• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat
Tenzing Travel Best Deal

Haciendas of Yucatán

7-daagse autoreis

Deze autoreis 'Haciendas of Yucatán' laat u kennis maken met de veelzijdigheid en het koloniale verleden van het schiereiland. U verblijft in karakteristieke 'Haciendas'; landhuizen die zich vroeger vooral met veeteelt en landbouw bezig hielden, maar tegenwoo ... lees verder ↓


Highlights

Chichén Itzá

Cenotes

Uxmal

Verblijf in Haciendas

+
INDICATIEPRIJS vanaf € 550,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Chichén Itzá
 • Tulum
 • Lokale bevolking in Mexico
Chichén Itzá Tulum Lokale bevolking in MexicoImpressiesChichén Itzá
Tulum
Lokale bevolking in Mexico


Reisinformatie


Deze autoreis 'Haciendas of Yucatán' laat u kennis maken met de veelzijdigheid en het koloniale verleden van het schiereiland. U verblijft in karakteristieke 'Haciendas'; landhuizen die zich vroeger vooral met veeteelt en landbouw bezig hielden, maar tegenwoordig veelal als hotel of museum zijn ingericht. Gedurende de reis bezoekt u tempels en piramides, ook kunt u cenotes en de mysterieuze grotten van Loltún bewonderen. Helemaal compleet maakt u deze reis met een verlenging aan het strand!
Haciendas of Yucatán Haciendas of YucatánDag tot dag

Cancún

Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel in Cancún gebracht.

Cancún › Tulum › Coba › Valladolid › Chichén Itzá (420 KM)

U neemt uw huurauto in ontvangst in Cancún en rijdt naar Tulum, een oude Maya-poort, gebouwd op een klif. Daarna landinwaarts langs Coba, ooit een belangrijke handelsstad, naar de rustige, koloniale stad Valladolid met zijn indrukwekkende cenote (bovengrondse poel) Zaci. In de late namiddag bereikt u de Hacienda Chichen op een steenworp afstand van de Kukulkan piramide (O).

Chichén Itzá › Cenote Ik Kil › Hacienda Sotuta de Peon (200 KM)

U brengt vandaag een bezoek aan Chichén Itzá, ooit een belangrijke Mayastad, nu één van de archeologische hoogtepunten van Yucatán. Hierna kunt u in de nabijgelegen cenote “Ik Kil” een verfrissende duik in het kristalheldere water nemen. U rijdt verder,  via Mérida, richting Tecoh waar u verblijft in de historische Hacienda Sotuta de Peon (O).

Hacienda Sotuta de Peon › Uxmal › Kabah › Labna › Loltun (280 KM)

Uw reis gaat verder naar Uxmal, een tempelcomplex met een decoratieve bouwstijl. Over landweggetjes komt u langs Maya-dorpjes aan in Kabah. Interessant is de tempel Codz Pop, die was gewijd aan de regengod Chaac. U kunt verder via de zogenaamde Ruta Puc (heuvel in Mayataal). Uiteindelijk zult u de mysterieuze grot van Loltún bereiken. Deze grot is een van de meest uitgebreide in Mexico. Op de muren kunt u natuurlijke formaties en schilderijen observeren. Door de Mayas werd de grot gebruikt als schuilplaats en de klei werd gebruikt om gereedschap van te maken (O).

Santa Cruz › Celestún › Mérida › Izamal (270 KM)

Vandaag rijdt u naar Celestún, een rustig vissersdorpje aan de Golf van Mexico. Honderden roze flamingo's zijn te zien tijdens een boottocht in de lagune. Daarna naar Mérida, de 'witte stad', met vele overblijfselen uit het koloniale tijdperk. Door naar Izamal, de stad van de drie culturen, ook wel de gele stad genoemd. Deze stad heeft een interessante combinatie van Mayaresten en koloniale gebouwen (O).

Izamal › Ake › Izamal (120 KM)

Vanuit Izamal gaat u naar Tixkokob, beroemd om de handgemaakte hangmatten. In het huis van een lokale familie kunt u geïntroduceerd worden in het geheim van het maken van "hamacas". Verder langs een kleine landweg naar het afgelegen dorp Aké. U kunt de mystieke Maya-site en een sisal fabriek bezoeken: de machine uit het begin van de 19de eeuw vlecht nog dikke sisal snoeren. Interessant om de eens zo belangrijk verwerking van het "Green Gold" te zien. Ooit was dit de belangrijkste industrie van de regio (O).

Izamal › Ek Balam › Riviera Maya/Cancún (350 KM)

Uw reis gaat verder naar de fascinerende archeologische site van Ek Balam. Daarna kunt u een korte fietstocht maken naar de prachtige verborgen cenote X-Canche met kristalheldere water. Vervolgens rijdt u naar Cancún of Riviera Maya voor een strandverlenging of de terugvlucht (O).Verdere info

Bijzonderheden

 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden.
   

Excursiemogelijkheden

 • Alle excursies en entreegelden zijn exclusief.

Verlenging

Deze autoreis is prima te combineren met een verlenging in het gezellige Playa del Carmen of in een strandhotel aan de Riviera Maya. Neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.
Verblijf in karakteristieke accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt).

Vervoer

Per huurauto cat. B, Chevrolet Matiz of gelijkwaardig, deze is inbegrepen. (Bij 3 personen cat. C, Chevrolet Chevy of gelijkwaardig).

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 
please chat with me