• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Schitterende natuur en kleine plaatsen
 • Onvolprezen Denali National Park
 • Historie van de 'Gold Rush' in Fairbanks
 • Prince William Sound

Grand Alaska Tour

10-daagse internationale groepsreis

In ruim één week tijd ziet u de belangrijkste hoogtepunten van Alaska. Dé reis langs de hoogtepunten - en meer - van Alaska. U vaart door de indrukwekkende Prince William Sound langs gletsjers met een grote kans walvissen te zien. En het Denali National Park,... lees verder »
Vanaf € 2056,-   p.p.
(excl. intercontinentale vluchten)
Offerte Alle informatie ↓


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Alaska
AlaskaImpressies


Alaska

Reisinformatie


In ruim één week tijd ziet u de belangrijkste hoogtepunten van Alaska. Dé reis langs de hoogtepunten - en meer - van Alaska. U vaart door de indrukwekkende Prince William Sound langs gletsjers met een grote kans walvissen te zien. En het Denali National Park, waar u de wildernis van Alaska ervaart. Ontmoet beren, elanden, kariboes en ander wildlife in hun natuurlijke omgeving. Een reis die prima kan worden gecombineerd met een van onze natuurarrangementen vanuit Anchorage.
Grand Alaska Tour Grand Alaska TourDag tot dag

Anchorage

Na aankomst in Anchorage, de grootste stad van Alaska, gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. Deze moderne stad is mooi gelegen, aan de oever van de Cook Inlet en aan de voet van de Chugach Mountains.

Anchorage › Valdez

Na het ontbijt rijdt u, via een prachtige route door de Matanuska Valley, naar Valdez. In de avond vindt de welkomstreceptie plaats en maakt u kennis met uw reisgenoten (O).

Valdez

U maakt een prachtige boottocht door de Prince William Sound, een tocht waarbij u op zoek gaat naar wildlife als walvissen en zeeleeuwen. Ook zal de Columbia Glacier niet ontbreken, één van de weinig nog groeiende gletsjers in Alaska (O,L).

Valdez › Fairbanks

Via de Richardson Highway, de oudste en één van de mooiste routes in Alaska, rijdt u naar Fairbanks, de tweede stad van Alaska (O).

Fairbanks

In de ochtend maakt u een tour door deze plaats die in 1902 is gesticht en een 'Goldrush' geschiedenis kent. U maakt een stop bij de University of Alaska-museum. Ook een tocht over de Chena River met een klassieke raderboot staat op het programma (O).

Fairbanks › Denali

Door een bosrijk gebied rijdt u zuidwaarts naar Denali waar u de rest van de dag zelf de tijd heeft om, via een georganiseerde tour, het gelijknamige park te ontdekken. Het park werd in 1917 opgericht en genoemd naar de hoogste berg in het park, Mt. McKinley. De naam die de Athabascan indianen aan deze berg gaven was Denali oftewel 'De Grote'. Onder deze naam staat het park beter bekend (O).

Denali

Vandaag maakt u een Tundra Wilderness Tour. U heeft volop kansen om beren, elanden, kariboes en ander wildlife in hun natuurlijke omgeving te zien. Onderweg wordt u getrakteerd op schitterende uitzichten op de majestueuze Mount McKinley, met haar ruim 6000 meter hoogte, de hoogste berg van heel Noord-Amerika (O,L).

Denali › Anchorage

Via het spoor, de klassieke Alaska Railroad, reist u van Denali naar Anchorage. Laat het landschap aan u voorbij glijden en geniet van vele vergezichten. Na aankomst in Anchorage wordt u naar uw hotel gebracht (O).

Anchorage

In Anchorage begint de dag met een korte tour door de stad en een bezoek aan het Alaska Native Heritage Center. 's Avonds geniet u van het diner in een lokaal restaurant en neemt u afscheid van uw reisgenoten (O,D).

Anchorage

Heeft u een vlucht geboekt dan wordt u naar de luchthaven van Anchorage gebracht. Wanneer u een cruise heeft geboekt of een andere invulling aan uw reis heeft gegeven dan zal de reisleiding u assisteren met het vervolg van uw reis.Verdere info

Bijzonderheden

Deze reis wordt uitgevoerd van mei t/m september.

Reisleiding

Engelssprekende reisleiding.

Beleef meer

Dé reis langs de hoogtepunten - en meer - van Alaska. Begin in de indrukwekkende Prince William Sound. Maak kennis met het gouden verleden van Fairbanks en reis door het 'gold rush'-gebied van Alaska. Uiteraard staat een van de mooiste parken van Noord-Amerika, Denali, op het programma. Ontmoet beren, elanden, kariboes en ander wildlife in hun natuurlijke omgeving.

Excursiemogelijkheden

Inclusief Columbia Glacier Cruise vanuit Valdez (dag 3), Stadstour in Fairbanks en Anchorage (dag 5 & dag 9) en Tundra Wilderness Tour in het Denali National Park (dag 7).

Deelnemers

Maximaal 50.

Vertrekdata

Gegarandeerd vertrek in 2018 op de volgende data:

 • Mei: 11, 25
 • Juni: 8, 22
 • Juli: 6, 20
 • Augustus: 3, 17, 31
 • September: 7
Verblijf in toeristenklasse accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, L=Lunch, D=Diner). Op dag 7 is een snack inbegrepen.

Vervoer

Per touringcar en op dag 8 een traject per trein.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me