• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat
Tenzing Travel Bestseller

Best of the Rockies

19-daagse autoreis

Deze 19-daagse autoreis door de majestueuze bergen van de Rocky Mountains is onze meest uitgebreide ontdekkingsreis door de Rockies, met indrukwekkende natuur, zowel binnen als buiten de nationale parken. U bezoekt onder meer het Custer State Park en ziet voo ... lees verder ↓


Highlights

 • Custer State Park
 • Glacier National Park
 • Geisers en wild in Yellowstone National Park
 • Arches National Park
 • Mesa Verde National Park
+
INDICATIEPRIJS vanaf € 2250,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • The Rockies
 • Bizon in het Yellowstone National Park
 • 320 Guest Ranch
 • Mount Rushmore
The Rockies Bizon in het Yellowstone National Park 320 Guest Ranch Mount RushmoreImpressies


The Rockies
Bizon in het Yellowstone National Park
320 Guest Ranch
Mount Rushmore


Reisinformatie


Deze 19-daagse autoreis door de majestueuze bergen van de Rocky Mountains is onze meest uitgebreide ontdekkingsreis door de Rockies, met indrukwekkende natuur, zowel binnen als buiten de nationale parken. U bezoekt onder meer het Custer State Park en ziet voormalige presidenten, uitgehouwen in steen, bij Mount Rushmore. U gaat naar de beroemde geisers en modderpoelen in Yellowstone National Park. Ook Idaho staat op het programma, met het buitenaardse landschap van de Craters of the Moon. Via Salt Lake City en Mesa Verde National Park rijdt u terug naar Denver.
Best of the Rockies Best of the RockiesDag tot dag

Denver

Na aankomst in Denver haalt u de auto op en rijdt u naar uw hotel. Denver is hét uitgangspunt voor een reis door de Rockies.

Denver › Cheyenne (265 km)

Een rit door het vlakke prairieland brengt u naar het Rocky Mountain National Park. Geniet van de prachtige vergezichten bij het Alpine Visitor Center en maak een wandeling door het toendralandschap. U overnacht in de cowboystad Cheyenne.

Cheyenne › Custer State Park (415 km)

Een lange rit door het vlakke land van Wyoming, afgewisseld met dichtbegroeide bergen en weiden in South Dakota brengt u naar Custer State Park.

Custer State Park

In Custer Sate Park lopen grote kuddes bizons rond, een indrukwekkend schouwspel. De Wildlife Loop Road is zeker een 'must do' in Custer State Park, tijdens deze loop is er grote kans om het wildlife te spotten. Uiteraard is een bezoek aan Mt. Rushmore, met de vier beroemde presidenten een ‘must’. En breng een bezoek aan Badlands National Park, een bizarre omgeving van zacht zandsteen, door erosie uitgesleten tot vreemde zandkastelen, zeker ook de moeite waard.

Custer State Park › Billings (560 km)

Een mooie tocht over de Spearfish Canyon National Scenic Byway brengt u in Montana. Bezoek hier het Little Bighorn Battlefield National Monument, dat herinnert aan de slag bij Little Bighorn (1876) tussen de United States Cavalry en de Sioux- en Cheyenne-indianen, onder leiding van Sitting Bull.

Billings › Great Falls (355 km)

Door het uitgestrekte landschap van Montana, met als belangrijkste bronnen van inkomst veeteelt en mijnbouw, naar Great Falls.

Great Falls › Kalispell (365 km)

Een rit door een landschap met afwisselend vlakten en bergen brengt u in Kalispell Glacier Park. Hoge bergen, groene bergweiden en heldere meren vindt u in overvloed in het Glacier National Park. Dit nationale park, met meer dan 1000 kilometer aan wandelpaden, is een paradijs voor wandelaars.

Kalispell › Big Sky (530 km)

De bergen maken onderweg plaats voor het uitgestrekte prairielandschap van Big Sky Country. U overnacht in de 320 Guest Ranch, in het echte ‘wilde westen’ (zie ook bladzijde 101 van deze brochure). Beleef hier de sfeer van het leven van een echte cowboy.

Big Sky

De gehele dag om u een heuse cowboy te voelen. Tegen betaling kunt u deelnemen aan vele activiteiten die de slogan van ranch, 'faithfully western', eer aan doen.

Big Sky › West Yellowstone (160 km)

In 1872 werd Yellowstone als eerste park ter wereld tot nationaal park gedoopt. De bekendste attractie is Old Faithful, een geiser die trouw elk anderhalf uur zo'n 45 meter hoog spuit. Het park kent ook een gevarieerde dierenwereld; elanden, bizons, beren, herten en coyotes komen in grote getale voor.

Yellowstone N.P.

Een hele dag in het Yellowstone National Park. Zie het kristalheldere water van Norris Geyser Basin, de borrelende modder van Fountain Paint Pots en uiteraard de Old Faithful. De vulkaan onder Yellowstone is een van de grootste ter wereld en naast de Old Faithful zijn er nog meer dan 200 andere geisers. Ook is het park beroemd vanwege zijn vele meren en rivieren.

West Yellowstone › Jackson (175 km)

U verlaat het park via de zuidingang, waarna u direct in het Grand Teton National Park komt. De bergen van de spectaculaire Teton Mountains rijzen hier hoog uit het landschap op. Er leven hier veel vogels en wilde dieren, waaronder zwarte beren, grizzly beren, elanden en prairiewolven. In het park worden verschillende activiteiten aangeboden. Wat dacht u van paardrijden of raften? Maar een wandeling maken langs de vele mooie uitkijkpunten kan natuurlijk ook.

Jackson › Salt Lake City

U reist naar Salt Lake City, de stad van de mormonen. Bekijk Capitol Hill en Temple Square met de Salt Lake Tempel  in gotische stijl en het Tabernakel. Salt Lake City is bovenal ook een levendige stad, met uitstekende restaurants en vele leuke winkels.

Salt Lake City › Moab/Arches N.P. (380 km)

U verlaat Salt Lake City op weg naar Moab. Langzaam maken de beboste bergen en heuvels plaats voor het rode landschap van Moab en het Arches National Park.

Moab/Arches N.P.

Een dag om te genieten van het Arches National Park. In het park staan meer dan 2000 natuurlijke bogen, die zijn gevormd door water, ijs, extreme temperaturen en een ondergrond van zout. Breng een bezoek aan de bekende Arches als Delicate Arch, Landscape Arch en Double Arch. Vanuit Moab kunt u ook een bezoek brengen aan het Canyonlands National Park en Dead Horse Point State Park. In het laatsgenoemde is een bezoek aan Dead Horse Point Overlook een must, vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de Colorado River. Ook kunt u vanuit Moab avontuurlijke excursies maken, zoals kajakken en raften op de Colorado.

Moab/Arches N.P. › Cortez/Mesa Verde N.P. (220 km)

Verder zuidelijk door de staat Utah bereikt u het Mesa Verde National Park, met de goed bewaarde grotwoningen van de Anasazi-indianen. Dit is een van de weinige plaatsen in Amerika waar de cultuur van de indianen tastbaar aanwezig is. Breng hier een bezoek aan Spruce Tree House, Cliff Palace en de Balcony House, alle bereikbaar via de Chapin Mesa.

Cortez/Mesa Verde N.P. › Gunnison (320 km)

U reist de bergen weer in, op weg naar The Black Canyon of the Gunnison, een van de langste, diepste en smalste kloven ter wereld. Via de South Rim Road, langs de zuidelijke kloofrand, zijn er diverse uitzichtpunten.

Gunisson › Denver (325 km)

Aan de voet van Pikes Peak ligt de Garden of the Gods (Garden of the Gods), zo genoemd vanwege het prachtige, mysterieuze landschap. U komt hier langs op weg naar Denver, 'Mile High City'. Breng een bezoek aan het Lower Downtown Denver en Larimer Square.

Denver

Vandaag levert u de auto in op de luchthaven waar de reis eindigt.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.Verdere info

Bijzonderheden

 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden.
 • De accommodaties in de nationale parken zijn zeer populair. U dient tijdig te boeken, zodat u de grootste kans heeft dat de beste accommodatie ook daadwerkelijk beschikbaar is.
 • Deze reis wordt uitgevoerd van mei t/m september.
 • Een informatiepakket met tips en adviezen is inbegrepen en ontvangt u bij uw reispapieren.
 • U kunt deze reis ook aanvangen in Salt Lake City.

Beleef meer

 • Waan u als een echte 'cowboy' tijdens uw verblijf in de 320 Guest Ranch
 • De backroads van Arches National Park ontdekken, boek de excursies Arches National Park 4x4 bij.
 • Raft Colorado River excursie, een geweldige belevenis voor jong en oud en bevelen wij u daarom van harte aan!

Excursiemogelijkheden

De genoemde excursies zijn niet inbegrepen.

Insiders Tip

Boek een extra nacht in Moab, zo heeft u naast Arches N.P. genoeg tijd om Dead Horse Point State Park en Canyonlands te bezoeken.

Inge - Reisspecialist Noord-Amerika
Naar keuze in toeristenklasse of middenklasse accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.


Maaltijden

Op basis van logies.

Vervoer

Per huurauto naar keuze, via Tenzing Travel te reserveren.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak 
please chat with me