• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • De gehele trek
 • Machu Picchu
 • Wandelen zonder bagage

Salkantay Sun Trail

5-daags wandelarrangement

Wandelend naar de Machu Picchu over oude Incapaden. Eigenlijk waren er talloze paden rond de Machu Picchu die onderdeel uitmaakten van het wegenstelsel van de Inca’s. Een ervan is bekend geworden en draagt de naam Inca Trail. De Salkantay Trail is een ande... lees verder »Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.
Reisinformatie


Wandelend naar de Machu Picchu over oude Incapaden. Eigenlijk waren er talloze paden rond de Machu Picchu die onderdeel uitmaakten van het wegenstelsel van de Inca’s. Een ervan is bekend geworden en draagt de naam Inca Trail. De Salkantay Trail is een andere route, minder druk en minstens zo mooi.
Onze wandelarrangementen zijn helemaal verzorgd - met gids, dragers, kok, maaltijden, tent, toilet, slaapzak enz. zodat al uw energie en aandacht naar het wandelen zelf kan uitgaan. Het landschap is natuurlijk geweldig en bovendien zeer afwisselend. Maar de trip is vooral ook pittig. Er zitten flinke stijgingen in de route en de hele weg ligt op grote hoogte, bijna overal boven de 3000 meter en de passen zelfs boven de 4000 meter. Dus alleen voor zeer fitte wandelaars en u dient uw lichaam tijd te gunnen om te wennen, blijf daarom eerst een paar dagen in Cuzco, die stad ligt op circa 3300 meter hoogte.

Salkantay Sun Trail Salkantay Sun TrailDag tot dag

Cuzco › Sorayocha

Met de bus van Cuzco via Mollepata naar Challacancha. Onderweg een kort bezoek aan de Incaruïnes van Tarawasi. In Challacancha (3650mtr) begint de trekking en wordt uw grote bagage overgeladen op de paarden en de dragers. Klim naar de Salkantaypampa voor lunch en verder naar boven naar de camping op 4200 meter bij laguna Soraycocha. Op de campsite heb je een spectaculair gezicht op de Salkantay (6271 mtr).
Wandelduur: 6 uur

Soraycocha › Collpapampa

Een lange wandeldag, die al om half zeven begint. De trek gaat eerst naar de pas van de Salkantay op 4525 meter. Gletsjers en besneeuwde bergen rondom. In de middag daalt u af naar 2870 meter, naar de camping van Qollpapampa. De vegetatie wordt weelderig, u komt in de nevelwoudzones.
Wandelduur:11 uur

Collpapampa › Lucmabamba

De hoge passen zijn voorbij en de trek is hoofdzakelijk dalend. Het begint met een steile daling naar het dal van de Cachora, beter bekend als de Santa Teresa rivier. De vegetatie begint sub-tropisch te worden en het pad voert langs verwilderde plantages voor koffie en en passiefruit. In het gehucht Wiñaypoko wordt u een heerlijke lunch geserveerd. Later in de middag komt u nog door een kleine nederzetting, Sahuayaco. Overnachting op de camping van Lucmabamba.
Wandelduur: 10 uur

Lucmabamba › Aguas Calientes

Laatste wandeldag met mooi panorama op de Machu Picchu vanaf de bergpas Abra Qelloqasa en afdaling naar de vallei bij de centrale, daar stapt u op de trein voor een mooie rit van een half uur naar Aguas Calientes voor de hotelovernachting.
Wandelduur: 6½ uur

Machu Picchu

Vroeg bezoek aan de Machu Picchu met gids, daarna tijd om zelf rond te kijken. ‘s Middags de terugreis naar Cuzco (shuttlebus, Vistadometrein, bus).Verdere info

Bijzonderheden

• De beste trekking maanden: de relatief droge en zonnige maanden mei t/m september. Notabene: in de maanden juni t/m augustus kunnen de nachten nog altijd erg koud zijn en is een goede kwaliteit slaapzak onontbeerlijk
• Het programma is aan wijziging onderhevig, afhankelijk van de weersomstandigheden; die kunnen met name opspelen in het regenseizoen, in november en december

VERTREKDATA GROEPSWANDELING

• Salkantay: maandag, woensdag, zaterdag, van april tot en met december
• Inca Trail: zondag, woensdag en vrijdag, gehele jaar behalve februari Vanaf maart 2018: zondag, woensdag en donderdag

Reisleiding

Vanaf de transfer op de 1e dag t/m de transfer op de 5e dag wordt u begeleid door een Engelssprekende privé-gids.

Beleef meer

 • De Salkantay trek is een veel minder druk belopen trail dan de klassieke Inca Trail
 • Grootse berglandschappen

Deelnemers

Groepswandeling maximaal 9 deelnemers. Op privébasis is dagelijks vertrek mogelijk.
Drie overnachtingen in ruime privétent met matras en slaapzak. Toilettent, eettent met tafel en stoelen. De laatste nacht verblijft u in een hotel in Aguas Calientes

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volpension, thee, snacks, water tijdens de trek, ontbijt in het hotel.

Vervoer

Alle vervoer conform programma inbegrepen.Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me