Charming New England

17-daagse autorondreis

Reis door schitterende natuur en lieflijke landschappen, langs schilderachtige kustlijnen, onder overdekte bruggetjes door en naar karakteristieke dorpen en steden tijdens deze reis door het charmante New England. Sluit u deze bijzondere streek ook in uw hart?
lees verder

New England is voor mij het 'echte' Amerika, waarbij ik de prachtige kustlijn bij het Acadia National Park de verrassing van Oost-Amerika vind.

- reisspecialist Ilona Blom

Reisfoto's

Acadia National Park

Acadia National Park

Boston

Boston

Vuurtoren van Cape Cod

Vuurtoren van Cape Cod

Winkelstraat in Bar Harbor

Winkelstraat in Bar Harbor

New York City vanaf Top of the Rocks

New York City vanaf Top of the Rocks

Hoogtepunten
 • New York by Night vanaf Top Deck van het Empire State Building
 • Hoogtepunten van Boston tijdens de Freedom Trail
 • Kajak langs de mooiste plekjes van Kennebunkport
 • Met de gondel naar de bergtoppen van White Mountains
 • Karakteristieke Amerikaanse dorpjes in The Berkshires
 • Proef verse vis in het pittoreske Cape Cod
+ +

Indicatieprijs

€ 3.499 p.p.
 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele, middenklasse huurauto (all-inclusive)
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een fietstocht (met gids) door New York
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

In twee weken reist u naar de mooiste plekken van New England. Een reis vol schitterende natuur, lieflijke landschappen, schilderachtige kustlijnen, karakteristieke dorpen en steden als Bar Harbor en Newport. Het historische Boston gaat vooraf aan deze reis, gevolgd door indrukwekkende natuurgebieden als Acadia National Park, de White Mountains en de Green Mountains. U rijdt door een karakteristiek landschap met pittoreske stadjes en fotogenieke, overdekte bruggen. De laatste bestemming van deze reis is schiereiland Cape Cod, de plek bij uitstek om heerlijk te ontspannen voordat deze reis tot zijn einde komt. Een aantrekkelijke kennismaking met het sfeervolle New England.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - New York

Central Park in New York City

Central Park in New York City

Na aankomst in New York wordt u naar uw hotel gebracht of u haalt de auto op bij de luchthaven. Breng alvast een bezoek aan Times Square of Broadway.

U verblijft in Park South Hotel - New York
Dag 2-3

Vrije dagen New York

Skyline Manhattan in New York City

Skyline Manhattan in New York City

De komende dagen heeft u tijd om deze bruisende stad verder te verkennen. Fietsen door Central Park, in de avond een bezoek brengen aan Times Square, het wereldberoemde Vrijheidsbeeld bezoeken en een keuze uit ontzettend veel musea; in New York kunt u dagenlang genieten van de levendigheid, vele hoogtepunten en het echte Amerikaanse leven. 

U verblijft in Park South Hotel - New York
Dag 4

New York - Boston

Acorn Street Boston, Massachusetts

Acorn Street Boston, Massachusetts

Het is tijd om deze metropool te verlaten en naar Penn Station te gaan. Hier stapt u op de trein die u in ruim drieënhalf uur naar Boston brengt. Een ontspannen treinrit door onbekende steden, langs vele natuurparken en door kleurrijke Amerikaanse dorpen. Een reis met de trein geeft een totaal andere dimensie aan het reizen door Amerika en heeft u het gevoel onderdeel te zijn van het dagelijkse leven. Na een mooie reis komt u aan in het centrum van Boston waar u de komende nachten verblijft.

U verblijft in Sheraton Boston Hotel - Boston
Dag 5

Vrije dag Boston

Skyline Boston

Skyline Boston

Vandaag heeft u een volledige dag om Boston te verkennen. Duikt u de musea in, gaat u door de mooie wijk Beacon Hill slenteren, brengt u een bezoek Harvard University of gaat u de Freedom Trail volgen?

U verblijft in Sheraton Boston Hotel - Boston
Dag 6

Boston - Kennebunkport

Kennebunkport, Maine

Kennebunkport, Maine

Vanochtend haalt u uw huurauto op en verlaat u Boston in noordelijke richting. De eindbestemming van vandaag is het kustplaatsje Kennebunkport. Wij raden aan om via Route 1 Maine te verlaten en Massachusetts in te rijden. Ondanks dat dit een minder snelle route is dan de Interstate 95, komt u tijdens Route 1 langs de fraaie kustlijn en pittoreske plaatsjes als Gloucester en Salem. Mocht u even bij willen komen op het strand, dan is Plum Island de ideale tussenstop!

U verblijft in The Nonantum Resort - Kennebunkport
Dag 7

Kennebunkport - Bar Harbor

Vuurtoren Bar Harbor

Vuurtoren Bar Harbor

Vanochtend heeft u nog de tijd om de natuurlijke wonderen van Kennebunkport en omgeving te ontdekken, zoals Spouting Rock, Blowing Cave en Cape Porpoise. Hierna vervolgt de reis zich verder naar het noorden, met de schitterende omgeving van Bar Harbor als eindbestemming. Wij adviseren u om via mooie kustplaatsjes te rijden via Coastal Route 1. Met name Boothbay Harbor en Camden zijn leuke plaatsjes om een tussenstop te maken. Deze dorpjes bestaan uit de typische houten huizen en fotogenieke haventjes en baaitjes waar Maine zo om bekend staat. Ook zijn er leuke boetiekjes te vinden en restaurants voor een lunch. Voor een wandeling tussendoor is Camden Hills State Park een perfecte tussenstop. Voor meer vertier en een groter aanbod aan restaurants bezoekt u Portland, de grootste stad van Maine.

U verblijft in Harborside Hotel - Bar Harbor
Dag 8

Vrije dag Bar Harbor

Haven van Bar Harbor

Haven van Bar Harbor

U heeft vandaag de tijd om Bar Harbor en het Acadia National Park te verkennen. In de omgeving kunt u goed kajakken, klimmen en fietsen. Daarnaast kunt u vanuit Bar Harbor perfect op Whale Watching tours gaan. De walvissen migreren langs de kust van Bar Harbor en bovendien zijn er meerdere soorten walvissen, dolfijnen, zeehonden, adelaars, papagaaiduikers en vele vogelsoorten te zien.   Daarnaast kunt u vanuit Bar Harbor perfect op Whale Watching tours gaan. De walvissen migreren langs de kust van Bar Harbor en bovendien zijn er meerdere soorten walvissen, dolfijnen, zeehonden, adelaars, papagaaiduikers en vele vogelsoorten te zien.

U verblijft in Harborside Hotel - Bar Harbor
Dag 9

Bar Harbor - White Mountains

White Mountains

White Mountains

Vandaag verruilt u de schilderachtige oostkust van Amerika voor het binnenland. U verlaat de staat Maine en rijdt naar de schitterende White Mountains in de staat New Hampshire.

U verblijft in Eagle Mountain House & Golf Club - Jackson / White Mountains National Forest
Dag 10

Vrije dag White Mountains

Indian Summer, White Mountains

Indian Summer, White Mountains

De mogelijkheden om de White Mountains te verkennen zijn eindeloos! Daarom heeft u een volledige dag om een mooie wandeling te maken, een van de kabelbanen naar de bergtoppen te nemen, in een kajak te stappen om de regio vanaf het water te ontdekken of dit fenomenale natuurgebied per trein te verkennen.

U verblijft in Eagle Mountain House & Golf Club - Jackson / White Mountains National Forest
Dag 11

White Mountains - Green Mountains

Green Mountains

Green Mountains

De eindbestemming van vandaag is een ander prachtig natuurgebied, namelijk dat van de Green Mountains, gelegen in de staat Vermont. Via Route 100 bereikt u via de oostzijde het berggebied van het Green Mountain National Forest, waaronder het overgrote deel van de Green Mountains valt.

U verblijft in The Equinox Golf Resort & Spa - Green Mountains
Dag 12

Vrije dag Green Mountains

Green Mountains

Green Mountains

Vandaag heeft u de tijd aan uzelf om op uw gemak de mooie omgeving van de Green Mountains te verkennen. Gaat u met de auto op pad, kiest u voor een rustgevende wandeling of besluit u toch een avontuurlijke hike naar een van de bergtoppen te maken?

U verblijft in The Equinox Golf Resort & Spa - Green Mountains
Dag 13

Green Mountains - The Berkshires

Herfstkleuren, Massachusetts

Herfstkleuren, Massachusetts

Na de White Mountains en de Green Mountains verkend te hebben, reist u vandaag in zuidelijke richting weer naar de staat Massachusetts, waar het heuvellandschap van The Berkshires de eindbestemming is.

U verblijft in The Black Swan Inn - The Berkshires
Dag 14

The Berkshires - Newport

Haven van Newport

Haven van Newport

U verlaat het binnenland en rijdt naar het koloniale Newport, gelegen op Aquidneck Island in de staat Rhode Island, een nog onontdekt stukje Amerika. In de omgeving van Newport treft u prachtige landhuizen aan en krijgt u een beter beeld van de geschiedenis van Amerika.

U verblijft in Newport Beach Hotel & Suites - Newport Beach
Dag 15

Newport - Cape Cod

Strand nabij Cape Cod

Strand nabij Cape Cod

Vandaag is het tijd om de stad te verlaten en richting het schiereiland Cape Cod te rijden, ten zuidoosten van Boston. Na een verblijf in Boston is Cape Cod een welkome verademing met kleine, rustige plaatjes en heerlijke stranden die verspreid over ‘the Cape’ liggen.

U verblijft in Sea Crest Beach Hotel - Cape Cod
Dag 16

Vrije dag Cape Cod

Cape Cod, Massachusetts

Cape Cod, Massachusetts

Een hele dag om van de sfeer van de kustplaatsjes en het strand te genieten. Cape Cod is de plek om te genieten van verse vis in een van de gezellige lokale restaurants, waar verse ingrediënten van het land (zoals cranberries) en uit de zee (waaronder kabeljauw, oester en kreeft) gecombineerd worden tot de heerlijkste gerechten. Geniet van de mooie stranden, verken Cape Cod per fiets of bezoek het charmante Nantucket Island of het exclusievere Martha’s Vineyard.

U verblijft in Sea Crest Beach Hotel - Cape Cod
Dag 17

Cape Cod - Boston - Amsterdam

Deze mooie rondreis komt vandaag tot zijn einde. U verlaat Cape Cod en rijdt terug naar Boston, waar u uw huurauto inlevert op de luchthaven.

Dag 18

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Klimaat

De Verenigde Staten hebben vanwege de grootte een divers klimaat: landklimaat, woestijn, ‘sub’-tropisch.
Oostkust: warme zomers/koude winters
Zuiden: warme vochtige zomers, warme winters
Westen: warme zomers, milde winters
Midden: warme zomers, koude winters
Hawaï: tropisch regenwoud

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u voor de Verenigde Staten geen inentingen nodig. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/travelnauts

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is een dag na vertrek vanuit Amerika. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort! Voor vertrek dient u toestemming aan te vragen voor het visum-vrij reizen naar of via de USA. Deze ESTA-aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar. Hiervoor dient circa $ 14,- per persoon te worden betaald.

Tijdsverschil

Aan de Oostkust is het 6 uur vroeger dan in Nederland/België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 3.499,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Ontspannen en rechtstreekse vlucht met KLM vanuit Amsterdam
 • Bijzondere en sfeervolle verblijven op toplocaties
 • Comfortabele, middenklasse huurauto (all-inclusive)
 • Onvergetelijke ervaringen, zoals een fietstocht (met gids) door New York
 • Transfer van de luchthaven naar uw verblijf in de stad bij aankomst
 • Handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Een persoonlijk, op maat gemaakt reisboek met uitgebreide beschrijving van uw reisschema
+ +

Indicatieprijs

€ 3.499 p.p.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Amerika met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht in of nabij de nationale parken
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Brooklyn Bridge, New York