Best of the Rockies

22-daagse autorondreis

Deze 22-daagse autoreis door de majestueuze bergen van de Rocky Mountains is onze meest uitgebreide ontdekkingsreis door de Rockies, met indrukwekkende natuur, zowel binnen als buiten de nationale parken. U bezoekt onder meer Moab en het Arches National Park en ziet natuurlijk gevormde bogen.
lees verder

Reisfoto's

Capitol in Salt Lake City

Capitol in Salt Lake City

Partitian Arch

Partitian Arch

Skyline van Denver

Skyline van Denver

Yellowstone Nationaal Park

Yellowstone Nationaal Park

Raften in Jackson, Wyoming

Raften in Jackson, Wyoming

Highlights

 • Arches National Park
 • Mesa Verde National Park
 • Geisers en wild in Yellowstone National Park
 • Glacier National Park
 • Custer State Park
+ +

Prijs op aanvraag

Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze 22-daagse autoreis door de majestueuze bergen van de Rocky Mountains is onze meest uitgebreide ontdekkingsreis door de Rockies, met indrukwekkende natuur, zowel binnen als buiten de nationale parken. U bezoekt onder meer Moab en het Arches National Park en ziet natuurlijk gevormde bogen. Ook het Custer State Park staat op het programma met de voormalige presidenten, uitgehouwen in steen, bij Mount Rushmore. U gaat naar de beroemde geisers en modderpoelen in Yellowstone National Park en reist daarna weer terug naar de mormonenstad Salt Lake City.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Salt Lake City

Sightseeing in Salt Lake City

Sightseeing in Salt Lake City

Na aankomst in Salt Lake City haalt u de auto op en rijdt u naar uw hotel.

U verblijft in Crystal Inn & Suites - Salt Lake City
Dag 2

Salt Lake City - Moab/Arches N.P.

Raften in Moab

Raften in Moab

U verlaat Salt Lake City op weg naar Moab. Langzaam maken de beboste bergen en heuvels plaats voor het rode landschap van Moab en het Arches National Park.

U verblijft in Hotel Moab Dowtown - Moab
Dag 3

Vrije dag Moab

Landschap van Moab

Landschap van Moab

Een dag om te genieten van het Arches National Park. In het park staan meer dan 2000 natuurlijke bogen, die zijn gevormd door water, ijs, extreme temperaturen en een ondergrond van zout. Breng een bezoek aan de bekende Arches als Delicate Arch, Landscape Arch en Double Arch. Vanuit Moab kunt u ook een bezoek brengen aan het Canyonlands National Park en Dead Horse Point State Park. In het laatsgenoemde is een bezoek aan Dead Horse Point Overlook een must, vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de Colorado River. Ook kunt u vanuit Moab avontuurlijke excursies maken, zoals kajakken en raften op de Colorado.

U verblijft in Hotel Moab Dowtown - Moab
Dag 4

Moab/Arches N.P. - Aspen

Omgeving van Aspen

Omgeving van Aspen

De rode gesteentes en het droge landschap maken weer plaats voor de Rocky Mountains. Vandaag rijdt u naar het grootste skigebied van Noord-Amerika; Aspen.

U verblijft in Limelight Hotel - Aspen
Dag 5

Aspen - Denver

Capitol van Denver

Capitol van Denver

Aan de voet van Pikes Peak ligt de Garden of the Gods (Garden of the Gods), zo genoemd vanwege het prachtige, mysterieuze landschap. U komt hier langs op weg naar Denver, 'Mile High City'. Breng een bezoek aan het Lower Downtown Denver en Larimer Square.

U verblijft in Hotel Indigo Denver Downtown - Denver
Dag 6

Denver - Estes Park

Rocky Mountains

Rocky Mountains

Een korte rit brengt u naar Estes Park. Deze locatie is werkelijk prachtig, omgeven door de vele besneeuwde bergtoppen van de Rockies. Maak de mooiste wandelingen en ga per kabelbaan de bergen in.

U verblijft in Best Western Plus Silver Saddle - Estes Park
Dag 7

Estes Park - Cheyenne

Capitol in Cheyenne

Capitol in Cheyenne

Een rit door het vlakke prairieland brengt u naar het Rocky Mountain National Park. Geniet van de prachtige vergezichten bij het Alpine Visitor Center en maak een wandeling door het toendralandschap. U overnacht in de cowboystad Cheyenne.

U verblijft in Little America Hotel Cheyenne - Cheyenne
Dag 8

Cheyenne - Custer State Park

Custer Nationaal Park

Custer Nationaal Park

Een lange rit door het vlakke land van Wyoming, afgewisseld met dichtbegroeide bergen en weiden in South Dakota brengt u naar Custer State Park.

U verblijft in State Game Lodge & Resort - Custer State Park
Dag 9

Vrije dag Custer State Park

Custer State Park

Custer State Park

In Custer Sate Park lopen grote kuddes bizons rond, een indrukwekkend schouwspel. De Wildlife Loop Road is zeker een 'must do' in Custer State Park, tijdens deze loop is er grote kans om het wildlife te spotten. Uiteraard is een bezoek aan Mt. Rushmore, met de vier beroemde presidenten een ‘must’. En breng een bezoek aan Badlands National Park, een bizarre omgeving van zacht zandsteen, door erosie uitgesleten tot vreemde zandkastelen, zeker ook de moeite waard.

U verblijft in State Game Lodge & Resort - Custer State Park
Dag 10

Custer State Park - Sheridan

Sheridan

Sheridan

Een mooie tocht over de Spearfish Canyon National Scenic Byway brengt u nabij de staat Montana. Bezoek hier het Little Bighorn Battlefield National Monument, dat herinnert aan de slag bij Little Bighorn (1876) tussen de United States Cavalry en de Sioux- en Cheyenne-indianen, onder leiding van Sitting Bull.

U verblijft in Ranch at Ucross - Sheridan
Dag 11

Sheridan - Great Falls

Berggeiten in Glacier Nationaal Park

Berggeiten in Glacier Nationaal Park

Door het uitgestrekte landschap van Montana, met als belangrijkste bronnen van inkomst veeteelt en mijnbouw, naar Great Falls.

U verblijft in Best Western Plus Riverfront Hotel - Great Falls
Dag 12

Great Falls - Glacier National Park

Glacier Nationaal Park

Glacier Nationaal Park

Een rit door een landschap met afwisselend vlakten en bergen brengt u in Kalispell Glacier Park. Hoge bergen, groene bergweiden en heldere meren vindt u in overvloed in het Glacier National Park. Dit nationale park, met meer dan 1000 kilometer aan wandelpaden, is een paradijs voor wandelaars.

U verblijft in Grouse Mountain Lodge - Glacier National Park
Dag 13

Vrije dag Glacier National Park

Glacier Nationaal Park

Glacier Nationaal Park

Het Glacier National Park is ver rijden, maar het park is ook compleet anders dan de overige parken in de Rockies. U heeft hier het geval al in Canada te zijn met de indrukwekkende bergen, helderblauwe bergmeren en dichtbegroeide bossen.

U verblijft in Grouse Mountain Lodge - Glacier National Park
Dag 14

Glacier National Park - Big Sky

Big Sky

Big Sky

De bergen maken onderweg plaats voor het uitgestrekte prairielandschap van Big Sky Country. U overnacht in de 320 Guest Ranch, in het echte ‘wilde westen’ (zie ook bladzijde 101 van deze brochure). Beleef hier de sfeer van het leven van een echte cowboy.

U verblijft in 320 Guest Ranch - Big Sky
Dag 15

Vrije dag Big Sky

Glacier Nationaal Park

Glacier Nationaal Park

De gehele dag om u een heuse cowboy te voelen. Tegen betaling kunt u deelnemen aan vele activiteiten die de slogan van ranch, 'faithfully western', eer aan doen.

U verblijft in 320 Guest Ranch - Big Sky
Dag 16

Big Sky - Yellowstone

Yellowstone Nationaal Park

Yellowstone Nationaal Park

In 1872 werd Yellowstone als eerste park ter wereld tot nationaal park gedoopt. De bekendste attractie is Old Faithful, een geiser die trouw elk anderhalf uur zo'n 45 meter hoog spuit. Het park kent ook een gevarieerde dierenwereld; elanden, bizons, beren, herten en coyotes komen in grote getale voor.

U verblijft in Canyon Lodge & Gardens - Yellowstone
Dag 17-18

Vrije dagen Yellowstone

Bizon in Yellowstone

Bizon in Yellowstone

Twee hele dagen in het Yellowstone National Park. Zie het kristalheldere water van Norris Geyser Basin, de borrelende modder van Fountain Paint Pots en uiteraard de Old Faithful. De vulkaan onder Yellowstone is een van de grootste ter wereld en naast de Old Faithful zijn er nog meer dan 200 andere geisers. Ook is het park beroemd vanwege zijn vele meren en rivieren.

U verblijft in Canyon Lodge & Gardens - Yellowstone
Dag 19

West Yellowstone - Jackson

Bizon in Grand Teton Nationaal Park

Bizon in Grand Teton Nationaal Park

U verlaat het park via de zuidingang, waarna u direct in het Grand Teton National Park komt. De bergen van de spectaculaire Teton Mountains rijzen hier hoog uit het landschap op. Er leven hier veel vogels en wilde dieren, waaronder zwarte beren, grizzly beren, elanden en prairiewolven. In het park worden verschillende activiteiten aangeboden. Wat dacht u van paardrijden of raften? Maar een wandeling maken langs de vele mooie uitkijkpunten kan natuurlijk ook.

U verblijft in The Lodge at Jackson Hole - Jackson Hole
Dag 20

Vrije dag Jackson Hole

Grand Teton Nationaal Park

Grand Teton Nationaal Park

De laatste dag in de Rockies. Geniet van de laatste wandelingen in de bergen, bezoek het prachtige Jenny Lake en ga per georganiseerde tour opzoek naar wilde dieren.

U verblijft in The Lodge at Jackson Hole - Jackson Hole
Dag 21

Jackson - Salt Lake City- Amsterdam

Vandaag rijdt u terug naar Salt Lake City. U heeft de hele dag de tijd om terug te rijden naar de luchthaven, want de vlucht vertrekt pas in de avond en komt er een einde aan de reis door de Rockies.

Dag 22

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Klimaat

Het noordwesten van de Verenigde Staten kennen aan de kust een nat klimaat met relatief milde winters en milde zomers. De berggebieden zijn daarentegen een stuk frisser en hier ligt in de winter een dik pak sneeuw. Door de warme oceaan en de hoge bergen in het binnenland zorgt het ervoor dat het weer nogal een onstuimig kan zijn en treft u hier vergelijkbare zomers aan met die in Nederland. De temperaturen zullen nooit erg hoog uitvallen aan de kust. Des te verder u het binnenland ingaat des te warmer de temperaturen zullen oplopen.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u voor de Verenigde Staten geen inentingen nodig. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/travelnauts

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is een dag na vertrek vanuit Amerika. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort! Voor vertrek dient u toestemming aan te vragen voor het visum-vrij reizen naar of via de USA. Deze ESTA-aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar. Hiervoor dient ,- per persoon te worden betaald.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Autohuur met basisverzekering
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Benzine
 • Aanvullende verzekeringen en GPS bij de huurauto
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Yosemite National Park

Waarom naar Amerika met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Verblijf middenin de nationale parken
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds