Wat moet je zien in Namibië?

Een reis door Namibië is een aaneenschakeling van spectaculaire belevenissen. Maar wat mag je nou echt niet missen als je dit land vol wilde dieren en oneindige vlaktes bezoekt? Dat lees je hier!

Natalie Hart
11-11-2015
Afrika
Namibië
Reistip
Activiteiten, Natuur

Wilde dieren spotten Etosha National Park

Het bekijken van The Big Five mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. In dit park van 20.000 vierkante kilometer is de kans om deze te spotten heel groot, er leven namelijk duizenden wilde dieren in dit gebied. Dit maakt het Etosha National Park een van de beste plekken ter wereld om the Big Five te te zien. Stap in een 4X4-terreinwagen of gewoon in een personenauto, hang je fototoestel om je nek en ga op avontuur! Sta vroeg op want bij zonsopgang zijn de dieren het actiefst en is het licht voor de foto’s ook het beste. Het thuisfront is gegarandeerd jaloers als ze de foto’s van deze trip zien.

 

Mijn tip: The Big Five gespot? Er zijn nog veel meer dieren in het Etosha National Park te vinden zoals flamingo’s, zebra’s, reptielen en meer dan 350 vogelsoorten.


Hiken Fish River Canyon

Ben je een echte hiker en geniet je van stilte? Ga hiken in de Fish River Canyon. Met een lengte van 160 kilometer is de Fish River Canyon de op een na grootste kloof van Afrika. Fish River Canyon Hiking Trail is een 5 daagse wandeltocht door de Canyon en de enige manier om in de kloof af te dalen. Eenmaal per dag vertrekt deze wandeltocht richting de warmtebronnen in het zuiden. Omdat er maar een keer per dag een groep wandelaars vertrekt is het stil in de Canyon, de perfecte manier om in rust van alles om je heen te genieten.

 

Mijn tip: Zorg voor een doktersverklaring waarin staat dat je een goede conditie hebt. Dit kan gevraagd worden bij de start van de wandeltocht.


Sossusvlei

De klei valei is onderdeel van het Namib-Naukluft National Park. De oranje zandduinen rond de Sossusvlei zijn het handelsmerk van Namibië. Daarnaast zijn het ook de hoogste en oudste zandduinen ter wereld. Vroeg opstaan is een aanrader, want de duinen zijn het mooist bij zonsopgang. Stop bij duin 45 dit is de mooiste en meest toegankelijke duin. Tijdens de zonsopkomst kleurt deze duin feloranje. Duin 45 ligt op 45 kilometer rijden van de gate in Sesriem Canyon en dankt hier zijn naam aan.


Sandboarden Swakopmund

Swakopmund, de kuststad met een Duits karakter heeft een enorme zandspeeltuin in het achterland. Naast rondscheuren met een quad en de omgeving verkennen op een kameel biedt Swakopmund nog een hele andere activiteit aan; sandboarden. Glij met je board zowel zittend, liggend als staand naar beneden. Dus houd je van een beetje actie? Dan is dit volgens ons echt iets wat je moet doen. Liften kent dit gebied niet dus conditie is wel nodig, want voordat je weer naar beneden kunt moet je eerst met je board omhoog lopen.

 

Ook geinspireerd om Namibië te ontdekken? Bekijk ons Namibië aanbod!

Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika