• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis The Midwest

Vooral motorliefhebbers kiezen voor deze regio. Hier ligt namelijk het startpunt van de 'mother of all roads': Route 66. En wat is er nou mooier om deze historische route met de motor af te leggen?
Suzanne Gabrielse
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar The Midwest compleet te maken.

Inside Chicago Grand Tour Land & River

Tijdens deze uitgebreide tour per boot en bus ziet en hoort u alles over de architectuur van Chicago. Waaronder veel van de historische bezienswaardigheden, prachtige parken, wolkenkrabbers, kerken, musea en sportstadions. U ziet onder andere de de bruggen van Chicago, de Navy Pier en  de Coast Guard Station die aan de oever van de rivier gelegen zijn.

Indicatieprijs 95,- p.p. | Meer info >

Lincoln Park Bike Adventure

Wij Hollanders houden van fietsen en Chicago is een van de fietsvriendelijkste steden in Amerika. Deze begeleide fietstour voert over een autovrij fietspad langs bezienswaardigheden als The Chicago Lakefront, Navy Pier, North Avenue Beach en de Lincoln Park Zoo (gratis toegang).

Indicatieprijs 41,- p.p. | Meer info >

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.


Bestemmingen in The Midwest
Reisinformatie The Midwest

U reist naar deze regio voor de stad Chicago, de Route 66 en de vijf grote meren op of nabij de grens met Canada (The Great Lakes): Lake Superior, Lake Huron, Lake Michigan, Lake Erie en Lake Ontario.


Onze reizen in The Midwest

Wij bieden diverse reizen aan voor een onvergetelijke reiservaring in dit bijzondere deel van Amerika.
Bekijk onze reizen in The Midwest >


Beste reistijd voor The Midwest

Onder de Midwest worden alle staten verstaan die aan de oostkant van het midden liggen. Noordelijk grenst dit gebied aan Canada, zuidelijk aan The Deep South en westelijk aan West-Amerika. De verschillen tussen noord en zuid maken zorgen ook voor een verschil in reisperiode voor deze regio:
Reizen in de zomermaanden: Kies dan voor een rondreis in het noordelijke deel van de Mid West
Reizen in de wintermaanden: Kies dan voor een rondreis in het zuidelijke deel van de Mid West. Eventueel gecombineerd met een rondreis in The Deep South (en Florida).


Belangrijke plaatsen en bezienswaardigheden in The Midwest

The Midwest is niet voor iedereen het eerste reisdoel voor een rondreis Amerika. De regio heeft echter zeer veel te bieden, waaronder ook bekende bezienswaardigheden:

Chicago

Veruit de belangrijkste stad in The Midwest is Chicago. De op twee na grootste stad van Amerika is een bestemming op zich en daarnaast hét startpunt van de Route 66.
Lees meer over Chicago >

Route 66

Is een introductie nog nodig? Route 66 (US66) was een historische autoweg in Amerika, die begon in Chicago en eindigde aan het strand van de Stille Oceaan in Santa Monica bij Los Angeles. De totale lengte was 3940 km. In 1985 werd US66 officieel opgeheven, nadat het Interstate Highway System het langeafstandsverkeer had overgenomen. Maar voor velen blijft Route 66 dé meest illustere route ter wereld. De gehele route voert u door de staten Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië.
Route 66 is al in vele Hollywood-films decor geweest, zoals de animatiefilm Cars en de legendarische film Easy Rider met Henri Fonda, Dennis Hopper en Jack Nicholson.

The Great Lakes

The Great Lakes is de verzamelnaam voor de vijf grote meren op of nabij de grens tussen Amerika en Canada. De vijf grootste meren zijn:
• Lake Superior
• Lake Huron
• Lake Michigan
• Lake Erie
• Lake Ontario
Het grond rondom de meren is rijk aan delfstoffen zoals nikkel, ijzererts, koper, lood, goud en zilver. Voor het transport daarvan zijn de meren van groot belang. De fraaie oevers van de meren leven zich echter ook uitstekend voor vele activiteiten en vakantiemogelijkheden.

Detroit

Detroit is de grootste stad in Michigan. De stad is vooral bekend omdat de grote drie Amerikaanse automerken er hun hoofdkwartier hebben: Ford, General Motors en Chrysler. Ook was Detroit de bakermat van de techno en van Motown. De noordelijke ligging maakt de stad vooral geschikt voor een bezoek in het late voorjaar, de zomermaanden en het najaar.
Reisblog Amerika

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Amerika met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me