• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights of the Rockies

17-daagse autoreis

Deze 17-daagse autoreis door de Rocky Mountains gaat door een uniek stuk Amerika, met indrukwekkende natuur, in en buiten de nationale parken. Heeft u drie weken vakantie, dan kunt u de hoogtepunten van de Rockies vrijwel allemaal bezoeken. U bezoekt onder me ... lees verder ↓


Highlights

 • Custer State Park
 • Geisers en wild in Yellowstone National Park
 • Badlands National Park
 • Arches National Park
 • Monument Valley
+
INDICATIEPRIJS € 2050,-   p.p.
o.b.v. 2 personen
excl. intercontinentale vluchten


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Custer State Park, The Needles
 • Scottsbluff National Monument
 • Prachtige kleuren in Monument Valley
 • Uitzicht over Canyonlands N.P.
 • Spruce Tree House, de best bewaarde woning in Mesa Verde N.P.
Custer State Park, The Needles Scottsbluff National Monument Prachtige kleuren in Monument Valley Uitzicht over Canyonlands N.P. Spruce Tree House, de best bewaarde woning in Mesa Verde N.P.Impressies

Custer State Park, The Needles
Scottsbluff National Monument
Prachtige kleuren in Monument Valley
Uitzicht over Canyonlands N.P.
Spruce Tree House, de best bewaarde woning in Mesa Verde N.P.


Reisinformatie


Deze 17-daagse autoreis door de Rocky Mountains gaat door een uniek stuk Amerika, met indrukwekkende natuur, in en buiten de nationale parken. Heeft u drie weken vakantie, dan kunt u de hoogtepunten van de Rockies vrijwel allemaal bezoeken. U bezoekt onder meer Monument Valley en de beroemde geisers en modderpoelen in Yellowstone National Park. U ziet voormalige presidenten, uitgehouwen in steen, bij Mount Rushmore. Via Denver, Custer State Park en Yellowstone National Park rijdt u terug naar Salt Lake City.
Highlights of the Rockies Highlights of the RockiesDag tot dag

uitgebreid    beknopt   
1

Aankomst in Salt Lake City

Na aankomst in Salt Lake City haalt u uw auto op bij het verhuurbedrijf en rijdt u naar uw hotel.
1 - 2

Salt Lake City

Salt Lake City
In Salt Lake City draait alles om de mormonen; het is hun hoofdstad. Het is zeer de moeite waard om als buitenstaander een kijkje te nemen in die bijzondere wereld. Rond Temple Square staan verscheidene grote representatieve gebouwen van de sekte. De meeste zijn te bezichtigen, zoals de de Temple en de Tabernacle. Maar het meest interessant is het Joseph Smith Memorial Building. Dit voormalige luxe grand hotel is nu een levendig centrum binnen de mormonengemeenschap. En vrij toegankelijk. U kunt het laten bij een kijkje in de majestueuze hal maar het is spannender om in het Family Search Discovery Center uw naam in een van de vele computer terminals te toetsen. Verre voorvaderen, waarover u nooit gehoord hebt in de familie, blijken al in de 19e eeuw te zijn geëmigreerd? Het kan zo maar. Laat u informeren over het waarom van dit grootste bevolkingsregister ter wereld. In het Roof Restaurant hebt u een mooi uitzicht over de stad.
2

Salt Lake City Moab (380 km)

U verlaat Salt Lake City op weg naar Moab. Langzaam maken de beboste bergen en heuvels plaats voor het rode landschap van Moab en het Arches N.P.
2 - 4

Moab

Moab is de perfecte uitvalsbasis voor het Arches National Park, het Canyonlands National Park en het Dead Horse Point State Park. Vanuit het plaatsje kunt u ook raften op de Colorado River, op 4-WD excursie naar Arches National Park of kiezen voor een combinatie daarvan. Moab zelf heeft een kleinschalig centrum met enkele winkels en restaurants.
OPTIONELE EXCURSIE:
Islands in the Sky per 4-WD
0

Arches N.P.

Rode rotsen, prachtige bogen en grillige vormen kenmerken het Arches National Park, dat in het oosten van de staat Utah ligt. Wist u dat dit park over meer dan 2000 door de natuur gevormde ‘bruggen’ beschikt? De beroemdste boog is de Delicate Arch, die via een pittige hike te bereiken is. Wilt u deze inspanning liever vermijden? Bezoek dan het eenvoudiger te bereiken Delicate Arch Viewpoint. Daar kunt u de boog ook goed aanschouwen.
Bij de Windows Section liggen meerdere bogen vlak bij elkaar, waaronder de Double Arch, Cove Arch, North Window en South Window. Deze rotsen zijn via korte wandelingen goed te bereiken. Bij Devils Garden kunt u een wandeling maken naar onder andere de Landscape Arch, een zandsteenoverspanning van maar liefst 80 meter lang.
0

Canyonlands N.P.

Uitzicht over Canyonlands N.P.
Het Canyonlands National Park valt in vier districten uiteen: Island in the Sky, the Maze, The Needles en Horsehoe Canyon. Stuk voor stuk prachtplaatjes, maar alleen Island in the Sky is goed zelf te bereiken. De overige districten en daarmee het grootste gedeelte van dit park is alleen per 4-WD te bereiken, bijvoorbeeld met een excursie. U vindt Island in the Sky in het noorden van het park. U start daar en rijdt een doodlopende weg in van maar liefst 20 kilometer, onderweg verrast het uitzicht u meermaals en de ‘grand finale’ is het einde van de weg bij Grand View Point. Maar ook een 4-WD-excursie door een van de andere districten, een hike of een rafttocht op een van de twee rivieren die door het park stromen, De Colorado River en de Green River, zijn mogelijke activiteiten.
Er zijn excursies die een rafttocht en een 4-WD-excursie combineren, wanneer u niet wilt kiezen.
0

Dead Horse Point State Park

Dead Horse Point Overlook
In het oosten van de staat Utah ligt het Dead Horse Point State Park, waar u bij Dead Horse Point Overlook een sensationeel zicht op de Colorado River heeft. In een adembenemend canyonlandschap raast de machtige rivier door diep uitgeslepen kloven rondom een rotsplateau. U kunt hier te voet de verschillende uitkijkpunten bereiken. Het wandelpad start bij het Visitor Centre en verbindt over 2,5 kilometer verschillende ‘look outs’ met elkaar.
4

Moab Monument Valley (200 km)

De rit van Moab naar Monument Valley duurt niet al te lang. Onderweg kunt u een stop maken bij het plaatsje Mexican Hat. Dit dorpje dankt zijn ietwat aparte naam aan de gelijknamige rots die (zoals de naam al aangeeft) de vorm heeft van een Mexicaanse hoed: de sombrero. Het is mogelijk om naar de top van de Mexican Hat Rock te klimmen. Een aanrader, want hiervandaan heeft u een schitterend uitzicht over de rode en grijze rotsformaties die de omgeving typeren! Na het verlaten van het dorpje duurt het nog zo’n 20 minuten voordat u Monument Valley bereikt.
4 - 5

Monument Valley

Monument Valley
Stelt u zich voor: een enorme desolate woestijn met hier en daar grote rode zandsteenformaties en tafelbergen die tot wel honderden meters kunnen oprijzen uit het landschap. Het is het fantastische en ook een tikkeltje mysterieuze schouwspel van een van de meest gefotografeerde natuurfenomenen  van Amerika: Monument Valley. Monument Valley is geen nationaal park maar een tribal park, het ligt namelijk op het land van de Navajo-indianen. Deze omgeving is vaak het decor geweest van westerns en wordt ook veel gebruikt in reclames. De namen van opvallendste rotsen spreken tot de verbeelding: olifantrots, de 3 zusters, kamelenrots, de totempaal etc. De imposante rotsformaties zijn door erosie ontstaan doordat het gesteente, dat ook wel Navajo-zandsteen wordt genoemd, rondom de overgebleven vormen zachter was.
Maak een tour onder de begeleiding van een  Navajo-indiaan.

OPTIONELE EXCURSIE:
Monument Valley Tour
5

Monument Valley Mesa Verde N.P. (230 km)

Er staat een niet al te lange rit op het programma door groot en droog rotsgebergte afgewisseld met een groene oase. Onderweg passeert u het plaatsje Mexican Hat, bekend vanwege de gelijknamige rots. Een leuke onderbreking van de rit.
5 - 6

Mesa Verde N.P.

Cliff Palace in Mesa Verde N.P.
Mesa Verde National Park is een van de archeologische wonderen van Amerika en staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De geschiedenis gaat hier tot wel veertien eeuwen terug. Tussen 450 en 1300 jaar na Christus migreerden Indianenvolken naar dit gebied en hun rotswoningen, of eigenlijk hele dorpen uitgehakt in het steen van rotswanden, zijn nu nog te bezoeken. Er zijn hier meer dan 1000 archeologische vindplaatsen. Spruce Tree House is de best bewaarde woning, maar deze is door steenval alleen van afstand te bekijken. Ook de overblijfselen van Chapin Mesa, Wetherill Mesa, Cliff Palace en Balcony House zijn echter spectaculair om te bezoeken. U krijgt een kijkje in hoe het leven hier was, voordat de Europeanen kwamen.
Cliff Palace en Balcony House zijn alleen te bezoeken onder begeleiding en u dient hiervoor tevens goed ter been te zijn. Wij boeken graag deze excursie voor u. Ze zijn gewild!

OPTIONELE EXCURSIE:
Mesa Verde 700 Years Tour
6

Mesa Verde N.P. Gunnison (320 km)

U reist door de bergen richting Montrose, het is een mooie landschappelijke route. Zo’n 12 kilometer ten oosten van Montrose is de afslag naar The Black Canyon of the Gunnison. Deze indrukwekkende kloof is diep en steil, tot hier en daar 600 meter diep en bovenaan slechts 500 meer breed. Langs de South Rim Road zijn meerdere uitzichtpunten. Het nationale parkgedeelte betreft een lengte van 19 kilometer van de in totaal 77 kilometer lange kloof. De rest van de kloof is verdwenen in de stuwmeren. Die meren zijn populair bij watersporters.
6 - 7

Gunnison

Gunnison is een typische midwest town, ontstaan als mijnwerkersstadje. Ook ‘hun’ skigebied in Crested Butte – 40 km ten noorden van de stad -  is zo begonnen, maar de skihellingen aldaar zijn tegenwoordig beroemd voor de extreme sports, die er beoefend worden.
7

Gunnison Denver (325 km)

Op weg naar Denver zijn de routes die via Buena Vista gaan de mooiste. Vanaf Buena Vista hebt u de keuze tussen highway 24 en highway 285. Beide gaan door hetzelfde type landschap van weidse hoogvlaktes, afgewisseld met bergruggen waar de weg zich over lage passen door heen slingert. Als u voor highway 24 via Colorado Springs kiest, dan kunt u het natuurpark Garden of the Gods (Tuin der Goden) bezoeken. Het park beschermt de prachtige zandsteenformaties, die als eenzame stand alones oprijzen te midden hun groene omgeving.
7 - 8

Denver

Denver
In Denver eindigen de Great Plains en beginnen de Rocky Mountains. Downtown is weliswaar helemaal vlak maar de Rockies zijn vanuit het centrum goed te zien en in de westelijke voorsteden zijn de heuvels al ruim 2000 meter! Denver is een echte Amerikaanse stad met enorme wolkenkrabbers in het centrum en naar alle kanten uitgestrekte voorsteden. In downtown (locals zeggen LoDo) zijn rondom de State Capitol veel musea te vinden, waarvan het Molly Brown House het leukste is: alleen Amerikanen zijn in staat om van zo’n bijzondere dame een icoon te maken (een strijdster voor vrouwenrechten, die de Titanicramp overleefde). Op de autovrije 16th Str. Mall is het heerlijk slenteren, het is er levendig, veel meer dan in een doorsnee stad van de Midwest. In de westelijke voorstad Golden heb je vanaf de Lookout Mountain een geweldig panorama over Denver. Op de berg ligt ook Buffalo Bill begraven en aan de voet, in het centrum van Golden, kunt u de immense Coors brouwerij bezoeken
8

Denver Cheyenne (370 km)

Natuurlijk rijdt u niet rechtstreeks naar Cheyenne, want dan mist u wel één van de allermooiste routes van het land: de Trail Ridge Road dwars door het nationale park Rocky Mountain. Die route klimt in het park tot maar liefst ruim 3700 meter! U hebt dan vanuit zuidwestelijke richting al een spectaculaire klim met verscheidene haarspeldbochten achter de rug en zijn de naaldbossen helemaal verdwenen. Onderweg zijn meerdere trails uitgezet en bij het Alpine Visitor Centre is veel informatie over de flora en fauna te vinden. Rijdt u liever rechtstreeks naar Cheyenne dan bedraagt de afstand 265 km.
8 - 9

Cheyenne

Wyoming State Capitol in Cheyenne
Cheyenne is de hoofdstad van Wyoming, de enige staat waar de uitgestrekte graslanden van de prairies nog in hun oorspronkelijke staat te zien zijn. Geen wonder dus, dat de hoofdstad een western ambiance uitstraalt met winkels vol cowboyspullen, maar verder is het er net zo kalm als de prairie zelf. Behalve eind juli, want dan vindt hier een van de grootste western festivals van het land plaats.
9

Cheyenne Badlands N.P. (555 km)

Scottsbluff National Monument
Tijdens de rit van Cheyenne naar het Badlands National Park rijdt u door een overwegend vlak landschap. Het is een groen landbouwgebied met kleine, typisch Amerikaanse dorpjes, die vaak uit niet meer dan een handjevol  huizen, een tankstation en een Family Dollar (vergelijkbaar met onze Action) bestaan. Wilt u onderweg de benen strekken, stop dan bij het Scottsbluff National Monument. Dit is een imposante rotsformatie van wel 240 meter hoog, die vroeger voor de inheemse volken en immigranten een belangrijk herkenningspunt was langs de eindeloze Oregon Trail. Als u de Summit Road volgt, dan bereikt u de top van de rots en kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de vallei en de omringende plaatsjes van de Oregon Trail.
9 - 10

Badlands N.P.

Rijden door het Badlands National Park
Als we het Badlands National Park in één woord zouden moeten omschrijven, dan is dat ‘ruig’. Het welhaast buitenaardse landschap wordt gekenmerkt door grillige, bizar gevormde rotsen, bijzondere kloven en glooiende prairies. Om zoveel mogelijk van het park te zien, kunt u het beste de indrukwekkende Badlands Loop Road rijden. Langs deze 45 kilometer lange weg bevinden zich diverse uitzichtpunten, waarvan de Big Badlands Overlook, de White River Valley Overlook, het Panorama Point en de Hay Butte Overlook onze favorieten zijn. Met een beetje geluk ziet u, wanneer u vanaf de rotsen over de prairie uitkijkt, in de verte kuddes bizons, slechts zichtbaar als kleine zwarte stipjes. En buiten bizons kunt u ook prairiehonden en dikhoornschapen tegenkomen tijdens uw rit. Heeft u de tijd, maak dan een van de wandelingen die zijn uitgezet in het park, deze brengen u onder andere vlak langs de rotsformaties en door de kloven. Bij het bezoekerscentrum kunt meer informatie krijgen over deze wandelingen en hun moeilijkheidsgraad. Onze aanrader is de wat makkelijkere, maar zeer interessante Fossil Exhibit Trail, die u meer leert over de fossielen die in dit gebied zijn gevonden. Wist u dat er hier fossielen zijn gevonden van neushoorns, hertachtigen, schildpadden en paarden met drie tenen?
10

Badlands N.P. Custer State Park (180 km)

Stop nog één keer bij een uitzichtpunt om van de schoonheid van het Badlands National Park te genieten en verlaat het park dan via Highway 240. U komt uit bij het Westerndorpje Wall. Het is er toeristisch, maar daarom niet minder leuk. Hier kunt u allerlei Western-souvenirs kopen of een mooi paar cowboylaarzen. U vervolgt uw weg richting het Custer State Park. Tijdens deze rit kunt u stoppen bij het Crazy Horse Memorial en bij de presidenten van Mount Rushmore.
10 - 11

Custer State Park

Custer State Park, The Needles
Custer State Park en de bekendere Black Hills vormen één groot natuurgebied waarin ook Mount Rushmore ligt. In Custer Sate Park lopen grote kuddes bizons rond, een indrukwekkend schouwspel. Op de Wildlife Loop Road is de kans groot dat u deze beesten kunt spotten op de uitgestrekte prairie, omringd door heuvels. De smalle Needles Highway voert door een prachtig bosgebied met granieten rotsformaties, die lijken op naalden. Onderweg passeert u enkele smalle, uit de rotsen gehouwen tunnels. De schilderachtige route Iron Mountain Road verbindt Custer State Park met het Mount Rushmore Memorial; de levensgrote presidentsgezichten uitgehouwen in de rotswand. Vlakbij is het Crazy Horse monument, waaraan nog steeds gebeiteld wordt; het is een stil protest van de indianen tegen het onrecht dat hen is aangedaan in de 19e eeuw.
Rijdt de Iron Mountain Road van oost naar west. Zo heeft u al rijdend een mooi uitzicht op Mount Rushmore in de verte.
11

Custer State Park Sheridan (350 km)

Devils Tower
U verlaat het Custer State Park en kunt kiezen uit verschillende routes richting Sheridan. De snelste route voert over Highway 16 en Interstate 90, maar dan mist u wel enkele toppers. Zo kunt u een stop maken bij de presidenten van Mount Rushmore (als u dit nog niet gedaan heeft). Dit beroemde monument ligt dichtbij het Custer State Park. Rij vervolgens dwars door de Black Hills via Highway 385 naar Cheyenne Crossing. Daar begint de mooie tocht over de Highway 14ALT door de Spearfish Canyon, die terect te boek staat als National Scenic Byway. Nadat u de canyon heeft verlaten kunt u er voor kiezen om een stop te maken bij het het Devils Tower National Monument. Deze imposante monoliet is niet te missen: hij steekt overal bovenuit en is al vanaf grote afstand zichtbaar. Overigens is het hier ook heel fijn wandelen, door bossen en weiden. Onze favoriete wandeling is de twee kilometer lange Tower Trail, die rondom het rotsblok is uitgezet. Wie weet ziet u onderweg zelfs een hert of prairiehond.
Lunch in het cowboystadje Deadwood, compleet met echte saloons en live muziek.
11 - 12

Sheridan

Sheridan kunnen we met recht een cowboystad noemen. In de belangrijkste straat, Main Street, gaan de lasso’s, cowboylaarzen en andere cowboy-attributen als warme broodjes over de toonbank. U kunt Sheridan dan ook niet verlaten voordat u de sfeer in deze straat heeft geproefd. En krijgt u trek? Dan zijn er ook voldoende restaurants waar u terecht kunt. Een fijne plaats om te overnachten.
12

Sheridan Cody (240 km)

Shell Canyon in de Bighorn Mountains, tussen Sheridan en Cody
De rit van Sheridan naar Cody zal u verbazen. U rijdt dwars door de Big Horn Mountains en kunt genieten van het uitzicht op grasvlakten, weilanden, bossen, bergen, valleien en meren. Het is waanzinnig mooi!
12 - 13

Cody

Westernstadje Cody
Cody, aan de oostkant van het Yellowstone National Park, is genoemd naar William Cody, ofwel Buffalo Bill, een van de kleurrijkste figuren uit het Wilde Westen. Vandaar dat het niet vreemd is dat dit stadje barst van karaktervolle ‘saloons’ (met livemuziek!) en winkels waar cowboylaarzen worden verkocht. In Cody vindt ook iedere zomer een traditionele rodeo plaats.  In het Buffalo Bill Center of the West zijn meerdere musea gehuisvest, waaronder het Buffalo Bill Museum, een wapenmuseum en het Draper National History Museum.
OPTIONELE EXCURSIE:
Rodeo
13

Cody Yellowstone N.P. (140 km)

De Buffalo Bill Dam
De rit van Cody naar het Yellowstone National Park duurt niet lang over de mooie Buffalo Bill Scenic Highway, die u onder andere langs de Buffalo Bill Dam brengt. Stop bij het bezoekerscentrum en geniet van het uitzicht over de dam en het daarachter gevormde stuwmeer. Vervolg hierna uw weg richting de oostelijke ingang van Yellowstone.
13 - 15

Yellowstone N.P.

Morning Glory Pool in Yellowstone

Yellowstone is een van de meest spectaculaire parken van de Verenigde Staten. Het staat bekend om zijn geothermische verschijnselen en het ligt feitelijk op een reusachtige, slapende vulkaan. U vindt hier echter niet alleen borrelende modderpotten, warmwaterbronnen en spuitende geisers, maar ook prachtige bossen, mooie alpenweiden, een schitterend meer en een grote canyon met watervallen. Het park is het het leefgebied van bizons, herten, beren en elanden. Yellowstone N.P. is zo groot dat een bezoek aan het Visitor Center aan te raden is. Er is zoveel te zien! Bijvoorbeeld Old Faithful, de bekende geiser die, bijna met de regelmaat van de klok, grote hoeveelheden water en stoom de lucht in spuit. Het is hier vaak erg druk, maar als u een korte hike achter de geiser langs maakt, dan kunt u deze vanuit een rustiger plekje bewonderen. Even verderop vindt u bovendien de felgele en diepblauwe kleuren van de beroemde Morning Glory Pool. Een paar kilometer verder ligt Grand Prismatic Spring, de grootste en meest gefotografeerde heetwaterbron van het park. Onze tip: volg hier de ‘Fairy Falls Trail’ naar een prachtige waterval vanwaaruit u de Grand Prismatic Spring van bovenaf kunt fotograferen.

Een wandeling door het geisergebied Norris Geyser Basin, waar u wordt omringd door tal van stomende geisers, is ook een aanrader. Hier vindt u onder andere de prachtig gekleurde geiser Echinus en de Steamboat Geyser, ’s werelds hoogst spuitende geiser. In het noordwesten van Yellowstone zijn de Mammoth Hot Springs een bezoek waard. Dit grillige, terrasvormige kalksteengebied is ontstaan onder invloed van de reactie van het warme water met de vele mineralen uit de kalkstenen bodem. Via een houten boardwalk wandelt u tussen de Lower Terraces en ziet u de terrassen van dichtbij, of u klimt naar de Upper Terraces voor het mooiste uitzicht.

Misschien is hij kleiner dan zijn grote broer in Arizona, maar de Grand Canyon of the Yellowstone is zeker ook indrukwekkend te noemen. Hier raast de Yellowstone River via de Upper Falls en Lower Falls door het berglandschap. Aanschouw het natuurgeweld van de watervallen bij Artist Point of bij Grand View, of daal af naar de bodem van de canyon via Uncle Tom's Trail voor een prachtig uitzicht op de Lower Falls.


OPTIONELE EXCURSIE:
Circle of Fire Bustour
15

Yellowstone N.P. Jackson (205 km)

Grand Teton National Park
Op weg naar Jackson rijdt u vanuit het Yellowstone National Park het andere natuurwonder in: het Grand Teton National Park. De enorme bergpieken van Grand Teton rijzen hoog uit het landschap op. De uitzichten op deze, vaak met sneeuw bedekte, bergtoppen zijn spectaculair. Maak een stop bij een van de uitzichtpunten of meren voor een geweldige foto. Het is een korte rit naar Jackson, maar ga vroeg op pad, zo vermijdt u de drukte en heeft u de grootste kans om wild te zien.
15 - 16

Jackson

Jackson, Wyoming
Jackson, een westernstadje dat is gelegen in de vallei Jackson Hole, is de ideale uitvalsbasis voor het Grand Teton National Park. In Jackson, dat ook bij wintersporters erg geliefd is, valt vooral Town Square op, waar op elke hoek van het plein een enorme boog van hertengeweien staat. Op dit plein bevindt zich ook een monument voor gevallen soldaten en u vindt er diverse winkels, restaurants en galeries. Verder is het National Museum of Wildlife Art, waar de relatie tussen mens en natuur centraal staat, een aanrader. U bewondert hier niet alleen kunst, maar kunt ook naar buiten om te genieten van het prachtige uitzicht over het National Elk Refuge. Duizenden wapiti’s (hertachtigen) overwinteren hier ieder jaar.
OPTIONELE EXCURSIE:
Wildlife Safari Grand Teton N.P.
0

Grand Teton N.P.

Grand Teton National Park

Direct ten zuiden van Yellowstone ligt het Grand Teton National Park, waar het indrukwekkende berglandschap en vele wilde dieren dit park een bezoek waard maken. De westelijke helft van het nationale park Grand Teton bestaat uit de gelijknamige bergketen. De Grand Teton Mountains met zijn ruwe, sneeuwbedekte pieken rijzen hier direct hoog uit het dal op. Ze bepalen het spectaculaire zicht van grote afstand. In de oostelijke helft van het park ligt het brede dal, Jackson Hole genaamd, met sprankelende meren omringd door dikke bossen en de slingerende Snake River. Stop bij een van de vele wandelpaden en met beetje geluk ziet u hier zwarte beren lopen of een van de andere wilde dieren die hier leven, zoals herten, dikhoornschapen bevers en rivierotters. Vanaf de Snake River Overlook op de route ten oosten van de Rivier, Highway 89, is goed te zien hoe de rivier zich al meanderend ingesneden heeft tot een heuse canyon. Ten westen van de rivier ligt de Teton Park Road, de mooie toeristische route van waar je prachtige uitzichten hebt op de bergen, Jackson Lake en Jenny Lake. De wegen komen in het zuiden samen bij het bezoekerscentrum Craig Thomas in Moose. Ten zuiden van dit bezoekerscentrum ligt het National Elk Refuge, waar in de wintermaanden grote kuddes wapiti’s grazen.

16

Jackson Salt Lake City (430 km)

Er is veel keuze aan routes tussen beide steden. Maar als we een tip mogen geven, volg dan Highway 89, van begin tot eind, want die route zorgt voor veel landschappelijke afwisseling. Van de vlakte van Jackson Hole tot hoge bergpieken, prachtige valleien en mooie panorama's op het blauwe water van Beaver Lake. Na Garden City verlaat u de oevers voor de ‘jump’ over een bergrug, u bent inmiddels de staat Utah binnen gereden; alle plaatsen waar u vanaf nu doorheen rijdt zijn gesticht door kolonisten van de mormonen. Als u op de stad Logan aanrijdt ziet u al van verre hun Temple boven de stad uitrijzen. Aan de vegetatie in de bergen is af te lezen, dat u langzaamaan de Great American Desert nadert, die bij Salt Lake City begint.
16 - 17

Salt Lake City

Salt Lake City
In Salt Lake City draait alles om de mormonen; het is hun hoofdstad. Het is zeer de moeite waard om als buitenstaander een kijkje te nemen in die bijzondere wereld. Rond Temple Square staan verscheidene grote representatieve gebouwen van de sekte. De meeste zijn te bezichtigen, zoals de de Temple en de Tabernacle. Maar het meest interessant is het Joseph Smith Memorial Building. Dit voormalige luxe grand hotel is nu een levendig centrum binnen de mormonengemeenschap. En vrij toegankelijk. U kunt het laten bij een kijkje in de majestueuze hal maar het is spannender om in het Family Search Discovery Center uw naam in een van de vele computer terminals te toetsen. Verre voorvaderen, waarover u nooit gehoord hebt in de familie, blijken al in de 19e eeuw te zijn geëmigreerd? Het kan zo maar. Laat u informeren over het waarom van dit grootste bevolkingsregister ter wereld. In het Roof Restaurant hebt u een mooi uitzicht over de stad.
17

Vertrek uit Salt Lake City

U rijdt naar de luchthaven, waar u de auto inlevert bij de verhuurmaatschappij. Dit is het einde van een fantastische reis.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.Verdere info

Bijzonderheden

 • Een informatiepakket met tips en adviezen is inbegrepen en ontvangt u bij uw reispapieren.
 • De accommodaties in de nationale parken zijn zeer populair. U dient tijdig te boeken, zodat u de grootste kans heeft dat de beste accommodatie ook daadwerkelijk beschikbaar is.
 • Boekt u de toeristenklasse versie dan is de ligging van uw accommodatie over het algemeen buiten de nationale parken.
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden.
 • Deze reis wordt uitgevoerd van mei t/m september.
 • U kunt deze reis ook aanvangen in Denver.

Beleef meer

 • Heeft u iets meer de tijd: wat denkt u van een stopover in New York op de heenreis?
 • Upgrade uw verblijf in Yellowstone N.P., verblijf in het park in het Lake Yellowstone Hotel met een prachtig uitzicht.
 • Canyonlands National Park Jeep Tour excursie, een geweldige belevenis voor jong en oud en bevelen wij u daarom van harte aan!
Naar keuze in toeristenklasse of middenklasse accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen:

Islands in the Sky per 4-WD

Een spectaculaire rit pr 4-WD jeep over de backroads van het Canyonlands National Park. Onder begeleiding van een gids rijdt u over de beroemde Shafer Trail, een smalle kronkelende dirt road, dieper de canyon in. Geniet van geweldige vergezichten op indrukwekkende rotspartijen

Indicatieprijs 98,- p.p. | Meer info >

Monument Valley Tour

Onder begeleiding van een ervaren Navajo gids, die u met trots zal vertellen over hun fascinerende cultuur, komt u op plekken waar u zelf met de auto niet kan komen. U ziet onder meer The Mittens, Three Sisters, North Window, John Forts Point en Totem Pole. De adembenemende natuur, magische rotsformaties en de Navajo cultuur zullen een onvergetelijke indruk op u achter laten. Boekt u de tour in de namiddag dan geniet u tevens van een indrukwekkende kleurschakering tijdens zonsondergang.

Indicatieprijs 90,- p.p. | Meer info >

Mesa Verde 700 Years Tour

Ontdek de geheimen van Mesa Verde National Park. Tijdens deze halve dagexcursie krijgt u een uniek en historisch beeld van de architectonische, culturele en religieuze aspecten in het leven van de Anasazi indianen in het zuidwesten van Amerika. U ziet de klifwoningen uit de 13e eeuw, zoals Cliff Palace, de grootste klifwoning van het Mesa Verde National Park.

Indicatieprijs 49,- p.p. | Meer info >

Rodeo

Beleef het Wilde Westen en woon een echte rodeo bij in Cody; Rodeo Capital of the World.

Circle of Fire Bustour

Maak kennis met de highlights van het Yellowstone National Park, zoals de Upper and Lower Geyser Basins, Yellowstone Lake, Grand Canyon en Norris Geyser Basini.

Indicatieprijs 115,- p.p. | Meer info >

Wildlife Safari Grand Teton N.P.

Ga vanuit Jackson op zoek naar wildlife, zoals elanden, bizons en herten. In de ochtend heeft u de meeste kans deze dieren in hun natuurlijke omgeving te spotten.

Indicatieprijs 145,- p.p. | Meer info >

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.
Maaltijden

Op basis van logies.

Vervoer

Per huurauto naar keuze, via Tenzing Travel te reserveren.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Bekijk ook deze variant van deze reis:

Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
meer info
maak nu een afspraak
 
please chat with me