• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Een bezoek aan Vancouver
 • Banff National Park
 • Lake Louise
 • Three Valley Gap
Tenzing Travel Nederlandse Groepsreis

15-daagse rondreis West-Canada

15-daagse nederlandse groepsreis

Vertrekdatum: 6 september 2016
Uitgebreide groepsreis door West-Canada begeleid door onze ervaren reisleider Gerard Korsten. Een perfecte mix van een mooie stad, een prachtig eiland en majestueuze bergen.

Vanaf € 3385,-   prijs p.p. obv 2-persoonskamer Offerte Alle informatie ↓

 • Two Jack Lake, Mount Rundle, Banff National Park
 • Vancouver, Canada
 • Grizzly Beren
 • Banff National Park, Alberta
 • Vancouver Island, Canada
Two Jack Lake, Mount Rundle, Banff National Park Vancouver, Canada Grizzly Beren Banff National Park, Alberta Vancouver Island, CanadaImpressies

Two Jack Lake, Mount Rundle, Banff National Park
Vancouver, Canada
Grizzly Beren
Banff National Park, Alberta
Vancouver Island, Canada


Reisinformatie

Vertrekdatum: 6 september 2016
Uitgebreide groepsreis door West-Canada begeleid door onze ervaren reisleider Gerard Korsten. Een perfecte mix van een mooie stad, een prachtig eiland en majestueuze bergen.

Reisleiding

De groepsreis wordt begeleid door Gerard Korsten, onze ervaren Nederlandse reisleider.

Reisnaam:
15-daagse rondreis West-Canada
Reistype:
15-daagse nederlandse groepsreis
Kenmerken:
Nederlandstalige groepsreis
Reiscode:
Prijsinfo:
v.a. € 3385,- prijs p.p. obv 2-persoonskamer
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek onze Travel Shop

Inbegrepen

 • vliegreis Amsterdam-Vancouver v.v. per KLM in de economy class 
 • Nederlandstalige reisbegeleiding van Tenzing Travel
 • lokale belastingen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • reserveringskosten
 • stadsrondrit in Vancouver 
 • stadsrondrit in Victoria
 • excursie Butchart Gardens bij Victoria
 • bezoek aan Glacier National Park, Yoho National Park, Banff National Park en Jasper National Park
 • bezoek aan de Hat Creek Ranch
 • overtochten per ferry van Horseshoe Bay naar Nanaimo en van Swartz Bay naar Tswawassan
 • bezoek aan de Hat Creek Ranch

Niet inbegrepen

 • eventuele toekomstige brandstoftoeslagen op de vliegreis
 • overige, niet genoemde maaltijden
 • eventuele facultatieve excursies
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • verzekeringen
 • verplichte bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • kosten Electronic Travel Authorization voor Canada, ca. CAD 7 per persoon


Amsterdam → Vancouver

6 september 2016

Vertrek vanaf Amsterdam voor de vliegreis per KLM naar Vancouver.

Na aankomst transfer naar het hotel waar u voor de komende 2 nachten uw intrek neemt.
Vancouver is een schitterende stad met een bijzonder fraaie ligging: gebouwd op een aantal schiereilanden aan de kust van de Pacific Ocean en aan de voet van de 1225 meter hoge Grouse Mountain. Vancouver is de grootste stad van de provincie British Columbia, gelegen in het zuidoosten van Canada. De hoofdstad is het veel kleinere Victoria, dat op Vancouver Island is gelegen. De stad zelf heeft ruim 600.000 inwoners, maar de gehele stedelijke agglomeratie telt 2,3 miljoen mensen. Het is een van de belangrijkste havens ter wereld en de enige haven van het land die het hele jaar ijsvrij is. Vancouver wordt ook wel North Hollywood genoemd omdat hier veel films worden geproduceerd. De productiekosten liggen hier namelijk veel lager dan in Los Angeles en New York.  
De oorspronkelijke bewoners van deze regio waren de verschillende stammen van de Coast Salish Indianen. Aan het eind van de 18e en begin van de 19e eeuw waren er diverse ontdekkingsreizigers die deze locatie aandeden, zoals George Vancouver en Simon Fraser.
Tijdens de Fraser Gold Rush van 1858 kwamen veel goudzoekers hierlangs op weg naar de Fraser Canyon. De eerste Europese nederzetting vestigde zich hier echter pas vanaf 1863 rondom een paar houtzagerijen die hier werden gebouwd. De nederzetting werd ‘Gastown’ genoemd, naar Gassy Jack Deighton die een saloon opende. Gastown is nog steeds het hart van het oude centrum van Vancouver. In 1884 werd de stad gekozen tot het eindpunt van de Canadian Pacific Railway, de spoorlijn die de oost- en westkust van Canada met elkaar zou verbinden. Sinds 1886, het jaar dat de eerste trein hier arriveerde, heet de stad ‘Vancouver’. 

Vancouver

7 september 2016

Vanochtend maakt u kennis met Vancouver tijdens een stadsrondrit. De belangrijkste bezienswaardigheden, zoals Gastown, Chinatown, Robson Street, Stanley Park en Queen Elizabeth Park passeren de revue. De middag is ter vrije besteding. 

Vancouver → Nanaimo

8 september 2016

U vertrekt vanuit Vancouver in noordwestelijke richting en via de Lion’s Gate Bridge naar Horseshoe Bay. Hier gaat u aan boord van de ferry naar Nanaimo op Vancouver Island. Het is een prachtige overtocht. U vaart langs verschillende kleinere eilandjes en een stukje open water in zo’n anderhalf uur naar Vancouver Island.
Vancouver Island is qua oppervlakte iets groter dan België en iets kleiner dan Nederland. De totale lengte is 460 km en de breedte varieert van 50 tot 120 km. Het inwonertal is 785.000 en daarmee is het eiland dus vrij dun bevolkt. Het is een heel groen eiland met ook veel parken en tuinen. De bijnaam is dan ook ‘Garden Island’. Het eiland heeft een regenwoud, mooie ruige kusten en stranden, rivieren, meren, bergen (tot 2200 meter hoog) en leuke plaatsjes.

Nanaimo → Victoria

9 september 2016

U blijft vandaag op het eiland en rijdt zuidwaarts via Duncan naar Victoria. Duncan wordt ook wel de ‘City of Totems’ genoemd. Er staan hier meer dan 80 totempalen, verspreid door deze kleine stad.
Totempalen werden door de oorspronkelijke inwoners van deze gebieden gemaakt en vertelden verhalen van clans en dorpen. Toen de missionarissen hier kwamen eind 19e eeuw, werd het vervaardigen van totempalen verboden omdat ze gezien werden als afgoden. Pas in de 50-er jaren van de vorige eeuw werd dit verbod opgeheven. Er zijn niet zo veel oude totems over aangezien er meestal cederhout voor werd gebruikt en dit in de loop van de jaren was verrot. Tegenwoordig is het tot een hogere kunstvorm verheven en zijn er weer diverse kunstenaars bij de verschillende stammen die fraaie totempalen snijden. Hiervan zijn er in Duncan dus een aantal te zien.
De bestemming van vandaag is Victoria, de grootste stad en tevens hoofdstad van niet alleen Vancouver Island, maar van de hele provincie British Columbia.
De parlementsgebouwen staan dan ook hier in Victoria en niet, zoals veel mensen denken, in het veel grotere Vancouver. Er zijn vrij veel mensen die in Vancouver wonen en in Victoria (bijvoorbeeld voor de provinciale regering) werken. Het forensenverkeer van deze groep gaat voornamelijk per watervliegtuigje. De in Neo-Romaanse stijl opgetrokken parlements-gebouwen dateren uit 1897 en zijn opengesteld voor het publiek. Een andere bezienswaardigheid is The Empress Hotel, een hotel dat hier door de Canadian Pacific Railway werd gebouwd en is geopend in 1908. Verder is de Inner Harbour heel aantrekkelijk. Hier liggen allerlei soorten schepen en bootjes aangemeerd; je kunt langs het water om de haven heen lopen en er zijn verschillende kraampjes met lekkernijen en kunstnijverheid. Ook zijn er vaak straatartiesten en muziek.
Bij aankomst maakt u ter kennismaking een stadsrondrit.  

Victoria → Chilliwack

10 september 2016

Vanochtend bezoekt u de niet ver van Victoria gelegen beroemde Butchart Gardens. Hier zijn prachtige tuinen aangelegd in een voormalige kalksteenafgraving.
Vervolgens stapt u bij Swartz Bay weer op de boot voor de mooie overtocht terug naar het vasteland. Nadat u weer voet aan wal heeft gezet volgt de transfer naar Chilliwack, een plaatsje dat gelegen is in de Fraser River Valley. U rijdt hiertoe oostwaarts over de Trans Canada Highway, door de voorsteden van Vancouver en door een vruchtbaar gebied met akkerbouw en veeteelt, vlak langs de grens met de Verenigde Staten.

Chilliwack → Kelowna

11 september 2016

De eerste stop vanochtend is in Hope, gelegen in een vallei tussen de Coast Mountains en de Cascade Mountains, aan de Fraser en Coquihalla Rivers. Hope wordt ook wel de  ‘Chainsaw Capitol of the World’ genoemd. Er staan meer dan 30 grote houtsnijwerken door het centrum van de plaats verspreid. Nadat u hier een kijkje heeft genomen volgt u de route door de Fraser River Canyon die net voorbij Hope begint. De Fraser River Canyon is iets meer dan 80 km lang en gaat door de Coast Mountains. De weg volgt de rivier erdoorheen.
Bij Hell’s Gate is de rivier, door de aanleg van de beide spoorlijnen aan weerskanten, zo nauw dat de zalmsprong hier niet meer op natuurlijke manier mogelijk was. Er zijn hier toen visladders gebouwd om de zalmsprong hier weer in de rivier terug te brengen. U gaat hier met de Hell’s Gate Air Tram naar beneden de canyon in om de visladders van dichtbij te kunnen bekijken en een bezoekje te brengen aan het bijbehorende kleine museum.
Nadat u de canyon achter zich heeft gelaten volgt u de weg door Lytton, Spences Bridge en Merritt naar Kelowna. Kelowna ligt aan het grote Okanagan Lake.
Het meer is 135 km lang en tussen 4 en 5 km breed en is gelegen in de Okanagan Valley. Okanagan Lake is het Loch Ness van Canada en heeft dan ook zijn eigen monster: Ogopogo, een zeeslang van ca. 15 meter lang. Al sinds het begin van de 19e eeuw zijn er rapporteringen dat men Ogopogo heeft gezien, dus wie weet...
De omgeving van de Okanagan Valley is een halfwoestijn. Het zuidelijke deel hiervan is het droogste en warmste deel van Canada waar de temperaturen in de zomermaanden wel tot 40º Celsius kunnen oplopen. De Okanagan Valley is een bekend wijngebied. Er zijn hier heel veel wijngaarden. Ook wordt er allerlei fruit geteeld. Kelowna is met meer dan 100.000 inwoners de grootste stad in de Okanagan. 

Kelowna → Three Valley Gap

12 september 2016

De route voert vandaag langs een aantal grote meren, zoals Little Shuswap Lake, Shuswap Lake, Mara Lake en Griffin Lake. Ook volgt u deels de loop van de Eagle River. Aan de meren zijn verschillende (vakantie)plaatsen gelegen, waaronder Chase, Blind Bay, Salmon Arm, Canoe en Sicamous, waardoor het een vrij drukke route is. Bij Craigellachie neemt u een kijkje bij The Last Spike. Dit is de plaats waar in 1885 de spoorverbinding van de oost- en westkust van Canada een feit werd.
Uw bestemming vandaag is Three Valley Gap aan het Three Valley Lake.

Three Valley Gap → Banff National Park

13 september 2016

Vandaag gaat de route door drie national parks (Mount Revelstoke National Park, Glacier National Park en Yoho National Park) en eindigt in een vierde: Banff National Park. Bij Mount Revelstoke National Park rijdt u eigenlijk alleen maar langs de rand (de weg er doorheen is niet voor bussen geschikt).
Glacier National Park is in 1886 opgericht en is, behalve vanwege de natuur, ook vooral bekend vanwege de geschiedenis van de spoorwegaanleg. Voor dit laatste is dan ook de Rogers Pass Historic Site aanwezig, bovenop de pas in het park, waar ook het Visitor Center zich bevindt.
Nadat u dit park heeft verlaten volgt vrij snel daarna Yoho National Park. De hoofdplaats hier is Field. Daarna stijgt de weg naar de Kicking Horse Pass (1627 meter hoog). De pas ligt op de grens van Alberta en British Columbia. Hier gaat u een tijdzonegrens over en moet de klok een uur vooruit worden gezet. Tevens is dit de grens tussen Yoho en Banff National Park.  

Banff → Lake Louise

14 september 2016

Vanochtend gaat u naar Johnston Canyon waar u een wandelingetje maakt. Vervolgens rijdt u via de Bow Valley Parkway naar Lake Louise, dat ook in het Banff National Park is gelegen.
De lokatie van het plaatsje Lake Louise is niet dezelfde als die van het gelijknamige meer dat nog een stukje de berg op ligt. Uiteraard gaat u eerst naar dit beroemde meer, ook wel de ‘Pearl of the Canadian Rockies’ genoemd. Ook neemt u een kijkje bij het minstens zo mooie Moraine Lake.

Lake Louise → Jasper National Park

15 september 2016

Vandaag zet u koers naar Jasper National Park over de beroemde Icefield Parkway.
Vanochtend passeren onderweg een paar meren en mooie uitzichten en klimt u langzaam omhoog naar de Bow Pass (2068 meter hoog). Daarna gaat het weer naar beneden en iets meer dan een uur verderop rijdt u Jasper National Park binnen en ziet u het imposante Columbia Icefield. (Facultatief kunt u hier een ritje maken met de Snocoach). En route naar Jasper passeert u nog een paar watervallen waar u via een klein paadje dichtbij kunt komen. Voordat u naar uw hotel gaat, neemt u eerst nog even een kijkje bij de Maligne Canyon waar ook nog een kleine wandeling wordt gemaakt.

Jasper National Park → Clearwater

16 september 2016

Vanaf Jasper rijdt u langs mooie meren naar Mount Robson Provincial Park, dat weer in British Columbia is gelegen. Dat betekent dan ook dat u vandaag de klok weer een uur terug zet. Mount Robson is een indrukwekkende berg van 3954 meter hoogte. Hiermee is het de hoogste berg in de Canadian Rockies. De route van vandaag gaat verder ook nog door een prachtige omgeving en over een mooie weg. Onderweg komt u maar af en toe een klein plaatsje tegen.

Clearwater → Cache Creek

17 september 2016

Het grootste deel van de route gaat vandaag over de Yellowhead Highway, langs de North Thomson River naar het zuiden; een rustige weg door het dal van de rivier met bergen in de omgeving. Af en toe komt u door een klein plaatsje en hier en daar is een boerderij.
Waar de South Thompson en de North Thomson Rivers bij elkaar komen als ook verschillende wegen en spoorlijnen tref je de stad Kamloops, het belangrijkste centrum in deze regio. Aan de andere kant hiervan is het grote Kamloops Lake. Kamloops Lake heeft een lengte van 29 km en een breedte van 1,6 km. Aan de overkant loopt de spoorlijn. Het komt nogal eens voor dat je daar een lange goederentrein over voorbij ziet rijden. Langs het meer zijn af en toe parkeerplaatsen met mooie uitkijkpunten.
Bij Cache Creek bezoekt u de Hat Creek Ranch, een historische ranch en oorspronkelijk roadhouse tijdens de goudkoorts, waar u een kijkje kunt nemen in een replica van een indianendorpje, in de paardenstallen en waar u een ritje kunt maken met de postkoets van weleer…

Cache Creek → Whistler

18 september 2016

Het kompas staat vandaag westwaarts gericht met als eindbestemming de zeer populaire en bekende wintersportplaats Whistler, gelegen in de Coastal Mountains. Het plaatsje ligt op nog geen 700 meter hoogte en de hoogste piste begint op 2282 meter, dus het is geen erg hoog gebied. Toch valt er vanaf vroeg in de winter altijd veel sneeuw. Dit komt omdat de Coastal Mountains vrij dicht bij de kust liggen en alle eerste neerslag ontvangen die vanaf de oceaan komt. Er zijn 2 bergen die vanuit Whistler Village te bereiken zijn, t.w. Whistler Mountain en Blackcomb Mountain. In 2010 werden alle alpinenummers tijdens de Olympische Winterspelen van Vancouver in dit gebied afgewerkt.
Na aankomst kunt u (facultatief) met de Peak2Peak Gondola, met glazen bodem, de berg op. Deze gondel verbindt de beide bergen en u kunt langs de andere kan weer naar beneden. 

Whistler→ Vancouver → Amsterdam

19 september 2016

Via de prachtige Sea-to-Sky Highway rijdt u vandaag vanuit de bergen naar de kust en dan zuidwaarts naar Vancouver. Hier stapt u weer op de vlucht terug naar Amsterdam per KLM.

Aankomst Amsterdam

20 september 2016

Aankomst Amsterdam in de loop van de ochtend.

Accommodatie

Verblijf in middenklasse hotels, op basis van logies en ontbijt

Maaltijden

Maaltijden op basis van Logies ontbijt

Vervoer

Vervoer per (mini)bus, exclusief voor dit gezelschap en onder begeleiding van een Nederlandse gids.

Excursiemogelijkheden

De genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn inbegrepen.

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers voor de rondreis is 15. Het maximum aantal deelnemers is 25.
Uiterlijk 15 juli zal bekend worden gemaakt of het minimum aantal deelnemers is bereikt en de reis definitief doorgang zal kunnen vinden. Indien het minimum aantal deelnemers eerder wordt bereikt, dan worden de deelnemers uiteraard meteen geïnformeerd.


Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.