Cordillera zelfs te zien zijn (O).

Armenia › Cartagena

Transfer naar het vliegveld en vlucht naar Cartagena, met overstap in Bogotá. Na aankomst transfer naar uw hotel in het centrum (O).

Cartagena

Cartagena heeft één van de mooiste koloniale centra van Zuid-Amerika (met Cuzco en Quito), direct aan zee gelegen met een deel van de stadsomwalling nog in tact. In de ochtend maakt u een stadsrondrit waarbij u eerst naar de uitzichtspunten van de stad gaat: het klooster La Popa en het Fort San Felipe. Daarna naar het centrum voor een stadswandeling, met onder meer een bezoek aan het klooster San Pedro Claver. De middag is ter vrije besteding. En tegen de avond zijn de terrassen op de wallen de hotspot voor cocktail met ondergaande zon (O).

Cartagena › Quito

Transfer hotel-vliegveld en vlucht naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Transfer naar uw hotel in de levendige wijk Mariscal (O).

Quito

De stadsrondrit begint met een wandeling door het koloniale centrum: mooie pleinen, kloosters en kerken. Vanaf de stadsheuvel Panecillo hebt u een mooi uitzicht over de stad. Daarna noordwaarts de stad uit voor een bezoek aan het Evenaarsmonument. Vanaf de 18e eeuw is hier in de loop der tijden een ware nederzetting rond het monument ontstaan inclusief een etnografisch museum. In de loop van de middag keert u terug naar uw hotel. De wijk Mariscal is het eigenlijke centrum, met veel café’s, eethuisjes, terrassen en winkels. Na terugkeer van de citytour hoeft u de wijk dus niet meer uit (O).

Quito

Vrije dag. Of u boekt de optionele dagexcursie naar de beroemde markt van Otavalo. De rit over de Panamericano duurt circa 2 uur en onderweg passeert u de evenaar, wordt er een stop gemaakt in het dorp Calderón met de koekjesbakkerijen, ziet u veel rozenkwekerijen (vaak van Nederlandse kwekers) en zijn er soms prachtige vergezichten op vulkaantoppen. Otavalo is de beroemdste markt van Zuid-Amerika voor stoffen en weverijen in een oneindig palet aan patronen en kleuren. Het dorp Cotacachi is ook al een centrum van ambachten, hier van leerproducten. Tussendoor is er een stop bij het kratermeer van Cuicocha, waar een mooi wandelpad hoog boven over de kraterrand loopt. Aan het einde van de dag retour naar Quito (O).

Quito

Transfer naar het vliegveld en einde van het arrangement. Maar Quito is natuurlijk de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Galápagoseilanden. Zie de diverse arrangementen elders op de website (O).De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Maaltijden

Maaltijden conform beschrijving: O=ontbijt, L=lunch, D=diner

Excursiemogelijkheden

Overzicht van de optionele excursies, ter plaatse te boeken en te betalen:
Dagexcursie Otavlo

Deelnemers

• Aantal deelnemers: minimaal 2, maximaal 16 personen.
• Voor de volgende services kan het maximum van 16 personen niet gegarandeerd worden:
Dagexcursie Otavalo.

Bijzonderheden

• De prijzen van de inbegrepen vluchten zijn onder voorbehoud van de beschikbare boekingsklasses.
• De entreeprijzen van de inbegrepen excursies zijn onder voorbehoud van tussentijdse verhogingen.
• Alle vertrekdata zijn op een vrijdag
• De reis kan op ook privébasis worden geboekt, vertrek is dan elke dag mogelijk.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.