• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Koloniaal centrum Quito
 • Cotopaxi National Park
 • Avenue der Vulkanen
 • Devils' Nose treinreis
 • Ingapirca

Impressions of Ecuador

5-daagse individuele reis

Deze korte reis laat in een notedop alle leuke aspecten van de hooglanden zien. De overweldigende  vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. U maakt zelfs de beroemde treinrit van Alausi mee. De ge... lees verder »

Vanaf € 970,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Quito, centrum
 • Ingapirca, Inka ruïnes
 • Quito Plaza Grande
 • Quito, kerk en klooster San Francisco
 • Panorama op Quito
Quito, centrum Ingapirca, Inka ruïnes Quito Plaza Grande Quito, kerk en klooster San Francisco Panorama op QuitoImpressies

Quito, centrum
Ingapirca, Inka ruïnes
Quito Plaza Grande
Quito, kerk en klooster San Francisco
Panorama op Quito


Reisinformatie


Deze korte reis laat in een notedop alle leuke aspecten van de hooglanden zien. De overweldigende  vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. U maakt zelfs de beroemde treinrit van Alausi mee. De gehele route is boven de 3000 meter en dat is wennen. De reis is niet inspannend.

Impressions of Ecuador Impressions of EcuadorDag tot dag

Aankomst Quito

Bij aankomst in Quito op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze gids en wordt u naar het hotel van uw keuze in het koloniale centrum gebracht.

Quito

Quito heeft één van de best bewaarde koloniale centra van Zuid-Amerika (samen met Cuzco en Cartagena). ´s Ochtends maken we een stadswandeling, direct vanuit ons hotel (in elke hotelkeuze). We wandelen door het historische centrum langs het Regeringspaleis, de kerk La Compañia en we bezoeken het klooster San Francisco, een monumentaal  complex dat op de werelderfgoedlijst staat. In overleg met de gids kiest u uit een der musea voor een bezoek. Dan met de auto naar één van de twee panoramaheuvels van de stad. Bij helder weer gaan we met de kabelbaan naar de top van de vulkaan Pinchicha op 4100 meter. En anders naar de Panecillo, dat midden in de stad ligt. 's Middags gaat u naar de evenaar met het Intiñan Museum: leuke verhalen over alle verkeerde lokatiebepalingen (O).

Quito › Cotopaxi › Riobamba

Twee dagen lang toeren over de Avenue der vulkanen. Bezoek aan het nationale park Cotopaxi met de prachtige graslanden op de vulkaanflanken en een kleine wandeling rond een bergmeertje op lagere hoogte (3800 meter). Bij de Latacunga brengen we een bezoek aan een rozenkwekerij. Dat is interessanter dan het klinkt: Ecuador produceert al jaren de beste rozen ter wereld en op dit familiebedrijf horen we hoe dat gaat. We lunchen er samen met de staf van de kwekerij, en proeven er eetbare rozen. Overnachting in Riobamba. Alternatief op donderdag: bezoek aan de markt in Saquisilí en een mooie wandeling rond het Quilotoameer. Bovenstaand programma vervalt dan. (O,L,D).

Riobamba › Alausí › Cuenca

Vroeg op voor de treinrit in Alausi. We zigzaggen de Duivel’s Neus af over de steile helling, en weer terug naar boven. Een indrukwekkend kunstig ingenieurswerk met al die keerwissels, aangelegd onder moeilijke omstandigheden. Daarna verder met de auto naar de grootste overgebleven Incaruïne van het land: Ingapirca. Hier lunchen we ook. 's Middags gaan we verder naar de koloniale stad Cuenca. NB: de trein rijdt niet op maandag (O,L).

Cuenca

In de ochtend een stadswandeling door het koloniale centrum en we gaan met de auto naar het uitzichtspunt El Turi.  ‘s Middags transfer naar het vliegveld (O).Verdere info

Bijzonderheden

De trein bij Alausi rijdt niet op maandag.
Wij proberen het programma aan te passen aan de marktdagen in de verschillende dorpen onderweg. Dat lukt niet altijd, wij proberen dan een alternatieve activiteit aan te bieden.
In de vierdaagse variant vervalt dag 2 in Quito. U hebt dan op dag 1 in de avond een city tour by night.

Reisleiding

Engelssprekende gids.

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.
Naar keuze in middenklasse, eersteklasse of luxe hotels.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Per airco (mini)bus.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 

Wij gebruiken cookies

please chat with me