• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Over land van Cuzco naar de jungle
 • Cock-of-the-Rock observatie
 • Clay Lick van papegaaien en ara's
 • Tapirs spotten

Manu Bio Tour

6-daagse natuurarrangement

Manu geldt als de beste wildlife-bestemming van de Amazone met de beste observatieplekken voor tapirs, macaws, reuzenotters en apen. U reist over land vanuit Cuzco door de droge hooglanden naar het natte laagland, dwars door alle vegetatiezones heen.Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Lodge Manu Wildlife Center, cabaña
 • Manu Wildlife Center, cabaña
 • Amazone, Rio Manu
Lodge Manu Wildlife Center, cabaña Manu Wildlife Center, cabaña Amazone, Rio ManuImpressies

Lodge Manu Wildlife Center, cabaña
Manu Wildlife Center, cabaña


 Amazone, Rio Manu


Reisinformatie


Manu geldt als de beste wildlife-bestemming van de Amazone met de beste observatieplekken voor tapirs, macaws, reuzenotters en apen. U reist over land vanuit Cuzco door de droge hooglanden naar het natte laagland, dwars door alle vegetatiezones heen.

Manu Bio Tour Manu Bio TourDag tot dag

Cuzco › Cock-of-the-Rock-Lodge

Het traject van vandaag is meteen spectaculair: met haarspeldbochten, watervallen en grootse panorama’s. De weg klimt tot ruim 3900 meter hoogte voor de grote afdaling begint. Bij helder weer ziet u het  regenwoud ver onder u in de diepte. In de namiddag bent u bij de lodge, het juiste moment om Peru’s nationale vogel te bewonderen, de Cock-of-the-Rock (L,D).

Cock-of-the-Rock-Lodge › Pantiacolla Lodge of Amazonia Lodge

De ochtendtrip is over land. In de middag stapt u over in motorboten –de wegen houden op, de rivieren nemen de logistiek over- en u bent midden in de jungle. U zit overdekt, beschermd tegen de zon of de regen. In de omgeving van de lodge komen toekans voor, maar ook kolibries, ijsvogels en zeldzame apensoorten (O,L,D).

Pantiacolla Lodge of Amazonia Lodge › Manu Wildlife Center

 U vaart de hele dag, circa 6 uur door weelderig groen vol bonte verenpracht. Er wordt een stop gemaakt in Boca Manu, hier ziet u hoe bewoners hun boomstamkano’s maken. U verblijft drie nachten in het Manu Wildlife Center (O,L,D).

Manu Wildlife Center

Twee dagen natuurverkenningen. Bij de Macaw Lick is het een komen en gaan van de macaws met hun opvallende roodgroene verenkleed. Bij zonsondergang maakt u het vogelspitsuur mee vanaf een platform op een toren in de boomkruinen. Wilt u de tapir spotten dan wordt uw geduld op de proef gesteld: de solitair levende tapir laat soms op zich wachten (O,L,D).

Manu Wildlife Center › Cuzco

Zeer vroeg vertrek naar Puerto Maldonado. Afhankelijk van het vertrektijdstip wordt er nog in de lodge ontbeten of op de boot. Het eerste traject is 2½ uur varen over de Madre de Dios naar de goudzoekersnederzetting Colorado. Onderweg blijft het genieten van het ontwaken van de natuur. Maar de open plekken van de goudzoekers op de oevers blijven natuurlijk niet onopgemerkt, het roept hier en daar herinneringen op aan de wild-west beelden van de goudzoekerskoorts in Canada. In Colorado begint een busrit van zo'n drie kwartier naar het dorp Puerto Carlos, waar de river wordt overgestoken. Het is dan nog 2½ uur met de bus naar het vliegveld van Puerto Maldonado. Vlucht naar Cusco of Lima (O).Verdere info

Bijzonderheden

• Vertrek elke zaterdag in de periode april t/m december

• De lodges onderweg naar Manu (Cock-of-the Rock Lodge, Amazonia Lodge en Pantiacolla Lodge) zijn heel eenvoudig maar de kamers hebben privéfaciliteiten

Reisleiding

Engelssprekende natuurgidsen tijdens de transfers en de excursies

Deelnemers

Op groepsbasis minimaal 2 deelnemers, vertrek op zaterdag. Op privébasis vanaf 1 deelnemer, vertrek elke dag mogelijk.
Verblijf in eenvoudige lodges met privé-faciliteiten.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Per minibusje en boot. Vlucht Puerto Maldonado-Cuzco is niet inbegrepen.Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
 
please chat with me