• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat
Tenzing Travel Bestseller

Best of the Southwest

21-daagse autoreis

Deze reis door het zuidwesten van Amerika doet haar naam eer aan; u ziet immers het beste wat het zuidwesten te bieden heeft. U begint de reis in Los Angeles waarna u vervolgens door de woestijn naar de Grand Canyon, Monument Valley, Lake Powell, Bryce Canyon ... lees verder ↓


Highlights

 • Los Angeles, Las Vegas & San Francisco
 • Bryce Canyon & Grand Canyon
 • Monument Valley
 • Death Valley National Park
 • Yosemite National Park
 • Karakteristiek Monterey & Carmel
+
INDICATIEPRIJS € 1900,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Thor's Hammer in Bryce Canyon National Park
 • Hiken in Zion N.P.
 • Mount Carmel tunnel in Zion N.P.
 • Het strand van Santa Barbara
 • Hovenweep National Monument
Thor's Hammer in Bryce Canyon National Park Hiken in Zion N.P. Mount Carmel tunnel in Zion N.P. Het strand van Santa Barbara Hovenweep National MonumentImpressies

Thor's Hammer in Bryce Canyon National Park
Hiken in Zion N.P.
Mount Carmel tunnel in Zion N.P.
Het strand van Santa Barbara
Hovenweep National Monument


Reisinformatie


Deze reis door het zuidwesten van Amerika doet haar naam eer aan; u ziet immers het beste wat het zuidwesten te bieden heeft. U begint de reis in Los Angeles waarna u vervolgens door de woestijn naar de Grand Canyon, Monument Valley, Lake Powell, Bryce Canyon N.P. en het Zion National Park rijdt. U passeert vele locaties van westernfilms en ervaart de afwisseling en grootsheid van het landschap. U ziet de ‘glitter and glamour’ van Las Vegas voordat u via Death Valley en het natuurschoon van Yosemite N.P. naar San Francisco rijdt. Via de mooie kustroute Highway 1 rijdt u naar de stranden van Monterey en Santa Barbara waarna u terugkeert naar Los Angeles.
Best of the Southwest Best of the SouthwestDag tot dag

uitgebreid    beknopt   
1

Aankomst in Los Angeles

Na aankomst in Los Angeles reist u met de shuttlebus van de autoverhuurder naar de locatie waar u de auto ophaalt en rijdt u door naar uw accommodatie.
1 - 3

Los Angeles

Rodeo Drive in Beverly Hills, Los Angeles
Los Angeles, stad van de sterren! Wandel over de Walk of Fame in Hollywood en zoek uw favoriete beroemdheid tussen de meer dan 2000 sterrentegels en bewonder het wereldberoemde Hollywood Sign. Als u nieuwsgierig bent naar waar de Oscars jaarlijks worden uitgereikt, dan bent u bij het Dolby Theatre aan het juiste adres. Staat u liever oog in oog met de sterren zelf? Beproef dan uw geluk in Beverly Hills, waar de meeste beroemdheden een optrekje hebben. Misschien ziet u ze wel op Rodeo Drive, dat een waar 'shopping walhalla' is vanwege de vele luxe winkels. Wat ook zeker niet mag ontbreken tijdens uw verblijf in Los Angeles is de Santa Monica Pier. Geniet hier van de gemoedelijke sfeer en het uitzicht op het strand. Breng vervolgens een bezoek aan de typisch Amerikaanse kermis en stap op een tweewieler om langs het strand naar Venice Beach te fietsen. Tot slot is de wijk Wilshire (tussen downtown en Beverly Hills) een aanrader. The Grove is een heerlijk winkelgebied met een grote topattractie: de Farmers Market. Volop leuke eettentjes en u kunt er allerlei Amerikaanse lekkernijen kopen. Wilshire is ook dé museumwijk van LA met onder andere het LA County Museum of Art.
Bezoek het Griffith Observatory voor het mooiste uitzicht over de stad.

OPTIONELE EXCURSIE:
Entree Universal Studios

OPTIONELE EXCURSIE:
Hollywood Bike Adventure
3

Los Angeles Palm Springs (175 km)

U rijdt vandaag vanuit Los Angeles naar Palm Springs. Via grootstedelijk gebied en door een stukje van het dorre en droge woestijnlandschap van de California Desert zal deze rit u uiteindelijk naar een ware 'oase' in de woestijn brengen; Palm Springs.
3 - 4

Palm Springs

Golfbaan in Palm Springs
Het mondaine Palm Springs ligt midden in de woestijn, waardoor het er vrijwel altijd zonnig en warm is. Rijen palmbomen omlijsten hier de straten, die u naar boetieks, kunstgalerijen en musea leiden. Bent u liefhebber van golfen? Bezoek dan een van de golfbanen, die grote bekendheid genieten.
Is shoppen, het museum of de golfbaan niet aan u besteed? Stap dan in de Palm Springs Aerial Tramway. Dit is de grootste roterende kabelbaan ter wereld en hij brengt u tot een hoogte van maar liefst 2596 meter! Hiervandaan heeft u een schitterend uitzicht over de Chino Canyon.
4

Palm Springs Scottsdale (430 km)

Joshua Tree National Park
U verlaat vandaag de staat California en rijdt Arizona binnen. Een vrij lange rit naar Scottsdale staat op het programma. Een aangename onderbreking onderweg is het Joshua Tree N.P. Het park werd ingesteld ter bescherming van de Joshua Tree. Dat officieel geen boom is maar een plant en familie van de yucca-plant. De grillig gevormde Joshua Tree is een van de meest karakteristieke planten in de Mojave-woestijn. De grootste exemplaren zijn 12 meter hoog en zijn naar schatting ongeveer 900 jaar oud. Deze plant vormt een erg belangrijke schakel in het ecosysteem van de woestijn, de plant biedt namelijk onderdak aan talrijke vogels, zoogdieren, insecten en hagedissen. Korte wandelingen om het park te verkennen zijn hier populair.
4 - 5

Scottsdale

Scottsdale
Scottsdale wordt ook wel het Beverly Hills van Phoenix genoemd. Het is een welvarende stad met mooie huizen, golfbanen, tennisbanen en parken. Het is een goede plaats voor een tussenstop wanneer u een lange rijafstand wilt overbruggen. Down town Scottsdale is een geliefd uitgaansgebied en er valt op dat vlak veel te beleven. En wanneer u tijd over heeft, is het misschien leuk om een ballonvlucht te maken. Het is een geweldige ervaring om boven het woestijngebied te zweven en uiteindelijk weer tussen de cactussen te landen!
5

Scottsdale Grand Canyon N.P. (350 km)

Cathedral Rock nabij Sedona
Vandaag rijdt u van Scottsdale naar een van de iconen van Zuidwest-Amerika: de Grand Canyon. Voor de mooiste route rijdt u via Sedona (Snelweg 17 vanuit Scottsdale en vervolgens via SR 179 naar Sedona). Het plaatsje Sedona wordt omringd door rode rotsformaties, waarvan de torenhoge Cathedral Rock de meest indrukwekkende is. Wilt u langer genieten van deze prachtige landschappen? Breng dan een bezoek aan het Red Rock State Park, dat net buiten Sedona is gelegen. Zodra u Sedona gepasseerd bent, vervolgt u uw weg naar de Grand Canyon.
OPTIONELE EXCURSIE:
Grand Kingdom Tour
5 - 6

Grand Canyon N.P.

Adembenemend uitzicht over Grand Canyon N.P.
De Grand Canyon is een uniek natuurverschijnsel, het icoon van Amerika en een van de zeven wereldwonderen. Het gigantische stelsel van kloven, gevormd door de Colorado River, is bijna 450 kilometer lang, met steile rotswanden, vanwaaruit u op sommige punten zomaar tweeduizend meter de diepte in kijkt. Dit nationale park is op verschillende manieren te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een helikoptervlucht maken en zo optimaal ervaren hoe immens de kloof eigenlijk is. Per auto kunt u de Desert View Drive afleggen en daarbij mag een bezoek aan de Desert View uitkijktoren niet ontbreken. Ook kunt u de wandelschoenen aantrekken en bij South Kailab Trail of via de Bright Angel Trail de kloof in wandelen. Let wel op dat u niet te ver afdaalt, want dezelfde weg naar boven duurt altijd langer! Aan zowel de South Rim als aan de North Rim van de Grand Canyon liggen veel indrukwekkende uitkijkpunten. Bij de meeste van deze punten vindt u ook een picknickplaats, voor een lunch of ontbijt met een spectaculair uitzicht. Met name tijdens zonsopkomst en zonsondergang is er in de ravijnwanden een prachtig kleurenschouwspel te zien door de aanwezigheid van verschillende mineralen in het gesteente. Wij beloven u dat u een bezoek aan de Grand Canyon niet snel vergeten zult.
Een heel mooi uitkijkpunt voor de zonsondergang is Yavapai Point. De meeste mensen bezoeken Bright Angel Point of Mather Point omdat deze regelmatig worden aanbevolen, maar deze plaatsen zijn daardoor ook druk bezocht. Yavapoint wordt minder vaak genoemd in de reisinformatie en daardoor iets rustiger. Bovendien is het uitzicht mooi breed.
6

Grand Canyon N.P. Mesa Verde N.P. (470 km)

U laat het Grand Canyonavontuur achter u en vervolgt uw reis langs de South Rim van de Grand Canyon naar het Mesa Verde N.P.
6 - 7

Mesa Verde N.P.

Cliff Palace in Mesa Verde N.P.
Mesa Verde National Park is een van de archeologische wonderen van Amerika en staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De geschiedenis gaat hier tot wel veertien eeuwen terug. Tussen 450 en 1300 jaar na Christus migreerden Indianenvolken naar dit gebied en hun rotswoningen, of eigenlijk hele dorpen uitgehakt in het steen van rotswanden, zijn nu nog te bezoeken. Er zijn hier meer dan 1000 archeologische vindplaatsen. Spruce Tree House is de best bewaarde woning, maar deze is door steenval alleen van afstand te bekijken. Ook de overblijfselen van Chapin Mesa, Wetherill Mesa, Cliff Palace en Balcony House zijn echter spectaculair om te bezoeken. U krijgt een kijkje in hoe het leven hier was, voordat de Europeanen kwamen.
Cliff Palace en Balcony House zijn alleen te bezoeken onder begeleiding en u dient hiervoor tevens goed ter been te zijn. Wij boeken graag deze excursie voor u. Ze zijn gewild!

OPTIONELE EXCURSIE:
Mesa Verde 700 Years Tour
7

Mesa Verde N.P. Monument Valley (230 km)

Hovenweep National Monument
U rijdt vanuit Mesa Verde N.P. naar een volgend hoogtepunt: Monument Valley. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het redelijk onbekende Hovenweep National Monument dat zes prehistorische dorpjes omvat. Via Navajo Indian Reservations bereikt u uiteindelijk Monument Valley.
7 - 8

Monument Valley

Monument Valley
Stelt u zich voor: een enorme desolate woestijn met hier en daar grote rode zandsteenformaties en tafelbergen die tot wel honderden meters kunnen oprijzen uit het landschap. Het is het fantastische en ook een tikkeltje mysterieuze schouwspel van een van de meest gefotografeerde natuurfenomenen  van Amerika: Monument Valley. Monument Valley is geen nationaal park maar een tribal park, het ligt namelijk op het land van de Navajo-indianen. Deze omgeving is vaak het decor geweest van westerns en wordt ook veel gebruikt in reclames. De namen van opvallendste rotsen spreken tot de verbeelding: olifantrots, de 3 zusters, kamelenrots, de totempaal etc. De imposante rotsformaties zijn door erosie ontstaan doordat het gesteente, dat ook wel Navajo-zandsteen wordt genoemd, rondom de overgebleven vormen zachter was.
Maak een tour onder de begeleiding van een  Navajo-indiaan.

OPTIONELE EXCURSIE:
Monument Valley Tour
8

Monument Valley Page (195 km)

Een ontspannen rit vandaag want de afstand naar Page, gelegen bij Lake Powell, is niet lang.
8 - 9

Page

Page is een plaatsje dat nog net in Arizona is gelegen, grenzend aan het Navajo reservaat. Het is opgericht toen in de vijftiger jaren de Glen Canyon Dam in de Colorado River werd aangelegd. Nadat de dam was voltooid ontstond Lake Powell. U heeft in de plaats Page eigenlijk niet veel te zoeken, u verblijft hier omdat het een geweldige uitvalsbasis is voor bezienswaardigheden als Lake Powell en Antelope Canyon.
OPTIONELE EXCURSIE:
Lower Antelope Canyon Tour
0

Lake Powell

De prachtige kleuren van Lake Powell
Lake Powell is een stuwmeer dat is ontstaan tijdens de aanleg van de Glen Canyon Dam, tegenwoordig is het een schitterend meer dat met de felblauwe kleur fraai afsteekt tegen de oranje-rode rotsen van de omgeving. Een prachtig schouwspel. Wilt u tips over wat u hier allemaal kunt ondernemen of meer achtergrondinformatie dan is een bezoek aan het Carl Hayden Visitor Center aan te raden, net na de brug aan de dam. Er vinden ook rondwandelingen door de dam plaats, maar die kun je niet vooraf reserveren. Het is 'first-come-first-serve'. U kunt ook eventjes heerlijk relaxen aan het meer, bijvoorbeeld bij Lone Rock Beach.
0

Antelope Canyon

De Antelope Canyon
De Antelope Canyon is een van de meest gefotografeerde plekken van Amerika. De canyon is dan ook superfotogeniek. De gladgeschuurde golvende rotsen van de zandsteenformaties spreken erg tot de verbeelding, en als dan ook nog de zon op de wanden schijnt, is het wauw-effect maximaal. De kloof bestaat uit twee gedeeltes: Lower en Upper Canyon. Beide canyons zijn alleen te bezoeken tijdens een tour. De Upper Canyon is het meest populair. Want die is voor iedereen toegankelijk en er is meer lichtinval dan in de Lower Canyon. Je wandelt over de dalbodem door de kloof, tussen die mooie rotswanden. Het zonlicht is maximaal rond het middaguur. Daarom is de primetime van 11:30 uur altijd snel volgeboekt. Mocht dat niet lukken: wanhoop niet, het is er altijd prachtig!
9

Page Bryce Canyon N.P. (250 km)

Vanuit Page rijdt u door de kleurrijke woestijn via Kanab en door de mormonenstaat Utah naar het Bryce Canyon National Park met kleurrijke, zandsteenformaties.
9 - 11

Bryce Canyon N.P.

Thor's Hammer op de Navajo Trail in Bryce Canyon N.P.
Een bezoek aan Bryce Canyon is voor velen het hoogtepunt van de reis door West-Amerika. U vindt in dit nationale park wonderlijk gevormde zandsteenformaties en rotspilaren, genaamd hoodoos. Rainbow Point is een mooi startpunt voor een dag in Bryce Canyon, dit is het hoogstgelegen punt en van hieruit heeft u een fenomenaal uitzicht. U kunt in dit spectaculaire, oeroude landschap verschillende, in lengte varierende wandelingen maken, bijvoorbeeld de bekende Navajo Loop of de Queen's Garden Trail. Een zonsopgang bij Sunrise Point, of een zonsondergang bij Sunset Point mag niet gemist worden, want met name dan vormen de felle kleurschakeringen van de gesteenten van Bryce Canyon een schitterend schouwspel.
U kunt in het nationale park gebruik maken van gratis shuttle bussen. Dit stelt u in de gelegenheid om bijvoorbeeld een wandeling te maken van Inspiration Point naar Sunset Point zonder uw auto naderhand op te hoeven halen.

OPTIONELE EXCURSIE:
Paardrijden Bryce Canyon N.P.
11

Bryce Canyon N.P. Zion N.P. (140 km)

Highway 12 door Red Canyon
De rit van Bryce naar Zion is kort en in de ochtend kunt u een laatste bezoek brengen aan het nationale park om nogmaals van het kleurenschouwspel van de rotsformaties tijdens zonsopkomst te genieten. Vanuit Bryce Canyon rijdt u over Highway 12 door de Red Canyon. Hier heeft de natuur rode rotsformaties gevormd, die prachtig contrasteren met het groen van de naaldbomen. U gaat verder over Highway 89 langs bebost gebied, waarna u aankomt bij Zion National Park. U maakt een indrukwekkende entree via de Zion Mount Carmel Highway, wanneer u - na van het daglicht te zijn gescheiden door een tunnel  van meer dan anderhalve kilometer lang – het prachtige uitzicht van de Canyon Overlook kunt aanschouwen. Hierna zoekt u uw overnachtingsplek op.
11 - 12

Zion N.P.

Hiken in Zion National Park
Zion N.P. is een van de groenste nationale parken van Zuidwest-Amerika en adembenemend mooi. Ruige rotsen en spectaculaire bergketens worden er afgewisseld met bloeiende weiden en diepe canyons. Het ideale park voor mooie wandelingen. Onze favorieten? De Upper Emerald Pools Trail en de tocht door The  Narrows. De eerste wandeling leidt u langs diepe afgronden, over rotsen en naar kristalheldere watervallen. Kiest u voor The Narrows, dan wandelt u door het water van de Virgin River een 600 meter diepe kloof in. Beide zijn avontuurlijke wandelingen, maar goed te doen wanneer u de juiste schoenen aan heeft. Geen liefhebber van wandelen? Rijd dan met de shuttlebus naar boven (bij The Narrows) en ga vanaf hier met de fiets weer naar beneden. Stop onderweg om van de mooie uitzichten te genieten en om een picknick langs de rivier te nuttigen. Wij raden u aan om uw bezoek in het Visitor Center te starten. Hier vertrekken de shuttlebussen en kunt u zich laten informeren over eventuele overstromingswaarschuwingen.
12

Zion N.P. Las Vegas (255 km)

Elephant Rock in het Valley of Fire State Park
U rijdt vandaag van Zion National Park naar Las Vegas, een route die u via de snelweg af kunt leggen. Wanneer u echter op tijd vanuit Zion vertrekt, dan is er ook een aantrekkelijke alternatieve route mogelijk. Neem in dat geval de afslag naar de Valley of Fire Highway (Highway 169), die u door het Valley of Fire State Park brengt. Onderweg passeert u dan vuurrode rotsformaties, verschillende natuurlijk gevormde bogen en oude rotstekeningen van Indianen. Bekende bezienswaardigheden die een stop waard zijn, zijn de Elephant Rock (een rots in de vorm van een olifant), de Beehives (rotsformaties die aan bijenkorven doen denken) en de Fire Canyon (een uitzichtpunt, waar u uitkijkt op rotsen in allerlei kleuren – van wit tot vlammend rood). Vanaf het park is het nog ongeveer een uur rijden naar Las Vegas.
12 - 14

Las Vegas

Welcome to Fabulous Las Vegas
Beleef de 'glitter and glamour' van Las Vegas, de entertainmenthoofdstad van de wereld, met zijn vele casino's, shows, winkelcentra en attracties. De stad is in 1905 gesticht en is een moderne oase in de woestijn met ontelbare restaurants en bars. Maar het is vooral de amusementsindustrie - die hier 24 uur per dag op volle toeren draait - waarvoor u naar Las Vegas komt. Waag een gokje in een van de grote casino's die het hart vormen van Vegas, of woon een spectaculaire show bij. De beroemde thema-hotels aan de Las Vegas Strip zijn attracties op zich. Zo is er bijvoorbeeld het Paris Las Vegas, waar Parijs compleet met de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren lijkt te zijn herschapen, en het Venetian, waar Venetië met zijn kanalen en gondels is nagebouwd. Ook het Luxor Hotel is een belevenis, met een gigantische pyramide en een sfinxs waant u zich hier in Egypte.
Breng ook een bezoekje aan Fremont Street, waar u een van de lasershows van Viva Vision - op een 460 meter lang LED-scherm - kunt bijwonen. (Gratis toegankelijk.)

OPTIONELE EXCURSIE:
Jack of Lights Strip Tour
14

Las Vegas Death Valley N.P. (250 km)

Door de Amargosa-woestijn rijdt u vandaag naar Death Valley. Langs de Funeral Mountains bereikt u Death Valley National Park.
14 - 15

Death Valley N.P.

Zoutvlake in Death Valley N.P.
Death Valley ('doodsvallei') is niet voor niets aan deze angstaanjagende naam gekomen. Het is de heetste, de droogste en de laagste plek van Noord-Amerika. De temperaturen kunnen hier in de zomer gemakkelijk oplopen tot maar liefst 50 graden. Desondanks is Death Valley een prachtig en divers nationaal park, met de hoge bergtoppen van de Sierra Nevada, het woestijnlandschap en een zoutvlakte die op sommige plaatsen tot wel  86 meter onder zeeniveau ligt. In de lente treft u er bovendien kleurige, wilde bloemenvelden aan. Bij Badwater heeft u een schitterend uitzicht op de immense vallei en op de steile wanden van Telescope Peak. Zo ook vanaf Zabriskie Point, dat u na een korte wandeling vanaf de parkeerplaats kunt bereiken.
Wanneer u Dante's View bezoekt heeft u een uitzicht op het laagste en het hoogste punt van Death Valley, de weg er naar toe is erg bochtig dus rij voorzichtig.
15

Death Valley N.P. Yosemite N.P. (525 km)

Highway 395 met de bergtoppen van de Sierra Navada
Vanuit Death Valley rijdt u via Highway 395 naar Yosemite National Park in het Sierra Nevada gebergte. De bergketen is bedekt met een grote verscheidenheid aan pijnbomen. Tussen Lone Pine en Independence vindt u aan de linkerkant van de weg een gedenkplaat voor Manzanar, de plaats waar tijdens de Tweede Wereldoorlog een interneringskamp voor Japanse Amerikanen werd gebouwd. Na de aanval op Pearl Harbour werden duizenden Japanners (waarvan het overgrote deel in Amerika geboren was) gedwongen om te verhuizen naar dit soort kampen in afgelegen gebieden. U kunt hier barakken zien waar zo'n 10.000 Japanners werden ondergebracht. Via Bishop bereikt u over de befaamde Tioga Pass uiteindelijk Yosemite.
In Bishop vind je Erick Schat's Bakkerij (aan de linkerkant), een Nederlandse bakkerij, afstammeling van pioniers uit de tijd van de goudkoorts die hun Nederlandse brood misten en hier een bakkerij zijn begonnen. Een begrip in de omgeving. Al is het niet zo 'Dutch' als wij gewend zijn, toch kun kun je hier lekkere dingen krijgen...
15 - 17

Yosemite N.P.

Yosemite National Park
Yosemite staat bekend om zijn spectaculaire bergen, klaterende watervallen, mammoetbomen en dichte bossen. Dit nationale park herbergt een van de mooiste panorama’s ter wereld. Bij het beroemde Tunnel View kijkt u uit over de Yosemite Valley, waar achter een zee van dennenbomen indrukwekkende rotsformaties opdoemen, zoals El Capitan (een 900 meter hoge bergwand) en de Half Dome (een granieten reus van 1400 meter). U ziet hier tevens de iconische Bridalveil Falls (‘bruidssluierwaterval’). Aan de andere kant van de vallei, bij Glacier Point, vindt u de Yosemite Falls dat de hoogste waterval van Noord-Amerika is. Bij de verschillende watervallen kunt u prachtige wandelingen maken en als u van echt hiken houd, dan mag u de Mist Trail zeker niet overslaan. Bij het Visitor Center ziet u wanneer welke watervallen op hun mooist zijn.
Stop bij Mariposa Grove om de reusachtige Sequoiabomen te bewonderen. De bekendste boom van het stel is de Grizzly Giant, die bijna 65 meter meet!

OPTIONELE EXCURSIE:
Yosemite Valley Floor
17

Yosemite N.P. San Francisco (315 km)

Vandaag gaat u op weg naar San Francisco, ook wel Golden Gate City genoemd. Tijdens de rit rijdt u door de vruchtbare San Joaquin Valley, waar u diverse stops kunt maken. Wat dacht u van een bezoek aan een wijngaard of de Farmers Market in de stad Modesto? Kunt u meteen overheerlijke streekproducten voor onderweg inslaan.
17 - 19

San Francisco

Golden Gate Bridge in San Francisco
San Francisco, vaak populair afgekort tot Frisco, ligt op een landtong die de Grote Oceaan scheidt van de Baai van San Francisco. San Francisco mag de meest Europees aandoende grote stad van Amerika worden genoemd, zowel vanwege de Victoriaanse architectuur die her en der terug te vinden is, als vanwege het gezellige en 'liberale' karakter van de stad. Het meest kenmerkende aan het silhouet van San Francisco is natuurlijk de Golden Gate Bridge. Een prachtige staalconstructie die het schiereiland waarop de stad ligt met het noorden verbindt. Maak een fietstochtje vanaf Fishermans Wharf over de Golden Gate Bridge naar Sausolito en keer vandaar weer terug met de ferry. Na deze activiteit smaakt de lokale lekkernij Clam Chowder in een van de restaurantjes in de haven vast extra goed! Geniet in de gezellige stad van haar vele bezienswaardigheden. Ga winkelen in een van de shopping malls, sla een bezoek aan Lombard Street niet over, het beroemde kronkelig straatje ('The Crookedest Street in the World'), maak een ritje met de Cable Car en bezoek Alcatraz. Keuze genoeg in San Francisco! De stad is overigens gebouwd op 43 heuvels, dus zult u soms iets moeten klimmen.
Wanneer u Alcatraz wilt gaan bezoeken, vertrek dan met de eerste boot en start gelijk de audio tour. Het is nog nagenoeg stil nu in de gevangenis en u luistert zo aandachtig naar de verhalen die verteld worden. Zodra het aantal bezoekers toeneemt, neemt het lawaai ook toe door de slechtere akoestiek.


OPTIONELE EXCURSIE:
Alcatraz & Bike Tour

OPTIONELE EXCURSIE:
San Francisco Bay Cruise
19

San Francisco Monterey (200 km)

Vandaag hoeft u geen grote afstand af te leggen. Naarmate u dichterbij Monterey komt, hoe meer het lijkt alsof u door een groentetuin rijdt. In de omgeving van Monterey treft u talloze velden vol artisjokken, sinaasappels en appels.
Heeft u voldoende tijd en wilt u onderweg een leuke stop maken? Kies dan niet voor de snelste route, maar rijd vanuit San Francisco eerst naar Santa Cruz via de Highway 1. Santa Cruz kent een fraai strand, heeft een gezellige boardwalk en er hangt een hippiesfeertje. Kijk bijvoorbeeld naar de surfers die hier hun kunsten vertonen voordat u doorreist naar Monterey.
Rijdt vandaag al iets verder dan Monterey richting Big Sur. Bij prachtig weer kunt u in de middag alvast de beroemde 17-mile drive rijden daar in de ochtend dit gedeelte vaak nog mistig is.
19 - 20

Monterey

De vruchtbare landbouwgronden van Salinas Valley

De economie van het schiereiland Monterey draaide jarenlang op de schatten van de Stille Oceaan: de walvis- en sardinevangsten brachten geld in het laadje, totdat rond 1940 de baai rondom het schiereiland was leeggevist. Sindsdien is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. De prachtige kustlijn, de verwaaide stranden en de schuimende klippen tegenover de glooiende heuvels, de kabbelende beekjes en de wouden trekken veel vakantiegangers.

Een leuke wetenswaardigheid: de sardientjes werden voornamelijk verwerkt tot meststof voor de landbouwgronden van Salinas Valley. De verwerking vond plaats in de oude conservenfabrieken langs Cannery Row, die tegenwoordig gezellige restaurantjes en winkeltjes huisvesten.

Inmiddels bevat de baai weer vis waardoor er, op veel kleinere schaal dan vroeger, weer gevist kan worden. Monterey's Fisherman's Wharf wordt gedomineerd door heerlijke visrestaurantjes. Dus als u van vis houdt...

OPTIONELE EXCURSIE:
Walvisexcursie Monterey
20

Monterey Santa Barbara (390 km)

Groep zeeolifanten bij het strand van San Simeon
Vanochtend voert de route een paar uur lang langs de mooie kustweg die slingert langs de Pacific door de Coastal Mountains. Af en toe is er een café of restaurantje langs de weg om even te stoppen onderweg. De prijzen zijn stevig, maar het uitzicht is gratis... Scheurt u vooral niet San Simeon voorbij. Want net voor dit plaatsje ligt aan de kust een grote parkeerplaats naast een stuk strand waar altijd een groep zeeolifanten ligt. Je kunt er naar toe lopen op de houten platforms en ze uitgebreid bekijken. Het is een heel leuk gezicht; ook brengen ze een grappig geluid voort. Hiervandaan is het nog ruim een half uur naar de badplaats Morro Bay. Er is hier ook een (jacht)haven en het meest in het oog lopend is Morro Rock, een groot rotsblok dat voor de kust ligt. Om die reden wordt Morro Bay ook wel het 'Gibraltar van de Pacific' genoemd. Vervolgens ga je door een beetje heuvelachtig landschap, weg van de kust. Hier en daar zie je een wijnboerderij en een plaatsje tot u Santa Barbara bereikt.
20 - 21

Santa Barbara

Santa Barbara
'The American Riviera'; zo wordt Santa Barbara ook genoemd. Goudgekleurde heuvels, de schitterende kleuren van de zee en de overwegend blauwe luchten zijn goede ingrediënten voor een aangenaam rustpunt van uw reis. Breng een bezoekje aan een van de wijngaarden voor een goed glas Chardonnay of bezoek een van de zeven prachtige stranden en baaien. Wilt u liever actief bezig zijn dan kunt u het Channel Islands National Park in trekken en dit gebied per kajak ontdekken of snorkelend de onderwaterwereld bekijken. De stad zelf is ook de moeite van het bekijken waard. De Spaanse invloed is in deze stad nog heel duidelijk aanwezig. Een van de mooie voorbeelden van de Spaanse historie en architectuur van deze stad is het Courthouse, waar je binnen een kijkje kunt nemen. Entree is gratis en het is zeker de moeite waard. Het dateert uit 1929 en is nog steeds gewoon in gebruik. Als je binnen bent, neem je de prachtig betegelde trap naar boven en op de eerste verdieping kun je de Mural Room in gaan. Muurschilderingen vertellen hier de geschiedenis van California.
Na het bekijken van de muurschilderingen in het Courthouse kunt u nog verder omhoog, naar de klokkentoren. Het laatste stukje is met de lift. Vanaf het observation deck heeft u een mooi uitzicht over de stad.
21

Santa Barbara Los Angeles (155 km)

Via Santa Monica en de bekende stranden van Malibu en Venice Beach rijdt u naar Los Angeles.
21

Vertrek vanuit Los Angeles

U levert de auto in bij het verhuurstation en de shuttlebus brengt u naar de luchthaven van Los Angeles voor de vlucht terug naar huis of naar uw volgende bestemming.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.Verdere info

Bijzonderheden

 • De accommodaties in de nationale parken zijn zeer populair. Boek deze reis tijdig, zo heeft u de grootste kans dat de beste accommodatie ook daadwerkelijk beschikbaar is.
 • Boekt u toeristenklasse dan zijn uw accommodaties over het algemeen buiten de nationale parken gelegen.
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden.
 • Een informatiepakket met tips en adviezen is inbegrepen en ontvangt u bij uw reispapieren.
 • Indien de Tioga Pass gesloten is (onder normale sneeuwcondities vanaf eind oktober tot en met eind mei) rijdt u op dag 15 de zuidelijke route naar Yosemite, via Bakersfield en Fresno.
Naar keuze in toeristenklasse, middenklasse of eersteklasse accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen:

Entree Universal Studios

Neem een kijkje achter de schermen waar de grote kaskrakers gemaakt zijn en filmsterren dagelijks werken. Een ritje in een van de spannende achtbanen maakt het bezoek compleet!
Keuze uit 1 of 2 dagen bezoek aan Universal Studios. Heeft u voor de Express Pass gekozen, dan geniet u gedurende 1 dag van voordelen als geen wachttijden bij attracties, gereserveerde stoelen bij shows en 'behind-the-scenes' toegang bij bepaalde attracties.

Hollywood Bike Adventure

Wij Nederlandes houden van fietsen! Verken Hollywood per fiets. Ga samen met een gids op pad door Hollywood. Verken plekken als Hollywood Boulevard met de bekende 'sterren' en het Grauman's Chinese Theatre, maar zie ook het iconische Capitol Records Building, de bogen van Paramount Pictures, een Farmers Market, CBS Television City, Hollywood Forever Cemetery. En fietst u langs de verschillende beroemde filmlocaties voor een onvergetelijke Hollywood ervaring.

Indicatieprijs 57,- p.p. | Meer info >

Grand Kingdom Tour

U vliegt naar de East Rim, waar de Colorado River vanuit Painted Desert het park binnenstroomt. Dit gedeelte van de kloof heeft spectaculaire vergezichten over een groot deel van de canyon. Bij helder weer kunt u kilometers ver weg kijken. U ziet 'Dragon Corridor', een van de diepste delen van de kloof van maar liefst 17 kilometer. Daarna vliegt u over de North Rim terug naar Grand Canyon Airport. Aan boord kunt u fantastische foto's maken zodat u een blijvende herinnering heeft aan deze onvergetelijke ervaring!

Indicatieprijs 304,- p.p. | Meer info >

Mesa Verde 700 Years Tour

Ontdek de geheimen van Mesa Verde National Park. Tijdens deze halve dagexcursie krijgt u een uniek en historisch beeld van de architectonische, culturele en religieuze aspecten in het leven van de Anasazi indianen in het zuidwesten van Amerika. U ziet de klifwoningen uit de 13e eeuw, zoals Cliff Palace, de grootste klifwoning van het Mesa Verde National Park.

Indicatieprijs 49,- p.p. | Meer info >

Monument Valley Tour

Onder begeleiding van een ervaren Navajo gids, die u met trots zal vertellen over hun fascinerende cultuur, komt u op plekken waar u zelf met de auto niet kan komen. U ziet onder meer The Mittens, Three Sisters, North Window, John Forts Point en Totem Pole. De adembenemende natuur, magische rotsformaties en de Navajo cultuur zullen een onvergetelijke indruk op u achter laten. Boekt u de tour in de namiddag dan geniet u tevens van een indrukwekkende kleurschakering tijdens zonsondergang.

Indicatieprijs 90,- p.p. | Meer info >

Lower Antelope Canyon Tour

Begeleid door een ervaren gids wandelt u over de bodem van de kloof, gevormd door de kracht van water en wind, tussen mysterieus gevormde zandstenen wanden. Waar u bij de Upper Antelope Canyon zo de kloof in loopt, is de Lower Antelope Canyon minder toegankelijk en daardoor avontuurlijker. In de canyon zijn veel hoogteverschillen en nauwe doorgangen, maar de wanden zijn gevarieerder en de kloof is langer.

Indicatieprijs 76,- p.p. | Meer info >

Paardrijden Bryce Canyon N.P.

Maak onder begeleiding van een gids een paardrijtocht door het Bryce Canyon National Park, langs hoodoo’s en natuurlijk gevormde rotsachtige amfitheaters.

Indicatieprijs 73,- p.p. | Meer info >

Jack of Lights Strip Tour

Beleef de 'bright lights' van Las Vegas op z'n best tijdens deze helikopterexcursie. U wordt in stijl bij uw hotel opgehaald met een limousine en geniet van een glas champagne. Met de helikopter vliegt u vervolgens over de beroemde Strip en de spectaculaire, neon-verlichte, hotels.

Indicatieprijs 95,- p.p. | Meer info >

Yosemite Valley Floor

Begeleid door een park ranger ziet u alle hoogtepunten van het Yosemite National Park en komt u alles te weten over de geschiedenis, flora en fauna van het door gletsjers gevormde landschap.

Indicatieprijs 50,- p.p. | Meer info >

San Francisco Hop-On Hop-Off Tour (2 dagen) incl. Alcatraz

Verken San Francisco in uw eigen tempo en stap in en uit waar u wilt. U heeft drie aaneengesloten dagen de tijd om verschillende routes te volgen langs bekende bezienswaardigheden, zoals Fisherman’s Wharf, Chinatown, Union Square en North Beach. Tijdens de San Francisco Night Tour ziet u de stad 'by night'.
Tevens is een bezoek aan de beruchte gevangenis op Alcatraz, ook wel 'The Rock' genaamd, inclusief. U maakt een audio rondleiding door het cellencomplex en luistert naar opgenomen gesprekken tussen bewakers en gevangen die daadwerkelijk op het eiland gevangen zaten.

Indicatieprijs 140,- p.p. | Meer info >

Alcatraz & Bike Tour

Wij Nederlanders houden van fietsen! Tijdens deze excursie verkent u San Francisco per fiets! U gaat samen met een reisleider over de Golden Gate Bridge en langs plekken als Fisherman's Wharf, Aquatic Park, Fort Mason, de haven, en de Presidio. De tour eindigt in Sausalito waar u kunt winkelen en lekker een hapje eten. U gaat op eigen gelegenheid terug naar het centrum met de ferry (niet inbegrepen) en heeft de fietsen nog hele dag tot uw beschikking om de rest van San Fransico te ontdekken. De volgende dag krijgt u de kans om de beruchte gevangenis op Alcatraz, ook wel 'The Rock' genaamd, te bezoeken. U maakt een audio rondleiding door het cellencomplex en luistert naar opgenomen gesprekken tussen bewakers en gevangen die daadwerkelijk op het eiland gevangen zaten.

Afwijkende wijzings- en annuleringsvoorwaarden
Voor deze excursie geldt na boeken 100% kosten.

Indicatieprijs 108,- p.p. | Meer info >

San Francisco Bay Cruise

Stap aan boord voor een boottocht door de beroemde baai van San Francisco en zie de metropool vanaf het water! U vertrekt vanaf Pier 39, waar de zeeleeuwen liggen te zonnen, vaart onder de Golden Gate Bridge door en dicht langs het beruchte gevangenis eiland Alcatraz. Varend langs de historische waterkant vertelt de kapitein u alles over de stad, terwijl u geniet van mooie uitzichten op de skyline.

Indicatieprijs 27,- p.p. | Meer info >

Walvisexcursie Monterey

Voor velen een 'once in a lifetime' belevenis! Ga op zoek naar walvissen langs de mooie kust van Monterey Bay.

Indicatieprijs 54,- p.p. | Meer info >

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.
Maaltijden

Op basis van logies.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


 
please chat with me