• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Kosmopolitisch Toronto
 • Franse sfeer in Montréal en Québec City
 • Imposante Niagara Falls
 • Algonquin Provincial Park
 • Banff & Jasper National Park
 • Icefields Parkway
 • Per SnoCoach over de Columbia Glacier
 • 'Brits' Victoria
 • Kleurrijk Vancouver

The Canadiana

21-daagse internationale groepsreis

Wilt u in drie weken uit en thuis het oosten en westen van Canada in een rustig tempo ontdekken, kiest u dan voor The Canadiana, een complete internationale groepsreis. U begint in Toronto en maakt daarna kennis met de historie in de staat Québec. U ziet d... lees verder »


 • Niagara Falls
Niagara FallsImpressies

Niagara Falls


Reisinformatie

Wilt u in drie weken uit en thuis het oosten en westen van Canada in een rustig tempo ontdekken, kiest u dan voor The Canadiana, een complete internationale groepsreis. U begint in Toronto en maakt daarna kennis met de historie in de staat Québec. U ziet de machtige Niagara Falls en Alonquin Provincial Park, waarna u naar Calgary vliegt waar een prachtige reis door het spectaculaire westen begint. U ziet onder meer 'western' Calgary, gevolgd door de indrukwekkende schoonheid van de Rockies met Banff en Jasper, de Columbia Icefields en Lake Louise. De sporen van de goudzoekers brengt u in Whistler, gevolgd door Victoria en sluitstuk de mooi gelegen stad Vancouver.

Reisleiding

U reist in een internationale groep met Engelssprekende reisleiding; de reisleiding spreekt de groep in het Engels aan, maar beheerst wel de Nederlandse taal. Bij hulp of vragen wordt u in het Nederlands te woord gestaan.

Vertrekdata

2017

Gegarandeerd vertrek op zondag op de volgende data:

 • Juni: 4
 • Juli: 9
 • Augustus: 13, 27
Reisnaam:
The Canadiana
Reistype:
21-daagse internationale groepsreis
Kenmerken:
Internationale groepsreis
Reiscode:
CT1693
Prijsinfo:
Prijs op aanvraag
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

 • Reis en maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, D=Diner)
 • Genoemde excursies
 • Ferry overtocht van en naar Vancouver Island
 • Engelstalige reisleiding in een internationale groep
 • Bagageafhandeling: 1 stuk bagage per persoon

Niet inbegrepen

 • Transfers
 • Overige maaltijden
 • Fooien.

Accommodatie

Verblijf in middenklasse accommodaties.

Maaltijden

Volgens beschrijving (O=Ontbijt, D=Diner).

Vervoer

Per touringcar.

Excursiemogelijkheden

Bij de reis zijn inbegrepen:

 • Stadsrondritten in Toronto, Montréal, Québec City, Ottawa, Calgary, Victoria en Vancouver
 • Thousand Islands boottocht
 • Excursie Algonquin Provincial Park
 • Bezoek aan Sainte-Marie Among the Hurons, Niagara Falls en de Skylon Tower
 • Boottocht Niagara Falls
 • Tour Banff N.P. en Lake Louise
 • Butchart Gardens in Victoria
 • Columbia Icefields Explorer Ride
 • Capilano Suspension Bridge in Vancouver

Verlenging

U kunt uiteraard uw reis verlengen met enkele nachten aan het begin in Toronto of aan het eind in Vancouver door vooraf deze extra overnachtingen te reserveren. Neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.

Deelnemers

Minimaal 15, maximaal 55 deelnemers.

Bijzonderheden

Deze reis wordt uitgevoerd van juni t/m augustus.


Aankomst Toronto

Na aankomst in Toronto bereikt u op eigen gelegenheid het hotel, waar u kennis maakt met de reisleiding. De rest van de dag kunt u op eigen houtje Toronto verkennen.

Toronto

Tijdens het ontbijt kunt u uitgebreid kennismaken met uw medereizigers. Vervolgens maakt u gezamenlijk een rondrit door de stad en ziet u onder meer de Queen's Park, Casa Loma, Forest Hill en de CN-Tower, 's werelds hoogste vrijstaande gebouw. 's Middags vrij, bijvoorbeeld om te winkelen (O).

Toronto › Montréal

Een aangename rit in oostelijke richting. De tocht voert u langs de noordkust van Lake Ontario richting het gebied van de Thousand Islands. Hier staat een mooie boottocht op het programma. 's Middags bereikt u Montréal, de grootste Franssprekende stad van Noord-Amerika (O).

Montréal

Vanmorgen maakt u een rondrit door Montréal, een stad waar historie en het moderne leven hand in hand gaan. U ziet onder meer het Olympic Complex, Mount Royal, Vieux-Montréal en de McGill University. De rest van de dag heeft u de tijd om deze stad op eigen gelegenheid te verkennen. Neem bijvoorbeeld een kijkje onder de grond waar een uitgebreid gangenstelsel vol winkels, restaurants en galerieën als een ware ondergrondse stad is gecreëerd (O).

Montréal › Québec City

Vanochtend rijdt u over de 'Chemin du Roy', de eerste weg die ooit werd aangelegd tussen Montréal en Québec City. In 1737 was dit de langste weg van Noord-Amerika. Deze, nu toeristische, route voert u door typisch Frans-Canadese stadjes en dorpjes. Bij aankomst in het gezellige Québec City maakt u eerst een korte stadsrondrit. U ziet de oude stad, het aan de St. Lawrence River gelegen Basse-Ville, de Citadel en de Plaines d'Abraham, waar in 1759 de Britten en Fransen om Canada streden (O).

Québec CIty

Vandaag heeft u een vrije dag om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Het oude centrum is compact en leent zich met haar smalle straatjes uitstekend voor een dwaaltocht te voet. U kunt tevens deelnemen aan een facultatieve excursie naar Tadoussac, waar u tijdens een boottocht op zoek gaat naar walvissen in de monding van de Saguenay River. Tijdens deze excursie ziet u ook de Montmorency Falls, die 30 meter hoger zijn dan de wereldberoemde Niagara Falls (O).

Québec City › Ottawa

U volgt de zuidelijke oever van de St. Lawrence River westwaarts langs Montreal en passeert de grens met Ontario op weg naar Ottawa, de hoofdstad van Canada. Onderweg is de lunch in de 'Sucrerie de la Montagne', waar nu nog steeds de beroemde 'maple syrup' wordt geproduceerd, inbegrepen. Na aankomst in Ottawa is de rest van de dag ter vrije besteding (O,L).

Ottawa

In de ochtend staat een bijzonder ontbijt op het programma. U gaat naar Victoria Island, een klein eiland in de Ottawa River, waar u kennis maakt met de cultuur van de oorspronkelijke bewoners. Vervolgens maakt u een rondrit door deze aantrekkelijke stad. U ziet onder meer de parlementsgebouwen, die prachtig zijn gelegen op een rots boven de rivier. Bezoek 's middags op eigen gelegenheid een van de vele musea of de interessante galerieën, maak een boottocht of ga winkelen in de Sparks Street Mall (O).

Ottawa › Midland

Vandaag verkent u de mooie natuur van Ontario. U rijdt langs heldere meren, door diepe wouden en langs kleine karakteristieke dorpjes. Hoogtepunt is een bezoek aan het Algonquin Provincial Park, waar u een wandeling maakt door de prachtige natuur. In de vroege avond arriveert u in de regio Muskoka voor de overnachting (O).

Midland › Niagara Falls

'Sainte-Marie among the Hurons' is een reconstructie van de eerste Europese nederzetting in Ontario. U gebruikt hier het ontbijt en maakt een rondwandeling door het plaatsje. Vervolgens bereikt u de Niagara Falls, één van 's werelds zeven natuurwonderen. 's Middags staat de adembenemende boottocht Voyage to the Falls op het programma, waarbij u de donderende waterval tot heel dichtbij nadert. Als u wilt kunt u ook een facultatieve helikoptervlucht maken en het watergeweld vanuit de lucht bekijken. De avond is ter vrije besteding in deze 'honeymoon capital' (O).

Niagara Falls › Toronto

Na een bezoek aan de Skylon Tower met het fantastische uitzicht over de watervallen volgt u de mooie Niagara Parkway naar Niagara-on-the-Lake. Vervolgens bereikt u Toronto, waar u 's avonds afscheid neemt van uw reisgenoten tijdens een ‘Farewell to Eastern Canada Dinner Party’ op één van de hoogste torens ter wereld, de CN-Tower (O,D).

Toronto › Calgary

Vandaag gaat u naar de luchthaven van Toronto voor de vlucht naar Calgary. Na aankomst in Calgary, aan de voet van de Rocky Mountains, wordt u naar uw hotel gebracht (O).

Calgary › Banff N.P.

Vanmorgen een korte kennismaking met Calgary, de 'Stampede City', tijdens een stadsrondrit. Vervolgens rijdt u westwaarts naar het Banff National Park, midden in de Rocky Mountains. Overnachting in Banff (O).

Banff N.P.

U rijdt door het nationale park. Indrukwekkend zijn Tunnel Mountain en Bow Falls. Het park is een thuis voor vele wilde dieren, u heeft dan ook zeker kans beren, wolven, elanden en berggeiten in het wild te zien. Vanmiddag kunt u het gezellige centrum van Banff te verkennen. Overnachting in Banff (O).

Banff N.P. › Jasper N.P.

U reist over de beroemde Icefields Parkway, één van de mooiste routes van Canada. Onderweg kunt u wellicht bruine beren spotten en ziet u mogelijk elanden, herten of bighorn-schapen. Het Columbia Icefield is de grootste ijsmassa buiten de poolcirkel. U rijdt hier met een 'snocoach' over de Athabasca-gletsjer. Overnachting in Jasper (O).

Jasper N.P. › Sun Peaks

De reis voert langs de Thompson River naar Sun Peaks. Adembenemende vergezichten wachten u langs deze highway. Dit schitterende gebied kenmerkt zich door imposante bergen, dichte bossen, kleine dorpen en boerderijtjes. Overnachting in Sun Peaks (O).

Sun Peaks › Whistler

De weg voert door het 'cowboyland' van Kamloops en Cache Creek en volgt vervolgens de steile canyonwand boven de wilde Fraser River. Eindpunt van deze adembenemende route door de ruige wildernis is Whistler, waar u zult overnachten (O).

Whistler › Victoria

U rijdt zuidwaarts naar Horseshoe Bay over de Sea-to-Sky-Highway door een spectaculair kustlandschap. Per veerboot steekt u de Strait of Georgia over, waarna u verder rijdt naar Victoria. Overnachting in Victoria (O).

Victoria

U bezoekt vanochtend de schitterende Butchart Gardens. Daarna vult u de dag naar wens in. Maak een boottocht op zoek naar de vele orka’s en zeeleeuwen die hier voor de kust leven, bezoek een museum of proef letterlijk de typisch Britse invloeden tijdens de 'afternoon tea' in het Empress Hotel (O).

Victoria › Vancouver

Overtocht naar Vancouver. U maakt na aankomst in deze stad een rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden. 's Avonds bent u uitgenodigd voor een 'Farewell Dinner Party' bij de Capilano Suspension Bridge. Overnachting in Vancouver (O,D).

Vancouver

Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven waar de reis eindigt (O).De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Indien een accommodatie is volgeboekt, zal een zo veel mogelijk gelijkwaardig alternatief worden gereserveerd.

Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Inbegrepen

 • Reis en maaltijden volgens beschrijving (O=Ontbijt, D=Diner)
 • Genoemde excursies
 • Ferry overtocht van en naar Vancouver Island
 • Engelstalige reisleiding in een internationale groep
 • Bagageafhandeling: 1 stuk bagage per persoon

Niet inbegrepen

 • Transfers
 • Overige maaltijden
 • Fooien.Dominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing TravelDominicus reisgidsen gratis bij boeking Tenzing Travel


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak