• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Pacific Coast Discovery (Vanuit Seattle)

15-daagse autoreis

U reist vanuit Seattle naar Los Angeles. Bekijk hier de varianten van deze reis
Een prachtige reis die u van Seattle zuidwaarts langs de kust voert tot u de reis in Los Angeles afsluit. U verblijft een paar dagen in Portland en in San Francisco en trekt door minder bekende plaatsen als Ashford, toegangspoort tot het Mt. Rainier National ... lees verder ↓


Highlights

 • Seattle, San Francisco en Los Angeles
 • Ashford en het Mt. Rainier National Park
 • Portland
 • Karakteristiek Monterey en Carmel
 • Highway 1
+
Prijs op aanvraag


Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Samuel H. Boardman State Park, Oregon
 • Napa Valley
 • Monterey's Fisherman's Wharf
 • Donuts van VooDoo in Portland
 • Big Sur aan de Highway 1
Samuel H. Boardman State Park, Oregon Napa Valley Monterey's Fisherman's Wharf Donuts van VooDoo in Portland Big Sur aan de Highway 1Impressies

Samuel H. Boardman State Park, Oregon
Napa Valley
Monterey's Fisherman's Wharf
Donuts van VooDoo in Portland
Big Sur aan de Highway 1


Reisinformatie


Een prachtige reis die u van Seattle zuidwaarts langs de kust voert tot u de reis in Los Angeles afsluit. U verblijft een paar dagen in Portland en in San Francisco en trekt door minder bekende plaatsen als Ashford, toegangspoort tot het Mt. Rainier National Park, Santa Rosa en San Simeon. De prachtige kust is tijdens deze autoreis regelmatig uw leidraad en toont u graag haar pracht en glorie.
Pacific Coast Discovery (Vanuit Seattle) Pacific Coast Discovery (Vanuit Seattle)Dag tot dag

uitgebreid    beknopt   
1

Seattle

Na aankomst in Seattle haalt u uw auto op bij het verhuurbedrijf en rijdt u naar uw hotel.
1 - 3

Seattle

Seattle
In Seattle hoeft u zich geen moment te vervelen. Grote eyecatcher van de stad is de Space Needle. In deze toren heeft u vanaf het observatieplatform (op 160 meter hoogte) een prachtig uitzicht over de stad, Mount Rainier, de Cascade Mountains en de Puget Sound. Heeft u geen hoogtevrees, dan is ook het Seattle Great Wheel een aanrader. Dit reuzenrad aan het water brengt u tot grote hoogte en ook hiervandaan heeft u mooi uitzicht over de stad.
Staat u liever met beide benen op de grond? Breng dan een bezoek aan Pike Place Market. Hier worden allerlei verse etenswaren, variërend van vis tot kaas en van pasta tot truffelolie, verkocht. Het zal lastig zijn om al dat lekkers te laten liggen. Op de markt worden verder allerlei handgemaakte producten verkocht. Dus ook als u op zoek bent naar unieke sieraden, speelgoed of een mooi souvenir, bent u hier aan het juiste adres.
In het oude centrum van de stad (rond Pioneer Square) kunt u zomaar een groep mensen in een kelder zien verdwijnen. Daar is gelukkig een goede verklaring voor. In een ver verleden stroomde de stad namelijk regelmatig over en na de grote brand in 1889 werd besloten om de gehele stad op te hogen. Hierdoor is er een ondergrondse stad ontstaan; van veel panden werd de begane grond toen namelijk de kelder. Wilt u hier meer van weten? Neem dan deel aan een van de Underground Tours, die u via allerlei gangetjes meenemen door dit mysterieuze deel van de stad.
Tot slot kunt u de rust opzoeken door een van de eilandjes in de Puget Sound te bezoeken. Vanaf de ferry naar Bainbridge Island heeft u bijvoorbeeld een mooi uitzicht op de stad en zodra u op het eiland bent gearriveerd zit u middenin de natuur.
3

Seattle Kelso (270 km)

Mount Rainier National Park
Over de Interstate 5 is het slechts 200 km naar Kelso, maar dan mist u wel het ommetje naarde beroemde Mount Rainier, een immense vulkaan, bijna 4400 meter hoog en altijd met sneeuw bedekt. U kunt helemaal tot aan het bezoekerscentrum van Paradise rijden. Daar zijn tal van trails uitgezet door de bossen en over de puinflanken van de vulkaan.
3 - 4

Kelso

Hiken bij Mount St. Helens
Kelso is een plaatsje in de staat Washington dat net over de grens met Oregon ligt. Het is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de 2.550 meter hoge vulkaan Mount St. Helen. Zo prachtig als het landschap rondom deze vulkaan is, zo verwoestend was in 1980 een uitbarsting van deze vulkaan. Tijdens een bezoek aan het Mount St. Helens Visitor Center komt u alles te weten over deze tragische natuurramp, waarbij tientallen mensen om het leven kwamen. U kunt hier hiken, paardrijden of een helikoptervlucht maken. Bezoek ook de Mount St. Helens Ape Cave, een grottenstelsel met – voor wie wil - een uitdagende hike naar naar de Upper Cave. De versteende lavastromen zijn schitterend en een gat in het plafond van de grot, het 'Skylight', laat halverwege het daglicht binnen.
Vindt u de route naar de Upper Cave te uitdagend, bezoekt u dan de Lower Cave, u wandelt dan door een lavabuis.
4

Kelso Portland (80 km)

De rit van Kelso naar Portland is kort. Zo heeft u vandaag al tijd om de gezellige binnenstad van Portland te verkennen.
4 - 6

Portland

Donuts van VooDoo in Portland
Portland is een van de groenste steden ter wereld. Er is dus geen betere manier om de stad te verkennen dan per fiets. Laat een gids u meenemen langs de hoogtepunten, zoals de Chinese tuin, de Oregon Zoo, China Town en de warenhuizen (waar u belastingvrij kunt shoppen). Dorstig na deze activiteit? Kies dan voor een bierproeverij in een van de vele cafés of bezoek een van de meer dan 70 bierbrouwerijen. Het is niet voor niets dat Portland ook wel Beervana wordt genoemd… Voor de lekkere trek kunt u overigens bij een van de 600(!) foodtrucks terecht. Ze staan door heel Portland en zijn niet te missen: ze staan op parkeerplaatsen, op de stoep en zelfs in de parken.
Onze favoriete zaak in Portland? Dat is VooDoo, de winkel waar ze meest verrukkelijke donuts verkopen!

OPTIONELE EXCURSIE:
Beers & Barrels Tour
6

Portland Newport (215 km)

U rijdt vandaag van de oevers van de rivier de Willamette naar de stranden van de Pacific. De mooie bossen gaan overheersen als u de heuvels inrijdt vanuit de vallei van de Willamette. In de bossen vallen vooral de heel hoge douglas- en de hemlocksparren op. Ze zijn de natuurlijke bewoners van het Noordwesten en zijn buiten deze streek voornamelijk te bewonderen in de Europese stadsparken en in botanische tuinen.
6 - 7

Newport

Yaquina Lighthouse in Newport
Newport is een kleine vissersplaats in Oregon, gelegen aan Yaquina Bay. Er zijn een paar mooie vuurtorens in de omgeving, waaronder Yaquina Lighthouse. Hiervandaan heeft u een weids uitzicht over de Stille Oceaan. Wie weet heeft u geluk en ziet u zelfs walvissen voorbij zwemmen.
Begeef je naar Café Stephanie voor het ontbijt. Ze serveren er overheerlijke crêpes.
7

Newport Coos Bay (160 km)

Oregon Dunes National Recreation Area
De kust van Oregon lijkt uit eindeloze stranden te bestaan, slechts af en toe onderbroken door rotspartijen en kliffen. Highway 101 biedt mooie panorama’s naar het strand en de zee toe op plaatsen waar de bossen landinwaarts terugwijken. Voorbij Florence is de kuststrook onderdeel van de Oregon Dunes National Recreation Area, dat zich helemaal uitstrekt tot Coos Bay. Hier zijn de hoogste duinen van het land te vinden, tot wel 150 meter hoog. Let op de aanwijsborden, want anders rijdt u al die duinen voorbij: de highway wordt namelijk beschermd tegen opstuivend zand door een bosstrook. Maak een wandeling in de duinen en als het wat wilder mag, ga dan mee op een jeepsafari. Nog spannender is de rit in een buggy. Een shot adrenaline is gegarandeerd! Als u dat allemaal te veel activiteit vindt, beperk het bezoek dan tot de Oregon Dunes Overlook, ten zuiden van Dunes City.
7 - 8

Coos Bay

Coos Bay
In het Zuidwesten van de staat Oregon ligt in de luwte van een grote baai aan de Grote Oceaan het stadje Coos Bay. De baai zorgt voor de aanwezigheid van rustig en ondiep water en de mogelijkheid voor verschillende watersportactiviteiten, zoals zwemmen, vissen en varen. Langs de baai kunt u prachtige wandelingen maken door bos en duin en langs de klif. Onderweg kunt u picknicken met een schitterende uitzicht. Verder zijn er in Coos Bay verschillende ‘vintage shops’, een museum, een boerenmarkt (tussen maart en oktober, elke woensdag) en een mooi park.
Als u naar een van de uitzichtpunten aan zee rijdt, kunt u met wat geluk een walvis zien die de golven trotseert (afhankelijk van het seizoen).
8

Coos Bay Eureka (350 km)

Face Rock State Scenic Viewpoint
Om van Coos Bay naar Eureka te rijden, hoeft u alleen maar de schitterende kust te volgen. U passeert onderweg verschillende mooie kustplaatsjes, waaronder Bandon. Het strand van Bandon Beach is bezaaid met opvallende rotsformaties, die namen dragen als Face Rock, Howling Dog en Elephant Rock. Een leuke plek om even uit te waaien!
8 - 9

Eureka

Victoriaanse huizen in Eureka
In het historische centrum van het charmante Eureka treft u vele gerestaureerde Victoriaanse huizen, waaronder het prachtige ‘Carson Mansion’. U waant zich hier in vervlogen tijden. Maar het stadje heeft tevens een behoorlijk actieve haven, doordat een deel van de inkomsten nog steeds voortkomen uit de visserij. Het ligt aan de Grote Oceaan en een wandeling over de promenade biedt u een fraai uitzicht over Humboldt Bay baai en de haven.
Bezoek het Sequoia Park Garden, een stukje ‘redwood forest’ met gigantische Sequoia-bomen, gelegen naast de dierentuin.
9

Eureka Napa Valley (380 km)

Imposante mammoetbomen in Redwood
Uw rit vandaag staat in het teken van de mammoetboom, om preciezer te zijn: de kustmammoetboom (sequioa sempervirens). Dit is de hoogste boom ter wereld en hij groeit alleen maar hier in het noordwesten van Californië en in het zuiden van Oregon. Bij Pepperwood verlaat u de Interstate 101 bij het bezoekerscentrum. Daar begint Highway 254, beter bekend als de Avenue of the Giants, die 50 kilometer door het Coast Redwoods State Park leidt. Hier staan de gigantische bomen soms tot de rand van het asfalt. Vraag bij het bezoekerscentrum de weg naar Rockefeller Forest, want daar staan de hoogste exemplaren. Na zoveel bomen kijken is het heerlijk om in de mediterrane wijnstreek van Napa Valley te arriveren.
9 - 10

Napa Valley

Napa Valley
De Californische wijnen worden wereldwijd steeds populairder. Een groot deel van deze wijnen wordt in Napa Valley geproduceerd. De specialiteit van Napa Valley? Cabernet Sauvignon. Een verblijf in de vallei is dan ook niet compleet zonder een bezoek aan een wijngaard en deelname aan een proeverij. Als u voldoende tijd heeft, pak dan de fiets voor een ritje door de groene omgeving. Neem een picknickmand vol lekkernijen mee en u bent klaar voor een onvergetelijke ervaring.
10

Napa Valley San Francisco (80 km)

U verlaat de Wine Country van Californië en rijdt via Marin County naar San Francisco. Voordat u over de Golden Gate Bridge rijdt vindt u aan beide kanten een uitkijkpunt met goed zicht op de knalrode brug. Een mooie eerste kennismaking met deze prachtige stad!
10 - 12

San Francisco

Golden Gate Bridge in San Francisco
San Francisco, vaak populair afgekort tot Frisco, ligt op een landtong die de Grote Oceaan scheidt van de Baai van San Francisco. San Francisco mag de meest Europees aandoende grote stad van Amerika worden genoemd, zowel vanwege de Victoriaanse architectuur die her en der terug te vinden is, als vanwege het gezellige en 'liberale' karakter van de stad. Het meest kenmerkende aan het silhouet van San Francisco is natuurlijk de Golden Gate Bridge. Een prachtige staalconstructie die het schiereiland waarop de stad ligt met het noorden verbindt. Maak een fietstochtje vanaf Fishermans Wharf over de Golden Gate Bridge naar Sausolito en keer vandaar weer terug met de ferry. Na deze activiteit smaakt de lokale lekkernij Clam Chowder in een van de restaurantjes in de haven vast extra goed! Geniet in de gezellige stad van haar vele bezienswaardigheden. Ga winkelen in een van de shopping malls, sla een bezoek aan Lombard Street niet over, het beroemde kronkelig straatje ('The Crookedest Street in the World'), maak een ritje met de Cable Car en bezoek Alcatraz. Keuze genoeg in San Francisco! De stad is overigens gebouwd op 43 heuvels, dus zult u soms iets moeten klimmen.
Wanneer u Alcatraz wilt gaan bezoeken, vertrek dan met de eerste boot en start gelijk de audio tour. Het is nog nagenoeg stil nu in de gevangenis en u luistert zo aandachtig naar de verhalen die verteld worden. Zodra het aantal bezoekers toeneemt, neemt het lawaai ook toe door de slechtere akoestiek.

OPTIONELE EXCURSIE:
San Francisco City Tour

OPTIONELE EXCURSIE:
San Francisco Bay Cruise
12

San Francisco Monterey (200 km)

Vandaag hoeft u geen grote afstand af te leggen. Naarmate u dichterbij Monterey komt, hoe meer het lijkt alsof u door een groentetuin rijdt. In de omgeving van Monterey treft u talloze velden vol artisjokken, sinaasappels en appels.
Heeft u voldoende tijd en wilt u onderweg een leuke stop maken? Kies dan niet voor de snelste route, maar rijd vanuit San Francisco eerst naar Santa Cruz via de Highway 1. Santa Cruz kent een fraai strand, heeft een gezellige boardwalk en er hangt een hippiesfeertje. Kijk bijvoorbeeld naar de surfers die hier hun kunsten vertonen voordat u doorreist naar Monterey.
Rijdt vandaag al iets verder dan Monterey richting Big Sur. Bij prachtig weer kunt u in de middag alvast de beroemde 17-mile drive rijden daar in de ochtend dit gedeelte vaak nog mistig is.
12 - 13

Monterey

De vruchtbare landbouwgronden van Salinas Valley

De economie van het schiereiland Monterey draaide jarenlang op de schatten van de Stille Oceaan: de walvis- en sardinevangsten brachten geld in het laadje, totdat rond 1940 de baai rondom het schiereiland was leeggevist. Sindsdien is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. De prachtige kustlijn, de verwaaide stranden en de schuimende klippen tegenover de glooiende heuvels, de kabbelende beekjes en de wouden trekken veel vakantiegangers.

Een leuke wetenswaardigheid: de sardientjes werden voornamelijk verwerkt tot meststof voor de landbouwgronden van Salinas Valley. De verwerking vond plaats in de oude conservenfabrieken langs Cannery Row, die tegenwoordig gezellige restaurantjes en winkeltjes huisvesten.

Inmiddels bevat de baai weer vis waardoor er, op veel kleinere schaal dan vroeger, weer gevist kan worden. Monterey's Fisherman's Wharf wordt gedomineerd door heerlijke visrestaurantjes. Dus als u van vis houdt...

OPTIONELE EXCURSIE:
Monterey Bike Tour
13

Monterey Santa Maria (270 km)

Big Sur aan de Highway 1
Highway 1 is de kustweg tussen San Francisco en Los Angeles en is één van de mooiste routes van het land. Met name op het traject van vandaag. De 17 Miles Drive in Monterey is een aardig voorproefje van de rijke natuur langs highway 1. De weg slingert door mooie bossen zoals bij Big Sur, dan weer pal langs steile kliffen en overal heeft u prachtige panorama’s op de stranden en de zee. Rij rustig, zodat u niets ontgaat van alle aanwijzingen onderweg naar uitkijkpunten, wandelpaden en excursies. De eerste leuke stop ten zuiden van Carmel is al na 45 km bij Big Sur in het Pfeiffer Big Sur State Park, waar zowel landinwaarts als naar zee toe mooie wandelpaden in de bossen zijn uitgezet; ze leiden langs watervallen in de rivier en indrukwekkende sequoia’s. Honderd kilometer verder naar het zuiden ligt rechts de vuurtoren van Piedras Blancas. De kusten hier zijn rijk aan kolonie’s zeeolifanten, zeeleeuwen en in zee zijn zeeotters te spotten. Een paar kilometer verderop heb je bijvoorbeeld Elephant Seal Vista Point. En weer iets verder is de ingang naar het schitterende landgoed Hearst Castle. Oordeelt u zelf of een rondleiding door de grand state rooms vol kunst en kitsch de moeite waard is. En anders heeft San Simeon een leuk alternatief: een lunchstop in het beroemde cafe Sebastian’s Store: eventjes geen fastfood maar gezonde hap.
13 - 14

Santa Maria

Wijngaarden van Santa Maria
Santa Maria staat bekend om zijn wijnen en de typische Santa Maria barbecue. Een bezoek aan deze stad is dan ook niet compleet zonder een bezoek aan een wijngaard (voor een rondleiding en proeverij) en een maaltijd van de barbecue.
14

Santa Maria Santa Monica (250 km)

Voor de mooiste rit rijdt u van Santa Maria via de San Marco Pass en Highway 154 eerst naar Santa Barbara. Hier kunt u het brede strand en de Spaanse architectuur bewonderen, voordat u via de spectaculaire Highway 1 verder rijdt naar Santa Monica.
14 - 15

Santa Monica

Santa Monica Pier in Los Angeles
Santa Monica is een van de populaire voorsteden van Los Angeles, net als Long Beach en Venice Beach, die geliefd zijn om hun mooie stranden met gezellige boulevards en promenades. Zo ook Santa Monica, dat door de nabijheid van Hollywood en Beverly Hills een ideale plaats is om te verblijven. Het is een gemoedelijke badplaats met heerlijk breed zandstrand, waar de bekende huisjes van de Baywatch lifeguards meteen in het oog springen. Op de autovrije Third Promenade Street is het aangenaam winkelen en er is genoeg keuze voor een lekkere lunch. Trouwens, aan de boulevard zijn ook plenty restaurants te vinden en eigenlijk minstens zo leuk omdat ze vaak een terras hebben. Hier bevindt zich ook dé Pier, waar de roller coaster en het reuzenrad van het pretpark al vanaf grote afstand uw aandacht zullen trekken.
15

Santa Monica Los Angeles (15 km)

Santa Monica ligt op ongeveer 20 minuten rijden van de luchthaven van Los Angeles. Vertrek echter op tijd, want er staan regelmatig files.
0

Vertrek vanuit Los Angeles

U levert de auto in bij het verhuurstation en de shuttlebus brengt u naar de luchthaven van Los Angeles voor de vlucht terug naar huis of naar uw volgende bestemming.


Verdere info

Bijzonderheden

 • Boekt u toeristenklasse dan zijn uw accommodaties over het algemeen buiten de nationale parken gelegen.
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden.
 • Een informatiepakket met tips en adviezen is inbegrepen en ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlenging

Wilt u het rustiger aandoen? Dan kunt u uiteraard uw reis langer maken en van tevoren extra overnachtingen onderweg reserveren! Speciaal is natuurlijk uw reis verlengen met een verblijf op Hawaii.
Naar keuze in toeristenklasse of middenklasse accommodaties.

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Optionele excursies

Om deze reis nog mooier te maken kunt u deze excursies eraan toevoegen:

Beers & Barrels Tour

Met meer dan 70 bierbrouwerijen is het niet zo gek dat Portland ook wel 'Beervana' wordt genoemd. Maak een tour langs innovatieve brouwerijen en ontdek waarom bier onlosmakelijk verbonden is met whisky. Proef de smaak van enkele bekroonde bieren en heerlijkste whisky's. U sluit de tour af met een diner in een van de populaire restaurants in Portland waar de smaak van bier en whisky pas echt tot zijn recht komt.

Indicatieprijs 115,- p.p. | Meer info >

San Francisco City Tour

Ontdek de fascinerende stad San Francisco tijdens deze uitgebreide stadstour. Deze tour brengt u langs alle hoogtepunten. Onder begeleiding van een ervaren gids leert u alles over deze stad. U komt onder meer langs Fisherman’s Wharf, Chinatown, Nob Hill, North Beach, Union Square, Alamo Square met de Victoriaanse huizen, Twin Peaks en natuurlijk de Golden Gate Bridge. Tijdens de tour worden er verschillenden stops gemaakt waar u ook kunt uitstappen. Deze tour is uitstekend te combineren met de Bay Cruise.

Indicatieprijs 72,- p.p. | Meer info >

San Francisco Bay Cruise

Stap aan boord voor een boottocht door de beroemde baai van San Francisco en zie de metropool vanaf het water! U vertrekt vanaf Pier 39, waar de zeeleeuwen liggen te zonnen, vaart onder de Golden Gate Bridge door en dicht langs het beruchte gevangenis eiland Alcatraz. Varend langs de historische waterkant vertelt de kapitein u alles over de stad, terwijl u geniet van mooie uitzichten op de skyline.

Indicatieprijs 27,- p.p. | Meer info >

Monterey Bike Tour

Een leuke fietstour onder begeleiding van een gids langs de hoogtepunten van Monterey als Monterey Bay Aquarium en de historische Point Pinos vuurtoren en over de 17-Mile Drive met spectaculaire uitzichten op de woeste kust.

Indicatieprijs 68,- p.p. | Meer info >

Op zoek naar andere excursiemogelijkheden? Vraag het ons, wij adviseren u graag.
Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.
Excuses voor het ongemak.

Maaltijden

Op basis van logies.

Vluchten?

Tenzing Travel biedt de mogelijkheid om intercontinentale vluchten bij te boeken. Wij informeren u graag over de beste route, prijs en beschikbaarheid. Meer informatie.


Bekijk ook deze variant van deze reis:

Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
meer info
maak nu een afspraak
 
please chat with me