• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat
Tenzing Travel Bestseller

Highlights of Ecuador

12-daagse individuele reis

Deze reis is een complete kennismaking met de hooglanden: de overweldigende  vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. Het zijn de korte dagafstanden en de afwisseling van activiteiten die deze rei ... lees verder ↓



Highlights

 • Indianenmarkt Otavalo
 • Historisch centrum Quito
 • Cotopaxi National Park
 • Avenue der Vulkanen
 • Treinrit Duivelsneus
 • Ingapirca
 • Koloniaal Cuenca
+
INDICATIEPRIJS vanaf € 2950,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Cuicocha kratermeer, nabij Otavalo
 • Ingapirca, Inka ruïnes
 • Quito Plaza Grande
 • Mindo nevelwoudzone
 • Mindo nevelwoudzone, Cock-of-the-Rock vogel
Cuicocha kratermeer, nabij Otavalo Ingapirca, Inka ruïnes Quito Plaza Grande Mindo nevelwoudzone Mindo nevelwoudzone, Cock-of-the-Rock vogel



Impressies

Cuicocha kratermeer, nabij Otavalo
Ingapirca, Inka ruïnes
Quito Plaza Grande
 Mindo nevelwoudzone
Mindo nevelwoudzone, Cock-of-the-Rock vogel


Reisinformatie


Deze reis is een complete kennismaking met de hooglanden: de overweldigende  vulkaanlandschappen, het bonte leven op de markten en de twee koloniale steden Quito en Cuenca. Het zijn de korte dagafstanden en de afwisseling van activiteiten die deze reis aantrekkelijk maken. Voeg daarbij het nevelwoud en de treinrit van Alausi en de reis is compleet. Markten zijn vaak slechts één dag per week, we proberen het programma daarop aan te passen door een ander dorp te bezoeken of een vervanging aan te bieden. De gehele route is boven de 3000 meter en dat is wennen. Neem eventueel de eerste dag wat rust en laat de kraterwandeling schieten.

Highlights of Ecuador Highlights of Ecuador



Dag tot dag

Quito › Otavalo

Bij aankomst in Quito op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze gids. Het vliegveld ligt ver buiten Quito in de richting van Otavalo en daarom rijden we meteen naar Otavalo (circa 80 km). Quito volgt later.

Otavalo

Na het ontbijt gaan we naar de markt van Otavalo. De Otavaleños zijn wellicht de beroemdste inheemse bevolkingsgroep van Zuid-Amerika. Naast hun muziek is vooral de textiel hun belangrijkste exportproduct. Het plein Plaza de los Ponchos is een regenboog aan kleuren. Dekens, wandkleden, tassen, tafelkleden en truien en sjaals van Alpacawol vullen de verschillende marktkramen en vormen de grootste en mooiste handwerkmarkt van Zuid-Amerika. In de middag naar het kratermeer van Cuicocha waar we een mooie korte of langere wandeling maken. Daarna terug naar het hotel (O).

Otavalo › Evenaar › Nevelwoud

Op weg naar de nevelwouden ten noordwesten van Quito passeren we de evenaar, waar in de loop van de jaren een verwarrende hoeveelheid monumenten is ontstaan. In het museum wordt uit de doeken gedaan wat er allemaal misging met de metingen en maakt u kennis met de cultuur van de inheemse bevolkingsgroepen. Maar eerst een leuk bezoekje aan een bakkerij in Cayambe, waar we onze eigen traditionele bizcochos-koekjes gaan maken, en natuurlijk ook zelf opeten met een glas chocolademelk. Daarna naar de groene wereld van de nevelwouden (O,L,D).

Nevelwoud › Quito

We maken een vroege ochtendwandeling, het nevelwoud is bij het krieken van de dag (en bij zonsondergang) het levendigst. Het nevelwoud maakt deel uit van een der meest biodiverse gebieden ter wereld, de Choco. U zult verbaasd zijn over de vele vogelsoorten, orchideeën en andere dier- en plantsoorten. ’ s Middags rijden we terug naar het koloniale centrum van Quito, waar we de nacht doorbrengen (O,L).

Quito › Cotopaxi

Quito heeft één van de best bewaarde koloniale centra van Zuid-Amerika (samen met Cuzco en Cartagena). ´s Ochtends maken we een stadswandeling, direct vanuit ons hotel (in elke hotelkeuze). We wandelen door het historische centrum langs het Regeringspaleis, de kerk La Compañia en we bezoeken het klooster San Francisco, een monumentaal  complex dat op de werelderfgoedlijst staat. In overleg met de gids kiest u uit een der musea voor een bezoek. Dan met de auto naar de heuvel Panecillo voor een mooi stadspanorama en lunch. Na de lunch rijden we de stad uit naar het hotel vlakbij het nationale park Cotopaxi (O,L).

Cotopaxi

In de ochtend hebben we een paardrijtocht op het programma staan, deze is voor iedereen te doen en ook voor kinderen heel leuk. We lunchen op een hacienda en rijden dan het nationale park binnen tot 4800 meter hoogte (de vulkaantop is 5900 meter). De actieve wandelaars lopen het laatste stukje. Als beloning een kop koffie in de berghut. Geen zin? Te hoog? Of vandaag een wolkendeken? Dan maken we een relaxte wandeling rond het Limpiopungomeer op 3800 meter hoogte. Daarna terug naar onze hacienda (O,L).

Cotopaxi › Chimborazo

Afhankelijk van de weekdag bezoeken we een markt in de buurt of blijven lekker luieren op de hacienda.  Bij de Latacunga brengen we een bezoek aan een rozenkwekerij. Dat is interessanter dan het klinkt: Ecuador produceert al jaren de beste rozen ter wereld en op dit familiebedrijf horen we hoe dat gaat. We lunchen er samen met de staf van de kwekerij, en proeven er eetbare rozen.  In de middag rijden we naar we naar onze luxe berghut La Estrella de Chimborazo, op de flanken van de vulkaan Chimborazo, de hoogste berg van het land. U slaapt behaaglijk onder dikke wollen dekens en de kachel brandt (O,L,D).

Chimborazo › Alausí

We blijven eerst in het nationale park en rijden naar een berghut op 4800 meter hoogte voor een spectaculair uitzicht, bij helder weer tot aan de oceaan. Terug in lagere delen kunnen we in de graslanden vicuñas zien grazen. We komen terug in de bewoonde wereld en overnachten in een eenvoudig hotelletje naast het spoor (O,L).

Alausí › Cuenca

Onze trein vertrekt om 8 uur. We zigzaggen de Duivel’s Neus af over de steile helling, en weer terug naar boven. Een indrukwekkend kunstig ingenieurswerk met al die keerwissels, aangelegd onder moeilijke omstandigheden. Daarna verder met de auto naar de grootste overgebleven Incaruïne van het land: Ingapirca. Hier lunchen we ook. 's Middags gaan we verder naar de koloniale stad Cuenca. NB: de trein rijdt niet op maandag (O).

Cuenca

In de ochtend een stadswandeling en we gaan met de auto naar het uitzichtspunt El Turi.  ‘s Middags vrij, de gids heeft talloze tips om te doen. Het is een gezellige stad om rond te slenteren.  Stap es binnen in een der ateliers waar de Panamahoed gemaakt en verkocht wordt (inderdaad, die komen dus niet uit Panama) (O).

Cuenca › Guayaquil

We rijden de hooglanden uit naar de kust. Maar eerst een mooie wandeling in Las Cajas National Park, niet ver van de stad. Hier groeien de wonderlijke  Polylepisbomen. Het landschap van graslanden (páramo), toendra en meertjes is sprookjesachtig omdat er ook vaak nevel hangt.  Na deze frisse wandeling rijden we naar de hitte van Guayaquil. Binnen 4 uur rijden we door de tropsche bananen- en koffieplantages. Na het avondeten wellicht nog een kleine wandeling over de Malecon, de grote boulevard langs de rivier (O).

Guayaquil

Transfer naar de luchthaven voor de thuisvlucht of voor de vlucht naar de Galápagoseilanden (O).



Verdere info

Bijzonderheden

• De trein bij Alausi rijdt niet op maandag.
• Wij proberen het programma aan te passen aan de marktdagen in de verschillende dorpen onderweg. Dat lukt niet altijd, wij proberen dan een alternatieve activiteit aan te bieden.
• Enkele accommodaties ligen op grote hoogte, op circa 4000 meter hoogte: Hacienda El Porvenir en Estrella de Chimborazo. Ook enkele van de activiteiten spelen zich op deze hoogte af. U kunt last krijgen van de hoogte; zie voor informatie over eventuele voorzorgsmaatregelen de sectie gezondheid bij de algemene landeninformatie Ecuador.

Reisleiding

Engelssprekende gids.

Beleef meer

 • Het is leuk om de reis uit te breiden met een arrangement in de Amazonejungle. Het beste kan dat voorafgaand aan de rondreis.
 • Natuurlijk mag de de beestenwereld van de Galápagos niet ontbreken. Tik bovenaan in de zoekbalk Galapagos.
 • Als u met kinderen reist, blijf dan een paar dagen op boerderij El Porvenir!

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.




Naar keuze in toeristenklasse, middenklasse of eersteklasse hotels. Er is niet overal keuze uit deze drie categorieën.





De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Vervoer

Per airco (mini)bus.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstel



Bezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak







 
please chat with me