• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat
Tenzing Travel Bestseller

Highlights of Peru

14-daagse individuele reis

Deze reis voert door eeuwen geschiedenis en indrukwekkende landschappen. Tijdens de reis zult u ongetwijfeld in vervoering raken van dit veelzijdige land. Dwaal door de ruïnes van Machu Picchu en geniet van de prachtige terrasvelden in de Heilige Vallei. C ... lees verder ↓Highlights

 • Condors in de Colcavallei
 • Cuzco
 • Machu Picchu
 • Ballestas-eilanden
 • Titicacameer
INDICATIEPRIJS vanaf € 3000,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Machu Picchu
 • Uros bevolking
 • Colcavallei
 • De kust van Paracas
 • Lima
Machu Picchu Uros bevolking Colcavallei De kust van Paracas LimaImpressies

Machu Picchu
Uros bevolking
Colcavallei
De kust van Paracas
Lima


Reisinformatie


Deze reis voert door eeuwen geschiedenis en indrukwekkende landschappen. Tijdens de reis zult u ongetwijfeld in vervoering raken van dit veelzijdige land. Dwaal door de ruïnes van Machu Picchu en geniet van de prachtige terrasvelden in de Heilige Vallei. Cuzco is één van de mooiste koloniale steden van het continent, op de rieteilanden in het Titicacameer leven de Uros-indianen en in Colca-canyon imponeren de condors met hun enorme vleugels de bezoekers terwijl ze over hun hoofden uitvliegen. Een complete reis!

Highlights of Peru Highlights of PeruDag tot dag

Lima

Na aankomst op het vliegveld transfer naar het hotel. Overnachting.

Lima › Arequipa

In overleg met u kiezen we het tijdstip van de vlucht naar Arequipa. Twee overnachtingen (O).

Arequipa

Stadsrondrit inclusief het imposante Santa Catalina klooster. Buiten de stad is een mooi uitzichtspunt op de berg met fraaie panorama's op de stad en op de omringende vulkanen. Het voormalige klooster is een compleet dorp, eeuwenlang het grootste klooster op het continent (O).

Arequipa › Colca

Mooie rit over de hoogvlaktes naar de Colcavallei. Onderweg grazende guanaco’s en hoge bergpassen, de weg gaat zelfs tot 4900 meter hoogte. Vrije namiddag (O,L,D).

Colca › Puno

Vroeg op om bij Cruz del Condor de grootste roofvogels van de wereld van nabij te zien. In de eerste zonnestralen zweven de condors door de opstijgende lucht langs de berghellingen omhoog. Het schouwspel is dus alleen in de vroege ochtend gade te slaan. Hierna met de lijnbus naar Puno. Als u er voor kiest om met privé-chauffeur/auto te reizen (toeslag), dan bezoekt u onderweg de graftorens van Sillustani. Twee overnachtingen (O).

Puno

Met de excursieboot naar de drijvende rieteilanden in het Titicacameer waar de Uros-indianen leven. Ze tonen graag hun ambachtsvaardigheden. Daarna vaart u verder naar het eiland Taquile, een echt eiland met een kleine dorpsgemeenschap. De bewoners leven sinds eeuwen van textiel; de mannen breien, de vrouwen weven. De bekende Peruaanse wollen puntmutsen komen hier oorspronkelijk vandaan. In de loop van de middag bent u terug in Puno (O,L). Het verblijf in Puno kunt u optioneel een dag verlengen met een overnachting op het eiland Suasi (hotel) of op het eiland Amantani (bij dorpelingen thuis), beide mogelijkheden in combinatie met de Uros-excursie.

Puno › Cuzco

Een mooie busreis naar Cuzco met stops onderweg. U reist de hele dag door de hooglanden met akkers, boerenleven en dorpen. U kunt ook met de luxe Titicaca Train reizen (toeslag). Twee overnachtingen in Cuzco (O,L).

Cuzco

Tijdens de stadsrondrit bezoekt u niet alleen de prachtige bouwwerken uit de Spaans-koloniale tijd in het centrum maar gaat u ook naar de indrukwekkende overblijfselen uit de Incatijd (O).

Cuzco › Machu Picchu › Heilige Vallei

Transfer naar de Heilige Vallei en dan met de Vistadometrein naar de Machu Picchu! U hebt een privé-rondleiding om daarna nog zelf rond te kijken. In de middag keert u per trein terug naar Ollantaytambo en transfer naar uw hotel in de Heilige Vallei voor twee overnachtingen (O,L).

Heilige Vallei

Dagexcursie naar de zoutterrassen van Maras en de mooie terrasvormige proefvelden  van de inca's in Moray. In Ollantaytambo staat het machtige fort van de Inca's, het grootst bewaard gebleven bouwwerk van de Inca's (O).

Heilige Vallei › Paracas

Transfer naar de luchthaven van Cuzco voor de vlucht naar Lima. Bij aankomst volgt de privé-transfer naar uw hotel in Paracas. U verblijft hier twee nachten aan zee (O).

Paracas

Vrije dag. Facultatief: 's middags een vlucht over de Nazca-lijnen (O).

Paracas › Lima

In de ochtend bezoek aan de Ballestas-eilanden: u vaart dicht langs aalscholvers, zeeleeuwen en pinguïns op de rotsen. 's Middags met de lijnbus terug naar Lima voor de laatste overnachting (O).

Lima

Vrije ochtend. Stadsrondrit in het koloniale centrum en bezoek aan het prachtige Larco Herrera Museum. Aansluitend transfer naar het vliegveld (O).Verdere info

Bijzonderheden

• In Cuzco (3300), Chivay in de Colcavallei (3600) en Puno (3900) bestaat de kans, dat u last krijgt van de hoogte.
• De Titicaca Train Puno-Cuzco rijdt op maandag, donderdag en zaterdag.

Reisleiding

Wisselende Engelssprekende gidsen tijdens de groepsexcursies. Tijdens bezoek aan Machu Picchu een privé-gids. De vluchttrajecten zijn onbegeleid. Tijdens de boottocht naar de Ballestaseilanden gaat geen gids mee op de boot, wel naar en van de pier.

Beleef meer

 • Boek een paar dagen bij voor Isla del Sol in het Boliviaanse deel van het Titicacameer; het is een heerlijk wandeleialnd.
 • Met een nachtje slapen bij de locals op Amantani krijgt u een goed idee van hun levenswijze en van de lekkere Peruaanse keuken!

Excursiemogelijkheden

Genoemde excursies, met entreegelden, zijn inbegrepen. M.u.v. facultatieve excursies.

Verlenging

De staalblauwe luchten overdag en de overweldigende sterrenhemel in de nacht vragen eigenlijk om een paar extra nachten op het Titicacameer. Weg van de drukke stad Puno, in de totale stilte en in de knapperige vrieskou van de nacht: boek een nachtje op het eiland Suasi of bij de dorpelingen thuis op het eiland Amantani. Nog leuker: twee nachten op Isla del Sol (Sun Island) in het Boliviaanse gedeelte. Voor de laatste mogelijkheid zie het arrangement Isla del Sol.
Naar keuze in toeristenklasse, middenklasse of eersteklasse hotels. Verblijf in luxe hotels is ook mogelijk, vraag naar de mogelijkheden.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner).

Vervoer

Privé vervoer tijdens vluchttransfers. (Groeps)excursies per airco (mini)bus. Lima-Arequipa en Cusco-Lima per vliegtuig. Colca-Puno, Puno-Cuzco en Lima-Paracas v.v. per comfortabele lijnbus.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me