• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Highlights

 • Historic Richmond Town
 • Excursie naar Sleepy Hollow
 • Bezoek woning F.D. Roosevelt
 • Bezoek Catskill Mountains
 • Boottocht over de Hudson
Tenzing Travel Nederlandse Groepsreis

11-daagse rondreis 'Nederlands' Amerika

11-daagse nederlandse groepsreis

Vertrekdatum: 13 oktober 2017
Uitgebreide en begeleide groepsreis door 'Nederlands' Amerika. Tijdens deze unieke reis gaat u op zoek naar sporen uit het Nederlandse verleden in de voormalige kolonie Nieuw-Nederland in de Verenigde St... lees verder »

Vanaf € 2450,-   p. p. obv een 2-persoonskamer Offerte Alle informatie ↓

Tip: Neem deze reis als voorbeeld voor uw eigen reis. Pas hem aan aan uw wensen via ons offerteformulier.


 • Times Square
 • Manhattan skyline
 • Philipsburg Manor
 • Kaaterskill Falls
Times Square Manhattan skyline Philipsburg Manor Kaaterskill FallsImpressies

Times Square
Manhattan skyline
Philipsburg Manor
Kaaterskill Falls


Reisinformatie

Vertrekdatum: 13 oktober 2017
Uitgebreide en begeleide groepsreis door 'Nederlands' Amerika. Tijdens deze unieke reis gaat u op zoek naar sporen uit het Nederlandse verleden in de voormalige kolonie Nieuw-Nederland in de Verenigde Staten. In de prachtige Hudson Valley geniet u niet alleen van een heerlijke vakantie, u krijgt op een aangename manier ook veel te zien en te horen over het leven van de Nederlandse pioniers in Amerika. Laat u verrassen!

Boekingsformulier
Download hier het boekingsformulier.


Voorbehoud:

De reissom is gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse op de vluchten. Indien op het moment van reserveren deze klasse niet meer beschikbaar is dan geldt er een toeslag (afhankelijk van de beschikbaarheid op dat moment).

Reisleiding

De groepsreis wordt begeleid door Mariska Hammerstein en Anco Nanninga, ervaren Nederlandse reisleiders van Dutch Heritage World Tours.

Reisnaam:
11-daagse rondreis 'Nederlands' Amerika
Reistype:
11-daagse nederlandse groepsreis
Kenmerken:
Nederlandstalige groepsreis
Reiscode:
Prijsinfo:
v.a. € 2450,- p. p. obv een 2-persoonskamer
€ 680,- toeslag voor een eenpersoonskamer
Offerte aanvragen
Of heeft u nog vragen?
Tel: 020 - 398 93 98 | E-mail ons | Bezoek ons

Inbegrepen

 • vluchten Amsterdam-New York v.v. per KLM/Delta Airlines in Economy Class 
 • luchthaven- en veiligheidsbelastingen, brandstofheffing (momenteel € 345,- per persoon)
 • 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage op de vluchten
 • 9 nachten verblijf in genoemde toeristenklasse hotels op basis van logies
 • vervoer ter plaatse (minivan)
 • Nederlandse chauffeur en reisbegeleiding
 • lokale belastingen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • reserveringskosten

Niet inbegrepen

 • eventuele toekomstige brandstoftoeslagen op de vluchten
 • kosten ESTA verklaring USA, ca. USD 15 per persoon
 • maaltijden
 • excursies en entreegelden
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • verzekeringen
 • verplichte bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per 9 personen

Accommodatie

Verblijf in toeristenklasse hotels op basis van logies.

Maaltijden

In sommige hotels is een eenvoudig Continental Breakfast inbegrepen (aangegeven met een O).

Vervoer

Vervoer ter plaatse per minivan, onder begeleiding van een Nederlandse chauffeur en reisleider.

Excursiemogelijkheden

De genoemde excursies, inclusief entreegelden, zijn niet inbegrepen.

Verlenging

Bij deze reis bestaat de mogelijkheid om meerdere dagen bij te boeken, bijvoorbeeld in de Americana Inn in Manhattan. Prijs op aanvraag.

Deelnemers

Het minimum aantal deelnemers voor de rondreis is 8 personen.
Uiterlijk 11 september 2017 zal bekend worden gemaakt of het minimum aantal deelnemers is bereikt en de reis definitief doorgang zal kunnen vinden. Indien het minimum aantal deelnemers eerder wordt bereikt, dan worden de deelnemers uiteraard meteen geïnformeerd.

 

Bijzonderheden

Deze bijzondere reis wordt georganiseerd in samenwerking met reisburo Franeker en Dutch Heritage World Tours.


Amsterdam → New York/Brooklyn

13 oktober 2017

Vertrek vanaf Amsterdam voor de vlucht naar New York per KLM/Delta Airlines.
Na aankomst op de luchthaven van New York transfer naar het Dazzler Hotel in Brooklyn, waar u voor de komende 3 nachten uw intrek neemt.
New York City heeft zo’n 9 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van de staat New York. De hoofdstad is echter het noordelijker gelegen Albany. Deze twee steden zijn in de 17e eeuw door Nederlanders gesticht. New York heette toen Nieuw-Amsterdam en Albany heette Beverwijck. Tijdens deze reis gaan we op zoek naar sporen uit het Nederlandse verleden – en daar zijn er nog heel veel van. Zelfs in Lower Manhattan, waar geen gebouw meer uit die periode staat, is tussen de bekende wolkenkrabbers nog veel te vinden dat aan de Nederlandse tijd herinnert. Denk maar aan Wall Street – de straat waar vroeger de afscheiding – de wal dus – stond, die dit stukje stad moest beschermen tegen invallen van buiten. Natuurlijk krijgt u ook voldoende tijd om bekende hoogtepunten van New York te bezoeken: het Vrijheidsbeeld, de Empire State Building, het Central Park en Times Square, de nieuwe Freedom Tower en het 9/11 Memorial zijn zeker een bezoek waard.

Brooklyn en Manhattan

14 oktober 2017

De naam Brooklyn is een verengelsing van de naam Breuckelen, een dorpje dat hier door Nederlanders was gesticht. De wapenspreuk van dit stadsdeel luidt nog altijd: Eendraght Maeckt Maght. U maakt hier een excursie naar het Wyckoff Farm Museum. Deze voormalige boerderij van Pieter Wyckoff is een van de zeldzame gebouwen in Amerika die nog stammen uit de Nederlandse tijd. Dat betekent van vóór 1664, het jaar waarin de kolonie door de Engelsen werd overgenomen.
’s Middags maakt u een stadswandeling door Manhattan, waarbij u zult zien hoe ‘Nederlands’ ook dit deel van New York nog is. De rest van de dag heeft u de tijd aan u zelf. (O)

Staten Island

15 oktober 2017

Staten Island (ooit Staten Eylandt geheten, naar de Nederlandse Staten-Generaal), is net als Brooklyn een stadsdeel van New York City. In Historic Richmond Town gaat u een aantal uren helemaal terug in de tijd.
Er staan diverse Nederlandse huizen en u komt hier het oudste schoolgebouw van Amerika tegen, het Voorlezer’s House, ook door de Nederlanders gebouwd. In dit landelijke plaatsje geniet u van een lunch die is gebaseerd op recepten uit het 17e-eeuwse kookboek De Verstandige Kok of Sorgvuldige Huyshouder, dat door de kolonisten werd gebruikt. U kunt ook een bezoek aan het plaatselijke museum brengen. U keert met de ferry terug naar New York om te genieten van een geweldig uitzicht op de skyline van Manhattan. De rest van de dag kunt u op uw eigen manier besteden. (O)

Sleepy Hollow en Poughkeepsie

16 oktober 2017

U laat New York achter u en begint aan een tocht langs de Hudson. Die is vernoemd naar Henry Hudson, een Engelsman in dienst van de Nederlanders, die de rivier in 1609 ontdekte. Hij bevoer de rivier tot aan de plek waar de Nederlanders enkele jaren later eerst Fort Nassau en daarna Fort Oranje bouwden. Daar ligt nu de stad Albany.
Vandaag maakt u een excursie naar Sleepy Hollow. Dit plaatsje is bekend geworden door de schrijver Washington Irving, die ‘De legende van Sleepy Hollow’ schreef. Hier staat de Philipsburg Manor, een voormalige Nederlandse boerderij met een op waterkracht aangedreven graanmolen. Deze werd gebouwd door Frederick Philipse, die als timmerman naar de kolonie was gekomen. Ook vindt u hier de oudste kerk van Amerika, die Philipse eveneens heeft laten bouwen: de Old Dutch Church.
‘s Middags maakt u een wandeling over een voormalige spoorbrug voor een weergaloos uitzicht over de rivier de Hudson. U overnacht in de Days Inn in Poughkeepsie.

Hyde Park en Red Hook

17 oktober 2017

Vandaag bezoekt u in Hyde Park de woning waar president F.D. Roosevelt tot zijn dood in 1945 heeft gewoond en er begraven ligt: de Springwood Estate. Hij was een neef van Theodore Roosevelt, die net als hij Nederlandse roots had, en enkele tientallen jaren eerder ook president van Amerika was.
Via Rhinebeck rijdt u naar Red Hook, voorheen Roode Hoek. Deze naam had waarschijnlijk meer met rode herfstkleuren dan met (roodhuid)indianen te maken. Hier krijgt u een voor bijna niemand toegankelijke privécollectie te zien van gebruiksvoorwerpen, wapens en kleding van de Hudson Valley indianen. De beverhandel met de indianen was begin 17e eeuw de belangrijkste reden om de kolonie Nieuw-Nederland te stichten. De oorspronkelijke bewoners van Amerika speelden dan ook een belangrijke rol in de geschiedenis van de Nederlandse kolonisten.
In Red Hook staat ook de Elmendorph Inn, een voormalige Nederlandse herberg. Via Kinderhook, met het huis van Martin Van Buren – een andere Amerikaanse president met Nederlandse roots – rijdt u naar Albany, waar u twee nachten zullen verblijven in de Travelodge Inn & Suites.

Rensselaer en Albany

18 oktober 2017

Even buiten Albany, in het plaatsje Rensselaer, bezoekt u het Crailo Museum, het enige museum dat volledig gewijd is aan de Nederlands-koloniale geschiedenis in Amerika. Crailo was een woning van de familie Van Rensselaer, die hier binnen de kolonie Nieuw-Nederland een privékolonie had: Rensselaerswijck.
‘s Middags luncht u in Albany in de voormalige woning van een andere vooraanstaande Nieuw-Nederlandse familie, het Quackenbush House Restaurant. Daarna bezoekt u de Cohoes Falls en Schenectady, een stadje dat Nederlandse kolonisten hebben gesticht en waar nog diverse oude huizen en het oude stratenplan terug te vinden zijn. Hier staat ook het standbeeld van de indiaan Lawrence, die de kolonisten hielp toen ze door Frans-Canadezen en indianen waren overvallen.

Coxsackie en de Catskill Mountains

19 oktober 2017

Vandaag bezoekt u het Albany Institute of Art, met een afdeling die nog herinnert aan de Nederlandse kolonisten en met schilderijen van schilders van de Hudson River School. Daarna gaat u richting Woodstock, dat vooral bekend staat om het gelijknamige popfestival. U luncht in dit kunstenaarsdorp. Daarna trekt u onder leiding van een plaatselijke gids door de beroemde Catskill Mountains. Hier kunt u zien waar de schrijver Washington Irving inspiratie opdeed bij het schrijven van de legende van Rip Van Winkle. In dit natuurgebied maakt u een bustocht en u kunt er een wandeling maken, bijvoorbeeld naar de waterval die nog altijd een Nederlandse naam heeft: de Kaaterskill Falls. De komende 2 nachten overnacht u in de Super 8 in Kingston.

Kingston

20 oktober 2017

In het centrum van Kingston, dat in de Nederlandse tijd Wiltwijck heette, maakt u een wandeling langs oude Nederlandse huizen in de ‘Stockade’. Deze benaming verwijst naar de palissade die rond het dorp Wiltwijck was gebouwd om de inwoners tegen indianeninvallen te beschermen. In het museum kunt u onder meer schilderijen en tekeningen zien van een schilder van Nederlandse afkomst: John Vanderlyn. U luncht in een voormalig Nederlands huis binnen de Stockade, nu restaurant: het Hoffman House. Voor ’s middags staat een boottocht op het programma, zodat u de Hudson en de Hudson Vallei eens van een andere kant kunt bekijken.

New Paltz/Newburgh

21 oktober 2017

U rijdt via het charmante Hurley, dat in de zeventiende eeuw Nieuw Dorp heette, naar New Paltz. Dit stadje werd gesticht door Hugenoten, die zich algauw vermengden met de hier woonachtige Nederlandse kolonisten. Dit is nog goed te zien op de oude grafstenen, waarop zowel Franse als Nederlandse namen staan. In Huguenot Street, vernoemd naar de oorspronkelijke bewoners, staan nog zeven gebouwen uit de 17e eeuw, die nu als museum dienen. In enkele ervan krijgt u een rondleiding van een plaatselijke gids. U luncht in New Paltz en u kunt er een wandeling maken door een beschermd natuurgebied vlak achter Huguenot Street. Deze dag wordt afgesloten met een wijnproeverij op de Adair Vineyards, gevestigd in een voormalige Nederlandse schuur. U overnacht in de Super 8 in Newburgh-West Point.  

New York

22 oktober 2017

Vandaag maakt u de cirkel rond, wanneer u terugreist naar New York. Onderweg kunt u het enige op Manhattan bewaard gebleven oorspronkelijk Nederlandse huis bezoeken: het 18e-eeuwse Dyckman House. De rest van de dag brengt u op uw eigen manier door tot aan de transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam per KLM/Delta Airlines.

Amsterdam 

23 oktober 2017

Aankomst Amsterdam.

Prijzen zijn online niet beschikbaar, vraag het ons

Helaas kunnen wij de data en prijzen van deze reis nu niet aan u tonen. Heeft u interesse in deze reis? Laat het ons weten en wij reageren zo snel als mogelijk om u van de gewenste informatie te voorzien.

Excuses voor het ongemak.

Inbegrepen

 • vluchten Amsterdam-New York v.v. per KLM/Delta Airlines in Economy Class 
 • luchthaven- en veiligheidsbelastingen, brandstofheffing (momenteel € 345,- per persoon)
 • 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage op de vluchten
 • 9 nachten verblijf in genoemde toeristenklasse hotels op basis van logies
 • vervoer ter plaatse (minivan)
 • Nederlandse chauffeur en reisbegeleiding
 • lokale belastingen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • reserveringskosten

Niet inbegrepen

 • eventuele toekomstige brandstoftoeslagen op de vluchten
 • kosten ESTA verklaring USA, ca. USD 15 per persoon
 • maaltijden
 • excursies en entreegelden
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • verzekeringen
 • verplichte bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per 9 personen


Tenzing Travel Shop Amsterdam

  Ontmoet onze reisspecialisten
  Samen maken wij uw reisplannen concreet
  Ontvang een geheel vrijblijvend voorstelBezoekadres:
Entrada 211 (Gratis parkeren!)
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
maak nu een afspraak
Kom naar onze Camperdag op 2 september 2017